Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Яку штучну траву вибрати?

Зміст
  1. Переваги штучної трави перед живою
  2. Основні характеристики штучної трави
  3. Різновиди штучної трави
  4. Яку траву вибрати для певних локацій?
  5. Рекомендовані виробники

Для дачі та футбольного поля, дитячих майданчиків або декоративного оформлення інтер'єру квартири, офісу чи кафе – сфера застосування штучного газону дуже велика. І це легко пояснити! У цього покриття безліч плюсів перед натуральним аналогом, тому воно в рази перевершує його за універсальністю. Хоча це не означає, що купувати можна перший ліпший матеріал – дуже важливо з'ясувати, як вибрати штучну траву.

Яку штучну траву вибрати

Переваги штучної трави перед живою

Перш ніж говорити про характеристики або особливості вибору штучного газону, слід розібратися, чому варто використовувати таке покриття. На тлі живої трави цей матеріал із високо-еластичною основою та латексним компаундом виділяється безліччю позитивних властивостей:

  • Простота монтажу. Засіювання насіння та вирощування трави забирає багато зусиль і часу та вимагає спеціальних знань. А рулони з газоном стеляться швидше, ніж та ж паркетна дошка, та й досвід потрібен мінімальний.
  • Легкість догляду. Регулярні полив, підстригання та підживлення добривами – все це штучній траві не потрібно. Її, як і підлогову плитку, можна без проблем очистити простим миттям, в тому числі побутовою хімією.
  • Невибагливість. Рясна волога, перепади температур, УФ-випромінювання та навіть вогонь не завдають покриттю критичної шкоди. Воно, ніби якийсь керамограніт, довго зберігає свій початковий зовнішній вигляд.
  • Міцність. Синтетичні газони дуже міцні – окремі види можуть витримувати найвищий трафік, професійні заняття спортом і служити, немов ламінат, 15-20 років (гарантій зазвичай досягає 3-5 років).
  • Різноманіття. Асортимент дизайну та забарвлення настільки великий, що в рази ускладнює відповідь на питання, яку штучну траву вибрати. Хоча, звичайно, це покриття не порівняти з умовною вініловою підлогою
  • Комфорт. Це покриття дуже м'яке та приємне для ходьби босоніж. З ним не варто переживати за безпеку – подібна трава не обпікає від різкого тертя, не залишає подряпин або саден, не викликає алергії.
Сад зі штучним газоном
Штучний газон з ефектним ландшафтним дизайном можна без проблем організувати навіть у дуже невеликому саду

Основні характеристики штучної трави

Як і у випадку з виявленням, що краще ламінат або лінолеум, перед покупкою штучного газону потрібно зрозуміти, які параметри покриття важливі та чому. До основних характеристик відносяться:

  • Матеріал. Найміцніші нитки – з нейлону. Але вони ж найбільш жорсткі та дорогі. Тому частіше більш виправданим вибором стають поліетилен або поліпропілен. Перший з них трохи міцніше та яскравіше за забарвленням, але другий доступніше. А комбінація із поліетиленових та поліпропіленових ниток виходить максимально правдоподібною, схожою за дизайном до живої трави.
  • Волокна. Перший вид – монофіламентний: із цільними нитками, які пов'язані по 6-8 штук, із шириною до 1,5 мм, товщиною 120-160 мікрон. Другий вид – фібрильований: нитки розщеплені у верхній частині, ширина 9-12 мм, а товщина 100-150 мікрон. Така трава легко відновлює форму та тримає засипку, але ресурс нижче, ніж у першої, а вигляд менш природний.
  • Висота. Ворс буває коротким, із нитками довжиною менше 20 мм, середнім, у діапазоні від 20 до 35 мм, та високим, понад 40 мм. Щоб визначити, як вибрати штучну траву, необхідно враховувати, що коротковорсові моделі виглядають скоріше, як ковролін, аніж газон (але пересуватися ними легше), а довговорсовим потрібна засипка. Середній ворс – вдалий баланс.
  • Dtex (децітекс). Цей індекс вказує на лінійну щільність нитки, або, якщо простіше, вагу 10 км волокна в грамах. За одиницю визнається 1 г на 10 км (наприклад, при dtex, рівному 2200, 10 км ниток будуть важити 2,2 кг). Чим вище цей показник, тим щільніші синтетичні волокна самі по собі – і відповідно вище їх міцність та пружність.
  • Кількість пучків. Цей параметр говорить про щільність «засадження» трави і вимірюється в кількості таких ворсових стібків на 1 м2. Густий газон на перший погляд здається більш красивим, комфортним, але він підходить лише для декоративних майданчиків. А для спорту краще більш «рідкісне» покриття – зчеплення з ним вище, а засипку виконати легше.
  • Підшерстя. Нерідко штучний газон має додатковий «шар» коротких травинок. З одного боку, вони підтримують основне покриття та допомагають йому зберігати форму. З іншого, за рахунок забарвлення у більш темні кольори, ніж основний ворс, підшерстя наближає дизайн синтетичного матеріалу до натурального. Хоча для спорту все це не особливо важливо…
  • Засипка. Окремий пункт у темі, яку штучну траву вибрати, – чи треба засипати її спеціальною сумішшю. Короткий щільний ворс є незасипним, його кладуть «як є». У напівзасипні газони потрібно додати пісок для підвищення жорсткості поля та поліпшення відскоку м'яча. У засипному покритті з піском використовують гумову крихту – це потрібно для футболу.
Ворс штучної трави
При виборі штучної трави в першу чергу потрібно ретельно вивчити її ворс: матеріал, структуру, довжину, щільність тощо

Важливо розуміти: цим переліком характеристики штучного газону далеко не обмежені. Ще можна звернути увагу на вагу та розмір рулону, спосіб його виробництва (тафтінговий, тканий), силу зчеплення пучка, стійкість фарби або водопроникність тощо – але всі ці нюанси критичні лише фахівцям…

Штучна трава у басейна
Правильно обрана штучна трава зробить відпочинок у дворі будь-якого приватного будинку на порядок більш приємним та комфортним

Різновиди штучної трави

Виходячи з тих чи інших описаних характеристик, синтетичні газони відносять до одного з двох типів:

  • Декоративне покриття. Цю траву відрізняє максимально природний та різноманітний дизайн, часто із трибарвними нитками, а також щільним і середнім або високим м'яким ворсом. Таке покриття справляється тільки із невисоким навантаженням, зате воно дуже красиве. А ще цей матеріал відмінно виглядає на вертикальних поверхнях – як і ламінат на стіні.
  • Декоративна штучна трава
    Декоративна штучна трава може стати чудовою альтернативою плитці на балконі – і при цьому система теплої підлоги з таким покриттям не потрібна
  • Професійне покриття. Його основне призначення – спорт або території з великим трафіком. Тому ворс жорсткий, зріджений – це гарантія довговічності, нехай і на шкоду стилю. А ще є підказка, як вибрати штучну траву для певного виду спорту, – наявність сертифікації від федерацій на кшталт футбольної FIFA або тенісної ITF.
  • Професійна штучна трава
    У професійному використанні штучна трава може бути забарвлена «в масі» у будь-який колір – наприклад, для розмітки поля

Яку траву вибрати для певних локацій?

Якщо узагальнити вищевикладені характеристики, то можливо вивести кілька простих рекомендацій для популярних сфер використання «синтетики»:

  • Інтер'єр. Навантаження на підлогове покриття у спальнях, ванних, на кухнях тощо невелике, тому більше звертайте увагу на комфорт та декор. Як трава поєднується зі шпалерами, плінтусами, міжкімнатними або вхідними дверима, модною акриловою ванною, чи м'яка вона, чи тепла – й тощо.
  • Спальня зі штучною травою на стіні
    Оздоблення штучною травою підлоги або стін в інтер'єрі, особливо у спальні, додає етношику, затишку та атмосфери заміської розслабленості
  • Ландшафтний дизайн. На газонах теж необхідно враховувати, як буде виглядати покриття, що вас зацікавило, у тандемі з доріжками, вуличними світильниками або, припустимо, плиткою у басейна. При цьому особливий наголос варто зробити на точності імітації – шукайте густий ворс у 20-40 мм.
  • Двір зі штучною травою
    Навіть невеликий, позбавлений дерев та «замкнутий» парканом задній дворик можна «оживити» яскравим штучним газоном
  • Дитячий майданчик. Краса тут важлива, але безпека – найважливіше. А тому для ігрової локації потрібен газон із нитками висотою 10-30 мм, із монофіламентних волокон – таке покриття буде пружним та щадним при падінні або ковзанні по ньому.
  • Дитячий майданчик зі штучною травою
    Малюки можуть кататися по «обшитим» штучною травою пагорбам на дитячому майданчику – вона легко витримає такі випробування та на завдасть шкоди
  • Спортивне поле. Єдиної відповіді на питання, яку краще вибрати штучну траву для спорту, немає. Для тенісу потрібен незасипний або напівзасипний газон у 10-20 мм, а для футболу – засипний у 30-60 мм. Тип краще монофіламентний, хоча й фібрильований допустимий.
  • Поле для гольфу зі штучною травою
    Для мінігольфу штучна трава теж відмінно підходить – при цьому тут знадобиться максимально короткий та щільний густий ворс

    Рекомендовані виробники

    Газон штучної трави

    Вибір брендів на ринку синтетичних газонів дуже великий, але далеко не вся продукція заслуговує на увагу. З нашого досвіду продажів ми впевнено зможемо порадити траву від таких марок, як CCGrass та EcoGrass: вона різноманітна за дизайном, надійна, безпечна та при цьому цілком доступна.

    Рекомендована штучна трава

    12 товарів

    А купувати її краще в нашому інтернет-магазині Keramis. Адже умови продажу, оплати та доставки у нас конкурентоспроможні, а сервіс клієнтоорієнтований – причому вже на стадії підбору товарів. Наші консультанти завжди з радістю підкажуть, як правильно вибрати штучну траву саме для ваших завдань!

    Купить искусственную траву в интернет-магазине Keramis
    Інші новини
    Всі новини...

    Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

    Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

    20 березня 2024

    Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

    З чарівним святом 8 Березня!

    07 березня 2024

    Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

    Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

    14 лютого 2024

    Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

    Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

    01 грудня 2023

    Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

    Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

    22 листопада 2023

    KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

    Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

    15 вересня 2023

    Keramis - партнер проекту X-Card

    Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

    12 вересня 2023
    Lavita

    Lavita

    Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

    25 серпня 2023

    З Днем Незалежності України!

    Слава Україні!

    24 серпня 2023
    Розіграш змішувача Grohe

    Ловіть подарунок від Grohe!

    Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

    17 липня 2023

    З Днем Конституції України!

    Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

    28 червня 2023
    Вхід в особистий кабінет