Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати ковролін у 2023 році?

Як вибрати ковролін

Ідеального підлогового покриття для будинку і офісу не існує, але шанувальники ковроліну впевнені: саме він найбільш близький до цього. У нього маса переваг! Ковролін привабливий на вигляд і легкий для монтажу, теплий і забезпечує хорошу звукоізоляцію, не проминається під навантаженням і не потребує складного догляду. Але, як у випадку з паркетною дошкою або ламінатом, багато що залежить від того, чи врахували ви до покупки всі нюанси, як правильно вибрати ковролін.

Основні характеристики ковроліну при виборі

Ковролін може бути дуже різним. Він відрізняється багатьма параметрами: від матеріалів до типу плетіння. Від цього змінюються і властивості покриття.

Вибір ковроліну за призначенням

Вирішуючи, який ковролін краще купити, в першу чергу визначте, для яких він цілей:

  • Побутовий ковролін. Оптимальне покриття для квартири і будинки. У нього середній або високий ворс, що надає затишку. Плюс дизайн зазвичай дуже різноманітний. Але пам'ятайте: побутовий ковролін не витримає по-справжньому серйозних навантажень.

    Побутовий ковролін

    Побутовий ковролін зазвичай дуже різноманітний за дизайном, хоча для важких умов експлуатації він підходить не дуже добре

  • Комерційний (контактний) ковролін. Він добре протистоїть стиранню і деформації, менше вицвітає, не так боїться води і бруду – за рахунок високої щільності і низького ворсу (або його відсутності). Мінус один: зовні він набагато простіше за побутовий.

    Комерційний ковролін

    Комерційний ковролін не надто цікавий за дизайном, але його головна перевага – висока міцність і невибагливість

Який ковролін за способом виробництва краще?

Розповідаючи, як вибрати ковролін, потрібно торкнутися теми технології його виробництва:

  • Голкопробивний ковролін. На виробництві волокнисту базу пробивають голками із зазублинами, завдяки чому нитки хаотично переплітаються. А в якості додаткової основи кріпиться шар гуми. Все це забезпечує високу зносостійкість і доступність. А ось дизайн простакуватий: ворсу взагалі немає, зовні покриття нагадує повсть.
  • Тафтінговий ковролін. Голка з ниткою проходить через ткану або іншу основу так, щоб зверху була петля заданого розміру. Пізніше її можуть залишити або підрізати потрібним чином, що відкриває безліч варіацій у дизайні. А знизу пряжу проклеюють і зміцнюють латексом, що підвищує міцність і вологостійкість.
  • Флокований ковролін. Тут обходяться без голки: нитки довжиною до 3 мм за допомогою електростатики розміщують на поліхлорвініловій основі, потім заливають латексом. Технологія гарантує і міцність, і пластичність покриття, хоча обмежує в декорі. Зате такий ковролін краще підходить для кімнат із високою вологістю.
  • Тканий ковролін. По суті це класичний килим: пряжа переплітається і між собою, і з основною з джуту, а після фіксується вузликами. Такий підхід до виробництва є запорукою найвищої надійності: база не відшаровується з часом. Але і ціна через складність виготовлення найвища серед усіх різновидів ковроліну.

Ковролін на підлозі

Для різних завдань оптимальні різні за типом виробництва моделі ковроліну

Матеріали та види ворсу

Вибір ковроліну повинен врахувати параметри ворсу. Перше – з чого він зроблений:

  • Натуральні волокна. Необхідна основа – вовна: її нитки довгі, пружні, слабо займисті і майже не вицвітають. Але через вартість, здатність накопичувати статичну електрику і швидкий знос вовну розбавляють: льоном (міцний, приємний вигляд, гіпоаллергенний), бавовною (добре забарвлюється, але вбирає вологу і не дуже міцна), шовком (красивий і зносостійкий, але дорогий) тощо. Головне: щоб вовни було більше 10% – це поріг «натуральності» і екологічності ковроліну.

    Вовняний ковролін

    Вовняний ковролін екологічно безпечний і довговічний, але ціна у нього висока, тому зазвичай у нього додають нитки з інших матеріалів

  • Синтетичні волокна. Штучні нитки вкрай різноманітні. Нейлон (поліамід) дуже довговічний і м'який, не боїться води і легко чиститься, однак найдорожчий серед інших. Акрил (поліестер) дешевше, що можна пояснити більшою жорсткістю і терміном служби у 8-10 років (проти 10-15 у нейлону). Олефін (поліпропілен) ще доступніше, але і «працює» 6-8 років; хоча він стійкий до бруду, але з навантаженням справляється слабо. А найменш довговічний з усіх – м'який поліакрил: він витримує лише 3-5 років.

    Синтетичний ковролін

    Ковролін із синтетичних волокон може бути дуже зносостійким і привабливим на вигляд, хоча і він не позбавлений певних недоліків

Другий фактор у визначенні, який ковролін краще купити, це тип ворсу:

  • Петельний. На поверхні покриття залишаються закриті петлі. За рахунок цього ковролін виходить міцний і зносостійкий. При цьому петлі можуть бути однієї висоти (однорівневий ковролін) і різної (багаторівневий) – останній складніший при очищенні, але дозволяє створювати об'ємні малюнки.
  • Стрижений. При виробництві подібного ковроліну петлі розрізають. Це спрощує прибирання, адже бруд тут легко видаляється. Буває коротковорсовим (2-3 мм), середньоворсовим (3-5 мм) і довговорсовим (від 5 мм). Чим довше нитки, тим приємніше для босих ніг, але і складніше для очищення.
  • Комбінований. У подібного ковроліну є закриті і розрізані петлі одночасно. Така особливість дає дуже багато можливостей для створення по-справжньому оригінальних, багатоступеневих візерунків.
  • Стрижений ковролін

    Залежно від типу ворсу зовнішній вигляд ковроліну і його властивості можуть помітно змінюватися

Ковролін за типом плетіння

В обговоренні деталей, як вибрати ковролін, треба ще згадати можливі типи плетіння ворсу. Їх різновидів багато, тому виділимо найпопулярніші і цікаві. Велюр має стрижені і розпушені нитки, він дуже приємний на дотик. Саксоні зроблений із кручених ниток у 40 мм, виділяється зернистим видом. Шег схожий на саксоні, але грубіше і дешевше. Фетр спресовують із декількох волокон і обробляють спеціальним розчином, аби він не боявся води, бруду. Скролл стильний за рахунок закритих і стрижених петель різної висоти. Катлуп підійде для спальні: ніжний, із 3D-ефектом. Фрізе має закручений ворс і витримує навіть серйозні навантаження, але чистити його проблематично. Для букле нитки зав'язують у вузлики: виглядає оригінально, і матеріал не прогинається під меблями. А принт означає можливість нанесення на покриття яскравого малюнку.

Типи плетіння ковроліну

Типів плетіння ниток ковроліну існує дуже багато, і у кожного свої плюси і мінуси

Класи зносостійкості ковроліну

Як і у випадку з ламінатом, ковролінове покриття має таблицю з індексами стійкості. Визначити, який ковролін краще купити, вам допоможе розшифровка двозначного числа в його класі:

  • перша цифра вказує на тип приміщення: житлове 2, комерційне 3;
  • друга цифра говорить про допустиме навантаження: від низького 1 до високого 3.

І пам'ятайте: краще переплатити, але взяти ковролін із запасом цієї характеристики – тоді він прослужить довше.

Правильно вибираємо ковролін для різних приміщень

Виходячи з описаних параметрів, виведемо рекомендації з вибору ковроліну для тих чи інших кімнат.

Ковролін для дитячої кімнати

У кімнаті дитини все повинно бути безпечним і простим у догляді. Ідеальний ковролін – із натуральним ворсом середньої довжини (короткий не такий приємний для босих ніжок, а довгий вимагає частого прибирання). Як і у випадку дитячих шпалер, шукайте покриття насичених, але не кричущих кольорів, а для маленьких дітей можна знайти колекції з малюнками в мультяшному стилі.

Ковролін для дитячої кімнати

Для дитячої кімнати ковролін зазвичай випускається в яскравих кольорах

Вибираємо ковролін на кухню

На кухні дуже високе навантаження на підлогове покриття, і ситуація погіршується великою кількістю вологи. Тому якщо ви не розглядаєте який-небудь керамограніт, то краще купити ковролін із низьким щільним ворсом із синтетики, із захистом від води і брудовідштовхуючим ефектом. А дизайн краще багатобарвний із великою кількістю ліній – так менш помітні дрібні плями.

Ковролін для кухні

На кухні ковролін теж цілком допустимий, хоча нерідко тут його кладуть лише фрагментарно, не на всю підлогу

Який ковролін купити в передпокій?

У цьому приміщенні найскладніші умови в усій квартирі: прохідність максимальна, на шпалери та підлогу регулярно потрапляють вода, бруд, сніг. Тому на питання, як вибрати ковролін для передпокою, відповідь проста: синтетичний, брудовідштовхуючий, із коротким ворсом на гумовій основі і з простим дизайном.

Ковролін для передпокою

У передпокої ковролін стикається із жорсткими умовами, тому він потрібен максимально міцний

Ковролін у спальню та вітальню

Ці житлові приміщення призначені в першу чергу для відпочинку. Тому для них краще знайти м'який теплий ковролін із довгим ворсом із натуральних волокон – по ньому буде дуже приємно ходити босоніж. Зовнішній вигляд у вітальні і спальні припустимий, як і в ситуації шпалер для спальні, будь-який: хоч строгий, хоч більш оригінальний.

Ковролін для спальні

У спальні або вітальні ковролін стане прекрасним декоративним елементом, що до того ж дуже приємний на дотик

Який ковролін краще для комерційних приміщень?

Головна якість ковролінового покриття тут – висока зносостійкість. Тому слід вибирати ковролін 32-го або 33-го класів, із низьким щільним ворсом або без нього, голкопробивного типу, з синтетичних ниток і з основою з гуми. Такі параметри роблять покриття дуже міцним, простим для чистки і цілком доступним за ціною.

Ковролін в офісі

Ковролін додасть комерційним приміщенням трохи затишку, при цьому його дизайн може також послужити їх прикрасою

Рекомендовані виробники ковроліну

Окреме питання: який ковролін краще купити за брендом? Адже навіть грамотно підібрані характеристики ще не гарантують якості виконання покриття. Тому віддайте перевагу перевіреним маркам. До них ми можемо віднести Ideal, Beaulie та AW.

Популярні колекції ковроліну:

Щоб спростити завдання з вибору ковроліну, ми рекомендуємо вам звернутися за допомогою до консультантів інтернет-магазину Keramis. Їх знання дозволяють відповісти на всі питання про підлоговое покриття. Також наші фахівці вам підкажуть, як правильно вибрати і купити ковролін саме для ваших цілей, запропонувавши кращі умови продажу. Замовляйте таке покриття на підлогу в Keramis!

Купити ковролін в інтернет-магазині Кераміс

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет