Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати плитку на підлогу?

Як вибрати плитку на підлогу

Ламінат, паркетна дошка, ковролін, лінолеум – всі ці покриття для підлоги можуть мати масу переваг, але часом їх використання абсолютно неприйнятно через особливі вимоги до міцності і довговічності. У таких ситуаціях заміна їм одна – призначена для укладання на підлогу плитка! Вона міцна, зносостійка, не потребує складного догляду, приваблива на вигляд. Важливо тільки прояснити, як вибрати і купити плитку для підлоги за усіма правилами…

Основні параметри для правильного вибору плитки для підлоги

Щоб покупка подібного покриття на підлогу не розчарувала вас через кілька років, звернути увагу потрібно на ряд ключових характеристик.

Класи зносостійкості плитки для підлоги

Плитка на підлозі

Розташована на підлозі плитка повинна бути і привабливою, і довговічною, і практичною (на фото My Way Paradyz Agat)

Опірність до стирання – найголовніша характеристика плитки для підлоги. Для її вимірювання використовують спеціальний електронний пристрій із абразивним обертовим кругом: він торкається до плитки і крутиться. Чим більше оборотів витримує покриття до появи зносу, тим вище клас. Його позначають індексом PEI і цифрами:

  • I клас. Мінімальна зносостійкість, сліди стирання з'являються вже після буквально 150 обертів диска. Так як вибрати плитку на підлогу часто намагаються на роки вперед, настільки «м'яке» покриття можна постелити лише у ванній і коморі, а в більш «прохідних» кімнатах воно швидко втратить цілісність.
  • II клас. Трохи міцніша плитка, що витримує без пошкоджень до 500 обертів. По ній вже можна ходити в домашніх капцях, хоча сфера використання обмежена приміщеннями з невеликим трафіком: спальня, дитяча, кабінет, а також ті ж самі туалет і підсобні приміщення.
  • III клас. Це оптимальний вибір плитки для підлоги для житлових кімнат – він не стирається навіть від 1200-1500 обертів абразивного кола. Єдине обмеження: на кухні, в коридорі та передпокої дане покриття буде доречно лише в тому випадку, якщо сім'я невелика і рух по квартирі не сильний.
  • IV клас. За стандартом PEI, така плитка витримає більше 1500 обертів, за рахунок чого вона впорається з будь-яким некомерційним навантаженням: від спалень і до кухонь із холами. Також її можна використовувати у невеликих офісах, кафе і магазинах, міні-готелях тощо.
  • V клас. Максимальний рівень зносостійкості плитки для підлоги – із ним покриття на тестах не пошкоджується навіть після декількох тисяч обертів диска! Тому подібну плитку можна укладати на підлогу в супермаркетах, кінотеатрах, великих бізнес-центрах, на вокзалах.

Зносостійка плитка для підлоги

Чим серйозніше навантаження на підлогу в приміщенні, тим надійніше потрібно вибирати плитку для підлоги (на фото Pamesa Fronda)

На що звернути увагу при покупці плитки для підлоги, крім зносостійкості, так це вологопоглинання. Воно вимірюється за 3 категоріями. Перша вбирає не більше 3% вологи, друга до 10%, а третя – понад 10%. Саме тому остання боїться морозів і придатна виключно для закритих приміщень, а перша і друга морозостійкі: їх можна класти на балконах, терасах, в басейнах тощо. Що стосується товщини, цей параметр сприймайте більш спокійно: більшість моделей плитки для підлоги мають цей показник на рівні 7-9 мм, чого цілком достатньо.

З якого матеріалу плитка на підлогу краще?

Керамічна плитка на підлогу

Керамічна плитка завоювала визнання вдалим поєднанням усіх своїх характеристик (на фото Paradyz Lensitile)

В розмові про те, як правильно вибрати плитку на підлогу, обов'язковий пункт – то, з чого зроблено таке покриття. Найбільш поширені наступні варіанти:

  • Традиційна кераміка: серед переваг плитки можна згадати її доступність і великий вибір декору (її, наприклад, можуть покривати кольоровою глазур'ю), а до недоліків – далеку від максимальної довговічність.
  • Камінь/кам'яна крихта: така плитка міцна, екологічно безпечна, але дуже холодна – навіть влітку ходити по ній босоніж може бути не дуже комфортно для ніг.
  • Керамограніт: зносостійке, однак і більш тепле покриття (під нього можна легко монтувати теплу підлогу!), до мінусів якого відносять дещо обмежений асортимент в області дизайну.
  • Клінкер: виключно міцна і довговічна плитка, що проходить через випал із високою температурою і позбавлена штучних домішок, а в недоліках у неї – скромна колірна палітра. Як правильно вибрати клінкерну плитку читайте в окремій статі.
  • ПВХ: виготовлена з вінілу і іноді з додаванням кварцового піску плитка тепла, вона не боїться води і ударів, має безмежний вибір візерунків і дуже проста для монтажу, але її ресурс нижче, ніж у всіх інших.

Плитка на підлогу з керамограніту

Керамограніт – чи не найкращий вибір плитки для підлоги за своїми характеристиками (на фото Atrium Malta)

Яку б ви не збиралися вибрати плитку для підлоги, обов'язково враховуйте тип її поверхні. Глянцева підкорює блиском і насиченістю відтінку, але на ній добре помітні всі забруднення, плюс вона дуже слизька, тому для ванної чи кухні це не найкраще рішення. Матова текстура менш ошатна, зате вона на порядок практичніше: за нею легко доглядати, з нею нижче ризик посковзнутися. Структурна (або рельєфна) плитка виглядає незвичайно, але на її очищення треба витрачати чимало часу і сил. До речі, якщо хочете повністю убезпечити себе, шукайте плитку з індексом проти ковзання (позначається буквою R) не нижче 9-го рівня.

Підбираємо розмір плитки для підлоги

Вибір плитки на підлогу за габаритами величезний: у продажу можна знайти кераміку і 5х5 см, і 120х120 см! Однак єдино вірного рішення тут немає, багато що залежить від приміщення, де планується укладання цього покриття. Особливо великі моделі можуть додати солідності кімнаті, але лише у тому випадку, якщо вона і сама немаленька, площею хоча б від 8-10 квадратних метрів. А якщо ж вас цікавить, який розмір плитки на підлогу краще вибрати для маленького санвузла або вузького коридору, то пошукайте невелику витончену кераміку (тим більше й підрізування із нею буде менше, а значить, і витрати нижче). Намагайтеся знайти гармонійний баланс!

Невелика плитка для підлоги

За рахунок розміру і форми плитки можна цікаво обіграти підлогу в будь-якій кімнаті (на фото Equipe Hexatile)

Колір і тон

Поради, як вибрати колір плитки для підлоги, можливі виключно загальні. Ви повинні спиратися на свої конкретні побажання дизайну приміщення: робити підлогу в тон стін, стелі, меблів, міжкімнатних дверей або акцентувати його за допомогою контрасту. Важливо тільки пам'ятати кілька стандартних рекомендацій:

  • світла підлога візуально розширює простір, що особливо важливо для тісних передпокою і коридорів;
  • темна плитка на підлозі «зігріває» приміщення, робить його затишніше і суворіше, але на ній буде помітніше бруд і пил;
  • яскраві, соковиті відтінки привертають увагу, але можуть втомлювати з часом і при цьому «губитися» у слабо освітленій кімнаті;
  • натуральні «керамічні» кольори ідеальні для класичного стилю, вони ніколи не втрачають актуальності;
  • виражений візерунок (під дерево, мармур, цеглу, національні мотиви тощо) цікавий, але не повинен «змішуватися» зі шпалерами чи гарнітуром на кухні.

Світла плитка на підлозі

В ідеалі плитка на підлозі повинна гармоніювати з усім інтер'єром (на фото Saloni Abalon)

Що таке сорт і партія плитки для підлоги?

Якщо ви хочете зрозуміти, як вибрати плитку на підлогу належної якості, подивіться на її упаковку, щоб знайти позначку про її сорт. Він буває трьох типів:

  • 1 сорт. Найкраще виконання – у цій кераміці допускається брак не більше 5%. Це покриття легко розпізнається за позначкою червоного кольору на його етикетці. Ціна такої плитки відповідна.
  • 2 сорт. Частота браку для другого сорту (його позначають синім кольором) аналогічна першому, але допуск за видимим розміром дефекту вище, тому тут частіше зустрічаються відколи і нерівномірність забарвлення.
  • 3 сорт. Помічена зеленим маркуванням плитка найдешевша, при цьому у 15% виробів зустрічаються тріщини, невідповідність розмірів один одному тощо. Але для комори або балкона таке покриття цілком гідне.

Якісна плитка для підлоги

Якщо немає нарочного ефекту «різношерстого» забарвлення плитки на підлозі, краще замовити все з однієї партії (на фото Grespania Bellver)

Окремо треба прояснити поняття партії. Навіть у відомих виробників при випалюванні кераміки можливі невеликі зміни техпроцесу, через що плитка однієї і тієї ж моделі може злегка відрізнятися за відтінками або насиченістю кольору. В цьому випадку треба замовити весь обсяг покриття відразу, так як вибрати плитку для підлоги ідентичного кольору пізніше просто не вийде.

Рекомендовані виробники плитки для підлоги

Підлога з плиткою

Лише перевірені бренди можуть гарантувати високу якість продукції (на фото Kwadro Sextans)

Від вибору на ринку плитки для підлоги просто очі розбігаються, в нашому каталозі представлені десятки брендів! Але чесно кажучи, не всі вони однакові за якістю своєї продукції. Тому варто вибирати плитку на підлогу від перевірених компаній. До них відносяться в першу чергу такі торгові марки, як Paradyz, My Way Paradyz, Classica Paradyz, Stargres, Pamesa, Equipe, Ragno та Atrium.

Якщо ви не хочете розбиратися, як правильно вибрати плитку для підлоги, просто зверніться за допомогою до консультантів в інтернет-магазині Keramis. Завдяки своїм знанням і досвіду вони підкажуть, на що звернути увагу і який розмір і колір плитки підібрати для вашої конкретної ситуації. А головне: наші ціни вас порадують!

Купити плитку для підлоги в інтернет-магазині Кераміс




Якісна плитка для підлоги Paradyz:

415 товарів
плитка Paradyz Intero 59,8x59,8 grys
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 59,8x59,8 nero
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 29,8x59,8 grys
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 29,8x59,8 nero
1 560 грн.
1 404 грн.
плитка Paradyz Intero 44,8x89,8 grys
1 734 грн.
1 560 грн.
плитка Paradyz Intero 44,8x89,nero 8
1 734 грн.
1 560 грн.
плитка Paradyz Bazo 30x30 beige
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo 30x30 grys
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo 30x30 nero
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo Mono 30x30 beige
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo Mono 30x30 grys
1 260 грн.
1 134 грн.
плитка Paradyz Bazo Mono 30x30 nero
1 260 грн.
1 134 грн.
цоколь Paradyz Bazo 30x9 beige
120 грн.
108 грн.
цоколь Paradyz Bazo 30x9 nero
120 грн.
108 грн.
плитка Paradyz Modern 19,8x19,8 nero
1 646 грн.
1 482 грн.
плитка Paradyz U117 59,8x119,8 grey
1 205 грн.
1 085 грн.




Довговічна плитка для покриття підлоги від Classica Paradyz

20 товарів




Оптимальна плитка на підлогу Stargres:

37 товарів




Хітові серії призначеної для підлоги плитки Pamesa та Equipe:

295 товарів
плитка Pamesa Fronda 20x60 abeto
1 932 грн.
483 грн.
плитка Pamesa Fronda 20x60 nogal
1 932 грн.
483 грн.
плитка Pamesa Fronda 20x60 arce
1 932 грн.
483 грн.
плитка Pamesa Fronda 20x60 haya
1 932 грн.
483 грн.
плитка Pamesa Fronda 20x60 perla
1 932 грн.
483 грн.
плитка Pamesa Tresana 60x60 blanco
2 216 грн.
1 773 грн.
плитка Pamesa Cr Ardesia 45x90 earth
2 199 грн.
1 319 грн.
плитка Pamesa Cr Ardesia 90x90 noir
2 664 грн.
1 332 грн.
плитка Pamesa Cr Amarna 90x90 shell
2 887 грн.
1 444 грн.
плитка Pamesa At. Urbex 60x60 arena
1 415 грн.
1 061 грн.
мозаїка Pamesa Cr Niro 30x30 white
4 367 грн.
2 402 грн.
плитка Pamesa Bois 15x90 antic mat
2 056 грн.
1 439 грн.
плитка Pamesa Bois 15x90 beige mat
2 112 грн.
1 478 грн.
плитка Pamesa Bois 15x90 ceniza mat
2 112 грн.
1 478 грн.
плитка Pamesa Bois 15x90 natural mat
2 112 грн.
1 478 грн.
плитка Pamesa Rovere 20x120 brown
2 219 грн.
1 886 грн.
плитка Pamesa Rovere 8x40 brown
2 860 грн.
2 145 грн.
плитка Pamesa Lux Viola 60x120
3 417 грн.
2 905 грн.
плитка Pamesa Rovere 8x40 honey
3 187 грн.
2 391 грн.
плитка Pamesa Desert 120x260 natural
5 326 грн.
4 527 грн.
плитка Pamesa Lincoln 120x260 white
5 326 грн.
2 397 грн.
плитка Pamesa Vita 60x60 Perla Matt
2 449 грн.
1 224 грн.
плитка Pamesa Vita 60x120 Gris Matt
2 470 грн.
1 853 грн.
плитка Pamesa Vita 60x60 Arena Matt
2 048 грн.
1 536 грн.
плитка Pamesa Utopia 60x120 gold
2 790 грн.
2 092 грн.
плитка Pamesa Midway 60x120 bone
2 639 грн.
2 112 грн.
плитка Pamesa Midway 60x120 graphite
2 639 грн.
2 112 грн.




Приваблива плитка на підлогу від Ragno і Atrium:

139 товарів
плитка Atrium Alpha 25x70 taupe
1 288 грн.
322 грн.
плитка Ragno Concept 60x60 grigio
2 640 грн.
924 грн.
декор Ragno Frame 25x76 cream
2 545 грн.
127 грн.
плитка Atrium Viggo 20x120 ceniza
2 351 грн.
705 грн.
плитка Atrium Boreal 23x120 miel
2 360 грн.
590 грн.
плитка Atrium At.acadian 23x120 haya
1 892 грн.
1 419 грн.
плитка Atrium Brillo-Mate 60x60
2 350 грн.
587 грн.
плитка Atrium Versilia 60x120 marfil
2 037 грн.
1 019 грн.

Інші новини
Всі новини...

Новий розділ у магазині Keramis: Електростанції та генератори!

Нові можливості у Keramis: Електростанції, генератори та обладнання для безперебійного живлення

12 липня 2024

Як правильно вибрати ламінат?

Ви можете купити перший-ліпший ламінат, а можете зробити правильно і спочатку дізнатися у нашій статі, як вибрати таке покриття – аби потім не пожалкувати!

09 липня 2024

Як вибрати душову кабіну правильно?

Душова кабіна може бути прекрасною альтернативою ванні, але за однієї умови: якщо вибір такої сантехніки був коректним. Що для цього потрібно?..

08 липня 2024

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Вибір міжкімнатних дверей на ринку величезний, але знайти найкращі серед них не так просто. Щоб уникнути помилок, читайте наш гід з покупки таких дверей!

08 липня 2024
Як вибрати унітаз

Як правильно вибрати унітаз?

Вибір унітаза не такий вже й складний – якщо, звичайно, скористатися порадами із цього тексту. Ми розповімо все про основні характеристики цієї сантехніки...

04 липня 2024

Які шпалери вибрати краще?

Для багатьох вибір шпалер полягає лише у їх дизайні та ціні, але це не найкращий підхід. При покупці треба перш за все визначитися із типом такого оздоблення…

03 липня 2024

Як вибрати ванну зі штучного каменю?

Щоб вибір ванни, зробленої зі штучного каменю, був для вас простим та швидким, читайте зібрані у нашій статті корисні поради на цю тему!

02 липня 2024

З Днем Конституції України!

Магазин Keramis щиро вітає вас з Днем Конституції України!

28 червня 2024

Geberit Bambani – серія сантехніки для дітей із веселим дизайном.

Метою створення яскравої лінійки стали ванні кімнати, пристосовані для дітей, які допомагають розвивати ігровий підхід до формування уявлень про здоров’я та особисту гігієну.

20 червня 2024

З Днем захисту дітей!

Віримо, що наші діти – це наше майбутнє, і вони зроблять світ кращим!

31 травня 2024
Відеоконсультація та демонстрація товарів!

Нова послуга – відеоконсультація та демонстрація товарів!

Любі клієнти, з турботою про вас інтернет-магазин KERAMIS.UA пропонуємо послугу, що відкриває нові можливості вибору та купівлі товарів – індивідуальна відеоконсультація!

21 травня 2024

З Великодніми Святами!

Команда KERAMIS.UA

04 травня 2024
Вхід в особистий кабінет