Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір змішувача з термостатом. Який термостатичний змішувач краще в 2023 році?

Вибір термостатичного змішувача

Ще буквально років 10-15 назад для багатьох в новинку були одноважільні змішувачі у ванній або на кухні – а сьогодні їм на п'яти вже наступають моделі термостатичного типу. Такі пристрої підкорюють підвищеним комфортом та зручністю в роботі в душовій кабіні, на ванні та умивальнику. А щоб покупка принесла вам тільки позитивні враження, варто заздалегідь розібратися в усіх деталях, як вибрати змішувач із термостатом.

Як працює термостатичний змішувач?

Принцип роботи змішувача з термостатом досить простий. Всередині його корпусу розміщений спеціальний термостатичний елемент, патрон, який реагує на зміни гарячої та холодної води, що надходить до нього. Як тільки натиск по одному з напрямків падає, патрон за частки секунди ширше відкриває канал по іншому напрямку. За рахунок цього підтримується стабільна температура води на виході зі змішувача.

Змішувач із термостатом зсередини

Зазвичай термостатичний змішувач має циліндричний корпус, у якому автоматично змішується гаряча та холодна вода

Причому все засновано на простих законах фізики – ніякої складної електроніки! Тому пристрій надійний. Так само просто все і для користувача, який зробив вибір термостатичного змішувача. На корпусі сантехнічного приладу є два регулятори. Одним ви задаєте бажану для себе температуру воду, другим – її натиск. Причому параметри температури можна зберегти на майбутнє.

Переваги та недоліки змішувача з термостатом

У таких змішувачів є кілька ключових переваг перед звичайними:

  • Комфорт. Хтось відкрив кран із водою на кухні, спустив бачок унітазу або просто в одній із труб впав тиск – на характеристиках води, яка йде зі змішувача, все це аж ніяк не відіб'ється. Вона буде тієї ж температури та напору.
  • Економія води. Так як потрібний рівень нагрівання у води задається заздалегідь, не треба гаяти час на встановлення регуляторів у змішувачі в пошуках оптимальної температури. А тому споживання води нехай трохи, але знижується.
  • Безпека. Якщо раптом різко зникне холодна або гаряча вода, вас не обіллє кип'ятком чи крижаним потоком – змішувач просто все перекриє. Плюс в ньому передбачений блокіратор від випадкового зсуву регулятора вище за 40°С.
  • Дизайн. Часом покупка даного приладу суто спонтанна, так як вибрати термостатичний змішувач можна вже за один його зовнішній вигляд! Адже він виглядає дуже лаконічно, акуратно і сучасно, стиль у нього на висоті.

Змішувач із термостатом у ванній

Термостатичний змішувач актуальний для дітей, адже з ним майже виключений ризик обпектися гарячою водою (на фото Grohe Grohtherm)

Але й без недоліків така сантехніка не обійшлася:

  • Вимоги до водопостачання. Якщо вода в системі нестабільна за характеристиками (гаряча лише тепла, а холодна навпаки підігріта), натиск може бути слабким, та й налаштовувати регулятори доведеться постійно.
  • Ціна. Головний недолік при виборі змішувача з термостатом – помітно більш висока вартість, ніж у звичних аналогів. До того ж випускають ці пристрої в основному представники середнього та люксового сегментів.

Термостатичний змішувач у душі

Навіть відносно прості моделі термостатичних змішувачів досить дорогі, що вже говорити про особливо незвичайні моделі (на фото Kludi Zenta

Який змішувач із термостатом краще: електронний чи механічний?

Всі термостатичні змішувачі діляться на дві групи:

  • Механічні змішувачі. Все управління в них покладено на кілька фізичних регуляторів у вигляді рукояток або вентилів. Таке виконання забезпечує надійність і довговічність конструкції та мінімалістичний зовнішній вигляд. При цьому вибір термостатичних змішувачів із «механікою» дуже широкий, тому знайти щось до смаку або ж у рамках вашого бюджету не складе великих труднощів.

    Механічний змішувач із термостатом

    Механічна система управління змішувачем проста, зручна, а головне – надійна та доступна

  • Електронні змішувачі. Управління цими моделями здійснюється за допомогою кнопок та сенсорів, а також невеликого дисплея. Виглядає це вкрай сучасно і функціонально: на екран можуть виводитися не тільки температура води, але і в особливо просунутих моделях, наприклад, її склад. Однак сам по собі корпус більше, потрібно дбати про електроживлення (або заміну батарейок), до того ж вартість висока, а ремонт складний.

    Електронний термостатичний змішувач

    Електронний пристрій дозволяє управляти змішувачем із точністю до градуса, хоча конструкція складна та недешева

Поради з вибору змішувача з термостатом

В обговоренні теми, як вибрати змішувач із термостатом, не обійтися без ряду загальних для всіх типів таких пристроїв рекомендацій:

  • Матеріал корпусу. Оптимальний варіант – латунь. Цей сплав по-справжньому невибагливий, при цьому ціна помітно нижче, ніж у бронзи чи міді. Так, силумін або пластик ще дешевше, але їх не назвати зносостійкими, їх ресурс у рази нижче. Також можна звернути увагу на кераміку: міцну та привабливу. Хоча асортимент таких змішувачів не дуже великий.
  • Матеріал затвора. Клапани в термостатичному змішувачі можуть бути виготовлені з гуми або шкіри, але таких модифікацій краще уникати – вони швидко зношуються, протікають та потребують заміни. Тому найкращий вибір – із затвором із міцної кераміки. Хоча й вона може швидко вийти з ладу, якщо не встановити в якісні системі фільтри для води.
  • Спосіб монтажу. Всі змішувачі встановлюються відкритим або закритим способом. У першому випадку система ставиться так, що всі елементи видно, тому монтаж простий, а обслуговування зручне. При прихованому методі начинка ховається в стіні, а зовні лише регулятор та вилив. Виглядає ефектно, але установка складніше і дорожче, а для ремонту потрібно розбирати стінку з плиткою.
  • Розведення труб. Під час вибору змішувача термостатичного типу дуже важливо не забути про те, як він підключається: з якого боку підводиться гаряча та холодна вода. Якщо їх переплутати місцями, такий прилад в принципі не буде працювати. Тому при покупці уточніть, як виконана підводка води в механізмі і чи збігається вона з тієї, що у вас вдома.

Змішувач із термостатом в інтер'єрі

Матеріали корпусу та внутрішніх деталей, монтаж і підключення до труб, наявність виливу та гнучкого душа – значення має кожна деталь при виборі змішувача з термостатом

Також потрібно відзначити, що всі моделі такої сантехніки ще поділяють за місцем їх установки:

Змішувачі з термостатом для ванни

Термостатичний змішувач для ванни

При виборі термостатичного змішувача для ванни можна купити модель з особливо довгим виливом – тоді його особливо зручно розгортати вбік від самої ванни

Змішувачі з термостатом для душової кабіни

Змішувач із термостатом для душа

Термостатичний змішувач прихованого монтажу найкраще виглядає в душі, при цьому він може перемикати напрямок води між верхньою та нижньою лійками душової системи

Змішувачі з термостатом для раковини

Змішувач із термостатом для умивальника

Призначений для установки на умивальник термостатичний змішувач часто легко переплутати з традиційним із двома вентилями, тому він відмінно впишеться в класичний стиль інтер'єру

Змішувачі з термостатом для кухні

Термостатичний змішувач для кухні

Вибір змішувачів із термостатом для кухні не великий, що можна пояснити низьким попитом – адже для мийки навряд чи потрібна стабільна температура: для різних завдань часто доводиться перемикати воду

Змішувачі з термостатом для біде або гігієнічного душа

Змішувач із термостатом для біде

Змішувачі з термостатом для біде або гігієнічного душа також не найпоширеніші на ринку, хоча зручність роботи з такою сантехнікою помітно підвищується – адже тут як ніде важлива постійність температури води

Універсальні змішувачі з термостатом

Універсальний змішувач із термостатом

Наявність і виливу, і підключення для шланга робить змішувач із термостатом зручним для підключення практично до будь-якої сантехніки, він зручний та простий

Якого виробника змішувач із термостатом краще купити?

Вибирати термостатичний змішувач без урахування бренду дуже необачно. Адже через особливості його конструкції та наявність тонких регулювань грамотно виконати цей пристрій може далеко не кожна компанія. Тому при покупці необхідно звертати увагу в першу чергу на відомі торгові марки, продукція яких вже встигла зарекомендувати себе з найкращого боку. З досвіду продажів в інтернет-магазині Keramis ми можемо виділити таких виробників:

А щоб спростити завдання з підбору такого сантехнічного обладнання, краще відразу звернутися за підтримкою до консультантів у Keramis. Вони в усіх деталях знають, як вибрати змішувач із термостатом в залежності від конкретних завдань і умов, та допоможуть зорієнтуватися в актуальних колекціях нашого каталогу. А головне – наші ціни вас приємно здивують, обіцяємо!

Купити змішувач з термостатом в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет