Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати шпалери для спальні?

Шпалери для спальні

Третину життя – саме стільки ми проводимо в спальні. Тому оформленню цього приміщення слід приділити найпильнішу увагу. А почати потрібно з того, щоб визначитися, які шпалери вибрати для спальні. У цьому питанні продумати треба буквально все: тип, колір і малюнок подібного декору, а також подбати про його відповідність до дизайну всієї кімнати. Як це зробити найкраще?

Які типи шпалер варто вибирати до спальні

Перш ніж вирішувати, наприклад, який колір шпалер вибрати для спальні, вам потрібно розібратися, який різновид підходить вам найкраще. Оптимальними для такої кімнати вважаються наступні види:

  • Паперові шпалери. Зроблені на основі з паперу шпалери цінують за доступність, екологічну чистоту і широкий асортимент палітри кольорів, текстур і візерунків. Однак варто пам'ятати: поверхня такого декору може вицвітати буквально за кілька років – це не дуже довговічний матеріал.

    Паперові шпалери для спальні

    Паперові шпалери дешеві і різноманітні, але проживуть усього декілька років

  • Флізелінові шпалери. Флізелін є вдосконаленим папером: із додаванням волокон поліестеру. Тому, з одного боку, він «дихає», а з іншого, більш еластичний і довговічний. Плюс окремі моделі подібних шпалер можна перефарбовувати, через що змінити дизайн спальні пізніше не складе труднощів.

    Флізелінові шпалери для спальні

    Флізелінові шпалери більш досконалі, ніж паперові, але й ціна більш висока

  • Вінілові шпалери. Такий декор роблять і на паперовій, і на флізеліновій основі – а головний у ньому верхній ПВХ-шар. Він товстий, приховує недоліки стіни, міцний, не боїться води. Але ця ж плівка не дозволяє таким шпалерам пропускати повітря, що мінус для екологічності і комфорту спальні.

    Вінілові шпалери у спальні

    Вінілові шпалери практичні та легко очищуються, але стіни із не «дихають»

  • Текстильні шпалери. Розкішний зовнішній вигляд, зносостійкість, поліпшення у приміщенні шумо- і теплоізоляції – ось причини, чому варто вибрати шпалери для спальні цього типу. Але вони виллються в копієчку. Адже такі моделі найдорожчі, до того ж стіна під ними повинна бути підготовлена ідеально.

    Текстильні шпалери для спальні

    Текстильні шпалери виглядають дуже виграшно та навіть престижно

Як зробити правильний вибір кольору шпалер для спальні?

Коли ви визначилися з типом декору, можете переходити до базового відтінку. При цьому варто орієнтуватися не тільки на особисті бажання чи актуальні тенденції, але й на поради психологів, які шпалери краще вибрати для спальні:

  • Бежевий колір. Нейтральна класика, доречна у будь-якій спальні. Якщо в кімнаті мало світла, шукайте «теплі», кремові відтінки. Якщо вікна дивляться на «сонячний» південь, замовте темні варіації або з відливом у сірий.

    Бежеві шпалери у спальні

    Бежеві шпалери у спальнях ніколи не вийдуть з моди

  • Зелений колір. Такі шпалери сприяють розслабленню і заспокоєнню, при цьому без пригнічення нервової системи. Цікаво, що зелений колір може як «дарувати свіжість» у спеку, так і «зігрівати» у сильні морози.

    Зелені шпалери для спальні

    Зелені шпалери створюють у спальні м'яку, свіжу атмосферу

  • Синій колір. Ще один заспокійливий колір, але із ним потрібно бути дуже акуратними. Він не дуже підходить кімнатам із вікнами на північну сторону. А насиченість може пригнічувати, тому краще обрати світлі, блакитні варіації.

    Сині шпалери у спальні

    Із вибором синіх шпалер у спальню треба бути обережними

Окремо необхідно сказати, як вибрати шпалери для спальні інших популярних відтінків:

  • Жовтий та помаранчевий кольори. Оздоблення стін цього типу заряджає драйвом і сприяє творчому початку. Це у позитив із ранку, але ввечері після важкого дня може втомлювати. Тому обмежтеся жовтими і помаранчевими акцентами або ж ніжними варіантами: персиковим, абрикосовим тощо.

    Помаранчеві шпалери у спальні

    У випадку із жовтими чи помаранчевими шпалерами у спальні краще обмежитися окремими акцентними деталями

  • Червоний колір. Ще один «енергійний» колір – він стимулює нервову систему до підвищеної діяльності. Тому «занадто» червоні шпалери у спальні, де потрібен релакс і спокій, – явно не найкращий вибір. Знову ж таки, якщо дуже хочеться, шукайте ненасичені відтінки: рожевий чи бордовий, наприклад.

    Червоні шпалери для спальні

    Дуже насичені та яскраві червоні шпалери можуть втомлювати у спальні

  • Чорний колір. Потрібно визнати: подібний декор виглядає дуже солідно і дорого, навіть аристократично. Але тільки на перший погляд. У житті такий колір шпалер вибрати для спальні можна лише у комбінації з білим, сірим, золотистим – інакше кімната буде занадто похмурою і візуально маленькою.

    Чорні шпалери для спальні

    Чорні шпалери нададуть спальні розкоші та шику – але головне, щоб це не виглядало похмуро

Шпалери та дизайн спальні – як поєднати?

Якщо концептуальне бачення декоративного оформлення спальні у вас вже сформувалося, слід обміркувати деталі – в тому числі малюнок шпалер. У цій ситуації виділяють кілька ключових напрямків дизайну:

  • Однорідне покриття стін. Традиційне рішення: на всі стіни клеять однакові шпалери. Це дуже зручно і швидко, помилитися в декорі складно, і для кімнат у класичному стилі це буде кращий вибір. Але для когось такий підхід може видатися надто нудним і навіть застарілим.

    Традиційні шпалери у спальні

    Однаковий малюнок шпалер на всіх стінах спальні завжди актуальний

  • Комбінація шпалер. Часто виробники пропонують вибрати для спальні шпалери-компаньйони. У таких моделей однакові або візерунок (але різні відтінки), або колір (але інший малюнок). Наклеюючи їх на різні стіни або ж ділянки стіни (верхня і нижня частини, припустимо), можна створити цікаве зонування приміщення.

    Комбіновані шпалери у спальні

    Комбінація різних шпалер у спальні може зробити декор особливо яскравим

  • Акцент на узголів'я. Досить поширений та цікавий прийом: на всіх стінах однотонні шпалери, а «за спиною» ліжка – із візерунком у схожій або контрастній кольоровій гамі (це можуть бути і фотошпалери). Такий дизайн дозволить виділити ліжко, незвичайно обігравши його місце у спальні.

    Шпалери для акценту у спальні

    Акцентні шпалери можуть підніматися навіть на стелю у спальні

Крім цього варто вирішити, які шпалери вибрати для спальні, виходячи із її загального стилю. Рекомендації для найпопулярніших напрямків у дизайні наступні:

  • Прованс та кантрі. Для «заміської» стилістики купуйте однотонні шпалери природних відтінків (зелений, бежевий, рожевий) або ж із малюнками заданого характеру: квіти, листя, імітація цегляної кладки чи дерева.

    Шпалери у стилі прованс для спальні

    Стилі прованс і кантрі вимагають «м'яких» кольорів і натуралістичних візерунків на шпалерах

  • Ретро. Якщо спальна кімната оформлена в дусі початку минулого століття (ар-деко) або його середини (50-70-і), віддайте перевагу оздобленню стін зі смужками, клітинками, геометрично вивіреними орнаментами.

    Шпалери для спальні у ретростилі

    Ретростиль в спальні можна підкреслити шпалерами у клітинку чи зі смужками

  • Хай-тек і мінімалізм. Головна вимога до дизайну таких шпалер – простота: від кольору до малюнка. Для цього стилю характерні білий, чорний і сірий відтінки і відсутність візерунків (максимум припустима фактурна поверхня).

    Шпалери для спальні у стилі мінімалізм

    Для мінімалістичної спальні шпалери потрібні дуже прості за своїм оформленням

  • Ампір. Класично пишний, «королівський» декор потрібно підкреслити за допомогою шпалер темних кольорів, із вкрапленнями золота або срібла, а також малюнка з вензелями, геральдичними ліліями та іншими схожими візерунками.

    Шпалери у стилі ампір для спальні

    Складні малюнки та насичені кольори – ось відмінності шпалер для спальні в стилі ампір

  • Етностиль. Дати пораду, як вибрати шпалери для спальні із таким дизайном, складно. Наприклад, у японського декору свої особливості оздоблення стін, а у африканського – інші. Тому треба уважно вивчати всі-всі деталі дизайну у конкретного етносу.

    Шпалери для спальні у східному стилі

    Шпалери для спальні в етностилі потрібно вибирати із чіткою орієнтацією на той чи інший регіон та його традиції

На що звернути увагу при виборі виробника шпалер у спальну кімнату?

Зробити огляд шпалерних брендів практично нереально – їх занадто багато. Це й викликає труднощі у непідготовленої людини! При цьому гідні марки є і серед зарубіжних брендів, продукція яких вважається еталонною за якістю, і у вітчизняних, які підкорюють насамперед доступністю своїх товарів. Тому ми просто виділимо збалансовані варіанти за кожним із типів:

А якщо ж ви хочете у всіх деталях зрозуміти, які шпалери вибрати для спальні, то краще просто звернутися до консультантів інтернет-магазину Keramis. Вони завжди підкажуть, який колір вибрати, який малюнок, як підібрати шпалери для маленької спальної кімнати або ж великої, в тому чи іншому стилі і строго в рамках вами ж заданого бюджету. У нас ви отримаєте привабливі і якісні шпалери – і за найкращими умовами!

Купити шпалери зі знижкою в інтернет-магазині Кераміс

Інші новини
Всі новини...

Новий розділ у магазині Keramis: Електростанції та генератори!

Нові можливості у Keramis: Електростанції, генератори та обладнання для безперебійного живлення

12 липня 2024

Як правильно вибрати ламінат?

Ви можете купити перший-ліпший ламінат, а можете зробити правильно і спочатку дізнатися у нашій статі, як вибрати таке покриття – аби потім не пожалкувати!

09 липня 2024

Як вибрати душову кабіну правильно?

Душова кабіна може бути прекрасною альтернативою ванні, але за однієї умови: якщо вибір такої сантехніки був коректним. Що для цього потрібно?..

08 липня 2024

Як правильно вибрати міжкімнатні двері

Вибір міжкімнатних дверей на ринку величезний, але знайти найкращі серед них не так просто. Щоб уникнути помилок, читайте наш гід з покупки таких дверей!

08 липня 2024
Як вибрати унітаз

Як правильно вибрати унітаз?

Вибір унітаза не такий вже й складний – якщо, звичайно, скористатися порадами із цього тексту. Ми розповімо все про основні характеристики цієї сантехніки...

04 липня 2024

Які шпалери вибрати краще?

Для багатьох вибір шпалер полягає лише у їх дизайні та ціні, але це не найкращий підхід. При покупці треба перш за все визначитися із типом такого оздоблення…

03 липня 2024

Як вибрати ванну зі штучного каменю?

Щоб вибір ванни, зробленої зі штучного каменю, був для вас простим та швидким, читайте зібрані у нашій статті корисні поради на цю тему!

02 липня 2024

З Днем Конституції України!

Магазин Keramis щиро вітає вас з Днем Конституції України!

28 червня 2024

Geberit Bambani – серія сантехніки для дітей із веселим дизайном.

Метою створення яскравої лінійки стали ванні кімнати, пристосовані для дітей, які допомагають розвивати ігровий підхід до формування уявлень про здоров’я та особисту гігієну.

20 червня 2024

З Днем захисту дітей!

Віримо, що наші діти – це наше майбутнє, і вони зроблять світ кращим!

31 травня 2024
Відеоконсультація та демонстрація товарів!

Нова послуга – відеоконсультація та демонстрація товарів!

Любі клієнти, з турботою про вас інтернет-магазин KERAMIS.UA пропонуємо послугу, що відкриває нові можливості вибору та купівлі товарів – індивідуальна відеоконсультація!

21 травня 2024

З Великодніми Святами!

Команда KERAMIS.UA

04 травня 2024
Вхід в особистий кабінет