Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір ванни!

Як вибрати ванну

Якою б модною не здавалася душова кабина, ванна ніколи не втрачає своєї актуальності. Зручна і практична, незамінна при наявності маленьких дітей та така, що забезпечує справжній релакс після важкого дня – кожен поціновувач цього сантехнічного обладнання знайде у нього свої переваги. Правда, багато що залежить від якості такого виробу. Щоб воно вас тільки радувало комфортом і довговічністю, треба точно розібратися, як вибрати ванну.

Визначаємося з розміром ванни

Чи не головна характеристика подібної сантехніки – її габарити, причому і зовнішні, і внутрішні. Поради щодо вибору ванни в даному випадку прийнято ділити на декілька напрямків:

  • довжина: коливається від «підліткових» 120 см до «баскетбольних» 200 см і повинна дозволити сісти напівлежачи з витягнутими, покритими водою ногами;
  • ширина: щоб не відчувати тісноти, варто вибрати ванну з запасом 5-7 см з боків від тіла (для середньої комплекції вистачить ширини 80-90 см);
  • висота: оптимальна цифра близько 65-70 см (глибина складає в районі 50-60 см), хоча для маленьких дітей і літніх людей краще пошукати нижчі бортики;
  • місткість: за однакових зовнішніх розмірів об'єм у ванни може відрізнятися – на це впливають нахил стінок, вигини, підлокітники тощо.

Ванна середнього розміру

Розмір ванни повинен співвідноситися із розмірами ванної кімнати і бути зручним для вас

При цьому варто обов'язково враховувати габарити своєї ванної кімнати. Адже те, що вам здається максимально комфортним, може займати занадто багато місця в приміщенні або взагалі не поміститися в ньому. Тому тут треба шукати розумний компроміс, яка ванна краще саме для вашої ситуації.

Правильно вибираємо матеріал ванни

З чого сьогодні тільки не роблять сантехніку! Тому зорієнтуватися, з якого матеріалу ванна краще, не так просто. Найбільш типові наступні варіанти:

Чавунні ванни

Це, мабуть, найбільш традиційні моделі. Секрет їх популярності – в міцності і довговічності. Адже сплав заліза з вуглецем і домішкою кремнію, марганцю і сірки, та ще вкритий двошаровою емаллю, може витримати і 20, і 30, і 50 років! Причому догляд потрібен мінімальний, а сама ванна довго зберігає температуру води. Але є і мінуси. Якщо ви хочете вибрати ванну із чавуна, то повинні бути готові до її солідної ваги (100-150 кг), складності відновлення емалі від подряпин і невеликого асортименту розмірів і форм – чавун не надто пластичний, і при виробництві обмежуються простими за дизайном моделями.

Зроблена із чавуна ванна

Вибрати чавунну ванну варто перш за все шанувальникам традиційного стилю (на фото Roca Newcast)

Ванна із чавуна

Оснащення у чавунних ванн зазвичай базове, максимум ручки і підголівники (на фото Jacob Delafon Parallel)

Чавунна ванна

Чавунна ванна зазвичай проста по формі, але може бути вельми акуратною за стилем (на фото Roca Continental)

Акрилові ванни

Цей варіант зроблений з поліметілметакрилату, по суті армованого пластику. Він може бути чистим на 100% і з додаванням акрилонетрілбутадіенстірола – в цьому випадку ціна нижче, нехай на шкоду якості (через більш пористу структуру верхній шар швидше стирається). В будь-якому випадку акрилові ванни легкі і теплі, а головне: різноманітні за дизайном і оснащенням (в них вбудовують гідромасаж, хромотерапію, датчики рівня води та багато іншого). Поради щодо вибору ванни не можуть не включати недоліків: акріл прогинається під навантаженням (часто потрібний каркас); боїться абразивної хімії; його легко подряпати (хоча і відполірувати нескладно).

Акрилова ванна

Акрилові ванни цілком доступні за ціною і при цьому досить довговічні (на фото Cersanit Intro)

Ванна акрилова

Вибір акрилової ванни часто пояснюється, крім іншого, незвичайним дизайном сантехніки (на фото Ravak LoveStory II)

Ванна з акрилу

У акрилову ванну найпростіше вбудувати всілякі гідро- та аеромасаж і пульти керування ними (на фото WGT Water Club)

Сталеві ванни

Якщо вас цікавить, яка ванна краща за ціною, то відповідь очевидна: зі сталі. Це найдоступніший варіант (якщо, звичайно, не брати до уваги виготовлені з нержавіючої сталі – але вони доречні за стилем не у кожній ванній кімнаті). На тлі чавунних емальовані сталеві моделі легше (30-50 кг при товщині стінок від 3-4 мм) і цікавіші зовні – за рахунок легкості згинання металу. Але пам'ятайте: сталь не настільки міцна (під навантаженням тягнеться, що порушує шар емалі), швидко остигає (поніжитися в гарячій ванні не вийде) і сильно шумить при падінні струменя води (виворіт краще обклеїти гумою або залити монтажною піною).

Ванна зі сталі

При обмеженому бюджеті варто вибрати ванну зі сталі – тим більше вона має й інші переваги (на фото Koller Pool Universal)

Ванна сталева

При бажанні можна підібрати досить вишукану за зовнішнім виглядом сталеву ванну (на фото Kaldewei Ellipso Duo)

Сталева ванна

Сталеві ванни досить швидко остигають – особливо довго в них не полежати (на фото Roca Swing)

Ванни з литого каменю

На питання, з якого матеріалу ванна краще з точки зору її дизайну, то литий камінь – одна з перших відповідей. Для його виробництва використовується мармурова крихта, кварцовий пісок і зв'язувальні поліефірні смоли. Добутий у результаті композит дуже міцний, теплий, простий в очищенні (хоча абразивів краще уникати) і при цьому – дуже ефектний за рахунок яскравого, рівного блиску. Зворотною стороною є солідна вага (від 100 кг), поява подряпин при неакуратному використанні (собак купати в такій ванні не можна) і, зрозуміло, висока ціна – так як вибрати ванну такого типу за невеликі гроші не вийде.

Ванна з литого каменю

Виготовлені з литого каменю ванни оцінюються вкрай високо і виглядають дуже ефектно (на фото Paa Felice)

Виготовлена з литого каменю ванна

Вибір ванни з литого каменю виправданий, в тому числі, найвищою довговічністю такого матеріалу (на фото Balteco Xonyx Dune)

Ванна, що зроблена з литого каменю

Класична розкіш – чи не найкраща характеристика для багатьох ванн з литого каменю (на фото Fancy Marble Lady Hamilton)

Вибираємо форму ванни

На зовнішній вигляд і зручність користування сантехнікою впливає її формат. Щоб знати, якої форми ванну купувати, слід враховувати такі моменти, як:

  • прямокутні моделі найбільш популярні в силу своєї універсальності і місткості, при цьому їх легко вписати практично в будь-який дизайн і підібрати під розміри кімнати;

    Прямокутна ванна

    На фото прямокутна ванна Radaway Itea

  • трикутні версії останнім часом також стали дуже затребуваними – вони дозволяють заощадити частину простору в кімнаті за рахунок установки в кутку, хоча розтягнутися в них складніше;

    Трикутна ванна

    На фото трикутна ванна Riho Austin

  • овальні ванни виглядають витончено і акуратно, для класичного стилю вони підходять найкраще, при цьому вони не менш зручні, ніж прямокутні, – хоча зазвичай ці моделі дещо дорожче;

    Овальна ванна

    На фото овальна ванна Excellent Comfort

  • круглі модифікації за рахунок незвичайності легко стають центральним елементом декору, але ванни займають багато місця – в малій за площею кімнаті вони будуть надто громіздкими;

    Кругла ванна

    На фото кругла ванна Radaway Meteora

  • будь-які нестандартні і асиметричні варіації підкорюють оригінальним дизайном і фактично безмежні в своєму різноманітті – хоча вони не завжди зручні і, як правило, дорожче за інших.

    Нестандартна за формою ванна

    На фото нестандартна ванна Vagnerplast Helios

Правильно розрізняємо ванни за засобом монтажу

Будь-які поради щодо вибору ванни обов'язково включають спосіб їх розташування в кімнаті. Існує три варіанти монтажу такого елемента:

  • Пристінні ванни. Із самої назви нескладно здогадатися, що такі моделі ставлять впритул до стіни (мінімум до однієї, але можна і до двох-трьох – це стосується кутових модифікацій). Решта боку закривають за допомогою фартуха або плитки. Таке рішення практичне, оскільки економить місце і зручно для прибирання, а вибір великий на будь-який смак і гаманець.

    Пристінна ванна

    Пристінні ванни вибирати варто тоді, коли ви хочете заощадити частину простору в кімнаті (на фото Kolo Split)

  • Окремо встановленні ванни. Подібні варіанти стоять «самі по собі»: на ніжках або підставці, при цьому їх борти декоративно оформлені і не потребують якогось фартуху, – за рахунок чого виглядають незвично і стильно. Але вибрати ванну такого типу можна тільки для великої кімнати. А ціна у неї зазвичай в рази вище, аніж у схожої пристінної моделі.

    Окремо встановлена ванна

    Окремо встановлені ванни актуальні насамперед для великих за площею приміщень(на фото Villeroy & Boch Aveo)

  • Вбудовувані ванни. Для монтажу цієї сантехніки потрібно особливе заглиблення в підлозі, ніша в стіні або спеціально споруджений п'єдестал – що відразу висуває особливі вимоги до приміщення. В силу цього дане рішення рідко застосовується в квартирі, в основному в приватному будинку. Плюс ціна питання висока – і за рахунок ванн, і за рахунок складності установки.

    Вбудована ванна

    За допомогою вбудованої ванни можна додати неабияку порцію шику ванній кімнаті (на фото Laufen Palomba)

Якої фірми краще вибрати ванну?

Навіть якщо ви проведете оцінку всіх характеристик коректно, це ще не дає гарантій, що вибір не розчарує згодом. Адже неможливо сказати, яка ванна найкраща, не враховуючи її бренду! Щоб бути впевненим, що така покупка виправдає вкладення, орієнтуйтеся на перевірених часом виробників. Серед зроблених іноземними фірмами можна виділити акрилові ванни від Ravak, Aquaform, Radaway та Kolo, сталеві від Koller Pool і «каменеві» від PAA, а серед відчизняних – акрилові ванни Redokss чи Коломбо.




Дивіться інші найбільш популярні моделі ванн:

291 товар
ніжки Ravak LoveStory II (CY75000000)
2 565 грн.
2 052 грн.
ванна Rea Milano 152x73 (REA-W2000)
64 170 грн.
51 336 грн.
ванна Rea Kerrano 152x73 (REA-W2002)
66 102 грн.
52 882 грн.
ванна Rea Kerrano 170x73 (REA-W2003)
69 920 грн.
55 936 грн.

А щоб не обтяжувати себе довгими роздумами, з якого матеріалу ванна краще або якої форми ванну купувати, ми рекомендуємо звернутися до інтернет-магазину Keramis. Наші консультанти дадуть відповіді на всі ваші питання і допоможуть вам розібратися в усьому сучасному асортименті сантехніки. Завдяки їм ви будете точно знати, як правильно вибрати ванну для квартири або будинку!

Купити ванну зі знижкой в інтернет-магазині Keramis

Інші новини
Всі новини...

Новий розділ у магазині Keramis: Електростанції та генератори!

Нові можливості у Keramis: Електростанції, генератори та обладнання для безперебійного живлення

12 липня 2024

Як правильно вибрати ламінат?

Ви можете купити перший-ліпший ламінат, а можете зробити правильно і спочатку дізнатися у нашій статі, як вибрати таке покриття – аби потім не пожалкувати!

09 липня 2024

Як вибрати душову кабіну правильно?

Душова кабіна може бути прекрасною альтернативою ванні, але за однієї умови: якщо вибір такої сантехніки був коректним. Що для цього потрібно?..

08 липня 2024

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Вибір міжкімнатних дверей на ринку величезний, але знайти найкращі серед них не так просто. Щоб уникнути помилок, читайте наш гід з покупки таких дверей!

08 липня 2024
Як вибрати унітаз

Як правильно вибрати унітаз?

Вибір унітаза не такий вже й складний – якщо, звичайно, скористатися порадами із цього тексту. Ми розповімо все про основні характеристики цієї сантехніки...

04 липня 2024

Які шпалери вибрати краще?

Для багатьох вибір шпалер полягає лише у їх дизайні та ціні, але це не найкращий підхід. При покупці треба перш за все визначитися із типом такого оздоблення…

03 липня 2024

Як вибрати ванну зі штучного каменю?

Щоб вибір ванни, зробленої зі штучного каменю, був для вас простим та швидким, читайте зібрані у нашій статті корисні поради на цю тему!

02 липня 2024

З Днем Конституції України!

Магазин Keramis щиро вітає вас з Днем Конституції України!

28 червня 2024

Geberit Bambani – серія сантехніки для дітей із веселим дизайном.

Метою створення яскравої лінійки стали ванні кімнати, пристосовані для дітей, які допомагають розвивати ігровий підхід до формування уявлень про здоров’я та особисту гігієну.

20 червня 2024

З Днем захисту дітей!

Віримо, що наші діти – це наше майбутнє, і вони зроблять світ кращим!

31 травня 2024
Відеоконсультація та демонстрація товарів!

Нова послуга – відеоконсультація та демонстрація товарів!

Любі клієнти, з турботою про вас інтернет-магазин KERAMIS.UA пропонуємо послугу, що відкриває нові можливості вибору та купівлі товарів – індивідуальна відеоконсультація!

21 травня 2024

З Великодніми Святами!

Команда KERAMIS.UA

04 травня 2024
Вхід в особистий кабінет