Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір плитки для ванної кімнати

Плитка для ванної кімнати

Під час ремонту у ванній чи не в першу чергу виникає питання, як вибрати плитку для ванної кімнати. І це цілком логічно! Адже цей оздоблювальний матеріал можна назвати оптимальним для санвузлів за своїми характеристиками. Керамічна плитка міцна, довговічна, не боїться перепадів температур і вологи і дуже різноманітна за дизайном: можна варіювати колір, форму, розмір, текстуру тощо. Тому укладання на підлогу і стіни плитки актуальне, як і раніше. Головне, щоб вибір був коректним – від цього залежить і сприйняття приміщення, і ваш комфорт.

Основні критерії щодо вибору плитки до ванної кімнати

Щоб розібратися, як правильно вибирати плитку для ванної, слід оцінити певний ряд параметрів і зіставити їх з вашими побажаннями до декору санвузла.

Кахель у ванну за призначенням

Залежно від того, на яку поверхню укладається плитка, вона буває 2 типів:

  • Плитка для підлоги. Основне навантаження у ванних кімнатах припадає на підлогу. Тому оздоблювальний матеріал для неї повинен бути по-справжньому міцним і зносостійким – коефіцієнт у останнього потрібен не менше III, а товщина плитки 6-9 мм.

    Плитка на підлогу у ванній

  • Настінна плитка. Такий матеріал виконує в основному декоративну роль. В силу цього переплачувати за більш довговічні модифікації навряд чи варто: у побуті вистачить I-II класів зносостійкості. Зате ця плитка ріжеться легше, що спрощує складне облицювання.

    Настінна плитка для ванної кімнати

Незалежно від розташування плитки особливе значення має її водопоглинання – оптимальним вибором плитки для ванної буде цей показник на рівні 20%. А ось її температуростійкість не критична, і умови нормальної експлуатації витримає будь-яка плитка.

Плитка у ванну за типом поверхні

Далі вам буде потрібно вирішити, яку плитку для ванни вибрати залежно від її текстури:

  • Глянцева плитка. Гладкий, із блиском, матеріал виглядає виграшно і яскраво. Але у нього є недоліки. По-перше, подібна плитка слизька, вона практично не підходить для підлог. По-друге, на ній помітні всі краплі. По-третє, на темній плитці відблиски дуже сильні – і якщо вони дратують, доведеться обмежитися світлими колекціями.

    Глянцева плитка у ванній

  • Матова плитка. У такого оздоблювального матеріалу поверхня позбавлена блиску, і забарвлення здається більш приглушеним, не такий насиченим – це мінус. Також плитку з матовою текстурою дещо складніше очистити від бруду. Зате вона не вимагає постійного догляду – дрібні забруднення, як і краплі води, на ній не так помітні. А ще такий матеріал менш слизький.

    Матова плитка для ванної
  • Рельєфна плитка. Цей варіант підійде для дизайнерських приміщень – адже фактура у подібного матеріалу максимально незвичайна і стильна. Поверхня плитки може імітувати текстуру дерева, каменю, металу, хвилі, шкіри, гальки тощо, з патиною чи потертістю. Правда, догляд за плиткою досить складний, а її ціна очікувано найвища.

    Рельєфна плитка для ванних

Розміри і форма

Окреме питання: як вибрати плитку у ванну кімнату на підставі габаритів цього матеріалу і його формату. Найбільш поширені наступні варіанти:

  • Квадрат. Універсальна класика жанру. Ця плитка легко укладається, випускається в широкому асортименті і підходить для будь-яких за розмірами і стилем приміщень.

    Квадратна плитка для ванної кімнати

  • Прямокутник. Ця плитка теж є у безлічі версій і актуальна у будь-яких дизайнах. З нею легко змінювати сприйняття ванної: горизонтальне розміщення плиток «розширить» кімнату, а вертикальне «підніме» стелю.

    Прямокутна плитка до ванної

  • Мозаїка. Створене з дуже дрібних елементів кахельне оздоблення стін і підлоги вельми ефектне. Але укладання важке, а тому й дороге. До того ж мозаїці потрібен розмах – у маленькому санвузлі вона втрачає свій шарм.

    Мозаїчна плитка для ванної кімнати

  • Нестандартні форми. Багатокутник, ромб, трапеція, хвиля, луска, асиметрична фігура тощо привертають увагу, але такі варіації можуть швидко вийти з моди. Плюс монтаж подібної плитки найбільш трудомісткий.

    Нестандартна плитка для ванних

Що стосується розмірів плитки, тут важливий баланс. Спирайтеся на габарити конкретної ванної кімнати – вибір плитки повинен відповідати їй. Надто великі елементи зроблять маленький санвузол візуально тіснішим, вони підходять тільки для великих приміщень. А зовсім невелика плитка дозволить зонувати кімнату і додасть їй затишку, але може «звузити» її.

Правильне поєднання кольору і форми в дизайні

Поєднання кольорів плитки у ванній

Не можна забути і те, як вибирати для ванної плитку за колірним рішенням – неправильно підібрані комбінації можуть зіпсувати враження і порушити ваш комфорт. Зазвичай обирають з таких варіантів:

  • Білий. Абсолютно нейтральна плитка: завжди доречна і підходить до будь-яких кольорів. Пропонується в безлічі варіацій (пряжене молоко, слонова кістка тощо), надає приміщенню почуття простору. Виграшно виглядає у великому форматі і простій формі: квадрат і прямокутник.
  • Світлі кольори. Світло-блакитний, бежевий, бірюзовий, зелений тощо – плитка подібних відтінків вважається класичною для ванних кімнат, вона створює у санвузлі легкий настрій. Важливо пам'ятати: «холодні» відтінки додають бадьорості, а «теплі» несуть заспокійливий ефект.
  • Насичені кольори. Червоний, помаранчевий, жовтий, золотий, яскраві версії синього і зеленого – таку плитку до ванної слід вибирати акуратно. Адже від неї можна швидко втомитися. Тому краще обмежити подібні відтінки лише окремими акцентами або зонами, але не більше.
  • Темні кольори. Визнаємо: чорна, коричнева і схожа за відтінком плитка виглядає дорого і солідно, особливо із золотистими деталями. Але велика кількість темного додає гнітючого враження. А ще на ньому добре помітні забруднення. Тому розумний максимум – це темні підлога і нижня частина стін.

Що стосується поєднання кольорів між собою, то сьогодні вважається, що можливі усілякі комбінації: як традиційні, близькі, так і провокаційно-контрастні з малюнками і фотопринтом. Головне: розуміти, що ви бажаєте отримати в результаті. Загальне правило одне: не захоплюйтеся кількістю кольорів – вистачить 3-5, інакше вийде мішанина.

Як розрахувати, скільки потрібно плитки для ванної?

Розрахунок плитки для ванної повинен бути точним

Розрахунок необхідної для оздоблення ванної кімнати кількості плитки – процес індивідуальний. Навіть у типовому санвузлі, наприклад, у «хрущовці» або «чешці», можна зробити план приміщення і розташування сантехнічних елементів по-різному. Тому точно розрахувати плитку для ванної може лише досвідчений фахівець після всіх вимірів. А ми виділимо базові поради:

  • На початку відштовхуйтесь від загальної поверхні. Вона складається з площі стін і підлоги за вирахуванням отворів: дверного і віконного (якщо він є). Поділіть результат на розмір плитки і отримаєте приблизну кількість матеріалу.
  • Установка ванн з фартухом, готових душових боксів, інсталяцій унітазу і біде, прихованих шаф для водонагрівача і побутової хімії – все це може як збільшити, так і зменшити необхідну кількість плитки.
  • Обов'язково купуйте плитку для ванної із запасом у 10-15% від кінцевої цифри. Це треба на випадок звичайного бою кахлю при перевезенні і укладанні і при різанні матеріалу під стики і нестандартні елементи.

І ще одна порада: краще відразу придбати весь обсяг плитки з однієї партії. Завдяки цьому ви позбавите себе від ризику, що покриття буде відрізнятися відтінком і якістю, що часом буває навіть у перевірених брендів.

Зарубіжні виробники або вітчизняні?

У розмові, як вибрати плитку для ванної кімнати, не можна обійти і традиційну тему: хто робить її краще – наші або іноземні компанії? І, як завжди, тут немає єдиної відповіді. Вітчизняні бренди підкорюють ціною. Зарубіжні, особливо італійські, вважаються кращими за якістю: плитка зносостійка і міцна, а її фізичні параметри (розмір і рівність) витримані від поставки до поставки.

Що стосовно конкретних марок, виділимо найцікавіші за дизайном і рівнем виконання:

  • зарубіжні: Paradyz, Tubadzin, Kwadro (Польща), Pamesa, Newker, Equipe, Grespania, Keraben, Porcelanosa, Atrium, Saloni (Іспанія), Marazzi, Ragno (Італія);
  • вітчизняні: Cersanit, «Интеркерама», Opoczno, Golden Tile, Zeus Ceramica.

Як бачите, питання вибору плитки для ванної у 2020 році залишається все таким же об'ємним. Тому краще звернутися за допомогою до професіоналів – в інтернет-магазин Keramis. Наші фахівці дадуть відповідь на будь-яке питання і зорієнтують в актуальних колекціях. Звертайтеся до нас – і ваша ванна кімната отримає вишукане, стильне і якісне оздоблення з плитки!




Якісна плитка для ванної кімнати Paradyz:

500 товарів
плитка Paradyz Aquarius Beige 30x30
1 143 грн.
1 029 грн.
плитка Paradyz Taurus 30x30 brown
1 183 грн.
1 065 грн.
плитка Paradyz Tamoe 9,8x9,8 bianco
1 412 грн.
1 271 грн.
плитка Paradyz Tamoe 9,8x19,8 bianco
1 614 грн.
1 452 грн.
плитка Paradyz Tamoe 9,8x29,8 bianco
1 647 грн.
1 482 грн.
плитка Paradyz Tamoe 9,8x9,8 nero
1 412 грн.
1 271 грн.
плитка Paradyz Tamoe 9,8x19,8 nero
1 614 грн.
1 452 грн.
плитка Paradyz Modul 30x60 bianco
1 157 грн.
964 грн.
плитка Paradyz Modul 30x60 grafit
1 157 грн.
964 грн.
плитка Paradyz Emilly 30x60 crema
1 157 грн.
964 грн.
плитка Paradyz Emilly 30x60 grys
1 157 грн.
964 грн.
плитка Paradyz Emilly 30x60 beige
1 157 грн.
964 грн.
плитка Paradyz Intero 59,8x59,8 grys
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 59,8x59,8 nero
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 29,8x59,8 grys
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 29,8x59,8 nero
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 44,8x89,8 grys
1 734 грн.
1 560 грн.
плитка Paradyz Intero 44,8x89,nero 8
1 734 грн.
1 560 грн.
плитка Paradyz Bazo 30x30 beige
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo 30x30 grys
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo 30x30 nero
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo Mono 30x30 beige
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo Mono 30x30 grys
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo Mono 30x30 nero
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Tonnes 30х60 grys
1 241 грн.
931 грн.
плитка Paradyz Pandora 25x75 bianco
1 241 грн.
1 055 грн.
плитка Paradyz Elia 25x75 bianco
1 879 грн.
1 503 грн.
плитка Paradyz Elia 25x75 brown
1 879 грн.
1 503 грн.
плитка Paradyz Scandiano 30x30 beige
1 119 грн.
1 007 грн.
плитка Paradyz Scandiano 30x30 ochra
1 119 грн.
1 007 грн.
плитка Paradyz Modern 19,8x19,8 nero
1 646 грн.
1 482 грн.
плитка Paradyz Gammo 9,8x29,8 bianco
1 301 грн.
1 171 грн.
плитка Paradyz Gammo 9,8x19,8 bianco
1 301 грн.
1 171 грн.
плитка Paradyz Gammo 9,8x9,8 bianco
1 301 грн.
1 171 грн.




Цікаві колекції плитки для ванної від Grespania:

446 товарів
плитка Grespania Lucena 30x90 blanco
2 110 грн.
1 055 грн.
плитка Grespania Lucena 60x60 arena
2 398 грн.
1 199 грн.




Популярна плитка у ванну Marazzi:

500 товарів

Акція на керамічну плитку Paradyz

Інші новини
Всі новини...

Новий розділ у магазині Keramis: Електростанції та генератори!

Нові можливості у Keramis: Електростанції, генератори та обладнання для безперебійного живлення

12 липня 2024

Як правильно вибрати ламінат?

Ви можете купити перший-ліпший ламінат, а можете зробити правильно і спочатку дізнатися у нашій статі, як вибрати таке покриття – аби потім не пожалкувати!

09 липня 2024

Як вибрати душову кабіну правильно?

Душова кабіна може бути прекрасною альтернативою ванні, але за однієї умови: якщо вибір такої сантехніки був коректним. Що для цього потрібно?..

08 липня 2024

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Вибір міжкімнатних дверей на ринку величезний, але знайти найкращі серед них не так просто. Щоб уникнути помилок, читайте наш гід з покупки таких дверей!

08 липня 2024
Як вибрати унітаз

Як правильно вибрати унітаз?

Вибір унітаза не такий вже й складний – якщо, звичайно, скористатися порадами із цього тексту. Ми розповімо все про основні характеристики цієї сантехніки...

04 липня 2024

Які шпалери вибрати краще?

Для багатьох вибір шпалер полягає лише у їх дизайні та ціні, але це не найкращий підхід. При покупці треба перш за все визначитися із типом такого оздоблення…

03 липня 2024

Як вибрати ванну зі штучного каменю?

Щоб вибір ванни, зробленої зі штучного каменю, був для вас простим та швидким, читайте зібрані у нашій статті корисні поради на цю тему!

02 липня 2024

З Днем Конституції України!

Магазин Keramis щиро вітає вас з Днем Конституції України!

28 червня 2024

Geberit Bambani – серія сантехніки для дітей із веселим дизайном.

Метою створення яскравої лінійки стали ванні кімнати, пристосовані для дітей, які допомагають розвивати ігровий підхід до формування уявлень про здоров’я та особисту гігієну.

20 червня 2024

З Днем захисту дітей!

Віримо, що наші діти – це наше майбутнє, і вони зроблять світ кращим!

31 травня 2024
Відеоконсультація та демонстрація товарів!

Нова послуга – відеоконсультація та демонстрація товарів!

Любі клієнти, з турботою про вас інтернет-магазин KERAMIS.UA пропонуємо послугу, що відкриває нові можливості вибору та купівлі товарів – індивідуальна відеоконсультація!

21 травня 2024

З Великодніми Святами!

Команда KERAMIS.UA

04 травня 2024
Вхід в особистий кабінет