Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати шпалери в маленьку кімнату?

Розмір має значення – хоча б у питанні оздоблення стін невеликого приміщення. Якщо грамотно опрацювати декор, то за допомогою такого оформлення можна буде зробити інтер'єр візуально просторішим, більшим. Потрібно тільки заздалегідь дізнатися про те, як вибрати шпалери для маленької кімнати – і ми у цій статті розповімо все важливе та корисне про дизайн такого оздоблювального матеріалу!

Які кольори та візерунки збільшують кімнату?

Який би тип шпалер ви не збиралися купити, перш за все зверніть увагу на два моменти: їх забарвлення та малюнок. Про кожен пункт треба розповісти окремо.

При виборі шпалер у маленьку кімнату потрібно врахувати все: від малюнка та кольору до типу та формату приміщення

Колір шпалер для маленької кімнати

  • Основний принцип простий: чим менше приміщення, тим світліші повинні бути шпалери на стінах. Максимум простору «дає» білий колір (не дарма він сьогодні серед головних трендів у дизайні ванних кімнат).

  • Хорошим та цілком універсальним рішенням виступають пастельні відтінки: блакитний, бузковий, рожевий, персиковий, бірюзовий, бліді варіації зеленого та жовтого, а також бежевий та світло-сірий.

  • Краще уникати різких контрастів та звернути увагу на правила сполучуваності кольорів. Останнє важливо не тільки в шпалерах, а ще в їх «сполученні» із ламінатом, плінтусами, міжкімнатними дверима, стелею тощо.

  • Неприйнятний вибір шпалер у маленьку кімнату в чорних або тонах, що будуть психологічно «давити»: червоному, коричневому, темно-синьому. Також уникайте надмірно яскравих, насичених варіантів жовтого, помаранчевого, зеленого.

Візерунки шпалер для невеликих приміщень

  • Базове виконання для компактних кімнат – однотонне. Шпалери, позбавлені будь-яких візерунків, виглядають найбільш «повітряно». Хоча визнаємо: кому-то такі шпалери здадуться занадто нудними, стерильними.

  • Якщо точно потрібне оздоблення з малюнком, варто орієнтуватися на моделі з дрібним та ненав'язливим, не надто контрастним та повторюваним візерунком: флористикою, геометричними фігурами, абстракцією тощо.

  • Для тих, хто хотів би додати декору трохи шику, підійдуть матеріали із шовкографією або блискучим напиленням (це зустрічається, наприклад, у вінілових шпалерах) – їх блиск теж «додасть» простору об'єму.

  • На питання, як вибрати шпалери для маленької кімнати, однією з найпопулярніших відповідей можна визнати фотошпалери. Але не всі: не варто брати оздоблення із величезними макрознімками – віддайте перевагу класичним пейзажам.

Особливості приміщення

Описані вище поради – загальні. Але є безліч індивідуальних нюансів у кожній конкретній кімнаті, які також варто взяти до уваги:

  • Природне освітлення. Якщо вікна в приміщенні маленькі або їх немає зовсім, тоді правильніше підбирати шпалери якомога більше світлі або бліді (це особливо яскраво проявляється зі шпалерами в передпокої та коридорі). Плюс треба врахувати «спрямованість» вікон. Якщо вони виходять на сонячну сторону, то можна клеїти шпалери «холодних» тонів – це освіжить кімнату. В іншому випадку необхідне більш «тепле» оздоблення.

    Велика кількість природного світла дозволяє вибирати більш «холодні» відтінки для шпалер – це виглядає дуже сучасно

  • Форма приміщення. Найпростіший вибір шпалер для маленьких кімнат із квадратним або близьким до нього форматом. Це може бути як однакове оздоблення, так і парне: комбінація однотонних шпалер та з малюнком одного відтінку. А якщо приміщення витягнуте, то потрібна «гра» із декором. Наприклад, на довгій стіні розміщуйте помітно світліші шпалери, а на короткій можна із горизонтальними смугами. Все це «розсуває» кімнату в боки.

    В небольшой вытянутой комнате отлично сработают на расширение пространства обои с крупными горизонтальными полосами

  • Нестандартна «архітектура». Приміщення, де є більше 4 кутів, із нішами та виступами, арками або скошеними мансардними стелями – всі вони потребують особливого опрацювання декору. Головний принцип: намагатися відвести увагу від цих особливостей. Тому краще використовувати більш прості, нейтральні шпалери. До речі, допомогти в цьому можуть ще бра, торшери та споти, світло від яких можна направити в потрібний бік.

    При мансардній стелі шпалери уздовж скошеної частини краще зробити однотонними – і акцентувати увагу на великій стіні

  • Стеля. Якщо ви визначаєте, як вибрати шпалери в маленьку кімнату з висотою, відмінною від звичної, необхідно придивитися до смугастих матеріалів. У приміщенні із низькою стелею варто використовувати шпалери із вертикальними смужками, вони ніби «піднімуть» його; а з високою – із горизонтальними або діагональними. Окрім цього, правильні вибір і установка люстр або точкових світильників теж коригують сприйняття кімнати.

    Смугасті шпалери актуальні в будь-якому стилі оформлення і в будь-якому розмірі, але особливо – в залах із низькими стелями

Стилістичні особливості для візуального збільшення кімнати

Ви зможете досягти «розширення» приміщення, при цьому зробивши його оформлення більш завершеним, якщо продумаєте декор в цілому. Експерти радять у такому випадку орієнтуватися на три стилі:

  • Мінімалізм. Найпростіші форми, відсутність будь-яких «прикрас» та акцент на стриманій, однотонній колірній гамі відмінно можна застосувати не тільки до меблів і техніки, а й до шпалер. Вони можуть бути не «заводськими», а «під фарбування» – ви самі оберете цікавий відтінок та легко зміните його, коли він набридне.

    Мінімалізм передбачає максимальне спрощення і шпалер, і всього іншого декору – і тим самим робить будь-яку кімнату просторішою на вигляд

  • Скандинавський. Для цього модного стилю характерні «холодна» колірна гамма та натуральні матеріали: дерево, камінь тощо. Хоча в невеликому приміщенні краще уникати декору типу ламінату на стіні або плитки під цеглу. Краще зімітувати їх шпалерами, причому вибіленими та розміщеній буквально на одній зі стінок.

    Скандинавський стиль відмінно пасує невеликим приміщенням, навіть якщо мова про шпалери «під цеглу»

  • Хай-тек. Багато в чому цей стиль подібний до мінімалізму, тільки гама кольорів ще вужча: білий та всілякі варіації сірого і сріблястого. Хоча в питаннях малюнків у маленьку кімнату вибір шпалер тут дещо ширший: до однотонних додаються прості геометричні форми, а також сучасні абстракції.

    Хай-тек із глянцевими поверхнями та простими шпалерами найкраще розкривається в просторих приміщеннях, але й для невеликих підходить

Загальні поради та рекомендації з вибору шпалер

В довершення теми, як краще вибирати шпалери для маленьких кімнат, згадаємо кілька порад для того чи іншого типу приміщення. Вони допоможуть виконати його оформлення не просто «збільшеним», але й більш привабливим:

  • Спальня. Для релаксу підходять «теплі» кольори та візерунки із непомітними класичними візерунками. Варто спробувати виділити стінку за узголів'ям ліжка шпалерами з малюнком – при однотонних шпалерах на всіх інших.

    Контрастне узголів'я, орнаменти, однотонні шпалери навколо – в такій невеликій спальні оформлення стін дуже збалансовано

  • Дитяча. Якщо дитина маленька, то шпалери в її кімнату варто замовляти з дрібними повторюваними малюнками – на них менш помітні «мистецтво» малюка. Колірна гамма повинна бути заспокійливою, без контрастів.

    Білий колір, звичайно, дуже непрактичний у дитячій, але в комбінації із візерунчастими шпалерами стає прикрасою маленького приміщення

  • Кухня. Тут шпалери повинні бути в першу чергу зносостійкими, а вже потім – красивими. У підборі відтінків можна грати на м'якому контрасті: яскравих для ранкової бадьорості та приглушених для вечірніх посиденьок.

    На кухні в допомогу шпалерам в розширенні простору можуть «прийти» кухонний гарнітур та плитка на фартусі – аби вони всі відповідали один одному

  • Кабінет. У робочому просторі ніщо не повинно відволікати вас від праці. Тому шпалери краще однотонні або з геометричним орнаментом у нейтральній палітрі – це додає декору приміщення строгості та солідності.

    Шпалери в невеликому кабінеті, як і інший декор, повинні сприяти роботі та не відволікати від процесу

  • Вітальня. При виборі оздоблювального матеріалу в залу невеликої площі особливих обмежень немає: все залежить від стилю приміщення та вже описаних вище принципів – на кшталт розташування вікон, висоти стелі тощо.

    Навіть якщо фотошпалери темнуваті, вони все одно надають вітальні об'єму – особливо в поєднанні зі світлим покриттям інших стін

Вибір виробника

Як би там не було, але вибір шпалер – це не просто вибір дизайну. У маленьких кімнатах якість оздоблення відіграє особливу роль, адже всі недоліки буквально на відстані витягнутої руки. Тому ми рекомендуємо замовляти продукцію лише від перевірених брендів. До них можна віднести:

Всі актуальні колекції цих марок ви знайдете в каталозі інтернет-магазину Keramis. Ми гарантуємо вам високу якість товару, вигідні ціни, швидку доставку по всій Україні, а головне – грамотні консультації. З їх допомогою ви швидко розберетеся, як вибрати шпалери для маленької кімнати будь-якого типу!

Купити Шпалери в інтернет-магазині Keramis

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет