Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати аксесуари для ванної кімнати?

Як вибрати аксесуари у ванну

Комфорт ванної кімнати визначається перш за все сантехнікою – але не тільки нею. Величезне значення мають аксесуари: тримачі паперу, склянки, полички і гачки, килимки та багато іншого. Всі вони зроблять життя простіше та зручніше, але за однієї умови: якщо ви зробили зважений вибір аксесуарів для ванної кімнати. Що важливо в цій ситуації?

Які аксесуари у ванну потрібні?

Відповідь на питання з підзаголовку строго індивідуальна: все визначається вашими бажаннями, оснащенням кімнати та бюджетом. Тому спочатку слід з'ясувати, які аксесуари для ванної бувають в принципі – а потім вже визначитися, що з цього потрібно саме вам.

Паперотримачі

Паперотримач

На фото Grohe Essentials

При оцінці тримача туалетного паперу оберіть перш за все його тип:

  • Відкритий. Представляє вертикальний або горизонтальний стрижень, який кріплять до стінки і на який надягають рулон. Плюси: мінімалізм дизайну, який гармонійно доповнить будь-який санвузол (особливо добре пасує інсталяції); зручність; можна вішати папір нестандартного розміру.
  • Закритий. До стрижня тут додається корпус, що повністю або частково закриває рулон. Завдяки цьому він не мокне від бризок, але за це розплачуються комфортом. Адже заміна туалетного паперу трохи складніше, і не кожен рулон поміститься в занадто компактному корпусі.

Рекомендовані паперотримачі

Відра

Відро для ванної кімнати

На фото Roca Hotels

Вибір відра для установки поруч, наприклад, із біде повинен врахувати три моменти. Перший: розмір. Чим більше відро, тим більше накопичується сміття, що не гігієнічно. Але й маленьке необхідно оновлювати надмірно часто. Тому шукайте баланс! Другий: матеріал. Оптимальний пластик: він доступніше за метал і не боїться вологи, хоча дизайн не такий ефектний. Третій: кришка. Моделі без неї для ванної не дуже підходять. Ідеальний варіант: із педаллю та механізмом плавного закриття – нехай він дорожче, але зручніше та гігієнічніше за все.

Популярні відра для ванної

Йоржики для унітаза

Йоржик для унітаза

На фото Imprese Podzima Ledove

Чи не найчастіше розмову, як вибрати аксесуари для ванної, починають із йоржиків – це один із найпопулярніших елементів санвузла. Вони бувають двох типів:

  • Підлогові. Стоять на підлозі поруч із унітазом, що не потребує від вас будь-якої роботи з їх монтажу. При цьому ви легко переставити такий йоржик із місця на місце, якщо це буде потрібно.
  • Настінні. Кріпляться до стіни присосками або ж гвинтами. Це зручно для прибирання, до того ж такі йоржики не можуть перекинутися. Але установка відніме сили та місце на стіні.

А ще зверніть увагу на корпус: відкритий або закритий. Другий краще за дизайном, зате в першому йоржик сохне швидше, що знижує ризики розвитку в ньому шкідливих мікроорганізмів.

Зручні йоржики для унітаза

Килимки у ванну

Килимок для ванної кімнати

На фото Trento Square

Плитка на підлозі у ванній дуже практична, але холодна та слизька – тому без килимка не обійтися. При виборі оцінюйте розміри (щоб відповідав вашій кімнаті), дизайн, а найважливіше – матеріал. Асортимент величезний! Краще шукати синтетику: акрил (м'який та теплий), поліпропілен (практичний у догляді), гума (не ковзає), мікроволокна (гіпоалергенні та на дотик приємні), ПВХ (зручний, дуже доступний). А ось вибір аксесуарів для ванної з натуральної тканини не найкраще рішення, адже вони в таких умовах довго не витримують…

Якісні килимки у ванну

Мильниці

Мильниця

На фото Hansgrohe Logis

Де умивальник, там і мильниця – одне без іншого складно уявити. Як і з йоржиком, визначайтеся зі способом установки:

  • Настільні. Кладуться прямо на раковину, тумбу або вкриту плиткою стільницю, що не завжди реально – банально може не вистачати місця під такий аксесуар. Зате мильницю легко перемістити при необхідності.
  • Настінні. За допомогою шурупів або присосок підвішуються на стінку поруч із дзеркалом. Це економить простір, але після монтажу поміняти дислокацію такого оснащення іноді вельми проблематично.

Також зверніть увагу на розмір та форму мильниці (часом стандартний брусок в них не може вміститися) і з чого вона виготовлена: пластик дешевше, метал довговічніше, скло витонченіше, а камінь – солідніше за всіх.

Привабливі мильниці

Дозатори рідкого мила

Дозатор рідкого мила

На фото Kugu Versace gold

До покупки дозатора поцікавтеся такими параметрами:

  • Спосіб установки. Ситуація аналогічна звичайній мильниці: настільні, поруч зі змішувачем, та настінні – з усіма їх плюсами та мінусами.
  • Управління. Буває механічним, із простою кнопкою, або сенсорним, де пристрій видає мило за сигналом датчика про наближення до нього руки.
  • Наповнення. Найчастіше мило заливається, але є моделі з одноразовим картриджем – його заміна трохи легше, хоча ви будете прив'язані до одного бренду-виробника.
  • Об'єм. Для родини з 2-3 людей підійде звичайний дозатор, але якщо ваша сім'я більш численна, то краще пошукати особливо велику версію.

Надійні дозатори рідкого мила

Стакани та тримачі

Стакан у ванну кімнату

На фото Kludi Ambienta

Перше, на що звертають увагу в разі зі стаканами – їх дизайн. Що не дивно, так як вибрати аксесуари для ванної кімнати цього типу часто намагаються під стиль меблів. Хоча ще проаналізуйте:

  • Матеріал: він повинен бути міцним, довговічним, не боятися рясної вологи, перепадів температур та побутової хімії.
  • Спосіб установки: як багато інших аксесуарів, стакани бувають настільними та настінними (причому з окремим тримачем настільні можуть стати і настінними).
  • Формат стакана: звичайні моделі підходять для будь-яких предметів, але є й спеціалізовані моделі – з прорізами під зубні щітки.

Стильні стакани для ванної

Тримачі для серветок

Тримач для серветок

На фото Stella 23.002

Знову говорити про декор аксесуарів для ванних і їх матеріали не будемо: рекомендації в цьому питанні абсолютно ідентичні вищеописаним. Але у тримача треба перевірити зручність основної функції: чи легко витягуються серветки поштучно? Ще дізнайтеся, як розкривається корпус для закладки нової порції серветок. Цей процес повинен бути простим і швидким.

Хітові тримачі для серветок

Рушникотримачі

Рушникотримач

На фото Ferro Torrente

Хоча нерідко рушники вішають на сушарку, вибір таких аксесуарів для ванної кімнати все одно цілком виправданий. Головний параметр – формат:

  • Кільце. Компактний, витончений і незвичайний утримувач. Однак розрахований лише на один виріб, при цьому рушник сохне погано – через те, що його зам'ято в районі самого кільця.
  • Перекладина. Стрижень довжиною від 30-40 см оптимальний для рушника. На ньому він вішається рівно і сохне швидко. Нерідко перекладина поворотна: коли тримач не потрібен, його можна притулити до стіни.
  • Комбіновані варіанти. Це можуть бути і тримачі з декількох перекладин, і моделі з полицею для банного приладдя, і з гачком для змінного одягу.

Перевірені тримачі рушників

Гачки для банних халатів

Гачок для банних халатів

На фото Stella Classic

Складно уявити душову кабіну чи просто душову систему, поруч із якою нема хоча б одного одного гачка! Але гачки бувають різними, одного з наступних типів:

  • Одинарні: розраховані на 1 предмет одягу (або 2, якщо розділені надвоє), тому вони компактні та доступні, але зручні тільки для будинку, де мешкає 1-2 людини .
  • У вигляді планки: оформлені у вигляді пластини, на якій розміщені 2-3 та більше гачків, через що ціна вище, але й монтувати простіше, і для великої родини зручніше.

Ще подумайте про форму гачка. Часом дизайнери захоплюються стилем та забувають про функції – і надійно закріпити халат на занадто акуратному гачку майже неможливо…

Ефектні гачки для халатів

Полички для ванної кімнати

Поличка для ванної

На фото Bemeta Omega

Що правильно вибрати подібні аксесуари для ванної, оцінюйте кілька моментів. По-перше, поличка повинна відповідати за габаритами предметам, під які вона буде прилаштована: для шампуню вистачить і компактної, а для рушників потрібна побільше. По-друге, продумайте, скільки поклажі плануєте вантажити на полицю – і якщо багато, шукайте модель на 2-3 «поверхи». По-третє, згадайте про дизайн інтер'єру. Над якоюсь класичною чавунною ванною найкраще виглядає поличка з латуні, а поруч із модною акриловою буде доречніше нержавіюча сталь та скло.

Функціональні полички у ванну кімнату

Поручні для ванної

Поручень для ванної

На фото Axor Citterio

Якщо в родині є літні люди, діти або люди з обмеженими можливостями, то без поручнів поруч зі звичайною чи гідромасажною ванною не обійтися. Перед їх покупкою перевірте, наскільки вони зручні, чи не ковзає рука. Обов'язково вимірюйте розміри: поручень не повинен бути ані великим, ані маленьким. А ось складних моделей уникайте: вони заощадять місце в невеликій кімнаті, але надійність їх фіксації трохи нижче.

Міцні поручні для ванної кімнати

До речі, важливо, що аксесуари можна купувати як окремо, так і в наборах – це дозволяє отримати відразу всі предмети в одному стилі і при цьому трохи зекономити. А щоб придбання паперотримача, стаканів, йоржиків та іншого було по-справжньому вигідним, зверніться до інтернет-магазину Keramis. Наші консультанти допоможуть зробити правильний вибір аксесуарів для ванної кімнати і запропонують оптимальні умови їх продажу!

Купити аксесуари для ванної кімнати в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет