Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як і навіщо потрібно економити воду в 2023 році?

Як економити воду

Водозбереження в побуті – це один із головних трендів останніх кількох років. З одного боку, тарифи на холодну і гарячу воду та їх відведення ростуть з року в рік; з іншого, відповідальне ставлення до навколишнього середовища диктує розумне використання всіх ресурсів. Тому тема, як можна зменшити витрату води у ванній, туалеті та на кухні, актуальна як ніколи. А найзручніше скоротити водоспоживання завдяки грамотно обраній сантехніці. На які функції треба звернути увагу до її покупки?

Правильно зменшуємо витрату води в квартирі

В наші дні сотні компаній по всьому світу шукають відповіді на питання, як економити воду за допомогою сантехніки. Результати цього процесу вже цілком доступні та поширені – це десятки технологій, які застосовуються в дуже різних сучасних пристроях. Про найбільш популярні з них варто розказати окремо.

Водозбереження за допомогою одноважільних змішувачів

Одноважільний змішувач

Змішувачі з одним важелем і зручніше, і стильніше, і економічніше, ніж звичайні з двома вентилями

Традиційні змішувачі з двома вентилями не просто незручні та старомодні, але й воду в прямому сенсі зливають в трубу літрами. Відкрити один із кранів, другий, покрутити їх у пошуку оптимальних температури і напору – а весь цей час водний ресурс марнується! Причому процедура повторюється кожного разу, коли потрібно помити руки і посуд, почистити зуби і наповнити ванну. А одноважільні змішувачі для ванни або кухні на порядок вигідніше вирішують задачу, як можна зменшити витрату води. Адже ви одним джойстиком регулюєте обидва потоки, для частих відкриттів не потрібна довга настройка, а бажану температуру легко зберегти, зафіксувавши важіль у потрібному положенні.

Рекомендовані моделі змішувачів з одним важелем

Економія води та змішувачі з термостатом

Змішувач з термостатом

У термостатичних змішувачів маса плюсів, а дизайн може бути дуже різноманітним та сучасним

Термостатичні змішувачі стають популярнішими з кожним днем. На це працює і дизайн у лаконічному стилі, і високий комфорт, і, звичайно, можливості водозбереження в побуті. Суть цих пристроїв в установленому патроні. Він «відстежує» потоки гарячої та холодної води і, як тільки один із них зменшується (наприклад, коли хтось змив воду в унітазі), відразу коригує протилежний канал, щоб натиск та температура води на виході були незмінні. Тому ви не втрачаєте воду, коли потрібно раптово переналаштувати її характеристики. І, як в одноважільних моделях, бажана температура зберігається на майбутнє. Плюс такі змішувачі можна ставити і на душову систему, і на біде.

Надійні термостатичні змішувачі

Змішувачі для ванни або кухні із сенсорним управлінням

Сенсорний змішувач

Змішувачі з ІЧ-датчиком максимально економічні і стильні за дизайном, але і найдорожчі серед усіх

Якщо ви намагаєтеся досягти максимуму в питанні, як економити воду на рівні змішувача, то ідеальна відповідь: моделі з інфрачервоними сенсорами. Завдяки таким датчикам, встановленим у районі виливу, кран відкривається і закривається за сигналом електроніки, що реагує на піднесення рук у задану зону. Причому натиск та температура програмуються заздалегідь. Тому води подається стільки, скільки її потрібно – і без зусиль із вашого боку! Але треба бути справедливими: такі змішувачі коштують дорого, мають потребу в живленні (від мережі або акумуляторів) та підходять лише для умивальника та мийки, а ванну набрати з ними проблематично (хоча зустрічаються моделі з сенсором та джойстиком).

Практичні змішувачі сенсорного типу

Вбудовані в змішувачі аератори

Змішувач з аератором

Аератором сьогодні оснащується більшість змішувачів, адже це рішення просте та доступне, але цілком ефективне

При бажанні можна обійтися і без витрат на дорогий змішувач, так як зменшити витрату води цілком реально з більш доступними технологіями на зразок аератора. Він являє собою гумову, пластикову або металеву сіточку, яка встановлюється в зливі. Вода, проходячи через неї, розбивається на найтонші струмочки. Між ними за рахунок особливої форми аератора всмоктується повітря, не дозволяючи потокам знову об'єднатися. В результаті споживання води скорочується, а ефективність роботи змішувача не те що не страждає, а навіть підвищується! Адже струмінь утворюється об'ємний, пінний, приємний до шкіри, до того ж він має поліпшені властивостями омивання.

Туалетні бачки з економним режимом зливу

Кнопка роздільного зливу

Управління роздільним зливом зазвичай дуже наочне: кнопки для різної кількості води відрізняються розміром

Чи не найпоширеніший спосіб водозбереження в побуті сьогодні – це унітаз із подвійним режимом змивання: їм оснащено переважну більшість моделей (а в випадку з підвісними унітазами з системою інсталяції та унітазами-біде мова йде фактично про 100% моделей). Суть технології проста: бачок оснащений двома кнопками змивання. Одна спускає повний або близький до того обсяг води, а друга – скорочений. За прийнятими в ЄС стандартами, сантехніка налаштована на 6 л та 3 л відповідно. Хоча багато виробників пропонують ще більш привабливі рішення. Наприклад, об'єм «великого» потоку без втрати ефективності зменшується до 4-4,5 л, а «малого» до 2 чи навіть 1 л!

Популярні унітази з роздільним змиванням

Душова кабіна замість ванни

Душова кабіна

За допомогою душової кабіни можна скоротити витрату води мало не в рази у порівнянні з ванною

Одне з найбільш радикальних рішень по темі, як економити воду за допомогою сантехніки, – відмова від ванни на користь душа. Цифри красномовно говорять самі за себе. Для наповнення середньої ванни потрібно 150-200 л (для цих цілей навіть не будь-якого бойлера вистачить, між іншим!). А прийом душа потребує 7-12 л на хвилину в залежності від заданого напору. Тобто на відвідування душової кабіни, якщо не захоплюватися, буде потрібно всього 50-100 л! Звичайно, можна прийняти душ у ванні, але це не так комфортно та безпечно (особливо виграшна тут кабіна без піддона).

Зручні душові кабінки

Душові лійки з вбудованим аератором

Душова лійка

Особливо просунуті душові лійки мають безліч режимів, в тому числі для економії води

Як і у випадку зі змішувачами, лійки для душа сьогодні також майже повсюдно оснащують найдрібнішими сіточками для підмішування повітря у водяний струмінь. Причому це стосується як лійок у звичайному душі, так і в моделях тропічного або гігієнічного типу. До того ж так можна зменшити витрату води без оновлення навіть всієї системи. Вам достатньо змінити безпосередньо саму лійку, яку нескладно придбати окремо як аксесуар.

Якісні моделі душових лійок

Кухонні мийки з двома чашами для зменшення водоспоживання на кухні

Кухонна мийка на дві чаші

Подвійна мийка в рази підвищує зручність та комфорт під час миття посуду або продуктів

При виборі мийки на кухню багато хто не розглядає моделі з двома чашами – а дарма! Адже вони не просто зручніше для роздільного миття великого та дрібного посуду і різних за розміром продуктів. Важливіше, що вони вигідніше, так як економити воду вдасться в найрізноманітніших ситуаціях. Наприклад, якщо треба замочити невелику кількість дрібних предметів, можна набирати тільки меншу чашу. А якщо вам потрібно очистити багато посуду, краще мити її в наповненій великій, а змішувачем користуватися лише для ополіскування в дрібній чаші.

Перевірені мийки на кухню з двома чашами

Системи захисту від протікання води

Система захисту від протікання

Антипотоп рятує від протікання: а це витрати і на ремонт, і на втрачену воду

Першочергова мета установки системи антипотоп – убезпечити себе і сусідів від затоплення. Однак і на економії води в побуті такий пристрій відбивається позитивним чином. Адже його датчики, встановлені під ванною, душовим піддоном, тумбою під раковину або поруч із унітазом-компактом, моментально сповістять про витік води і навіть перекриють вхідні крани. А значить, ви не втратите даремно дорогоцінні літри води!

Оптимальні системи антипотоп

Звичайно, зібрати в одній статті всі технології, що дозволяють зменшити витрату води, вкрай складно. Адже у кожного серйозного виробника є свої ноу-хау в цьому питанні. Тому можливостей для ощадливих і прагматичних людей – маса! А щоб покупка такої сантехніки була економічно виправданою, краще звертатися до інтернет-магазину Keramis. Адже у нас оптимальні ціни, а наші консультанти завжди підкажуть, як економити воду за допомогою такої сантехніки!

Купити системи захисту від протікань в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет