Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати і купити окремостоячу ванну?

Як вибрати окремостоячу ванну

Красиво жити не заборонити – ця крилата фраза якнайкраще характеризує ванни, встановлені окремо. Адже ця сантехніка здатна додати будь-якому інтер'єру розкоші та шику, стати стильною родзинкою оформлення всієї кімнати. Правда, грамотний вибір окремостоячої ванни повинен бути усвідомленим, із розумінням усіх її переваг та недоліків і враховувати ряд важливих нюансів. Як це зробити найкраще?

Плюси і мінуси окремостоячої ванни

Ванна, яка стоїть окремо від стіни, підкорює декількома перевагами:

  • Ефектний дизайн. Зовнішність окремо стоячих ванн незвичайна сама по собі. Вони цілком гармонійні як у стилі ретро, так і в найсучаснішому мінімалізмі. Виграшно виглядає і кольорова сантехніка такого формату.
  • Прихованість комунікацій. Сифони, труби підводу та відводу води – з такими ваннами увесь сантехнічний «виворіт» прихований від погляду. Завдяки цьому вони добре виглядають в комплекті з підвісними унітазами та біде.
  • Можливості установки. Ви отримуєте гнучкість у плануванні кімнати, так як вибрати окремостоячу ванну можна для монтажу як біля стін або вікон, так і в будь-якій іншій точці приміщення – хоч прямо в його центрі.

Окремостояча ванна в інтер'єрі

Окремостояча ванна буде справжнім центром уваги всієї кімнати (на фото Ravak Freedom O)

Що стосується негативних сторін покупки подібної сантехніки, вони наступні:

  • Висока ціна. У всьому різноманітті вибору ванн такий тип за замовчуванням – найдорожчий. Навіть найбільш доступні моделі стартують в районі 10-15 тисяч гривень, а топові модифікації обійдуться ще на порядок дорожче.
  • Складність монтажу. Для установки окремо стоячої ванни необхідно продумати комунікації і укладання плитки на підлогу, часто треба ще підняти підлогу на 10-15 см, щоб приховати труби (часом для цього навіть будують подіум).
  • Потрібен простір. Вибір ванни, що стоїть окремо, виправданий тільки для великих, від 6-8 м2, кімнат. Плюс врахуйте: душову систему на таку модель майже не поставити. Якщо важливий душ, доведеться докуповувати кабінку, що вимагає знову ж і метрів, і витрат.

Витягнута окремо стояча ванна

При виборі будь-якої ванни, яка буде стояти окремо, необхідно ретельно зважити всі «за» та «проти» (на фото Radaway Creta)

Все, що потрібно знати про матеріали окремостоячих ванн

Якщо дизайн ванни, яка встановлюється окремо, є питанням суб'єктивним, то матеріал, із якого виготовлена сантехніка, вкрай об'єктивний. Адже всі варіанти мають конкретні особливості.

Акрилові окремостоячі ванни

Акрилова окремостояча ванна

На фото Jacuzzi Esprit

Армований пластик з повним правом є популярніше за інші матеріали. Він відносно доступний, у нього мінімальна маса та хороша теплопровідність, йому нескладно надати незвичайн форму, вбудувати форсунки для створення гідромасажної ванни і додати яскраве забарвлення. Мінуси у акрилу у всіх його проявах (а він буває «чистим», із поліметилметакрилату, або з різноманітними добавками): не найвища жорсткість та боязнь подряпин. Такі сліди на поверхні ванн можуть залишити навіть деякі абразивні засоби для очистки.

Модні акрилові окремостоячі ванни

Сталеві окремостоячі ванни

Сталева окремостояча ванна

На фото Kaldewei Mega Duo Oval

Якщо хочете знати, як вибрати окремостоячу ванну із найнижчою ціною, то сталь явно серед перших варіантів для покупки. До інших плюсів матеріалу відносяться відносні довговічність, легкість та варіативність дизайну. Хоча всі ці переваги для багатьох покупців перекреслюють недоліки сталевих ванн. Перш за все вони галасливі та холодні: вода падає на дно з великим шумом і швидко остигає. А ще врахуйте, що емалеве покриття може руйнуватися, адже сталь легко згинається під навантаженням, через що емаль покривається дрібними тріщинами.

Доступні окремо стоячі ванни зі сталі

Чавунні окремостоячі ванни

Чавунна окремо стояча ванна

На фото Roca Newcast

Чавунна ванна – це класика, хоча актуальна вона далеко не завжди. Адже сплаву заліза, вуглецю, кремнію, марганцю та сірки складно надати оригінальну форму. А тому така сантехніка зазвичай має традиційний формат і підійде лише класичним стилям. Також чавун рідко використовується в квартирах – він занадто важкий. Зате все це компенсується позитивними властивостями матеріалу. Він довговічний (ресурс при правильному та нескладному догляді перевищує півстоліття!) і комфортний – вода в подібній ванні остигає дуже повільно.

Вишукані чавунні ванни, що стоять окремо

Окремостоячі ванни з литого каменю

Окремостояча ванна з литого каменю

На фото Axor Massaud

Композити, що створюються при «зварюванні» мармурової крихти, кварцового піску та поліефірних смол, дозволяють розкриватися сантехніці з кращого боку. Адже литий камінь дуже витончений, шляхетний на вигляд, він буквально сяє – тому для вибору ванни, що стоїть окремо, підійде ідеально (і, до речі, добре доповнює плитку під мармур). До того ж матеріал приємний на дотик, він добре зберігає тепло, міцний (хоча й подряпати його досить легко) і різноманітний за дизайном. Однак недоліки теж є. Сантехніка з литого каменю важка і дуже дорога.

Солідні моделі окремостоячих ванн з литого каменю

Розміри або підбір окремостоячої ванни для маленької ванної кімнати

Велика окремостояча ванна

Окремостоячі ванни зазвичай відрізняються великими габаритами (на фото Kolpa San Symbiosis)

Як було зазначено вище, встановлена окремо ванна виправдана в основному в просторих приміщеннях. Адже лише в такому випадку забезпечений хороший огляд її корпусу (особливо якщо використовувати периферійне підсвічування або ж інший тип світильника для ванної). Хоча при бажанні можна знайти і компактні моделі, довжиною від 120 см та шириною 80 см. Але врахуйте два моменти. Перший: полежати в такій ванні навряд чи вийде. Другий: навколо ванни повинно залишатися не менше 40-50 см. Це важливо не просто для оформлення кімнати, а й можливості зручного прибирання. А ось якщо у вас кімната велика, ви можете вибрати окремостоячу ванну по-справжньому велику, до 2 м. Причому є моделі, розраховані відразу на двох (змішувач і злив у них повинні бути в центрі – так вони нікому не заважатимуть).

Як не помилится з вибором змішувача для окремостоячої ванни?

Змішувач для окремо стоячої ванни

Зазвичай для окремо стоячих ванн вибирають змішувач-колону, для установки її на підлозі (на фото Grohe SPA Grandera)

При покупці змішувача для цього типу сантехніки вибір зазвичай роблять із трьох категорій:

  • Змішувач-колона. Такий змішувач стоїть окремо на довгій ніжці – це дуже стильно і відмінно пасує до такої ванни. Але його ціна висока, монтаж трудомісткий, а висоту слід підбирати точно під параметри конкретної чаші.
  • Змішувач на борт. Така модель компактна, зручна у використанні, вона може мати класичні вентилі, сучасні важелі-джойстики або термостат. Але потрібно, щоб у ванні були передбачені отвори для установки подібного змішувача.
  • Настінний змішувач. Класичний для звичайних ванн формат із такою сантехнікою рідко застосовується, хоча він приваблює ціною. Але при наявності довгого виливу ванна може бути встановлена не дуже близько до стіни.

Рекомендовані змішувачі для встановлених окремо ванн

Рекомендовані окремостоячі ванни

Якісна окремостояча ванна

Виготовлення ванни, що стоїть окремо, повинно бути ідеальним – ніщо не повинно псувати її розкішного зовнішнього вигляду (на фото Roca Georgia)

Вибір хорошої ванни, яка стоїть окремо, – це багато в чому вибір бренду. Адже ці моделі вимагають високої якості матеріалу і виготовлення, будь-які огріхи будуть відразу ж кидатися в очі, що неприпустимо для настільки дизайнерської сантехніки. Тому ми радимо в першу чергу звертати увагу на продукцію таких іменитих виробників:

  • Ravak (Чехія);
  • Radaway (Польща);
  • Roca (Іспанія).

Якісні окремостоячі ванни

А щоб покупка ванн від таких фірм була і вигідною, і простою, звертайтеся до інтернет-магазину Keramis. Наші ціни збалансовані, якість підтверджена гарантією. До всього іншого консультанти допоможуть розібратися в сучасних колекціях та з легкістю підкажуть, як краще вибрати окремостоячу ванну в залежності від ваших умов і завдань.

Купити ванну в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет