Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати і купити панно із плитки у ванну кімнату?

Як вибрати панно із плитки

Якщо ви бажаєте яскраво та ефектно оформити стіни у ванній, то вибір плиткового панно – чи не краще рішення. Це оздоблення, з одного боку, завжди привертає увагу; з іншого, воно довговічне, не боїться високої вологості, перепадів температури та невибагливе в догляді. Плюс асортимент величезний, на будь-який смак і гаманець! Але в цьому і складність: адже в такому різноманітті складно зорієнтуватися та зрозуміти, як вибрати панно з плитки

Основні різновиди плиткового панно для ванної

При підборі плитки для ванної кімнати, з якої буде створено декоративне панно, зазвичай купують один із наступних популярних типів подібного матеріалу:

Фотопанно із плитки

Такий декор може бути зроблений як із кахлю, так і з керамограніту. Аналогічно до фотошпалер, зображення може мати «намальовану» або ж фотографічну якість. Для його створення використовують кілька методів: метод випалюванням, УФ-друк, сублімаційний друк та деколь (наклейка). Найстійкіший візерунок виходить із випалюванням, але він і дорожче за інші. У магазинах вибір панно з плитки дуже широкий, але при бажанні можете замовити друк за вашим проектом. Правда, це і дорожче, і складніше, тому виправдано тільки для унікальних ідей (на кшталт нанесення фото із сімейного архіву).

Фотопанно в інтер'єрі

Фотопанно не обов'язково має бути у вигляді фото – така плитка може бути оформлена і у вигляді малюнка

Панно із плитки-мозаїки

Ще один традиційний вид створення на стіні ванної картини – викласти її з безлічі дрібних, зі сторонами буквально в 1-3 см, деталей різного кольору (також це досить поширене при монтажі плитки в басейні). Якщо ви не знаєте, як вибрати плиткове панно подібного типу, то найпростіше придбати готовий проект. У ньому мозаїчні елементи закріплені на спеціальній сітці, яку певним чином приклеюють на стінку. Але, як і у випадку з фотопанно, ви можете створити неповторний візерунок зі звичайної плитки-мозаїки і за авторським ескізом (причому плитка може бути цілісною або колотою). Хоча ціна через складність монтажу виявиться максимально високою.

Панно із плитки-мозаїки

Панно з мозаїчної плитки підкуповує цікавим стилем, але відлякує дуже високою ціною

Дзеркальне панно для ванної

Для такого декору використовують деталі з відполірованого до блиску скла. Вони можуть бути як мініатюрними, подібно мозаїці, так і великими, від 30х30 см та більше. Для додаткової прикраси на поверхню дзеркальної плитки за допомогою піскоструминної технології часто наноситься малюнок. Вибір плиткового панно із дзеркала надає вишуканості і, що важливіше, додаткового об'єму: ванна кімната здається світліше та просторіше. Однак є й мінуси. По-перше, скло більш крихке, ніж кераміка. По-друге, очищати його, як і звичайне дзеркало, доведеться частіше, адже на ньому помітні навіть найдрібніші забруднення.

Дзеркальне панно у ванній

Навіть невелике дзеркальне панно здатне візуально зробити ванну більшою та просторішою

3D-панно

По суті, це різновид фотопанно, але в силу своєї оригінальності, росту популярності та особливості технології про нього варто сказати окремо. Як можна здогадатися з назви, з таким декором на стіні створюється ефект 3D: об'єму, багатовимірності зображення, оптичної ілюзії. Виглядає це незвично, плюс також допомагає візуально розширити простір. Але будьте готові до серйозних витрат, так як вибрати панно з плитки в стилі 3D за невисокою ціною практично неможливо. Це пояснюється складністю якісного друку, що гарантує реалістичність подібного малюнку.

3D-панно для ванної кімнати

Для створення особливо великих реалістичних панно в 3D-стилі часто використовують панелі у всю стінку

Вибір розміру для дизайну панно

Щоб картина на стіні ванної кімнати виглядала гармонійно та стильно, варто подумати про габарити як самого зображення, так і окремих елементів, із яких воно складено. Тут можна виділити кілька простих рекомендацій:

  • Великоформатні панно, зі сторонами від 1 м, допустимі виключно у великих приміщеннях – інакше вони будуть пригнічувати весь інший декор.
  • Чим компактніше ванна, тим менше і простіше за малюнком потрібно панно – ви можете монтувати картину, складену навіть із 1-2 середніх плиточок.
  • Для маленьких кімнат навряд чи підійде вибір панно з плитки мозаїчного типу – велика кількість дрібних деталей робить приміщення візуально тісніше.
  • Великі панно краще складати із великих плиток – щоб було менше стиків із затиранням, які порушують цілісність всього зображення.

Невелике панно у ванній

Навіть не найбільше, але грамотно вибране панно із плитки може стати справжньою прикрасою ванної кімнати

Вибираємо колір панно – поради з дизайну

Гармонійність та збалансованість описуваного декоративного рішення – не тільки в його розмірах, але й колірному оформленні. Тому важливо враховувати ряд дизайнерських правил на тему, як вибрати плиткове панно у ванну кімнату:

  • панно має бути більш яскравим та насиченим, аніж основний фон стіни;
  • краще підбирати для фону однотонну плитку та відмовитися від рамок панно;
  • допустимо нейтральний фон (на кшталт окремих видів мармурової плитки);
  • чим менше ванна кімната, тим світліше повинне бути покриття стін;
  • висококонтрастні панно доречні тільки в просторих приміщеннях;
  • завжди актуальні класичні бежевий, зелений та блакитний тони плитки;
  • темне оздоблення виглядає благородно і затишно, але «звужує» простір;
  • найбільш популярна для ванних морська тематика: хвилі, риби, кораблі;
  • на піку моди яскраві малюнки, але через деякий час вони відволікають та дратують;
  • оптимально, якщо панно гармонійно поєднано з оздобленням стін, стелі, підлоги, міжкімнатних дверей;
  • міжплиточну затирку підбирайте в тон до основного кольору панно;
  • для виділення картини над нею можна повісити світильник типу бра.

Панно на морську тематику

Поруч із ванною прекрасно виглядають панно із плитки на тему моря, в спокійних неяскравих кольорах разом із непомітною звичайною плиткою

Як правильно розташувати панно у ванній?

Для повноти ефекту має значення не тільки правильність вибору плиткового панно, але і його грамотне розміщення:

  • Оберіть локацію. Великі панорамні картини варто монтувати на довгій стіні – так вийде «розширити» кімнату. У невеликих ванних можливо створити панно у кутку, щоб також зробити приміщення візуально просторіше. Добре виглядає панно на протилежній до входу стороні, а також таке, що переходить у плитку на підлозі (але для цього потрібен запас простору).

    Панно з мозаїки над ванної

    Вдале розміщення панно прикрашає інтер'єр, робить його і яскравіше, і просторіше за відчуттями

  • Не загороджуйте. Не варто вішати бойлер, сушарку для рушників, меблі та інші аксесуари для ванної кімнати на стіні з плитковою «картиною». Якщо не виходить обіграти планування іншим чином, намагайтеся, щоб ці елементи були не дуже великими, не яскравими за кольором і оформленням та розміщувалися якомога далі від центрального зображення.

    Абстрактне панно із плитки

    Припустимо злегка закрити панно тільки в тому випадку, якщо воно має абстрактний характер, у вигляді візерунків, а не конкретного малюнка

  • Виділяйте цікаве. За допомогою панно можна зробити акцент на щось незвичайне. Наприклад, його можна змонтувати над модним підвісним унітазом, поруч із акуратною чавунною ванною або створити фон для тропічного душа – варіантів маса. Головне: почуття міри. Інакше може вийти сумбур та нагромадження декоративних рішень і ліній.

    Панно в душовій кабіні

    Панно із плитки може бути прикрасою як кімнати в цілому, так і її окремих елементів – наприклад, душової кабіни

Рекомендовані виробники панно з плитки

На завершення традиційна рекомендація: не варто вибирати панно із плитки від невідомих брендів. Так, це може допомогти заощадити при покупці, але з часом це оздоблення розчарує: воно може швидко втратити лиск, вицвісти, потріскатися. Тому краще замовляти плитку від провідних фірм:

В інтернет-магазині Keramis ви зможете знайти продукцію цих виробників у широкому асортименті та на відмінних умовах. До того ж у нас продуманий сервіс. Наші консультанти допоможуть зробити правильний вибір панно із плитки – ви позитивно оціните наш професійний підхід до справи!

Купити плитку для панно в інтернет-магазині Кераміс
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет