Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір системи інсталяції для унітаза

Выбор системы инсталляции для унитаза

Якщо ви займаєтеся ремонтом та облаштуванням туалету, то у вас два варіанти:унітаза – чи подвесной. І в другому випадку вибір унітазу далеко не єдине питання. Також не менш важливо придбатисистему інсталяції для його встановлення з урахуванням ключових факторів: від технології монтажу та розміру бачка до дизайну кнопки та компанії, яка виробила подібне обладнання. Тому до покупки потрібно розібратися, як вибрати інсталяцію для унітазу.

Які інсталяції бувають для унітазу?

Найголовніша відмінність у різних інсталяційних систем - це їх конструкція, а вірніше, її тип. Все таке обладнання ділиться на великі групи:

  • Блокова інсталяція. Часто у документації зустрічається інша назва: «навісна». У цьому її суть: усі деталі кріпляться прямо на стіну та висять на ній. Причому між собою вони пов'язані виключно комунікаціями, але не більше – конструкція не цілісна. Плюси такого рішення: доступність та певна свобода розміщення блоку у санвузлі. Але й без мінусів тут нікуди. Найбільш значущий - підвісити систему можна тільки на стіну, що несе. А це не завжди можливо через компонування кімнати чи технічні обмеження. При цьому монтаж вимагає певних навичок – наприклад, якщо за фальшстеною залишаться порожнечі, плитка згодом потріскається.

    Блочная инсталляция унитаза

    Блокові системи інсталяцій доступні, але можуть кріпитися далеко не на кожній стіні (на фото Ravak W/1000)

  • Рамна інсталяція. У цього обладнання, крім бачка, комунікацій та анкерів, є загальна деталь – потужна, виконана з оцинкованої або пофарбованої сталі рама. В силу такої особливості система виходить дорожче за блочну, до того ж вона займає більше місця, що в тісному туалеті явно буде недоліком. Але це з лишком компенсується універсальністю. За рахунок рами встановити інсталяцію можна поруч із будь-якою стіною – навіть з гіпсокартону, не кажучи вже про піноблоки (для цього рами отримують ніжки з регулюванням висоти). А ще монтаж такого обладнання помітно простіший і швидший, ніж у описаного вище блочного аналога.

    Рамная инсталляция для унитаза

    Рамні інсталяції нехай і дорожчі за блокові, зате на порядок універсальніші за них (на фото Roca In-Wall)

Яка інсталяція краща: Grohe чи Geberit? Tece чи Imprese? Viega чи Roca?

Оскільки вибрати інсталяцію для унітазу намагаються на довгі роки, то питання її надійності цікавить будь-кого. А він багато в чому залежить від виробника. Тому на форумах суперечки, інсталяцію якої фірми вибрати (Grohe, Geberit чи інший), не вщухають ніколи. По суті кожен авторитетний бренд має свої плюси:

  • Grohe. Оскільки вибрати інсталяцію для унітазу намагаються на довгі роки, то питання її надійності цікавить будь-кого. А він багато в чому залежить від виробника. Тому на форумах суперечки, інсталяцію якої фірми вибрати (Grohe, Geberit чи інший), не вщухають ніколи. По суті кожен авторитетний бренд має свої плюси:

    Инсталляция для унитаза Grohe

Популярні моделі інсталяційних систем Grohe

  • Geberit. Ще один шановний у всьому світі бренд, відомий з 1874 року, родом із Швейцарії. Сантехніка під цією маркою цінується за продумані рішення. Наприклад, пластикові бачки в інсталяціях зроблені без швів, що фактично виключає ризик їх протікання. При цьому ціна цілком розумна, а все обладнання захищено гарантією терміном також на 10 років.

    Инсталляция унитаза Geberit

Популярні моделі інсталяційних систем Geberit

Втім, важливо розуміти: 10-річна фірмова гарантія взагалі є майже стандартом у галузі. Крім Grohe та Geberit такі ж умови і у німецьких. Tece с Viega, чешського Imprese та іспанської Roca. Причому функціональність рішень брендів приблизно рівна. Тому вибір систем інсталяції унітазу зводиться до переваг в дизайні, доступності у вашому регіоні офіційного сервісу марки і, наприклад, акції на конкретний товар в момент покупки.

Популярні моделі інсталяційних систем для унітазу

Практичні поради щодо вибору та купівлі інсталяції для унітазу

Сама по собі інсталяційна система підкуповує оптимальним використанням простору в туалеті, візуальною легкістю, простотою прибирання, низьким рівнем шуму від набору води та гігієнічністю. Але щоб визначити, яка інсталяція краща для ваших завдань, зверніть увагу ще на ряд параметрів.

Разные по габаритам инсталляции

Вибрати інсталяцію для унітазу під особливості свого санвузла не складе труднощів – асортимент габаритів достатній

Перший з них – місце розміщення сантехніки у кімнаті. Залежно від цього можна говорити, які бувають інсталяції для унітазу:

  • Стандартні інсталяції. Їхня висота досягає близько 110 см, ширина в районі 50 см, глибина – 15-20 см. Ці системи найбільш поширені та легкі в установці, універсальні та доступні за ціною.
  • Низькі інсталяції. Якщо ви хочете поставити унітаз під вікном або на «острівці» для зонування ванної кімнати, потрібна компактна система з висотою рами не більше 80-82 см.
  • Кутові установки. У маленьких санвузлах кожен см2 на рахунку – і тому унітази часом встановлюються в кутах. Для цього можна купити або особливе кріплення для звичайної інсталяції, або кутову систему.
  • Лінійні інсталяції. Якщо плануєте помістити поряд з унітазом біде, пісуар або підвісну раковину, то для них можна монтувати свої інсталяції. Але часом простіше та дешевше взяти здвоєну конструкцію.
  • Двосторонні інсталяції. У деяких ситуаціях два унітази кріплять з різних боків однієї стіни (на «острівцях» у великому туалеті, в офісах та торгових центрах тощо) – за допомогою загальної для сантехніки рами.

Кнопка слива для инсталляции унитаза

Кнопку зливу виробник може поставляти в комплекті з інсталяцією – або ж пропонувати як окремий аксесуар

Ще один обов'язковий фактор для теми, як вибрати інсталяцію для унітазу, – це спосіб керування змивом:

  • Дворежимна кнопка. Сьогодні це найпоширеніший варіант - у ньому бачком управляють практично дві кнопки. Одна активує економний злив (3-6 л води залежно від моделі), а друга – повноцінна (6-9 л ).
  • Змив-стоп. Принцип дії такої панелі простий: по натисканні стартує змив, а повторне натискання зупиняє потік води. Завдяки цьому ви можете точно керувати зливом, хоча це й потребує подвійних зусиль.
  • Безконтактний датчик. Інфрачервоні рецептори реагують на рух руки поруч із ними – це комфортно, гігієнічно і немає необхідності протирати кнопку. Але ціна рішення вища, плюс системі необхідне електроживлення.

Щоправда, часто кнопка є лише опцією. Тому до покупки правильніше уточнити, що входить в комплектацію інсталяції, що вас цікавить. З нею можуть поставлятися та чи інша за дизайном та функціоналом кнопка, унітаз та його кришка з сидінням, звукоізолюючі прокладки, додаткове кріплення тощо.

Какие бывают инсталляции для унитаза

<Часом зустрічаються інсталяції, де в комплекті є навіть… корпус – вбудовувати її під плитку не потрібно, вона приставляється до стіни(на фото Geberit Monolith)

Всю цю інформацію ви завжди можете отримати в інтернет-магазині Keramis. У наших консультантів достатньо знань та досвіду, щоб відповісти на будь-яке питання про таку сантехніку та підказати, інсталяцію якої фірми вибрати найкраще конкретно під ваші запити. А ще ми впевнені: наші ціни вас приємно здивують – з Keramis ви заощадите!

Купить инсталляционные системы для унитаза в интернет-магазине Keramis
Інші новини
Всі новини...

Новий розділ у магазині Keramis: Електростанції та генератори!

Нові можливості у Keramis: Електростанції, генератори та обладнання для безперебійного живлення

12 липня 2024

Як правильно вибрати ламінат?

Ви можете купити перший-ліпший ламінат, а можете зробити правильно і спочатку дізнатися у нашій статі, як вибрати таке покриття – аби потім не пожалкувати!

09 липня 2024

Як вибрати душову кабіну правильно?

Душова кабіна може бути прекрасною альтернативою ванні, але за однієї умови: якщо вибір такої сантехніки був коректним. Що для цього потрібно?..

08 липня 2024

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Вибір міжкімнатних дверей на ринку величезний, але знайти найкращі серед них не так просто. Щоб уникнути помилок, читайте наш гід з покупки таких дверей!

08 липня 2024
Як вибрати унітаз

Як правильно вибрати унітаз?

Вибір унітаза не такий вже й складний – якщо, звичайно, скористатися порадами із цього тексту. Ми розповімо все про основні характеристики цієї сантехніки...

04 липня 2024

Які шпалери вибрати краще?

Для багатьох вибір шпалер полягає лише у їх дизайні та ціні, але це не найкращий підхід. При покупці треба перш за все визначитися із типом такого оздоблення…

03 липня 2024

Як вибрати ванну зі штучного каменю?

Щоб вибір ванни, зробленої зі штучного каменю, був для вас простим та швидким, читайте зібрані у нашій статті корисні поради на цю тему!

02 липня 2024

З Днем Конституції України!

Магазин Keramis щиро вітає вас з Днем Конституції України!

28 червня 2024

Geberit Bambani – серія сантехніки для дітей із веселим дизайном.

Метою створення яскравої лінійки стали ванні кімнати, пристосовані для дітей, які допомагають розвивати ігровий підхід до формування уявлень про здоров’я та особисту гігієну.

20 червня 2024

З Днем захисту дітей!

Віримо, що наші діти – це наше майбутнє, і вони зроблять світ кращим!

31 травня 2024
Відеоконсультація та демонстрація товарів!

Нова послуга – відеоконсультація та демонстрація товарів!

Любі клієнти, з турботою про вас інтернет-магазин KERAMIS.UA пропонуємо послугу, що відкриває нові можливості вибору та купівлі товарів – індивідуальна відеоконсультація!

21 травня 2024

З Великодніми Святами!

Команда KERAMIS.UA

04 травня 2024
Вхід в особистий кабінет