Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати клінкерну плитку в 2023 році?

Вибір клінкерної плитки

Клінкер не дарма користується популярністю в оздобленні фасадів – це один з найбільш міцних і довговічних видів кераміки. Але сфера його застосування не обмежена екстер'єром. Клінкерна плитка буде доречна і в інтер'єрі: на стінах і підлогах, в облицюванні камінів і для кухонних фартухів. Правда, це не означає, що таке керамічне покриття можна купувати без розбору. Дуже важливо прояснити, як правильно вибрати клінкерну плитку – тоді вона не розчарує і роки по тому.

Основні характеристики клінкерної плитки при виборі

Клінкер відрізняється від інших видів керамічної плитки насамперед способом виробництва. Для нього використовують подрібнену сланцеву тугоплавку глину і мінімальну кількість будь-яких домішок – при цьому штучні добавки і цемент виключені в принципі. Також важливо, що випал проводиться у печі при температурі 1200° C. Завдяки всьому цьому кераміка виходить дуже міцною: з нею можна не переживати про подряпини і тріщини. Крім того, вибір клінкерної плитки виправданий волого- і морозостійкістю. Плюс вона не вицвітає, а її очищення легке, в тому числі за допомогою хімії та струменя води під тиском.

Клінкерна плитка в інтер'єрі

Ви можете вибрати однакову клінкерну плитку як для зовнішнього, так і для внутрішнього оздоблення стін (на фото Cerrad Foggia)

Щоб визначити, яка клінкерна плитка краще відповідає вашим цілям, необхідно звернути увагу на наступні моменти:

  • Колір. Так як в складі такого оздоблювального матеріалу відсутні будь-які синтетичні барвники, його забарвлення відповідає натуральним тонам. В основному це варіації коричневого, червоного і бежевого – але зустрічаються білий, сірий, чорний і жовтий клінкер. А тим, хто шукає оригінальне дизайнерське рішення, підійде плитка, покрита глазур'ю, – вона буває будь-якого кольору. І пам'ятайте: від партії до партії тон часом трохи відрізняється, тому варто вибирати і замовляти клінкерну плитку всю відразу.

    Світла клінкерна плитка

    Зазвичай клінкерну плитку виробляють в природних кольорах – яскраві рішення для неї дуже рідкісні (на фото Realonda Kiev)

  • Фактура. Поверхня клінкерної плитки може бути дуже різноманітною: гладка або шорстка, з блискітками або вкрапленнями, з переливом і посипанням, ручного формування тощо. Найбільш практична – гладка: вона легко чиститься. При цьому здалеку наявність текстури майже не помітна, і ефект видно тільки при різному освітленні: вранці шорсткий клінкер виглядає інакше, ніж вдень. І намагайтеся оцінювати фактуру у масиві, одиночний екземпляр не дає зрозуміти, як буде виглядати вся стіна.

    Фактурна клінкерна плитка

    Як правило, текстура клінкерної плитки помітна лише з близької відстані (на фото Oset Risco)

  • Розмір. Найбільш поширені на ринку формати NF (240х71 мм) і RF (240х65 мм) – вони дуже добре імітують у декорі звичну цеглу. Але при бажанні можна зустріти і інші варіації: від 150х50 мм до 800х400 мм (вони зазвичай використовуються для підлоги чи цоколя). Але лише цим питання з розміром не вичерпуються, оскільки вибрати клінкерну плитку потрібно і за товщиною. Дуже ефектно виглядають моделі в районі 15 мм: вони надають стіні необхідного об'єму.

    Крупноформатна клінкерна плитка

    Часом клінкерна плитка навіть великого розміру ніби складена з безлічі дрібних елементів (на фото Codicer 95 Cairo)

  • Зносостійкість. Будь-який клінкер добре протистоїть стиранню, але на різному рівні. Для його визначення використовуються класи зносостійкості: всього їх 5. Мінімальний – перший: він підходить тільки для декору стін, які фактично не стикаються із навантаженням. А максимальний п'ятий можна класти, наприклад, на підлогу в супермаркетах, де постійний рух безлічі людей, – подібна плитка впорається навіть із дуже інтенсивним зносом.

    Клінкерна плитка на підлозі

    На підлогу клінкерну плитку треба стелити з урахуванням того, наскільки багато по ній будуть ходити (на фото Gres de Aragon Columbia)

  • Протиковзання. Як і у випадку зі зносостійкістю, всю клінкерну плитку ділять на 5 класів в залежності від того, наскільки вона слизька. Але позначаються вони інакше: від R9 до R13. «Дев'ятка» призначена для сухих приміщень, «десятка» для кімнат з вологим прибиранням, одинадцятий клас допустимий у місцях зі скупченням води, дванадцятий можна стелити там, де можливі негативні температури. Що до R13, то цей вибір клінкерної плитки виправданий лише на промислових об'єктах.

    Неслизька клінкерна плитка

    Для сходинок варто вибирати неслизьку клінкерну плитку, можливо, із насічками на поверхні (на фото Paradyz Semir)

  • Затирка. У розмові про підбір клінкеру для оздоблення стін і підлоги не можна не сказати про затирку, яка заповнить стики між плитками. Вибирати її слід із урахуванням кількох порад. Перша: вирішуйте, чого ви хочете – підкреслити «цегляну» кладку контрастними лініями або ж зробити стіну однотонною? Друга: затирка світліша за плитку візуально полегшує фасад, а більш темна робить його масивнішим. Третя: якщо цоколь і стіна різних кольорів, затирка потрібна однакова, інакше буде зайва строкатість декору.

    Контрастна затирка клінкерної плитки

    За допомогою контрастної світлої затирки можна вигідно підкреслити кожну окрему клінкерну плитку (на фото Monopole Castillo)

Правильно вибираємо клінкерну плитку за призначенням

Неможливо сказати, яка клінкерна плитка краще за всіх, не враховуючи те, де ви плануєте її розмістити. Тому варто взяти до уваги її призначення – ми зібрали для вас найбільш типові сценарії.

Клінкерна плитка для підлоги та сходинок

Головне – клінкер на підлозі не повинен бути слизьким: для квартири і будинку оптимальний клас R10, у басейні чи ванній R11. Зверніть увагу, що на сходинки можна покласти плитку із насічками або виступами, які теж знизять ризик посковзнутися. При цьому для сходинок, особливо якщо мова йде про покриття на ганку, є безліч аксесуарів: плінтуси, підвіконня, парапети, цоколі тощо. Усі вони повинні відповідати ситуації за зносостійкістю. Що стосується колірного рішення, то краще вибрати клінкерну плитку для підлоги і сходинок немазкого тону – так менш помітні пил і бруд.

Клінкерна плитка для підлоги і сходинок

Для оздоблення підлоги і сходинок на ганку вибір клінкерної плитки – одне з кращих рішень (на фото Paradyz Cotto)

Клінкерна плитка для фасадів і стін

При монтажі клінкеру на зовнішні або внутрішні стіни ви фактично нічим не обмежені – замовляйте будь-які розміри, формат і колір, які ваша душа забажає. Але кілька рекомендацій з підбору клінкерної плитки для фасадів і стін є. Наприклад, на кут будівлі можна класти кутову плитку або з'єднати дві звичайні плитки зі зрізом 45° – так дешевше. У коридорах відмовтеся від шорсткої плитки, щоб не чіплятися одягом. Фактура зайва і на цоколі – він забруднюється сильніше за стіни, а через текстуру очищення складніше. І врахуйте: на зовнішній стіні допустима плитка максимум 2-3 кольорів, щоб не вийшла мішанина відтінків.

Клінкерна плитка на стіні

Клінкерна плитка підійде для фасадів будинків як в традиційному, так і найсучаснішому стилях (на фото Stroher Handstrich)

Клінкерна плитка для фартуха на кухню

Питання, як вибрати клінкерну плитку для кухонного фартуха, досить складне. Зазвичай облицювання на кухні виконують максимально практичним в експлуатації: тобто простим при очищенні від крапель води і жиру, а також можливої кіптяви. Однак клінкер помітно ускладнює цю задачу! Тому варіантів два. Перший: замовити глазуровану плитку – вона яскрава і гладка. Хоча глибокі, складні для очищення стики між елементами залишаються. Можливо, тоді правильніше вибирати інший варіант: приклеїти клінкерну плитку і закрити її прозорою панеллю – вона називається скіналі.

Клінкерна плитка для фартуха на кухні

Завдяки клінкеру кухні можна надати модного лиску в дусі лофт (на фото Cerrad Zebrina)

Рекомендовані виробники клінкерної плитки

Окремий фактор: від якого виробника купити клінкерну плитку? На ринку сьогодні асортимент великий, але не кожен бренд можна рекомендувати. Виходячи з практики виділимо компанії, які вже довели якість своєї продукції. До таких належать в першу чергу Paradyz, Stroher, Cerrad та Gres de Aragon.

Найкращі колекції клінкерної плитки Paradyz:

Популярна клінкерна плитка від Stroher:

Ефектна клінкерна плитка Cerrad:

Якісні моделі клінкерної плитки Gres de Aragon:

А щоб ви не витрачали час на роздуми, яка ж клінкерна плитка краща, ми радимо просто звернутися до інтернет-магазину Keramis. У наших консультантів є всі необхідні знання і досвід, щоб відповісти на будь-яке питання про кераміку і відзначити важливі нюанси. Завдяки їхній підтримці ви швидко зрозумієте, як вибрати клінкерну плитку для приватного будинку чи квартири – і тут же зможете придбати її на вигідних для себе умовах!

Купити клінкерну плитку зі знижкою в інтернет-магазині Кераміс

Інші новини
Всі новини...

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023

Харківський салон по вул. Шевченка 327 працює!

Наші двері відчинені для клієнтів:
Понеділок – п'ятниця, з 09:00 до 18:00

01 червня 2023
Вхід в особистий кабінет