Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір ламінату на стіну або стелю: переваги та недоліки

Вибір ламінату для стіни

Мрія багатьох: зробити оформлення інтер'єру оригінальніше, затишніше та розкішніше... В цьому немає нічого неможливого – досить змонтувати на стінках або стелі планки ламінату! Зазвичай це покриття виступає як підлогове, але і при зміні «дислокації» воно виглядає актуально та дуже цікаво. Треба лише заздалегідь обміркувати деталі такого оздоблення і з'ясувати, як вибрати ламінат на стіну або стелю.

Ламінат на стіні та стелі: за і проти

У подібного декору є кілька незаперечних переваг:

  • Дизайн. Буде це невелике акцентування або покриття всієї стінки – в будь-якому випадку ламінат додасть родзинку і завжди приверне увагу. Плюс асортимент величезний: підібрати можна будь-які кольори та візерунки, причому як під дерево, так і під інші матеріали.
  • Практичність. Вибір ламінату на стіну та стелю часто виправдовується зручністю експлуатації покриття. Воно не боїться вологи або жиру (з низкою застережень, звичайно), а очищення від забруднень вельми просте і швидке – на відміну від шпалер або фарби.
  • Довговічність. Зносостійкість і невибагливість ламінатних планок у більшій мірі визначила їх популярність в якості підлогового покриття, і для оздоблення стін або стелі це теж має значення. Подібний декор служить десятиліттями.
  • Ізоляція. Багатошаровий ламінат – покриття більш товсте та щільне, ніж будь-які шпалери. Тому його монтаж допоможе поліпшити звуко- та теплоізоляцію стіни або стелі, що буде незайвим у багатоквартирному будинку або кутових і «фасадних» приміщеннях.

Ламінат на великій стіні

За допомогою такого декору можна ефективно зонувати велике приміщення, розділяючи його на різні зони

Тема, як вибрати ламінат на стіну або стелю, була б неповною без мінусів:

  • Монтаж. Фарбування стін або приклеювання шпалер забирає в рази менше сил, ніж укладання ламінованих панелей. При цьому воно буває двох типів: на клей і на обрешітку. Другий спосіб більш трудомісткий, хоча з ним ізоляція краще, а основа може бути не ідеально рівною.
  • Ціна. Вартість ламінату вище, ніж шпалер чи фарби, як сама по собі, так і у питанні монтажу. Однак, як і у випадку з порівнянням підлог, тут все відносно. Наприклад, паркетну дошку теж можна розмістити на стіні, але й ціна у неї буде ще вище, ніж у ламінату.

Темний ламінат на стіні

Складність монтажу та підвищена ціна окупаються створеним ефектом – це вельми красиво і привабливо

Який клас ламінату для стін або стелі краще?

При виборі ламінату, як і будь-яких інших покриттів для підлоги (на кшталт ковроліну), прийнято звертати увагу на клас зносостійкості. Він залежить від товщини захисної плівки, визначається в ході спеціальних тестів з абразивним кругом і позначається двозначним числом: 21, 22, 23, 31, 32, 33 або 34 (від мінімальної довговічності до максимальної). Але при виборі ламінату на стіну та стелю це питання вторинне. Адже навантаження на покриття мінімальне, тому навіть слабкий захист забезпечить ресурс на довгі роки. Завдяки цьому можна заощадити на покупці!

Ламінат на стелі

По стінах і тим більше стелі ніхто ходити не буде, тому можна вибирати ламінат низького класу зносостійкості

Підбираємо колір ламінату на стіну чи стелю

Хоча різноманітність декорів у цього матеріалу нескінченна, сьогодні в тренді всього кілька колірних варіацій:

  • Білий ламінат. Світлий декор виглядає дуже стильно, свіжо та яскраво. Він відмінно вписується в сучасні приміщення в стилі мінімалізм, хай-тек тощо. Ще він підійде невеликим кімнатам, оскільки білий колір візуально розширить простір. Хоча врахуйте: бруд на ньому помітно дуже добре.

    Білий ламінат на стіні

    Цілком білий ламінат рідкісний, і зазвичай він виглядає як вибілене часом дерево

  • Сірий ламінат. Мода на сірі відтінки не думає йти! Пояснюється це рядом переваг. По-перше, такий колір універсальний, він гармонує з майже будь-якими за тоном шпалерами та меблями. По-друге, він шляхетний на вигляд і нагадує про «північні» породи деревини. По-третє, сірий ламінат практичний.

    Сірий ламінат на стіні

    Сірі відтінки дуже універсальні, практичні і при цьому сучасні за стилем

  • Коричневий ламінат. Так як вибрати ламінат на стінку або ж стелю намагаються із розрахунком на роки вперед, цей варіант найбільш прагматичний. Адже традиційне забарвлення під класичне дерево, від бука до дуба, завжди доречне, підкреслює смак і створює особливу атмосферу заміського будинку та спокою!

    Коричневий ламінат на стіні

    Коричневі відтінки ламінату найкраще відповідають «дерев'яному» настрою

  • Чорний ламінат. За створеним враженням подібне забарвлення навряд чи можна із чимось порівняти: це виглядає дорого, солідно, переконливо. Але кріпити чорні моделі ламінату на стіну і тим більше стелю слід усвідомлено. Адже перебір цього відтінку зробить приміщення візуально більш тісним та похмурим.

    Стіна з чорним ламінатом

    Як і у випадку з білим ламінатом, чорний зазвичай «розбавляють»: за рахунок ефекту зістареної поверхні деревини

  • Різнокольоровий ламінат. Якщо придбати кілька упаковок покриття з однієї колекції, але в різних кольорах, то можна створити дуже сміливе оформлення. Стіна, ніби в дусі «печворк», прикрасить будь-яку кімнату. Потрібно тільки почуття міри, щоб декор не «рябив» (краще підібрати відтінки з однієї гами).

    Різнокольоровий ламінат на стіні

    Поєднання ламінату різних кольорів укупі з яскравими аксесуарами зробить кімнату оригінальніше

Варіанти монтажу ламінату на стінах та стелі

При виборі ламінату на стіни або стелі дизайн залежить не тільки від кольору, а й способу монтажу покриття:

  • Горизонтально. Класика жанру: ламіновані панелі укладаються в лінію, паралельну підлозі. Так вдається досягти максимальної схожості з обробкою з дерева та розширити кімнату в боки: вона буде здаватися просторіше. Плюс цей монтаж відносно простий та швидкий.

    Горизонтальний монтаж ламінату на стіні

    Горизонтальне розміщення планок ламінату впишеться у будь-який за стилем та настроєм інтер'єр

  • Вертикально. Більш трудомістка технологія укладання ламінату на стінку – і більш оригінальна. Дуже виграшно виглядає з широкими панелями, зі складним візерунком. А для кімнат із низькими стелями це взагалі ідеальний монтаж, адже з таким декором приміщення здається більш високим.

    Вертикальна укладка ламінату на стіні

    Вертикальне укладання ламінату на стіні зробить перехід від такого ж покриття на підлозі більш природним

Як використовувати ламінат на стіні або стелі?

Необхідно окремо сказати хоча б кілька слів про те, як вибрати ламінат для стін та стель у залежності від типу конкретного приміщення.

Ламінат у вітальній

У залі, де збираються родина та гості, оформлення стін може бути яким завгодно: хоч у тон до шпалер та міжкімнатних дверей, хоч на контрасті до них, та з будь-якими акцентами освітлення у вітальні. Тільки не перестарайтеся: досить однієї ламінованої поверхні. А ось покриття «по колу» перетворить вітальню на «хатинку лісника»…

Ламінат на стіні вітальні

Навіть у невеликій та просто оформленій вітальні ламінат на стіні виявиться яскравим та приємним з точки зору декору рішенням

Оздоблення ламінатом стін у спальні

Мабуть, це найпоширеніша сфера використання ламінату на стінках та стелях. Адже покриття «під дерево» біля ліжка або над ним вносить дещицю природної теплоти і релаксу. Якщо доповнити відповідними спальні шпалерами та світильниками, то відпочинок буде максимально розслабленим.

Спальня з ламінатом на стіні

Стіна з ламінату в спальні – це і красиво, і в плюс для відпочинку, і незвично за стилем

Ламінат на кухонній стінці

Звичайний для кухні вибір ламінату – на одну стіну: у м'якого куточка, обіднього столу тощо. Однак ви можете змонтувати таке покриття навіть замість плитки для фартуха! Треба тільки пам'ятати: як і у випадку зі шпалерами для кухні, ламінат потрібен особливий: хоча б вологостійкий (а в ідеалі водостійкий).

Ламінат на стіні кухні

Правильний вибір ламінату для кухонної стіни дозволить замінити таким декором навіть звичну для кухні плитку

На балконі або лоджії

Дерево для дизайну балконів популярно в усі часи, тому ламіноване покриття затребуване і у таких приміщеннях. До речі, такі стінки виглядають із невеликими бра, звичайними для лоджій, дуже виграшно. А ще не забудьте про своєрідну підкладку – гідроізоляцію, що захищає від зовнішнього світу.

Ламінат на стінках та стелі балкона

Якщо розмістити ламінат на підлозі, стіні та стелі балкона, можна вдало закільцювати оздоблення з «дерева»

Фото ламінату на стіні у ванній кімнаті

В дизайн ванної стіна «під дерево» може вписатися дуже ефектно, не гірше за панно із плитки, але підбір декору тут нетривіальний. Як мінімум, ламінат зобов'язаний бути водостійким (а не волого!). Також варто подбати про герметизацію стиків. Плюс є покриття не з HDF-плити, а із ПВХ-шару (суть: вінілова підлога) – вони не бояться води та пари.

Ламінат на стіні ванної кімнати

Краще монтувати ламінат на стіну ванної, віддалену від ванни, душової або раковини

Рекомендовані колекції ламінату від відомих виробників

Ламінат на стінці дитячої

Якісний ламінат не тільки довговічний, але і безпечний – особливо це важливо при оздобленні стін у дитячій кімнаті

Щоб закінчити розповідь про те, як правильно вибрати ламінат на стіну і стелю, залишається згадати найавторитетніші бренди таких покриттів. Нехай до питання якості при кріпленні панелей не на підлозі підходять простіше, все одно не варто купувати продукцію невідомих марок. Наш досвід продажів показує, що краще орієнтуватися на наступні компанії:

Всі популярні колекції цих виробників ви знайдете в каталозі інтернет-магазину Keramis. При цьому умови оплати та доставки прості, а ціни – привабливі. Плюс наші консультанти завжди допоможуть зробити оптимальний вибір ламінату для стіни або стелі!

Купити ламінат в інтернет-магазин Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет