Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Унітаз-компакт: що це таке?

Вибір унітаза-компакта

Унітаз-компакт – це сучасна класика при облаштуванні туалетів, популярна і в квартирах-хрущовках, і в заміських будинках. Таку сантехніку відрізняє характерна конструкція, в якій зливний бачок встановлюється на майданчику, який розміщено позаду на корпусі чаші унітазу. При цьому на відміну від моноблоків, які майже не відрізняються зовні, ця конструкція роздільна – бачок або чашу можна замінити незалежно один від одного. А щоб така сантехніка була комфортною та надійною, варто до покупки з'ясувати, як вибрати унітаз-компакт.

Переваги унітазів-компакт та їх недоліки

Унітази типу «компакт» популярні серед покупців завдяки ряду плюсів:

  • Ціна: серед всіх типів унітазів ця категорія апріорі найдешевша – вартість цієї сантехніки стартує із 1200-1500 гривень, і навіть просунуті модифікації дешевше за аналоги іншої конструкції.
  • Простий монтаж: для установки унітазу-компакт буде потрібно мінімум особливих знань та зусиль – на відміну від підвісного унітазу, наприклад, де є потреба у складному кріпленны до стіни.
  • Зручність обслуговування: вся розміщена в бачку арматура відкрита для регулярного сервісу та ремонту, доступ до неї легкий, і навіть заміна самого бачка не викличе труднощів.
  • Різноманітність: сьогодні вибір унітазу-компакту максимально великий, ви можете зустріти моделі в стилі від класики до модерну, є в магазинах і кольорова сантехніка цього типу.

Недорогий унітаз-компакт

Збалансоване співвідношення ціни та характеристик робить унітаз-компакт відмінною покупкою в квартиру чи приватний будинок (на фото Cersanit President)

Однак без мінусів подібні унітази також не обійшлися. До них відносяться:

  • Старомодність: деякі покупці впевнені, що зовнішній вигляд такої сантехніки застарів – хоча його можливо цікаво обіграти (наприклад, за допомогою незвично спрямованих світильників для ванної).
  • Монтаж на підлозі: унітази-компакти ставляться тільки на підлогу, що нерідко обмежує в дизайні санвузла, задає певні рамки при розміщенні плитки для підлоги та може заважати під час прибирання.
  • Розміри: хоча в назві цього типу сантехніки є слово «компакт», воно не повинно вводити в оману – вона займає чимало місця (якщо треба заощадити простір, беріть унітаз з інсталяцією бачка в стіну).

Стильний унітаз-компакт

У каталогах багатьох виробників достатній вибір сучасних за стилем унітазів-компактів (на фото Roca Dama-N)

Як правильно вибрати унітаз-компакт?

Коли розібралися, що таке унітаз-компакт, переходимо до оцінки характеристик такої сантехніки. Про кожну з них варто сказати окремо.

Визначаємося з розміром унітазу-компакту

Здебільшого ця сантехніка достатньо стандартизована. Висота чаш коливається в районі 37-43 см, встановленого бачка – близько 70-80 см, а ширина – у межах 30-45 см. Але перед покупкою краще приміряти унітаз «п'ятою точкою». Присядьте на нього: чи не напружені ноги, чи комфортно із цим «стільцем»? Також орієнтуйтеся на найнижчого члена родини. До речі, якщо мова про дітей та виділений санвузол, можна підібрати особливо компактні моделі (вони і виглядають незвично, часто в мультяшному стилі). А для ситуацій, коли хочете заощадити місце, але неможливо встановити інсталяцію, зробіть вибір унітазу-компакту кутового типу.

Крупний унітаз-компакт

Деякі моделі унітазів-компактів зроблені дуже громіздкими та візуально великими – виглядає це солідно (на фото Volle Don Grandes)

Типи випуску у унітазів-компактів

Відведення води в цих моделях буває трьох видів:

  • вертикальне: злив з чаші після гідрозатвору йде строго вниз;
  • горизонтальний: відведення паралельно підлозі;
  • косий: труба для нечистот установлена під кутом до підлоги.

В обговоренні, як вибрати унітаз-компакт, тип випуску важливий лише з однієї точки зору: він повинен відповідати каналізації у вашому санвузлі. Тоді у вас буде мінімум складнощів при з'єднанні труб із купленою сантехнікою. До речі, в темі випуску логічно згадати і впуск. Підведення води буває боковим або нижнім. Кріплення шлангу збоку простіше та дешевше, хоча шум набору води вище, а дизайн не такий лаконічний, як при прихованому розміщенні шлангу знизу.

Унітаз-компакт з прихованим відводом

Унітаз-компакт із нижнім впуском та фартухом, що закриває випуск, виглядає дуже акуратно, лаконічно, сучасно (на фото Creavit Sedef)

Вибираємо чашу унітазу-компакту

Окрема тема: форма чаші. Вся сантехніка поділяється на три категорії:

  • Тарілчаста. Ця чаша із полицею, на якій збираються нечистоти перед змиванням. Конструкція дешева, але не дуже вдала: витрата води велика, а ризик розбризкування високий.
  • Козирькова. Задня стінка у цій чаші зроблена похилою, зливний отвір зміщено вперед. Це прискорює потрапляння відходів у воду, а на стінках залишаються виключно дрібні частинки.
  • Воронкоподібна. Універсальний вибір для унітазу-компакту зі зливом у центрі та симетричним нахилом стінок. Конструкція зводить до мінімуму появу бризок і забруднення чаші.

Форми чаші унітазів-компактів

Вибирати унітаз-компакт потрібно так, щоб його очищення було простим, а кількість бризок мінімальною

Які бувають варіанти зливу?

Змивання води з бачка до унітазу облаштовують по одній із двох схем:

  • Прямий злив. Такий тип, який іноді називають заднім, каскадним або горизонтальним, дуже простий: вода потужним потоком подається по прямій. У конструкції низька ціна, але невисока якість очищення чаші з боків.
  • Круговий змив. Покращена у порівнянні з минулим типом система, також її називають кільцевою та зворотною. Змив спрямований по колу стінок, що покращує омивання чаші та знижує шум. Мінус: більш висока ціна.

У будь-якому випадку переконайтеся, що злив має два режими: так ви будете економити воду в туалеті.

Економний унітаз-компакт

Наявність двох режимів змивання дозволяє мало не вдвічі скоротити витрату води з унітазом-компактом (на фото AM.PM Bliss L)

Матеріал унітаза-компакт

Так як вибирати унітаз-компакт намагаються на тривалий час, звертайте увагу, з чого він зроблений:

  • Фаянс. Найбільш збалансований за своїми характеристиками матеріал. Ця кераміка недорога, приваблива зовні, досить надійна та зносостійка (хоча може втрачати колір, якщо очищення не регулярне).

    Фаянсовий унітаз-компакт

    На фото Коломбо Акцент

  • Порцеляна. Цю кераміку відрізняє наявність у складі польового шпату та кварцу. За рахунок цього матеріал менш пористий (його очищення простіше), більш довговічний (ресурс перевищує чверть століття) і ефектний. Але й дорожчий.

    Порцеляновий унітаз-компакт

    На фото CeraStyle Noura

Часом можна зустріти унітази-компакти з чавуну та нержавіючої сталі, акрилу, каменю або навіть загартованого скла. Але їх ціна висока, а практичність і зовнішній вигляд вельми специфічні, тому підійдуть не кожному інтер'єру.

Додаткові аксесуари

При виборі унітазу-компакту подумайте про комплектацію. Вона може включати:

  • Сидіння з кришкою. Ідеальне рішення: у такому випадку ви точно знаєте, що стільчак підійде за розмірами та стилем до обраної сантехніки. Цей елемент зазвичай виготовляють із пластику або дерева.
  • Мікроліфт. Пружини, приховані всередині кріплення сидіння, дозволяють вам вільно відпускати цю деталь із кришкою – вони не впадуть, а опустяться плавно вниз. Так і комфортніше, і менше ризик пошкодити стільчак.
  • Особливе покриття. Часом на поверхню чаш унітаза наносять захист від бактерій або брудовідштовхуючий шар. Це спрощує догляд за сантехнікою, хоча і потребуює певної доплати при купівлі.
  • Гігієнічний душ. Ця система замінює собою біде, що економить ваші гроші та місце в санвузлі. При цьому вбудована система унітазу з функцією біде набагато зручніше, ніж придбання та монтаж окремого гігієнічного душу.

Унітаз-компакт з аксесуарами

У комплект до унітазу-компакту можна вибрати аксесуари найрізноманітнішого типу: від сидіння до паперотримача та йоржика

Асортимент виробників унітазів-компактів

Розповідь про те, як вибрати унітаз-компакт, неможливо уявити без брендів. Адже тільки ті марки, що підтвердили рівень продукції, забезпечують надійність та зручність сантехніки. До них відносяться:

А найзручніше зробити вибір унітазів-компактів – в каталозі інтернет-магазину Keramis. Ми пропонуємо широкий асортимент цієї сантехніки, привабливі ціни та продуману систему доставки. Плюс наші консультанти завжди допоможуть із підбором, адже вони точно знають, що таке унітаз-компакт і на які нюанси слід звернути увагу перед його замовленням.

Купити унітаз-компакт в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет