Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Модні тенденції в дизайні ванних кімнат 2023 року

Тенденції в дизайні ванних кімнат

Головне правило і тренд сучасного оформлення ванних: немає ніяких правил. Декор може бути яким завгодно за стилістикою! Важливіше тут інше: практичність і зручність обраних рішень, які до того ж, немов добре підібраний одяг, приховують недоліки «фігури» та підкреслюють її плюси. Тому дизайн ванної кімнати треба продумати в усіх деталях, від плитки до сантехніки, обов'язково враховуючи особливості конкретного приміщення. Для цього всі поради та рекомендації з цієї теми ми розіб'ємо на кілька основних категорій.

Дизайн маленької ванної кімнати

Невелика площа приміщення накладає чимало обмежень, однак це не означає, що не можна зробити цю ванну комфортною та візуально привабливою. Для цього зверніть увагу на наступні моменти.

Світла плитка

Як би вас не приваблювала вишуканістю та благородством темне оздоблення стін, найкраща тенденція у дизайні маленької ванної кімнати – вибір плитки світлих тонів. Це можуть бути варіації білого та бежевого, блакитного або рожевого, світло-зеленого тощо. Вони візуально розширять простір і зроблять його ошатним. Так, догляд за плиткою цього типу складніше, але ви можете вибрати керамограніт: його чистити простіше.

Біла плитка у ванній

Світле оздоблення зробить візуально просторішою будь-яку кімнату, навіть найменшу за розмірами

Популярні колекції світлої плитки для ванної кімнати

Підвісні конструкції

Традиційні меблі для ванної, встановлені на підлозі, виглядають строго, але все ж важкувато. Тому краще вибрати пенали та шафки, підвішені до стіни, – з ними приміщення нібито легше та просторіше. Те ж саме справедливо і для підвісного унітаза або біде. Плюс врахуйте: прибирання при такій конструкції зручніше, оскільки вам не заважають ніжки, цоколь або підставка-упор.

Підвісні меблі для ванної

Підвісні меблі та сантехніка надають інтер'єру додаткового об'єму та спрощують прибирання

Рекомендовані підвісні конструкції для ванної

Правильні світильники

Освітлення у ванну завжди вибирають усвідомлено, але в дизайні ванної кімнати компактного розміру питання світла особливо критичне. Пошукайте плоскі стельові люстри, точкові світильники або споти для виділення будь-яких дизайнерських знахідок, бра для установки поруч із дзеркалом та LED-стрічку для периферійного підсвічування – усі вони в комплексі прикрасять приміщення і при цьому не займуть багато місця.

Точкові світильники для ванної

Для дизайну невеликої ванної краще вибирати точкові світильники та компактні бра

Кращі світильники для ванної кімнати

Дизайн ванної кімнати без туалету

Якщо унітаз розташований в окремому приміщенні, ви вільні зробити цікаві акценти на інших елементах ванної – і при цьому також підвищити зручність самої кімнати.

Консольні раковини

Такі моделі також називають підвісними – адже їх підвішують на стінку, без якоїсь бази у вигляді п'єдесталу чи тумбочки. Вибір умивальника такого типу зробить ванну ефектною і просторішою, а під ним можна поставити, наприклад, кошик для білизни. Тільки не забудьте підібрати відповідний сифон – найкраще буде виглядати модель із хромованим покриттям.

Консольна раковина

Підвісні умивальники виглядають стильно, тим більше якщо у них є відповідний сифон та інші консольні аксесуари

Практичні підвісні умивальники

Плитка для стільниці

Якщо ви вирішили встановити більш традиційну раковину з тумбою, то можна і у такому випадку досягти оригінальності. Для цього не купуйте готові меблі, а замовте проект за індивідуальним ескізом, де буде... стільниця з плитки. Дизайн ванної вийде більш незвичним, плюс кераміка абсолютно не боїться води та побутової хімії, а по міцності перевершує МДФ або пластик.

Стільниця з плитки

Монтаж стільниці з плитки вимагає певних навичок та витрат, але яскравий дизайн ванної в результаті вартий того

Відбірні серії плитки для стільниці

Ванна з чавуна

Ще не так давно здавалося, що чавунні ванни незабаром відійдуть у минуле – поступляться під напором доступніших акрилових та престижніших із литого каменю. Але сьогодні такі моделі все ще актуальні. Адже вони дуже довговічні, прості в очищенні, тихі при наборі води та теплі. Так, їх зовнішній вигляд не такий різноманітний, але для класичних стилів оформлення або ж модного лофту він підходить якнайкраще.

Чавунна ванна

Ванни з чавуну досить прості за дизайном, але компенсують це іншими важливими характеристиками

Популярні чавунні ванни

Дизайн ванної в хрущовці

Типові будинки, які з'явилися в СРСР в епоху Микити Хрущова, відрізняються дуже скромними розмірами всіх кімнат – включаючи санвузол. Тому місце треба економити на всьому.

Пральна машина під умивальником

У ванній хрущовки навіть бойлер іноді не виходить повісити! Що вже говорити про пральну машину, яку багато хто «переселяє» до коридору або на кухню. Однак можна її поставити... під раковиною. Благо на ринку вистачає моделей умивальників, в конструкції яких якраз і передбачено подібне «сусідство». При цьому їх дизайн продуманий: така пара виглядає цілком гармонійно.

Умивальник над пральною машиною

Для установки раковини над пральною машиною знадобиться спеціальний, хитро вигнутий сифон

Хітові раковини до пральної машини

Душова кабінка

Особливості хрущовок такі, що ванну в них можна поставити лише невелику – і до того ж вона займе мало не весь санвузол. Тому думайте про те, щоб замінити її душовою кабіною. Вона забирає мінімум площі, дозволяє економити воду, надає дизайну ванної кімнати сучасної динаміки. А якщо вибрати глибокий душовий піддон, то й маленьку дитину в ній можна купати.

Душова кабіна у ванній

Душову кабіну можна розмістити буквально в будь-якому кутку, навіть поруч із міжкімнатними дверима, – тим більше якщо у неї трикутна або округла форма

Зручні душові кабіни

Гігієнічний душ

Хто сказав, що про біде в хрущовських будинках можна забути? Так, місця в них замало, інсталяцію для підвісних моделей не завжди можна змонтувати в стіну, а унітаз із функцією біде відносно дороге задоволення. Але до звичайного унітазу-компакту можна підвести гігієнічний душ. Він виконує ті ж функції, що і біде, але гранично мініатюрний і доступний. Плюс така сантехніка відмінно пасує модним мінімалізму або хай-теку.

Гігієнічний душ

Гігієнічний душ компактніше біде і в чомусь навіть функціональніше, їм можна мити взуття або собаку після прогулянки

Надійні моделі гігієнічного душа

Сучасний дизайн ванної кімнати з душовою кабіною

Кабінку для прийому душу можна зробити центральним елементом в оформленні ванної, її родзинкою. Досягти такого ефекту ви можете різними способами.

Душові без піддона

Кабінка, в якій роль піддона виконує безпосередньо підлога з вбудованим в неї зливом, – одна з найбільш модних тенденцій у дизайні ванних. При цьому її популярність пояснюється не тільки лаконічністю виду, а й безпекою (немає ризику посковзнутися при підйомі ніг, що важливо, припустимо, для літніх людей) та легкістю прибирання. Тільки забезпечте надійну гідроізоляцію та виберіть систему «антипотоп».

Душова без піддона

Душова кабінка без традиційного піддона виглядає дуже лаконічно та акуратно, а тому – сучасно

Стильні душові без піддона

Декоративна фонова плитка

Стіни, в які впирається душова кабіна, можуть стати хорошим простором для вашої творчості. Для цього відмінно підійде, наприклад, панно із плитки. Воно прикрасить кімнату, при цьому вибір готових рішень сьогодні величезний. А навіть якщо вам нічого не сподобалося, ви завжди зможете створити власне зображення. В цьому вам допоможе різноманітна плитка-мозаїка.

Фонова плитка в душі

Панно із плитки на стіні душа зробить його більш примітним та цікавим зовні

Трендова плитка для оздоблення душа

Тропічний душ

Вибору душової системи у будь-якому випадку варто приділити максимум уваги, але якщо хочете одночасно ефектності в дизайні ванної та ефективності цієї сантехніки, то варто встановити так званий тропічний душ. Його величезна лійка завжди привертає до себе увагу та робить водні процедури приємними та більш розслабленими – особливо якщо це душова панель із гідромасажем.

Тропічний душ

Величезна лійка тропічного душу, до того ж захованого в стіну, стане яскравою деталлю дизайну ванної кімнати

Перевірені моделі тропічного душа

Дизайн ванної кімнати з кутовою або окремо встановленою ванною

Будь-яка окремостояча ванна є прикрасою кімнати. Але можна зробити оформлення приміщення з такою сантехнікою ще більш стильним. Для цього орієнтуйтеся на такі ідеї.

Сантехніка різних кольорів

Кольорова сантехніка як така – відмінна знахідка для поціновувача оригінальності у ванній кімнаті. Але саме у форматі встановленої окремо або ж в кутку ванни такий декор буде максимально виграшним: адже розмах сантехніки великий, а її огляд ідеальний. При цьому до неї легко знайти відповідні компоненти хоч модного чорного, хоч будь-якого іншого відтінку: від змішувача (в тому числі модного термостатичного) до аксесуарів.

Кольорова окремостояча ванна

Особливо вишукано виглядають двоколірні ванни: із пофарбованою зовнішньоб частиною та білим «виворотом»

Ефектні кольорові ванни

Мармурова плитка

Гріх не виділити оформленням окремостоячу ванну – і найкраще із цим впорається плитка з мармуру (або під мармур, якщо хочете трохи заощадити). В оточенні породистого матеріалу із неповторним малюнком навіть чаша найпростіших форм виглядає витончено. Ще спробуйте комбінувати таку настінну та підлогову плитку різних тонів – тоді дизайн ванної заграє новими рисами.

Мармурова плитка у ванній

Мармурова плитка та ванна, що стоїть окремо, – відмінне поєднання розкоші та шику

Вишукана плитка під мармур

Гідромасажні ванни

Якщо ви обожнюєте поніжитися у ванні, то модель із гідромасажем напевно не розчарує. До того ж вона не просто підвищує комфорт, але і виглядає незвично та яскраво за рахунок встановлених в ній десятків форсунок. Та й за формою подібна сантехніка часто виділяється на тлі звичайних окремостоячих чи кутових ванн – теж додатковий плюс для шанувальників красивих речей.

Гідромасажна ванна

Окремо встановлені та кутові гідромасажні ванни виглядають вельми нетривіально та технологічно

Функціональні гідромасажні ванни

А щоб не витрачати час на довгі пошуки привабливої плитки та сантехніки, звертайтеся до інтернет-магазину Keramis. У нашому каталозі ви знайдете тільки ті товари, які відповідають сучасним тенденціям у дизайні ванних кімнат. До того ж ми пропонуємо товари лише кращих виробників – і за доступними цінами.

Купити сантехніку в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет