Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Топ-15 питань про бойлери та водонагрівачі

Топ вопросов о бойлерах

Що треба знати про бойлери?

Хоча електричний бойлер як пристрій з'явився на ринку досить давно, така техніка для нагріву води все ще викликає у покупців багато запитань. Вони можуть стосуватися буквально чого завгодно: від важливих характеристик при підборі до нюансів обслуговування. Тому, щоб не витрачати час на пошуки подібної інформації, читайте нашу статтю – і ви отримаєте відповіді на поширені питання про бойлери та водонагрівачі!

Наші консультанти стикаються із сотнями питань про роботу водонагрівача, але ми б виділили 15 найбільш поширених.

Поширені питання про бойлери в квартирі або будинку

1. Чи потрібен бойлер у квартирі?

Давайте розберемося з основними цілями покупки водонагрівача. Перша: відмова від гарячої води з городської мережі. Так ви гарантуєте стабільність температури води та заощадите. Другий: забезпечити гарячу воду на період літніх профілактик або аварій на магістралі. Чи потрібен бойлер у квартирі для таких завдань – вирішувати вам.

2. Чи можна бойлер використовувати для опалення?

На питання, чи можна зробити опалення від бойлера, відповідь: можна, але немає сенсу. Потужність нижче, ніж у котла, і натопити великі кімнати не вийде, а вартість обігріву виявиться вище. Плюс потрібен насос для перекачування теплоносія, а сам водонагрівач буде працювати майже без зупинок, що відіб'ється на його ресурсі.

3. За якими параметрами треба вибирати бойлер?

Визначтеся з типом: проточний (гріє воду прямо в крані) або накопичувальний (збирає та нагріває воду в баці). У другому випадку важливі ще тип нагрівача (ТЕН буває сухий чи мокрий), об'єм і матеріал бака. В обох типах дізнайтеся потужність. Але докладніше про те, як правильно вибрати бойлер, читайте за цим посиланням.

Проточний водонагрівач під раковиною
Настільки компактні проточні бойлери підійдуть для раковини, але навряд – для тропічного душу або великої ванни з каменю

4. Який ТЕН краще?

В обговореннях, який бойлер краще, сухий ТЕН або мокрий – чи не головна тема для суперечок. У обох є плюси та мінуси. Мокрі моделі дешевше, але бояться накипу, а ремонт складний та вимагає зливати воду з бака. Сухі ж дорожче, зате й надійніше та простіше в обслуговуванні (правда, запчастини до них підібрати важче).

5. Скільки часу треба чекати гарячу воду?

У проточній моделі – анітрохи, вона нагрівається відразу при подачі (правда, вода буде все ж теплою). А ось через скільки нагрівається бойлер накопичувального типу, сказати точно складно. Це залежить від потужності водонагрівача, розміру та форми його бака, типу ТЕНа тощо. В середньому ж на це йде від 1 до 4 годин.

6. Скільки тримається гаряча вода в бойлері?

Це знову залежить від особливостей конкретної техніки: об'єму та ізоляції бака, температури рідини та повітря в кімнаті, де встановлений водонагрівач. Плюс врахуйте: якщо ви умовно помиєте руки, то 1-2 літра холодної води, що надійшли у бак, знизять температуру лише на частки. В середньому можна розраховувати на 5-12 годин.

Настенный накопительный водонагреватель
Зазвичай бойлери досить складно вписати в дизайн ванної, та й треба подумати, як приховати труби, що йдуть до водонагрівача…

7. Як перевірити бойлер при покупці?

Питання складне. Наприклад, ви не можете заглянути в бак та оцінити якість його зварювання. Ще не треба включати бойлер без води – він може згоріти (можна секунд 30-60, щоб просто переконатися в працездатності). Тому треба судити лише за непрямими ознаками: цілісність упаковки, покриття корпусу, ізоляції проводів тощо.

8. Де краще встановити бойлер?

Кімната може бути будь-якою: ванна, кухня, котельня, пральня тощо. Головне інше: міцність стіни (не можна вішати на гіпсокартон); близькість комунікацій та розетки (неприпустимі подовжувачі); зручність доступу для обслуговування в майбутньому (особливо якщо установка водонагрівача планується в шафу або під мийкою).

9. Як правильно підключити бойлер?

Монтаж водонагрівача – тема велика. А в маленькій статті ми виділимо лише ключові моменти. Проводка повинна мати 3 жили і переріз від 2,5 мм. Автомати потрібні двополюсні. Підключення може бути від розетки, що стоїть збоку і вище кранів та має клас захисту від IP44, і безпосередньо від мережі (для потужних моделей), плюс із ПЗВ.

Огромный бойлер
Полноразмерные бойлеры покроют потребности дома с несколькими ванными и душевыми кабинами и даже иногда теплым полом

10. Якої потужності автомат ставити на бойлер?

Це залежить від потужності водонагрівача. Компактним моделям, що видають до 2 кВт, вистачить автоматичного вимикача на 11 А. Середні варіанти, 2-3,5 кВт, потребуть вже 16 А. Найбільш потужні бойлери мають мати захист на 20-25 А. І пам'ятайте: краще купити автомат із певним запасом – так надійніше.

11. Як працює зворотній клапан на бойлері?

У водонагрівачах встановлюють два клапани. Перший називається запобіжним: він випускає воду при нагріванні та її розширенні, щоб уникнути розриву бака. А другий клапан – зворотний, біля вхідного отвору. Його заслінку підтримує пружинка, щоб не давати воді витікати з бойлера назад у трубопровід.

12. Чому бойлер шумить?

Викликаних шумом питань вкрай багато: і чому гуде новий бойлер, і чому булькає бойлер, і чому клацає... Причин теж багато. Гудіння або клацання можуть пояснюватися включенням нагрівача, але також і утворенням накипу на ТЕНі (а значить, потрібна його чистка). Булькання ж вкаже на потрапляння повітря всередину.

Бойлер в интерьере ванной комнаты
Даже если удачно вписали бойлер в комплект мебели для ванной и правильно подключили его, система защиты от протечек все равно не помешает

13. Чому з бойлера погано тече гаряча вода?

Слабкий натиск води із водонагрівача може пояснюватися різними причинами. Перша очевидна – низький тиск в основній магістралі. Якщо ж проблем та аварій немає, тоді, швидше за все, винувато засмічення: або змішувача у ванній, на кухні чи, припустимо, душової лійки, або ж входів та виходів на самому бойлері.

14. Чому неприємний запах від води з бойлера?

По-перше, аромат може бути у води як такої. По-друге, в ній можуть бути сульфіди, які при попаданні на магнієвий анод (він ставиться для захисту бака від корозії), «створюють» сірководень. По-третє, при рідкісному використанні та регулярному слабкому нагріванні води створюється сприятливе середовище для розмноження бактерій.

15. Як спустити воду з бойлера?

Якщо ви хочете надовго залишити водонагрівач, почистити чи замінити деталі, треба правильно злити воду: вимкніть бойлер від мережі, перекрийте воду, зменшите тиск, підключіть шланг та відкрийте кран. Але це загальний план, в деталях ж у різних моделей можуть бути відмінності – про них вам «розповість» інструкція для вашого бойлера.

Место установки бойлера
Чи встановите ви бойлер біля раковини, над міжкімнатними дверима або у шафі на кухні, треба бути впевненим, що його сервіс буде простим

Який бойлер вибрати?

Качественный водонагреватель

Зізнаємося: ми зібрали не 15, а 16 питань. Адже ледь не найчастіше: який краще вибрати бойлер. Але про нього потрібно розповісти окремо. Оцінюючи відгуки експертів і покупців, ми рекомендуємо водонагрівачі від Atlantic, Drazice, Gorenje та Ariston. Вони пропонують широкий вибір моделей від 30-50 і до 80, 100 та навіть 200 літрів, з просунутим функціоналом та високою надійністю.




Популярные водонагреватели Drazice

9 товарів




Надежные бойлеры от Gorenje

11 товарів




Надежные бойлеры от Gorenje

7 товарів

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет