Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати люстру в 2023 році?

Як вибрати люстру

Світло є однією з базових умов нашого життя. Тому освітлення грає критично важливу роль: грамотно підібрані світильники можуть зробити будинок і офіс комфортнішим і затишнішим, а їх декор – більш стильним. Найбільш популярним типом такого оснащення давно вважається люстра. У неї безліч переваг і широкий асортимент, що відрізняється конструкцією, дизайном тощо. А щоб цей світильник не розчарував, до покупки слід з'ясувати, як вибрати люстру?

Основні критерії для вибору люстри в квартиру або в офіс

Незалежно від того, де ви хочете встановити таке світлове обладнання, вам потрібно в першу чергу продумати базові параметри. До них відносяться:

  • Тип люстри. Класичне питання, яку люстру вибрати: підвісну або стельову? Адже у кожної конструкції свої переваги. Закріплені на кабелі або ланцюзі люстри виглядають виграшно і цікаво, але підходять лише для досить високих стель – під ними має залишатися не менше 2-2,2 м. Стельові ж моделі компактніше і універсальніше – вони цілком доречні в будь-якому приміщенні.
  • Розмір люстри. У питанні габаритів основного світильника необхідна гармонія: він повинен відповідати розмірам кімнати. Люстра не може бути занадто великою, вона візуально «завантажить» інтер'єр. Але й надто маленьких моделей краще уникати – вони просто загубляться. Для точного розрахунку ви можете скласти довжину і ширину приміщення в метрах і помножити на 10, де підсумкова цифра – допустимий діаметр люстри в сантиметрах.
  • Лампи. Чим більше кімната, тим більше треба джерел світла в люстрі, щоб освітлення було якісним. Однак джерела бувають дуже різними. Адже вони відрізняються потужністю і, що важливіше, типом: лампи розжарювання, енергозберігаючі, діодні (LED) тощо. Оптимально: вибрати люстру зі світлодіодами. Так, вони дорожче за інші лампи, але у них краще співвідношення енергії, що споживають, і потужності і при цьому максимальна довговічність.
  • Матеріал. Варіантів, із чого зроблений корпус і абажур світильника, багато. Металеві люстри міцні, стильні, але досить дорогі. Пластикові дешевше і легше, але дизайн не такий розкішний. Скляні люстри найбільш вишукані, але вимагають ретельного догляду, та й ціна може бути високою. Що стосовно дерев'яних, паперових і текстильних люстр, вони досить примхливі і підійдуть лише для декору в дусі етно, кантрі тощо.
  • Дизайн люстри. Як і у випадку з розмірами, світильник повинен відповідати стилю кімнати. Для хай-тека, мінімалізму і модерну шукайте прості за формою люстри, а для класичних напрямків вибирайте більш складні моделі: з великою кількістю деталей, підвісок тощо. Звертайте увагу і на колір корпусу: в ідеалі він повинен бути відповідним до шпалер і штор, хоча можна зіграти і на контрасті, підтримавши люстру за допомогою схожих торшера або бра.

Люстра традиційного формату

Тип, розмір, матеріал, дизайн, колір корпусу люстри – значення мають усі деталі

Крім загальних рекомендацій, яку люстру вибрати, є й такі, що залежать від типу приміщення, де вона буде монтуватися.

Вибір люстри у кабінет

Найголовніше, на що звернути увагу при виборі люстри в кабінет, – це те, як використовується така кімната. Адже в ній на перший план виходить локальне, а не стельове освітлення: настільні і підлогові світильники, на кшталт спотів, які потрібні при роботі з паперами, книгами і за комп'ютером. Тому ключова вимога до люстри – створити рівномірне, розсіяне освітлення, достатнє для зустрічей із колегами і партнерами або ненав'язливого фону для комфортної роботи.

Невелика люстра в кабінет

За рахунок мінімального декору і розумних розмірів люстра Trio Ontario стильно доповнює сучасний кабінет

Люстри для кабінету

Стельова люстра Nowodvorski Coba може бути встановленою в кабінеті не тільки на стелю, а й на стіну

Велика люстра для кабінету

В кабінеті теж може бути доречною велика люстра – така, як люстра Eglo Maserlo

Відштовхуючись від цього моменту можна вивести кілька порад, як вибрати люстру для робочої кімнати. По-перше, як і для передпокою, не купляйте великі, з десятками ламп моделі, адже вони будуть зайві в настільки функціональному приміщенні. По-друге, більш виграшний акуратний, строгий дизайн світильників. Він буде задавати кабінетний настрій (хоча для творчої роботи можна взяти і більш креативний варіант).

Популярні люстри для кабінету:

Вибираємо люстру в спальню

Від оформлення спальні зазвичай чекають одного: сприяти відпочинку, створювати в цій кімнаті розслаблений настрій. Тому і світло потрібне не надто яскраве, приглушене, м'яке і тепле за відтінком. При цьому розмір спальні, як правило, не дуже великий. В силу цих причин, якщо ви не знаєте, яку краще люстру вибрати для спальні, варто підбирати компактний світильник із невеликою кількістю ламп і абажуром, який сприяє розсіюванню світла.

Люстра для спальні в стилі лофт

Для спальні в модному стилі лофт люстра Trio Paper – відмінний вибір

Підвісна люстра в спальні

За рахунок свого характерного корпуса люстра Hinkley Bolla додасть затишку спальні

Ефектна люстра для спальні

Для спальні люстра Zuma Line rain стане по-справжньому ефектною прикрасою

Також варто подумати про функціональність такого обладнання. Зараз на ринку можна зустріти безліч моделей люстр із різними режимами роботи: яскравий, помірний, зоряне небо, нічний тощо. При цьому вони вмикаються через пульт або за допомогою програми на смартфоні, що зручно, коли вже не хочеться вилазити з-під ковдри, – це кращий вибір люстри в спальню.

Рекомендовані моделі люстр для спальні:

Яку люстру купити для кухні?

На кухні необхідно встановити яскраве освітлення, але головне – це умови експлуатації: високі температури, пар і вода. Тому ключове, що важливо знати, як правильно вибрати люстру для такої кімнати, – це її надійність і невибагливість корпусу. Краще, якщо це буде пластик, акрил, скло або метал. Адже за цими матеріалами легко доглядати, і вони не бояться вологи (особливо з маркуванням від IPx4 та вище). А текстильні і дерев'яні люстри на кухні можуть швидко втратити усю свою красу і цілісність.

Класична люстра на кухню

Вишукана підвісна люстра Nowodvorski Fresco для кухні в традиціномуу стилі

Люстра для кухні в стилі модерн

Текстильна і дуже стильна люстра Massive Agricola для сучасної кухні

Металева люстра на кухню

Лаконічний і сучасний дизайн – це люстра Eglo Tarugo для кухні

Що стосується розмірів люстри, рекомендації в цілому такі ж, як і указані в першому пункті. Для маленьких кухонь із низькою стелею беріть компактні світильники, для великих побільше. Єдине: пам'ятайте, що треба продумати не тільки, яку люстру вибрати для кухні, а й усі додаткові світильники – над робочою поверхнею, обіднім столом тощо.

Найкращі люстри для кухні:

Люстри для вітальні або зали

Зала – це одночасно і просте, і складне приміщення в підборі світильника. З одного боку, тут немає жорстких правил, які б регламентували розміри і матеріали люстри, характер освітлення і функціональність такого оснащення. Ви нічим не обмежені, все залежить від індивідуальних особливостей вітальні і її дизайну. З іншого ж боку, в цьому й полягає вся складність у питаннях, як вибрати люстру для вітальні: варіантів просто безліч!

Стильні люстри для вітальні

У мінімалістичній вітальні стильна підвісна люстра Nowodvorski Katerina буде привертати максимум уваги

Велика люстра для зали

Зроблена з деревини велика люстра Eglo Roverato прикрасить собою будь-яку залу

Підвісна люстра у вітальні

Якщо шукаєте світильник для традиційного оформлення зали, то люстра Philips Elmore відмінно відповідає цій задачі

Хоча одна загальну пораду вивести все ж можна. Вона стосується формату світильника для вітальні. Так як це приміщення зазвичай велике, призначене для прийому гостей або збору всієї родини, то можете сміливо замовляти досить велику, аристократичну модель, що має безліч плафонів. Саме так ми правильно вибираємо люстру у вітальню, чи не так?

Хітові люстри для вітальні та зали:

Люстри для натяжної стелі

Окремий момент теми, яку вибрати люстру, – це встановлена в квартирі або офісі натяжна стеля. Вона не повинна нагріватися вище за 60° C. Тому вам потрібно дотримати певний запас місця від ламп: хоча б 20-40 см (залежить від типу плафона: відкритий чи закритий). Правда, це вірно для ламп розжарювання і галогенних моделей. Діоди ж гріються значно менше і можуть стояти в один рівень зі стелею, але їм потрібна спеціальна решітка радіатору для охолодження: без неї діодна лампа може швидко вийти з ладу.

Люстра для натяжної стелі

Виконана в античній манері люстра Nowodvorski Attyka гарно пасує до натяжної стелі

Компактна стельова люстра для натяжної стелі

Прикрашена кришталем люстра Mantra Crystal з діодними лампами може бути без проблем встановлена на натяжній стелі

Підвісна люстра для натяжної стелі

Зроблена з металу люстра Quoizel Laila для натяжних стель поєднує в дизайні класику і сучасність

І ще один цікавий нюанс, як вибрати люстру для натяжної стелі. Якщо вона у вас глянсова, то зверніть увагу... як виглядає світильник зверху. Адже ви будете постійно бачити такий ракурс у самій стелі – і краще, щоб цей вид був для вас естетичним. З цієї ж причини краще шукати модель зі спрямованими вниз лампами, щоб не було надмірного дратівного відблиску.

Стильні люстри для натяжної стелі:

А щоб не витрачати час на пошуки оптимальної люстри, просто звертайтеся до інтернет-магазину Keramis. Ми можемо сміливо рекомендувати вам надійні і привабливі за ціною класичні люстри Eglo та Blitz, стельові Nowodvorscki і Wunderlicht, підвіси від Trio та багато чого іншого. При цьому наші консультанти легко зорієнтують в усьому асортименті і підкажуть, яку люстру варто вибрати для вашої конкретної ситуації!

Купити люстру в інтернет-магазині Кераміс

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет