Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Чорна сантехніка у ванній кімнаті: поради професіоналів

Чорна сантехніка у ванній

Шик, модний стиль, епатаж і при цьому солідність – все це чорний колір надає практично будь-якій сантехніці. Тому спокуса використовувати подібне рішення у ванній кімнаті дуже велика, але чи виправдана вона? Адже треба зважити всі плюси і мінуси чорної сантехніки, щоб пізніше не розчаруватися в цьому виборі. І звичайно, потрібно ретельно продумати, яке саме обладнання такого типу варто придбати, а також з'ясувати, як за ним доглядати…

Плюси і мінуси використання чорної сантехніки

Вагомих переваг установки вдома сантехніки кольору обсидіану або ж графіту декілька:

  • Ефектна зовнішність: як і будь-яка кольорова сантехніка, пофарбована в чорні тони привертає увагу і стає родзинкою ванної кімнати.
  • «Економія» місця: чорні моделі виглядають компактніше за білих, особливо з грамотно підібраним освітленням ванної (не забудьте про його захист!).
  • Покращене зонування: контрастна сантехніка може зробити дизайн ванної кімнати функціональнішим, краще виділивши в ній різні частини.

Комплект чорної сантехніки у ванній

Сантехніка шоколадних відтінків виглядає дорого, розкішно – тим більше її зазвичай виконують у особливо стильному дизайні

Але давайте з'ясуємо, чи варто використовувати чорну сантехніку. Адже у неї є й недоліки:

  • Більш важкий догляд: пил, розводи, подряпини – як і у плитки для ванної, на темному забарвленні все це помітно сильніше, ніж на нейтральному білому.
  • Складність колористики: із чорним кольором важливий баланс – його не повинно бути ані багато, ані замало, і треба точно слідувати правилам поєднання кольорів.
  • Висока ціна: як і всі дизайнерське і незвичайне, чорна сантехніка не відноситься до дешевих – її вартість апріорі вища за таку же, але білу.

Ванна із чорною сантехнікою

Щоб хоч трохи спростити догляд за чорною сантехнікою, часто зсередини її роблять білою – на такому покритті менш помітні краплі води

Якою буває сантехніка чорного кольору?

Асортимент темного оснащення для ванних кімнат величезний. Про кожен його тип слід коротко розповісти окремо.

Сантехніка чорного кольору

Чорні змішувачі: «за» і «проти»

Змішувачі чорного кольору у ванній кімнаті

Змішувач для ванни і умивальника, біле і навіть на кухню – для всіх діє одне суворе правило. Даний елемент темного забарвлення не повинен бути самотнім! Щоб чорна сантехніка не здавалася чужорідною, недоречною, слід стилістично підв'язати її до чого-небудь. Найпростіший варіант – чорна мийка або раковина. Але можна спробувати знайти змішувачу «в пару» плитку, стільницю або хоча б аксесуари.

Ефектні змішувачі чорного кольору:

Чорні раковини

Чорна раковина

При покупці раковини враховуйте 3 моменти. Перший: на глянцевій поверхні максимально помітні краплі і наліт – тому варто подумати про матові моделі. Другий: таку чорну сантехніку роблять не тільки з кераміки, а й скла – вона ніби світиться зсередини, що виглядає дуже вишукано. Третій: якщо умивальник підвісний, то вдумливо підбирайте сифон – аби їх тандем був гармонійним.

Найкращі чорні умивальники:

Чорні унітази, інсталяції та кнопки змиву

Чорний унітаз-компакт

Мабуть, не буде перебільшенням сказати: саме це – найбільш затребувана чорна сантехніка у ванній кімнаті. Про який би унітаз не йшла мова, підвісний чи традиційний компакт, темне забарвлення зробить його і цікавим за дизайном, і досить практичним. При цьому якщо він монтується сам по собі в окремому туалеті, то йому не обов'язково мати чорних «партнерів» – він буде цілком самодостатній.

Модні унітази в чорному кольорі:

Чорні біде

Біде чорного кольору

А ось із біде цей номер не пройде: адже воно завжди встановлюється в комплекті поруч із унітазом або пісуаром. І хоча контрастне поєднання може здатися виграшним, на практиці такі чорно-білі пари будуть викликати подив. А це означає: з вибором цієї чорної сантехніки не варто мудрувати, а краще замовити відразу в єдиному наборі. Плюс так і за ціною може вийти трохи вигідніше.

Якісні чорні біде та уринали:

Чорні ванни

Чорна ванна

Якщо бажаєте ванну із таким забарвленням, орієнтуйтеся на окремо встановленні моделі. Адже у чорних пристінних і вибір менший, і ефект не той через зменшення огляду забарвлених частин. А ще зверніть увагу: сантехніка часто робиться не повністю чорною, а тільки зовні – чаша зберігає білий колір. Зазвичай так оформляють чавунні ванни; акрилові ж частіше фарбують «у масі», цілком.

Популярні ванни та аксесуари до них чорного кольору:

Чорні меблі для ванної кімнати

Меблі чорного кольору для ванної

Хоча в цій статті ми говоримо про плюси і мінуси чорної сантехніки, не можна не сказати про меблі для ванної такого відтінку. Тим більше що колекцій чорних шаф, пеналів та тумб більш ніж достатньо! При цьому вони можуть бути як пофарбованими, так і виконаними з того ж венге (про використання дерева у ванній читайте тут). Плюс до чорних меблів можна замовити і аналогічні міжкімнатні двері.

Надійні меблі для ванної у чорному виконанні:

Чорні душові кабіни, піддони і трапи

Чорний каркас душової кабіни

Бажаєте, щоб чорна сантехніка в інтер'єрі ванної кімнати не привертала до себе море уваги, а була лише витонченим і акуратним акцентом? Тоді варто оформити у темне забарвлення душ. Рама кабіни, піддон чи трап, душова система і тропічний душ – подібні деталі зазвичай не дуже масивні і не створять пригнічуваного, похмурого настрою, який характерний для великої кількості чорного кольору.

Зручні душові кабіни, піддони і системи із чорними деталями:

Чорні аксесуари для ванної кімнати

Чорні аксесуари для санвузла

Якщо ви так і не вирішили, чи варто використовувати чорну сантехніку, але все одно прагнете урізноманітнити декор санвузла темними деталями – вам варто оцінити різноманітні аксесуари для ванної. Комплекти з паперотримача, відерець і йоржиків, гачків і поличок чорного кольору можуть прикрасити і біле, і блакитне, і бежеве приміщення. А ще можна доповнити їх темною сушаркою для рушників.

Пофарбовані у чорний аксесуари для ванних кімнат:

Правила догляду чорної сантехніки

Красиве темне оснащення у ванній може швидко втратити шарм. Для цього вам достатньо просто ігнорувати такі рекомендації про те, як доглядати за чорною сантехнікою:

  • Намагайтеся витирати сліди від води і видаляти забруднення відразу ж після їх появи. Особливо це важливо для тих поверхонь, які постійно контактують з водопровідною водою.
  • Використовуйте м'які матеріали для догляду за сантехнікою: з мікрофібри чи бавовняної тканини. Ніяких щіток і жорстких губок – вони подряпають ефектне чорне покриття.
  • Відмовтеся від агресивної побутової хімії. Різні кислоти і тим більше популярні народні засоби можуть радикально і безповоротно змінити забарвлення чорної сантехніки.
  • Чистка кожного типу оснащення має свої нюанси – у змішувачів одні, у мийок із штучного каменю, наприклад, інші. Адже різні матеріали і конструкції вимагають різного підходу.

Чорно-біла ванна кімната

Якщо регулярно і правильно доглядати за чорною сантехнікою, вона буде справжньою окрасою будь-якого за стилем інтер'єру

Коли ви зважите усі за і проти чорної сантехніки, залишається тільки знайти, де її купити зручніше і вигідніше за все. І відповідь на це запитання проста: в інтернет-магазині Keramis. У нашому каталозі представлено широкий асортимент техніки, меблів та аксесуарів для ванних кімнат темних і будь-яких інших кольорів. При цьому ми пропонуємо продукцію тільки перевірених виробників, а ціни і умови продажу максимально привабливі для вас – звертайтеся!

Купити сантехніку в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет