Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
ukrrus
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як заховати труби у ванній кімнаті?

Зміст
  1. Які є можливості приховати труби?
  2. Які потрібні матеріали для створення приховування труб?
  3. Рекомендації з вибору плитки

Стильне та акуратне оформлення ванної можна порушити одним елементом – виставленими напоказ водопровідними чи каналізаційними трубами. Тому щоб не порушувати гармонію дизайну, інженерні комунікації варто прибрати «геть з очей». Хоча вибрати кращий метод «маскування» не просто, адже їх існує дуже багато... Але ми підкажемо, як закрити трубу у ванній плиткою та іншими матеріалами – аби було ефектно, практично та безпечно!

Як заховати труби у ванній

Які є можливості приховати труби?

Способів для прихованого монтажу розводки дуже багато, хоча найбільш популярні всього декілька. У кожного з них є свої плюси та мінуси:

  • Декорування. На питання, як заховати труби у ванній, є зустрічне запитання: а навіщо це робити? У такому випадку доведеться витрачати зайві сили, час та гроші. А щоб комунікації не виглядали зайвими, обіграйте їх – наприклад, у стилі лофт. Для цього пофарбуйте труби під латунь, мідь або бронзу, виберіть схожого кольору змішувачі для ванної, рушникосушку та аксесуари, а стіну за трубами вкрийте плиткою під цеглу (наприклад, клінкером) чи під дерево, яке ніби зістарене часом. Таке оформлення цілком відповідає модним трендам у дизайні ванних і виглядає незвично.
  • Відкриті труби у ванній в стилі лофт
    Індустріальний стиль, правильне освітлення для ванної – і ось вже відкриті труби та стояки не здаються чимось зайвим та некрасивим…
  • Меблі. Досить простий та практичний спосіб приховування труб в ванних – встановити предмети меблів так, щоб комунікації знаходилися всередині них. Це можуть бути пенали чи шафи для стояків або, припустимо, тумби для сифонів під раковиною. Так, для цього буде потрібно вирізати задню стінку та міняти полички, але це все одно простіше наступних методів. Але головне – так зберігається легкий доступ до труб для обслуговування і з'являється додатковий простір для зберігання дріб'язку. Хоча, звичайно, не до кожної сантехніки «підійдуть» меблі – на кшталт окремо встановленої ванни.
  • Меблі для приховання труб у ванній кімнаті
    Якщо стояки можна закрити тільки пеналом або шафою, то труби під раковиною можна заховати як у тумбі, так і в п'єдесталі «тюльпан»
  • Стіни. В обговоренні, як закрити трубу у ванній кімнаті, це очевидне рішення: розмістити їх у стінках і закласти плиткою. Про комунікації тут ніщо не нагадує, зберігається вся площа, і прибрати можна всі труби: до бойлера, унітаза тощо. Хоча й мінуси є. Потрібно штробити стіни, що реально лише в новобудові або ж при капітальному ремонті. Не можна «різати» в несучих чи тонких стінах (найкраще по штукатурці), а ширина та глибина штроблення обмежені. Труби потрібні з поліпропілену, металопластика або міді без різьбових з'єднань. А при протіканні треба ламати усе облицювання…
  • Ванна зі скритими в стінах трубами
    Приховані в стіні труби підійдуть будь-якій ванній, але лаконічній та оснащеній розкішної сантехнікою, на зразок ванни зі штучного каменю, – особливо
  • Фальш-стіни. Якщо в стіні не можна або не хочеться різати в ній борозни, будуйте іншу – фальшиву. Для цього від підлоги до стелі на всю ширину ванної ставлять каркас, в якому розміщують труби. Зовні його обшивають пластиком або гіпсокартоном (на них часто клеять плитку, наприклад, панно). Підсумок виглядає не гірше штроблення, при цьому розмістити можна навіть товсті труби, а ще приховати недоліки стін. Але монтаж витратний, каркас забирає місце, а сантехніка, будь то душова без піддона, пральна машина та раковина над нею або унітаз-компакт, повинні стояти тільки уздовж тієї самої фальш-стіни.
  • Ванна кімната із фальш-стіною
    У фальш-стіні ванної можна зробити зручні ніші із поличками для розміщення засобів гігієни, декоративних елементів або підсвічування
  • Короби. Так як заховати труби у ванній лише в одній стіні часто просто неможливо, а місця під фальш-стіну вистачає тільки в особливо просторих приміщеннях, є компромісний варіант – короб. По суті, це компактний варіант каркаса, який відмінно підійде, наприклад, підвісному унітазу з гігієнічним душем, біде, пісуару або іншій схожій сантехніці. Його можна цікаво оформити за дизайном, на ньому утворюється додаткова поличка для речей, та й ціна такого рішення помірна. Недоліків у коробів фактично два: багато їх не зробиш та з умовною ванною не поєднати.
  • Короб для труб у ванній й
    Короб може бути як великим, наприклад, для інсталяції унітазу, так і зовсім низьким, у 30-40 см, для закриття труб, що йдуть над підлогою

Окремо слід проговорити, що не можна бездумно «закопувати» комунікації. При такому монтажі труб є дві критично важливих поради:

  • Визначте, що приховуєте. Глухе «маскування» без доступу до труб допускається виключно в декількох випадках: деталі без з'єднання, стояки та інші елементи, де немає ризику пошкодження чи протікання. Якщо ж використовуються складні сполуки (із різьбленням, Х-образних форм тощо) або стоять крани, фільтри, блок системи захисту від протікання та лічильники, до них потрібно забезпечити легкий доступ для огляду, сервісу і будь-якого типу ремонту.
  • Визначте, як приховуєте. В темі, як можна закрити трубу у ванних, потрібно розкрити й те, як її відкрити. Для цього в коробі, фальш-стіні або стінці необхідно передбачити оглядовий люк навпроти всіх важливих внутрішніх деталей. Його виконують у вигляді знімною панелі на гвинтах або магнітах, орних, зсувних або ж відкидних дверцят, вікон із ролетами. Такі елементи можна красиво декорувати в стилі, що відповідає загальному оформленню.
Комбіноване приховування труб у ванній
Не обмежуйтеся одним способом приховування труб – на фото приклад і фальш-стіни в душі, і короба для унітаза, і підвісної тумби для раковини

Які потрібні матеріали для створення приховування труб?

Якщо ви вирішили зводити фальш-стіну або ж невеликий короб, тоді вам треба зрозуміти, з чого ви плануєте зробити подібні конструкції. Це питання ділять на два пункти. Перший – каркас, для створення якого зазвичай застосовують:

  • Металеві профілі. Їх виробляють з алюмінію або оцинкованої сталі, щоб виключити ризик корозії. Вони повинні мати маркування UD або CD (для різних частин каркаса) і кріпитися до стінок за допомогою дюбелів, а один до одного – на саморізи. Таке виконання міцне та довговічне.
  • Дерев'яні бруски. Рейки з деревини дозволяють трохи заощадити, до того ж різати їх простіше. Але не можна забути: цей матеріал можна використовувати тільки при певному рівні його захисту від вологи та пари (докладніше про це читайте в нашій статті про дерево у ванній кімнаті).
Ванна з коробами для труб
Самі по собі короби не обов'язково «маскувати» – якщо попрацювати з їх декором і поєднанням кольорів, вони можуть стати яркою деталлю оформлення кімнати

Другий пункт для цієї частини розмови про те, як можна заховати трубу у ванній кімнаті, стосується оздоблення каркаса. Як правило, вибирають із таких матеріалів:

  • Пластикові панелі. Дешево і сердито – шаблонне, але все ще краще визначення цього покриття. Вони недорогі, легкі, дуже прості в догляді і різноманітні за декором. Але пластик крихкий, боїться морозу, нагрівання та вогню, а за дизайном влаштує не кожного – виглядає ПВХ трохи простувато.
  • Фанера. Ще один недорогий та дуже хороший із точки зору міцності матеріал, але використовувати його варто з низкою застережень. По-перше, фанеру можна монтувати тільки вологостійку – звичайна швидко розбухне. По-друге, такі панелі все одно потребують декоративного покриття.
  • Гіпсокартон. Як і фанера, він повинен стійко чинити опір волозі – для цього шукайте матеріал із позначкою ГКВЛ. Вважається, що це рішення краще за фанерне: вигідніше за ціною, зручніше в роботі, довговічніше. Але його також варто «прикрасити»: хоча б фарбою, можна штукатуркою, а в ідеалі керамікою.
  • Плитка. Вибір того, хто хоче знати, як ефектно закрити трубу у ванній. Ви зможете оздоблювати в одному дизайні будь-які стіни, короби, стільницю та, припустимо, борти пристінної акрилової ванни. Плитка міцна, невибаглива і легко очищується, але дорога (особливо з врахування монтажу, коли потрібна ще й СВП).
Плитка для декору прихованих труб у ванній
Керамічною плиткою можна закрити і труби в стіні, і короб для унітазу, і боковину ванни біля стіни – це красиве та практичне рішення

Рекомендації з вибору плитки

Ванна кімната із замаскованими плиткою трубами

Якихось специфічних тонкощів у підборі керамічного покриття для прихованих місць монтажу труб немає. Ви можете вибирати звичайну плитку або ж керамогранітну, мозаїчну або ж гексагон, під мармур чи однотонну, глянцеву або матову, із текстурованою чи іншою поверхнею – головне, щоб відповідало умовам та стилістиці конкретної ванної кімнати. Тому ми б зробили акцент на іншому факторі – бренді. Щоб бути впевненим, що плитка на коробі, фальш-стінці або ревізійному люці прослужить довго, варто купувати продукцію від відомих виробників. Їх перелік величезний, ми ж виділимо лише кілька: Paradyz, Stargres, My Way Paradyz та, наприклад, Cersanit.

Стильная плитка для скрытия труб от Paradyz

4 товара

Кращі колекції плитки для маскування труб Stargres

8 товарів

Якісна плитка для ванної My Way Paradyz

12 товарів

Доступні серії плитки для закривання труби Cersanit

8 товарів

З колекціями цих марок ви легко визначитеся, як заховати труби у ванній плиткою – а інтернет-магазин Keramis запропонує вам оптимальні умови щодо її купівлі. У нас продається якісна кераміка за вигідними цінами та зі швидкою доставкою по Україні – звертайтеся до наших консультантів!

Інші новини
Всі новини...

З Великодніми Святами!

Команда KERAMIS.UA

04 травня 2024

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023
Вхід в особистий кабінет