Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати шпалери в передпокій | коридор?

Як вибрати шпалери в передпокій
-->

Передпокій і коридор – особливі приміщення в будь-яких квартирі або будинку. Адже з одного боку, це нежитлові кімнати з «підвищеним вмістом» пилу, бруду і вологи, і тому покриття стін повинне бути практичним і довговічним. З іншого, з цих приміщень починається знайомство з житлом, через що треба подбати про певний стиль оформлення. А це значить, що до покупки слід точно з'ясувати, як вибрати шпалери в передпокій і коридор.

Особливості маркування шпалер для передпокою і коридору

Незважаючи на подвійність підходу до оцінки шпалер у цих приміщеннях, головне все ж – зносостійкість і невибагливість подібного покриття стіни. Тому в першу чергу дізнайтесь про характеристики пропонованого матеріалу. Вони підкажуть, які шпалери краще вибрати для коридору та вітальні:

  • Вологостійкість. Якщо на упаковці написано «вологостійкі» і приведена піктограма з однією хвилею, продовжуйте пошуки далі – їх можна лише акуратно протирати вологою ганчірочкою. Для передпокою і коридору в більшій мірі підходять моделі з двома або трьома хвилями, а в ідеалі – ще й із символом щітки (їх можна сильно терти не тільки ганчіркою).

    Водостійкі шпалери в коридорі

    Всі шпалери, використовувані в передпокої або коридорі, повинні надійно протистояти волозі – тоді їх очищення не викличе проблем

  • Вигорання. Зазвичай в передпокої і коридорах немає вікон, а світла з дверних отворів проникає мало. В силу цього вимоги до стійкості до вигоряння шпалер мінімальні – і вистачить відміток зі схематичною половинкою сонця (з крапкою або без). Але якщо у вас в цих кімнатах великі вікна (та ще на сонячну сторону), тоді вибір – з «повноцінним» сонечком або навіть двома (це максимальний рівень).

    Стійкі до вигорання шпалери для передпокою

    Якщо в передпокої є джерела природного світла, краще вибрати стійкі до вигорання шпалери – тоді вони будуть виглядати гарно навіть багато років потому

  • Стикування полотен. Через близькість шпалер до вас недоліки стикування малюнка будуть добре помітні. Щоб уникнути подібних проблем, відшукайте знак з вертикальною смугою. Якщо поруч із нею є стрілка і «0», то матеріал клеїться без підгонки; якщо дві стрілки на одному рівні, то без зсуву малюнка; якщо вони на різних рівнях – зі зміщенням; різноспрямовані стрілки вимагають розміщення полотен у протилежних один до одного напрямках.

    Шпалери з візерунком у коридорі

    Полотна шпалер із однотипними візерунками набагато простіше стикувати під час монтажу в коридорі

  • Додаткові позначення. Крім згаданих характеристик упаковка може мати й інші позначки. Наприклад, малюнок пензлика розповість про спосіб нанесення клею: на внутрішню сторону, на стіну або наявність клею прямо на шпалерах. Молоток вкаже на матеріал, який не боїться ударів; схематичне зображення шпалер, що відходять від стііни – на спосіб їх зняття: тільки верхній шар, шпалери цілком або зі штукатуркою.

    Однокольорові шпалери у передпокої

    Ретельно вивчайте всі характеристики шпалер для передпокою при їх виборі – це вбереже від розчарувань у майбутньому

Основні типи шпалер для передпокою і коридору

Відмітки відмітками, але так як вибрати шпалери в передпокій і коридор намагаються на довгі роки, необхідно грамотно визначитися ще з їх типом:

  • Вінілові шпалери. Чи не ідеальний варіант: матеріал із покриттям у вигляді ПВХ максимально міцний і водостійкий (не дарма його рекомендують для кухонь). Але й мінуси є: вініл токсичний і не дає стінам дихати, проте в передпокої і коридорах це не критично. Детальніше про вибір таких шпалер читайте за цим посиланням.

    Вінілові шпалери у передпокої

    Вінілові шпалери досить часто мають особливо насичене забарвлення, при цьому з часом воно в силу особливості ПВХ практично не вицвітає

  • Флізелінові шпалери. На думку багатьох експертів, оптимальне рішення – з основою з флізеліну. Нехай за таким матеріалом трохи складніше доглядати і він не настільки зносостійкий, як з ПВХ, зате він доступніше і забезпечує більш комфортний мікроклімат у приміщенні. Тому такі шпалери підійдуть і для віталень, і для передпокою.

    Флізелінові шпалери у коридорі

    Шпалери з флізеліновою основою відрізняються збалансованими характеристиками для передпокою і коридорів

  • Паперові шпалери. Цей варіант підкуповує низькою ціною, красивим зовнішнім виглядом і екологічністю, але він навряд виправданий у коридорах. Адже дані шпалери дуже ніжні: бояться навіть крапель води і легких подряпин, швидко втрачають лоск. Краще залиште такий варіант для стін дитячої кімнати – адже він максимально безпечний для здоров'я.

    Паперові шпалери у передпокої

    Паперові шпалери красиві і недорогі, але не дуже довговічні – оновлювати їх у передпокої доведеться частіше, аніж інші види оздоблення

  • Текстильні шпалери. Мабуть, у питаннях «які шпалери краще вибрати для коридору чи передпокою», матеріал з основою з текстилю – найрідкісна відповідь. Це пояснюється їх високою ціною і примхливістю: тканина вбирає бруд і погано очищається. Але виглядають такі шпалери затишно і розкішно, цього не віднімеш – що доречніше в спальні.

    Текстильні шпалери у коридорі

    За ефектністю текстильні шпалери поза конкуренцією, хоча найвдаліше вони виглядають в основному в класичних стилях оформлення коридорів

  • Під фарбування. Основа шпалер може бути різноманітною: від флізеліна до скловолокна. У кожного свої плюси і мінуси. Так, флізелін дозволяє трішки заощадити на монтажу, а скловолокно краще приховує недоліки стін. Але головне: ви можете підібрати відтінок, наприклад, під паркетну дошку на підлозі і згодом легко оновити стіни.

    Шпалери під фарбування у передпокої

    Шпалери під фарбування підійдуть тим, хто любить яскраві тони, мінімалізм і мінливість – адже їх легко оновити і перефарбувати в інший колір

Модні шпалери в передпокої – вибір кольору, малюнка і орнаменту для коридору

На тлі практичності не можна забути про естетику оформлення передподкою. У цьому питанні треба виділити кілька найбільш важливих порад:

  • Світла обробка стін робить невелике приміщення візуально просторіше і «легше». Бежевий і молочний, блакитний, світлі відтінки зеленого і сірого будуть ідеальними для коридорів. І хоча темні менш мазкі, краще використовувати ці шпалери лише у великих і оснащених вікнами кімнатах.

    Світлі шпалери в передпокої

    Нехай світлі шпалери не дуже практичні для передпокою, зате виглядають вони свіжо, сучасно і стильно – і роблять кімнату просторіше на вигляд

  • Універсальний дизайн – із невеликим візерунком, орнаментом або типу меланж. Даний декор шпалер не відволікає, не пригнічує і не набридає, при цьому звичайні для передпокою дрібний бруд на ньому не так кидається в очі, як на однотонному чи з яскраво вираженим малюнком.

    Шпалери з візерунком у коридорі

    Традиційний орнамент на тему флористики і виглядає добре, зі смаком, і не буде вимагати до себе складного догляду або частого оновлення

  • Дуже популярне виконання оздоблення стін у коридорі – двокольорове: зі світлим верхом (розширює приміщення) і темним низом (що практично). У цій ситуації головне – грамотне поєднання таких кольорів. Це підкреслить смак і почуття міри і додасть оформленню вишуканості.

    Двокольорове оздоблення шпалерами передпокою

    Можна зробити і зворотнє виконання, зі світлим низом – але тоді краще в нижній частині використовувати панелі, що легко моються, а шпалери залишити зверху

  • При обговоренні, як вибрати шпалери для передпокою та коридору, часто радять звернути увагу на смугасті моделі. Нерідко такі приміщення мають витягнуту форму, і вдало розміщені горизонтальні смужки зможуть збалансувати кімнату, зробити її ширшою на вигляд.

    Смугасті шпалери у коридорі

    Якщо горизонтальні смуги на шпалерах роблять коридор візуально ширшим, то вертикальні «піднімають» стелю в приміщенні

  • Подумайте про акцентування тієї стіни, яка приваблює найбільше уваги при вході. Це може бути стіна з дверним отвором в інші приміщення або та, на яку падає природне світло, – залежить від дверей. Якщо виділити таку стіну іншими за тоном шпалерами, це посилить їх ефект.

    Акцентування шпалерами у передпокої

    Якщо на одній стінці в передпокої шпалери будуть акцентними, то всі інші краще залишити нейтральними, навіть в один колір

  • Якщо вам хочеться більше оригінальності, зверніть увагу на фотошпалери. Адже вони дуже різноманітні: від імітації різних матеріалів (цегляна кладка, дерев'яні панелі, шкіра тощо) до 3D-ілюзій та пейзажів. Хоча з останніми в невеликих передпокої і коридорах потрібно бути акуратними, не перебільшити.

    Фотошпалери для передпокою

    Використання фотошпалер у передпокої може як прикрасити цю кімнату, так і зробити її гнітючою, незатишною або просто банальною

  • Не забудьте про поєднання шпалер з іншою обробкою і меблями в приміщенні – все повинно бути в гармонії один з одним. Причому значення має все: і підлога з ламінату або плитки, і плінтуси, і дверні блоки, і вішалки, і бокси для взуття, і весь інший декор.

    Гармонія оздоблення у передпокої

    Правильно поєднувати кольори і декор шпалер у передпокої з іншими елементами часом важко, але результат того вартий

  • Не можна думати про дизайн передпокою або коридору без прив'язки до дизайну прилеглих до них приміщень. Не обов'язково використовувати шпалери такого ж кольору, як у вітальні чи кухні, але близьке по тону оздоблення (іноді вистачить і одного елемента) зробить оформлення всього житла більш завершеним.

    Стильні шпалери у коридорі

    Якщо шпалери в коридорі або передпокої будуть якимось чином перегукуватися з оформленням інших кімнат, це буде ефектно і стильно

Сучасні колекції шпалер у передпокій від відомих виробників

Красиві шпалери у передпокої

Якщо ви запитаєте консультантів в інтернет-магазині Keramis, які шпалери краще всього вибрати для коридору чи передпокою, відповідь буде одна: випущені будь-яким авторитетним брендом. Тільки перевірені марки пропонують відмінне співвідношення ціни, довговічності і привабливого зовнішнього вигляду:

Хоча у нас в каталозі ви знайдете шпалери для передпокою і коридорів не тільки цих, а й багатьох інших виробників. У будь-якому випадку вам гарантовані вигідні умови покупки і висока якість сервісу!

Купити шпалери в передпоцій в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет