Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як доглядати за змішувачем?

Как ухаживать за смесителем

Будь-яка сантехніка потребує регулярного та якісного очищення, але змішувачі в цьому питанні – справа особлива. Адже зазвичай це оснащення має блискучу поверхню, на якій помітні будь-які забруднення. При цьому пошкодити таке покриття досить просто, а виправити проблему нерідко майже неможливо. Тому догляд за змішувачем повинен бути комплексним та уважним. Добре, що в цьому немає складних правил або занадто трудомістких та утомливих процедур…

Інструкція з очищення змішувача на кожен день

Якщо в статтях, присвячених догляду за плиткою та мийкою зі штучного каменю (про її вибір докладніше тут), ми фактично говорили про працю з їх поверхнею, то в разі змішувача через його конструкцію розповідь варто розділити вже на два напрямки.

Чистий змішувач для кухні

Хромоване покриття змішувачів вимагає дуже уважного догляду – адже на ньому помітні будь-які недоліки (на фото Kludi L-Ine)

Догляд за поверхнею змішувача

Чи йде мова про кран у ванну кімнату або ж для кухні, поради про те, як доглядати за змішувачем, по суті однакові. Їх можна звести до невеликого переліку:

  1. Забруднення слід видаляти відразу після їх появи. Приділіть максимум уваги кранам, які рясно поливають водопровідною водою та мильною піною (в тій же душовій системі), – вони сильніше за всіх страждають від нальоту.
  2. Повсякденне очищення крана просте. Візьміть бавовняну серветку, м'яку ганчірочку або мікрофібру, намочіть її в чистій воді та протріть нею плями. Після цього необхідно насухо витерти все такою же матерією.
  3. Якщо забруднення сильно в'їлися у поверхню, застосовуйте спеціальний засіб для чищення. Нанесіть його на ганчірочку, потім обробіть їм плями, залиште на заданий час (точний термін є в інструкції) та змийте водою.
  4. Догляд за змішувачем повинен бути дбайливим. Адже його поверхня, як і у акрилової ванни, боїться абразивів. Тому для чищення підходять рідина, гель, спрей та м'які ганчірки – але ніяк не порошки, сода та жорсткі щітки.
  5. Відмовтеся від сильної хімії. Засоби із фосфорною, хлорною, оцтовою або мурашиною кислотою роз'їдають хром. Також не варто пробувати хімію, якою ви очищаєте мийку з нержавійки або ж боретеся з вапном.
  6. Будьте акуратніше у використанні «народних засобів». Так, оцет чи горілка, сіль, лимонний сік та інша підручна «хімія» зможуть видалити бруд – але можуть зіпсувати хром і метал змішувача, а також фаянс, з якого зроблений умивальник.
Доглянутий змішувач для ванної

У ванній та душі змішувач піддається особливо сильному нальоту, через що може швидко втратити лиск (на фото Ravak ChromeCr)

Очищення основних деталей та механізмів

За «обгорткою» не забувайте про «начинку», так як доглядати за змішувачем потрібно не тільки заради краси, але й працездатності такого пристрою протягом багатьох років. Для цього:

  1. Систематично очищайте від вапняних відкладень аератор – ця сіточка зараз є майже в кожному крані та допомагає економити воду. Для цього його поміщають у розчин миючого засобу хвилин на 10, а потім споліскують.
  2. Ретельно промивайте всі зчленування та стики змішувача, через які в нього можуть проникати бруд та мінерали з жорсткої води. Найкраще в цьому вам допоможуть спеціальні м'які засоби для чищення на основі лимонної кислоти.
  3. Картріджний механізм, прокладки та трубки всередині крана теж псуються, але з їх очищенням нічого не придумати – не розбирати ж змішувач для раковини! Хоча попередити проблему можна, але про це докладніше нижче.
Вимитий змішувач для біде

Регулярний догляд за змішувачем як для біде, так і іншої сантехніки допоможе зберегти акуратний зовнішній вигляд і його працездатність (на фото Rea Tess)

Чистячі засоби для крана від відомих виробників

Термостатичний змішувач для душа

За технічно складним термостатичним змішувачем доглядати варто хорошою хімією – хоча не тільки за ним (на фото Hansgrohe Shower Select)

Як вже було зазначено, для якісного та по-справжньому безпечного догляду за змішувачем необхідні спеціальні засоби. Їх асортимент величезний, тому зорієнтуватися в такому різноманітті і вибрати оптимальний засіб вельми і вельми складно. Але вихід є: придбати «хімію» від того ж бренду, який випустив вашу сантехніку. Так, її ціна трохи вища, ніж у звичайних марок, але ви будете впевнені, що препарат дійсно підходить до вашого крану. Серед таких засобів ми можемо рекомендувати:

  • Grohe Grohclean. Німецький виробник сантехніки випускає засіб для видалення жиру, мила та вапняного нальоту з хромованих панелей. Особливий акцент зроблено на безпеці засобу з лимонною кислотою: як для здоров'я, так і екології – до 90% речовин в ньому біологічно розчинні. Це очищувач випускається у вигляді спрею в упаковці на 500 мл.
    Засіб для очищення змішувачів Grohe Grohclean
  • Ravak Cleaner Chrome. Відома чеська компанія вважає: доглядати за змішувачем слід саме таким чистячим засобом. Адже він в першу чергу бореться із вапняним нальотом, попереджаючи утворення каменю на хромованій поверхні. При цьому препарат максимально нешкідливий для обробки сантехніки. Формат ідентичний Grohe: спрей, 500 мл.
    Очищувач для догляду за змішувачем Ravak Cleaner Chrome

Як подовжити ресурс змішувача?

Дизайн ванної або кухні буде далекий від ідеалу із потьмянілим змішувачем, але в більшій мірі вас напевно засмутить його вихід із ладу, викликаний неважливим обслуговуванням. Тому подбайте також про регулярний сервіс подібної сантехніки:

  • Встановіть на вході магістралі водопроводу фільтри хоча б на 100 нм (можна і менше: на 20 нм чи навіть 5 нм). Завдяки їм у воді не залишиться піщинок, що руйнують керамічний картридж та гумові прокладки. До речі, у деяких виробників наявність фільтрів є умовою збереження гарантії як такої.
  • Правильний догляд за будь-яким змішувачем повинен бути своєчасним. Як тільки ви виявили якісь проблеми в його роботі або тим більше протікання, необхідно відразу ж провести діагностику, ремонт або заміну компонентів, що зіпсувалися. Без цього сантехніка може незабаром зламатися повністю.
  • Довіряйте обслуговування та лагодження кранів професіоналам, а найкраще звертатися до офіційних представників виробника сантехніки. Адже незважаючи на схожість конструкції, у кожного бренду є свої «фішки». До речі, багато хто пропонує доплатити за розширену гарантію та сервіс – це далеко не зайва опція.
Чистий змішувач для раковини

Змішувач від відомого виробника при належному догляді може справно служити та красиво виглядати довгі роки (на фото Grohe Eurosmart)

Зрозуміло, багато що в плані надійності кранів залежить від їх марки. Тому ми, наприклад, пропонуємо тільки ту сантехніку, в якості якої впевнені на 100% – що підтверджує і гарантія на продукцію, представлену в каталозі інтернет-магазину Keramis. До того ж у нас доступні ціни і розвинений сервіс: від швидкої доставки до кваліфікованої допомоги. Наші консультанти знають, як краще вибрати та як правильно доглядати за вашим змішувачем!

Купуйте змішувачі в Keramis
Інші новини
Всі новини...

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023

Харківський салон по вул. Шевченка 327 працює!

Наші двері відчинені для клієнтів:
Понеділок – п'ятниця, з 09:00 до 18:00

01 червня 2023
Вхід в особистий кабінет