Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Що таке плитка для басейну?

Як вибрати плитку для басейну

При створенні як відкритих, так і закритих басейнів вибору немає – тільки плитка. Правда, поспішати купувати перший-ліпший матеріал, що сподобався, не варто. Адже така специфічна сфера використання кераміки висуває особливі вимоги до її міцності, стійкості, невибагливості та інших характеристик. В силу цього звичайні кахлі для ванної чи навіть балкону навряд чи підійдуть. Тому слід відразу розібратися, як вибрати плитку для басейну – і ми допоможемо вам у цьому!

Класи плитки для басейну

Щоб обробка чаші, бортиків, ступенів і покриття навколо басейну служила вам довгі роки, необхідно уважно ознайомитися із маркуванням на упаковці та в технічній документації. Найбільш важливі серед них такі параметри:

  • Водопоглинання. Це найголовніша властивість для кераміки в басейні – зовсім як жаростійкість у плитки для каміну. Позначається буквою «Е» і вказується у відсотках – чим нижче, тим менше пір у матеріалу, які будуть вбирати воду. Ідеальний рівень становить 0%, але допустимо до 3%. Якщо ж водопоглинання вище, плитка з часом стає більш крихкою, починає руйнуватися і пропускати вологу глибше, аж до основи.

    Плитка із низьким рівнем водопоглинання

    Плитка в самому басейні і навколо нього не повинна вбирати вологу, інакше велика ймовірність її поступового руйнування (на фото Rako Color 2)

  • Антиковзання. Будь-яка плитка для підлоги повинна бути не слизькою, але для басейну це особливо важливо. Тому зверніть увагу на літери A, B і C в характеристиках кераміки. «A» підходить тільки для роздягалень з нахилом підлоги до 12°. Кахлі з міткою B можна застосовувати навколо басейну з ухилом 18° і в душових, де нема піддону. Найкращі властивості у С: нога не ковзає до 24°, що дозволяє класти її на ступені і бортики басейну.

    Плитка для басейну проти ковзання

    По-справжньому неслизька плитка для басейну, яку розміщують на ступені, має рельєфне покриття і округлі краї – так безпечніше (на фото Paradyz Gamma)

  • Хімічна стійкість. У розповіді, як вибрати плитку для басейну, обов'язково варто згадати особливості її очищення. Зазвичай догляд за цим матеріалом досить простий, проте в нашому випадку фактично неможливий без агресивних миючих засобів, аж до хлорки, які можуть завдати непоправної шкоди кераміці. Тому шукайте обробку класу АА (несприйнятливість до хімії) або А (стійкість до неї) за нормами EN 122.

    Стійка плитка для басейнів

    Басейни під відкритим небом особливо часто і ретельно очищають від забруднень, тому плитка повинна справлятися із «навалою» хімії (на фото Cristacer Aneto)

  • Довговічність. Вона складається з кількох моментів. Перший – це зносостійкість. Вона «шифрується» індексом PEI з цифрами від I до V, де I мінімум. Для басейнів варто орієнтуватися на класи III та вище. Якщо у вас резервуар під відкритим небом, тоді ще потрібно звертати увагу на стійкість до морозів (на це вказує значок сніжинки і маркер A I/B I, як варіант допустимо ще A II/B II) і ультрафіолету від вигоряння.

    Довговічна плитка для басейну

    Для громадських басейнів потрібна особливо довговічна і зносостійка плитка, хоча і в побуті запас її міцності не завадить (на фото Rako Pool)

А ще подумайте про розмір плитки. Вважається, що тиск води на великоформатні панелі занадто великий, тому ризик їх пошкодження надмірно високий. Тому розумна межа: елементи зі сторонами не більше 15-25 см.

Басейн із плиткою

Види плитки для басейну

З усього різноманіття модифікацій даного оздоблювального матеріалу необхідно виділити кілька найбільш вдалих для монтажу в таких особливих умовах.

Клінкерна плитка для басейнів

Так як для басейну вибрати плитку намагаються максимально міцну і надійну, то клінкер – ледь не кращий варіант. Адже це по-справжньому міцна кераміка, з якою може посперечатися хіба що керамограніт. Для виробництва цього типу плитки використовують тугоплавку глину без домішок, яку обпалюють у печі при температурі 1200 ° C. В результаті клінкерна плитка не поглинає вологу, не боїться вогню чи морозу, витримує найсуворіші умови експлуатації, плюс під неї можна класти систему теплої підлоги (рідинну, наприклад). Недолік по суті один: досить обмежений асортимент кольорових рішень.

Клінкерна плитка у басейна

Клінкерну плитку відрізняє характерна гамма кольорів – природних тонів, що певною мірою звужує її застосування в незвичайних дизайн-проектах

Керамічна плитка

Якщо ви хочете більш оригінального зовнішнього вигляду обробки стін, підлог і бортів у басейні, тоді варто вивчити каталоги з більш традиційної керамікою. Так, її навряд чи варто використовувати в особливо навантажених місцях, і ресурс її явно нижчий, ніж у клінкеру. Однак вона помітно дешевше, а головне – яскравіше і ефектніше! Ця плитка може мати будь-який колір, формат і дизайн – аж до імітації мармуру та дерева (як альтернатива використання натуральної деревини). Важливо лише відзначити один нюанс: переконайтеся, що плитка призначена для використання в басейнах. Її відрізняє інший склад, завдяки чому у неї вище щільність.

Керамічна плитка для басейнів

Кераміка доступна, невибаглива і дуже різноманітна за стилем – вона відмінно підійде для більшості приватних басейнів

Мозаїка

Дуже і дуже багато хто в першу чергу намагається вибирати плитку для басейну саме цього типу. Оздоблення з безлічі дрібних елементів має чимало переваг. Мозаїчна плитка пропонує широкий простір для творчості і створення оригінальних декору і орнаментів (головне: не забувати про правильне поєднання кольорів), без проблем монтується на вигнуті поверхні, причому можна клеїти її як окремо (самий копіткий і дорогий варіант), так і «оптом» на сітчастій або ж паперовій основі (а ще є й імітація мозаїки). До того ж така плитка буває керамічної, кам'яної, скляної тощо.

Мозаїчна плитка у басейні

Плитка у вигляді мозаїки давно стала класикою для оздоблення басейнів, за допомогою якого можна досягати неповторного, яскравого дизайну

Порцелянова плитка

Нехай вас не вводить в оману відсилання в назві цього типу до порцеляни – з нею даний матеріал має не так вже й багато спільного. По суті це та ж кераміка, але з низкою добавок до складу і особливої технологією випікання. Саме за рахунок них така плитка практично не поглинає воду, відрізняється підвищеною міцністю і, звичайно ж, виділяється особливим зовнішнім виглядом, який забарвленням і текстурою і нагадує справжні порцелянові деталі. Це рішення в басейнах цілком можна застосувати, але треба пам'ятати: ціна у подібної плитки досить висока, а її асортимент на ринку більш скромний, ніж у інших видів кахлю.

Порцелянова плитка для басейну

Порцелянова плитка має особливий, дуже ефектний зовнішній вигляд – вона ніби злегка сяє, майже як справжній фарфор

Рекомендовані виробники плитки для басейну і топ колекції

Плитка в оздобленні басейну

На завершення обговорення, як вибрати плитку для басейнів, за традицією потрібно сказати кілька слів про компанії, що пропонують подібні матеріали. Їх вибір невеликий, і виходячи з досвіду ми пропонуємо вам звернути увагу на продукцію наступних марок:

Оцінити актуальні колекції плитки цих та багатьох інших брендів ви можете в каталозі інтернет-магазину Keramis. Хоча впевнені: вас приємно здивує не тільки широкий асортимент, але й ще вигідні умови продажу, а також по-справжньому високий рівень сервісу. Вибирайте плитку для басейну в Keramis – вибирайте краще!

Плитка для басейну зі знижкою в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет