Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати плитку для гаража у 2023 році?

Зміст
  1. Якою повинна бути гаражна плитка?
  2. Різновиди плитки для гаража
  3. Рекомендації з вибору плитки для гаража

Серед усіх популярних видів підлогових покриттів для гаражів плитка – чи не найбільш збалансоване рішення. Вона надійніше за дерев'яні покриття, доступніше за наливні та витонченіше і менше забруднюється, ніж бетон, який нещадно пилить. Однак плитка буває дуже різною! Звичайна кераміка навряд чи витримає специфічні умови гаражної експлуатації. Тому перед покупкою варто детально вивчити зібрані нашими фахівцями корисні поради про те, як вибрати плитку для гаража!

Яку вибрати плитку в гараж

Якою повинна бути гаражна плитка?

Відповідь на питання з підзаголовка на перший погляд проста: міцною, довговічною, невибагливою. Але щоб визначити подібний матеріал, потрібно оцінити добрий десяток різних параметрів та характеристик:

  • Міцність. Підлога в гаражі повинна витримувати серйозне механічне навантаження, не тріскатися при проїзді автомобіля чи падінні предметів. А значить, плитка повинна бути товстою, не менше 7-9 мм, а також покладеною без провисання або перегинів (тут допоможе система вирівнювання плитки).
  • Міцна плитка в гаражі
    Плитка на підлозі гаража повинна витримувати вагу будь-якої за габаритами машини – або навіть не однієї
  • Зносостійкість. Плитка на підлозі в гаражі – не підлогове покриття для спальні: вона піддається дуже високому стиранню. Через це потрібен матеріал, який добре чинить опір подібному зносу. «Впізнати» його можна по класах PEI: вам будуть потрібні максимальні рівні IV або V.
  • Зносостійка плитка в гаражі
    Для гаража потрібна по суті комерційна плитка – яка не стирається навіть на підлогах супермаркетів або вокзалів
  • Водопоглинання. Вибір плитки в гараж повинен враховувати здатність матеріалу вбирати вологу: чим менше, тим довше прослужить. Для такого маркування використовують букву Е та індекс у відсотках. В ідеалі треба менше 3% (таку кераміку можна зустріти навіть у басейнах), але допустимо до 10%.
  • Плитка на підлозі гаража з низьким водопоглинанням
    В ідеалі потрібно спокійно мити плитку на підлозі гаража мало не зі шланга – і не боятися за її довговічність
  • Морозостійкість. Навіть якщо у вас гараж із опаленням, запас за цим параметром не завадить, а для приміщень без опалення це взагалі критично важливо. Тому шукайте на упаковці маленький знак сніжинки та індекси A I/B I або A II/B II (таку плитку можна укладати навіть на відкритих балконах).
  • Плитка на підлозі гаража з опаленням
    Плитка зі слабкою морозостійкістю може швидко покритися дрібними тріщинами – навіть якщо в цілому гараж має опалення
  • Протиковзання. Ця властивість має значення для будь-якої підлогової плитки, а в гаражах, де можливе скупчення води та снігу і обмерзання, – тим більше. Зверніть увагу на матеріал: він повинен бути матовим, можливо, зі спеціальним шаром. Ще важливі класи антиковзання: з буквою R (від R11 та вище) або B і C (не A).
  • Плитка для гаража з шаром проти ковзання
    Виражена текстура відмінно знижує ризик посковзнутися або буксувати, але очищення такої плитки в гаражі буде складнішим…
  • Хімічна стійкість. В обговоренні, як вибрати плитку для гаража, не оминути увагою її реакцію на хімію. І мова не про миючі засоби, як у підлогових покриттів для кухні, а про їдкі паливо, мастила, антифриз тощо. Тому шукайте матеріал класу AA або хоча б A за стандартом EN 122.
  • Хімічно стійка плитка для гаража
    Якщо в гаражі машина не просто зберігається, а ще й обслуговується, то питання стійкості підлоги до хімії стає максимально важливим
  • Пожежна безпека. Підлога не повинна боятися нагріву, іскор або відкритого вогню – а їх ризики в гаражі високі. Тому треба переконатися: плитка не буде плавитися, диміти чи швидко загорятися. У цьому допоможуть класи жароміцності, знайомі за плиткою для каміну: з літерою T та цифрами 1-3 (чим вище, тим краще).
  • Жаростійка плитка в гаражі
    Якісна плитка для гаража – вогнестійка плитка, яка не почне руйнуватися або тим більше горіти від найменшої іскри
  • Простота догляду. Сам по собі догляд за керамікою не дуже складний, проте у випадку з гаражем слід пам'ятати: забруднення тут можуть бути рясними та вельми уїдливими. А значить, не варто купувати покриття з великою кількістю пор або дуже вираженою текстурою – очистити його буде досить проблематично.
  • Проста у догляді гаражна плитка
    Плитка на підлозі гаража підкуповує практичністю – особливо якщо у неї гладке матове покриття, дуже легке для очищення
  • Дизайн. При виборі плитки в гараж можна купити хоч квадратну, хоч шестикутну, під дерево та під цеглу, будь-якого кольору (аби тільки гарно поєднувалося зі стінами, плінтусами, міжкімнатними та вхідними дверима). Але краще замовити непримітний «меланжевий» декор: на ньому не так помітно забруднення.
  • Контрастна плитка для гаража
    Чергування чорної та білої плитки вважається класикою, що ніколи не вийде з моди, і при цьому є практичним оформленням підлоги в гаражі
  • Вартість. Хочу «красиво жити не заборониш», мармурова або ж інша дорога плитка навряд чи виправдана для гаражів – за інших рівних тоді варто прицінитися до наливного покриття. Але гнатися за дешевизною теж не потрібно – занадто бюджетна кераміка швидко прийде до непридатного стану.
  • Дорога гаражна плитка
    Якщо гараж призначений для преміальних автомобілів та оформлений в ексклюзивному стилі, тоді можна витратитися й на розкішну плитку

Різновиди плитки для гаража

Якщо узагальнити всі перераховані чинники, то асортимент моделей підлогових покриттів для гаража, які сповна відповідають критеріям для такого приміщення, швидко скоротиться до вельми скромного списку:

  • Тротуарна плитка. Так як вибрати плитку для гаража цього типу можна в рамках скромного бюджету, то краще визначення для неї: «дешево та сердито» – адже виглядає вона не дуже стильно. Хоча матеріал, виготовлений із бетонної суміші шляхом вібролиття або вібропресування, довговічний та міцний. Єдиний недолік: тротуарний камінь відмінно вбирає вологу і у «холодних» приміщеннях може швидко розтріскатися.
  • Тротуарна плитка у гаража
    Тротуарна плитка не зобов'язана закінчуватися з доріжкою до гаражу – її можна «завести» всередину, хоча це рішення багато в чому бюджетне
  • Клінкерна плитка. Для створення клінкеру беруть тугоплавку сланцеву глину, подрібнюють, додають трохи натуральних домішок (цемент при цьому виключен!) та обпалюють при температурі 1200° С. Результат: дуже міцний, монолітний, невибагливий і стійкий до вологи та нагрівання матеріал. Але й недоліки у нього є. Перший: обмежений вибір кольорів (хоча для гаража це не критично). Другий: висока ціна (в тому числі і монтажу).
  • Клінкерна плитка в гаражі
    Як правило, клінкер пропонує палітру зі спокійних коричневих або теракотових відтінків – для плитки в гаражі це цілком гарний вибір
  • Керамогранітна плитка. Чимало експертів впевнено: це універсальний, збалансований вибір плитки для гаража. Виробництво керамограніту схоже з клінкером за випалюванням, але склад інший: із глиною, піском, польовим шпатом, слюдою та найменшою гранітною крихтою, суміш яких пресують під високим тиском. Така плитка лише трохи поступається клінкерній за ресурсом та практичністю, зате доступніше і варіативніше за оформленням.
  • Керамограніт для гаража
    За співвідношенням ціни, якості та різноманітності декору керамограніт здається чи не найкращим вибором плитки для гаража
  • Гумова плитка. Назва цієї групи дещо умовна, тому що для створення подібного покриття можуть застосовувати і гуму, і ПВХ (як у вініловій підлозі), і інші полімери. Суть в цілому одна: це досить міцна та різноманітна за декором плитка, що не боїться сильних ударів, води та заморозків, і монтаж якої відносно простий. Тільки пам'ятайте: вона може постраждати від нагріву, вогню і хімії, а її знос досить високий.
  • Гумова плитка для гаража
    Гумова плитка може відрізняється яскравими кольорами, хоча зазвичай її укладають у традиційному шаховому порядку

Рекомендації з вибору плитки для гаража

В темі, як правильно вибрати плитку в гараж, обов'язково необхідно зазначити важливість довіри до її бренду – особливо якщо мова йде про покриття на основі кераміки. Адже виробництво клінкеру або керамограніту досить складне, і не кожен виробник здатний стабільно витримувати необхідні умови. Це означає, що купувати краще плитку від перевірених марок – наприклад, таких, як Paradyz, Stargres, My Way Paradyz та Cersanit.

Довговічна плитка для гаража Paradyz

12 товарів

Рекомендовані колекції плитки в гараж Stargres

9 товарів

Серії надійної гаражної плитки від Cersanit

10 товарів

І замовляти цю кераміку найкраще в інтернет-магазині Keramis. Адже у нас широкий асортимент плитки для будь-яких завдань, гарантія якості всієї продукції, оперативна доставка, безліч схем оплати товарів та доступні ціни. А ще наші консультанти завжди допоможуть із вибором будь-якої плитки: і для гаража, і для інших приміщень у вас вдома, на дачі або в офісі!

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет