Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Освітлення передпокою: основні правила вибору

Вибір світильників у передпокій

Правильний вибір світильників важливий для будь-якої частини квартири або будинку, але в передпокої та коридорі він вдвічі важливіший. Адже ці приміщення зазвичай мають мінімальне природне освітлення або ж зовсім позбавлені його, через що світло «отримують» виключно від люстр, спотів, бра тощо. Причому ці кімнати часто невеликі, тому непродумана установка світильників робить їх візуально тісними і банально позбавляють комфорту, коли ви збираєтеся. Щоб уникнути цього, треба детально розібратися, як вибрати освітлення у передпокій і коридор.

Основні типи світильників для передпокою з фото

Різні типи світильників в передпокої

Для монтажу в коридорі і передпокої можна підібрати будь-який вид світильника. Але потрібно робити це усвідомлено, з урахуванням особливостей його конструкції, застосування та дизайну.

Класичні світильники для стелі – люстри

Люстра у передпокої

Підвісні люстри не часто зустрічаються у передпокої через свої розміри, хоча виглядають вони ефектно і дорого

Традиційна люстра ніколи не втратить своєї популярності. Такі світильники можна поставити на будь-який тип стелі і підібрати будь-який стиль. Але є «але»: великі підвісні моделі підійдуть тільки просторим і з високою стелею передпокоям (а краще використовувати їх при освітленні вітальні). В усіх інших ситуаціях купуйте накладні плоскі світильники, з якими кімната буде здаватися просторішою. І ще: найкраще люстра виглядає в квадратному чи прямокутному передпокої, де вона створить рівномірне освітлення. А в приміщення неправильної форми варто пошукати інший світильник або доповнювати її іншими моделями.

Популярні люстри для передпокоїв:

Точкові світильники

Точкові світильники у передпокої

При бажанні у не дуже великому передпокої можна обійтися одними тільки компактними точковими джерелами світла

При розборі теми, як вибрати освітлення в коридор або передпокій, це чи не найпоширеніший варіант. Адже точкові джерела світла відрізняються відразу декількома плюсами. По-перше, вони універсальні – можуть працювати як основне, так і додаткове, фонове чи декоративне, освітлення. По-друге, точкові світильники займають мінімум місця, тому не «тиснуть» навіть в дуже маленьких приміщеннях із низькою стелею. По-третє, вони створюють дійсно рівномірне освітлення (але тільки при грамотному «плануванні»!). Мінус по суті один: такі моделі найбільш органічно виглядають лише в сучасних стилях.

Надійні точкові світильники у передпокій та коридор:

Споти

Споти у передпокої

Блок із декількох спотів на одній базі може бути вдалим доповненням і до люстри, і до настінних світильників

Фактично це ще одні точкові світильники, але з невеликою конструктивною відмінністю: вони встановлені на маленькій регульованій опорі. Завдяки цьому ви зможете без проблем змінювати напрямок світлового пучка, немов у який-небудь офісній настільній лампі. При цьому споти можуть мати і одне джерело світла, і кілька на загальній платформі або рамі. Коли це може стати у нагоді? Наприклад, якщо вам потрібно виконати зонування або акцентувати увагу на якомусь дизайнерському рішенні. Але пам’ятайте: застосовувати споти як єдине освітлення передпокою та коридору не вийде – тільки як додаткове світло.

Зручні споти для коридору чи передпокою:

Настінні світильники – бра

Бра у передпокої

Бра для передпокою може бути і великим, і маленьким, з направленим і розсіяним світлом, а також просто прикрасою

Бра – це ще одна вельми популярна відповідь на питання, як вибрати світильник у передпокій або коридор. За допомогою декількох подібних джерел світла можна досягти дуже різних ефектів. Наприклад, в маленькій кімнаті бра з прозорим або напівпрозорим плафоном зможуть зіграти роль розсіяного головного освітлення. Моделі з закритим з декількох сторін абажуром, який створює направлений пучок світла, допоможуть візуально підняти або опустити стелю (для цього їх направляють вгору або вниз відповідно). Плюс до того, бра можуть являти собою декор: самі по собі або в парі, припустимо, з ламінатом на стіні.

Якісні бра у передпокій:

Декоративне освітлення в передпокої

Декоративне освітлення для передпокою

Діодні стрічки можливо дуже цікаво обіграти, причому крім декоративної функції вони можуть бути цілком функціональні

Різноманітність освітлення для прикрашання коридорів і передпокоїв сьогодні просто вражає! В першу чергу це всілякі діодні стрічки, які кладуться по периметру стелі або підлоги, для підсвічування відкритих ніш і полиць тощо. Також до декоративного освітлення відносяться особливі споти і бра, призначені для монтажу над картинами або дзеркалами. Не можна забувати і про «зоряне небо» з оптоволоконними нитками – воно перетворить будь-яке приміщення на маленьке диво. А ще стильною прикрасою передпокою зможе постати який-небудь гарний торшер. Головне: почуття міри (досить пари таких рішень) і правильне поєднання кольорів.

Оптимальне декоративне освітлення у передпокої та коридори:

Різні варіанти освітлення передпокою

Різноманіття освітлення передпокоїв і коридорів

Коли з видами світильників розібралися, можна перейти до розгляду типових ситуацій оформлення інтер'єру, так як вибрати освітлення в передпокій і коридор не можливо без прив'язки до конкретного об'єкта.

Світильники для маленького передпокою в хрущовці

Оптимальне рішення для стелі хрущовок – точкові джерела світла: при правильному розміщенні вони зроблять кімнату в пару метрів візуально більше і «легше». В пару до них можна додати одне бра або LED-стрічку: найкраще у дзеркала, що також допоможе розширити простір. А ще запам'ятайте: в тісному передпокої великий ризик потрапляння бруду і бризок з парасольок і одягу на світлотехніку. Тому, як і при виборі освітлення до ванної кімнати, звертайте увагу на ступінь захисту світильників – заради більшої безпеки.

Освітлення у передпокої хрущовки

Точкові світильники і пара бра, плюс обов'язкове дзеркало – і маленький передпокій хрущовки стає візуально просторіше

Зональне освітлення входу, дзеркала або шафи в передпокої

В силу розмірів і специфіки використання цього типу приміщення зонування за допомогою світла не настільки актуально, як у випадку зі світильниками на кухні чи, наприклад, у дитячій кімнаті. Але це не означає, що від такого прийому варто зовсім відмовитися. Наприклад, установка растрових моделей над входом забезпечить якісне висвітлення цієї частини передпокою. А бра біля дзеркала допоможе виділити головне в оцінці свого зовнішнього вигляду. Що до шаф, то їх можна підсвітити за допомогою стрічки – причому як зовні, так і всередині.

Зональне освітлення передпокою

Якщо передпокій великий, то йому не завадить зональне розділення світильників – так зручніше і привабливіше

Світло в коридорі з натяжними стелями

Освітлення для натяжних стель може бути будь-яким за форматом – в цьому легко переконатися за цим посиланням, де розповідається і про люстри, і про точкові моделі, і про світлодіодне підсвічування. Як вибрати світильник в коридор і передпокій в такому випадку? Враховуйте два моменти. Перший: безпека – щоб не зіпсувати тканину або плівку стелі нагрівом чи вицвітанням. Другий: спосіб кріплення і точність розташування – змінити місце дислокації джерела світла пізніше вже навряд чи вийде.

Освітлення для передпокою із натяжною стелею

Розміщення світильників на натяжній стелі потрібно розрахувати максимально точно, оскільки переставити їх, якщо щось не так, не вдасться

Освітлення вузького і довгого передпокою

Витягнутий за формою коридор можна трохи розширити – але робити це слід комплексно, разом з вибором шпалер для передпокою. Перш за все, подумайте про монтаж ряду бра з направленим вниз або вгору і вниз світлом – цей прийом дозволяє збалансувати пропорції. Як варіант: це можуть бути невеликі точкові світильники по низу стін – вони до того ж доповнять освітлення спальні і убезпечать нічні «походи» на кухню і до туалету. Може допомогти і підсвічений об'єкт (та ж картина) в кінці «тунелю», що наблизить дальню стіну.

Освітлення довгого коридору

Витягнуті коридори і холи можна збалансувати за рахунок комплексного підходу до освітлення: від бра до периферійного підсвічування

І звичайно, традиційна порада: як вуличні світильники, так і інтер'єрні – всі вони повинні бути надійними. Тому ми рекомендуємо замовляти техніку від таких відомих брендів, як:

Продукцію усіх цих та багатьох інших виробників ви знайдете в каталозі інтернет-магазину Keramis. При цьому асортимент – не єдиний наш козир. Також вам сподобаються ціни, умови покупки і грамотний сервіс. Адже наші консультанти з легкістю підкажуть, як вибрати освітлення для передпокою і коридору, виходячи з ваших конкретних умов і завдань!

Світильники у передпокій в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет