Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати вхідні двері в квартиру або будинок?


Зміст
  1. Основні характеристики вхідних дверей
  2. Призначення вхідних дверей
  3. Безпека вхідних дверей
  4. Різновиди замків, якими комплектуються вхідні двері
  5. Рекомендовані виробники

Квартира або приватний будинок – у будь-якому випадку вхідні двері житла повинні бути міцними, довговічними, захищеними від злому, зручними, а також привабливими зовні. Це робить покупку такого елемента вкрай складною, адже необхідно врахувати мало не десятки характеристик. Хоча це завдання можна спростити – якщо спочатку прочитати зібрані в нашій статті поради щодо вибору вхідних дверей в квартиру або будинок!

Як вибрати вхідні двері

Основні характеристики вхідних дверей

При вивченні асортименту такого типу дверей у магазині в першу чергу треба звернути увагу на ряд ключових параметрів та властивостей. До них відносяться:

  • Розмір та формат. Як правило, габарити стандартизовані за типовими дверними отворами: із шириною полотна 82-96 см та заввишки 200-206 см. Хоча в особливих випадках можна замовити виріб за індивідуальними мірками. Ще відзначимо, що зазвичай вхідні двері мають одну стулку, проте бувають і полуторні моделі із «зайвою» вузькою секцією, яка відкривається тільки після відкриття основного блоку – це зручно та додає солідності.
  • Полуторні вхідні двері
    Додаткова секція полуторних дверей може навіть не мати замку зовні – вона відмикається виключно зсередини за потребою
  • Матеріал. В цьому пункті відповідь на питання, як вибрати вхідні двері, тільки одна – з металу. Якщо міжкімнатні двері допускають певну варіативність, то для «зовнішнього» аналога потрібно лише сталь. Причому вона може відрізнятися за типом: гарячого або холодного прокату. Перший варіант відчутно дешевше другого, але у другого помітно вище опірність до появи корозії та зносостійкість покриття в цілому.
  • Сталеві вхідні двері зі склом
    Скляні секції у сталевих вхідних дверей виглядають витончено, але потрібно бути впевненим у їх здатності витримати сильні удари
  • Оздоблення. Доступніше за всіх пофарбований метал, хоча виглядають такі двері не надто ефектно. Більш поширені плівки та панелі з МДФ – вони трохи дорожче, зате дизайн стильний та різноманітний. Ще іноді зустрічаються вініл із поролоном і дерево, але вони дорогі та їх легко пошкодити. І не забудьте про відповідність декору дверей підлоговій плитці, шпалерам у передпокої, плінтусам, клінкеру на фасаді тощо (тут допоможуть поради поєднання кольорів).
  • Вхідні двері з оздобленням під дерево
    МДФ із декоративною плівкою дозволяє вхідним дверям імітувати практично будь-які матеріали та кольори, в тому числі під дерево
  • Наповнення. Поради щодо вибору вхідних дверей будуть неповними без шумо- і теплоізоляції полотна з металу. Найпопулярнішими є поролон, пінопласт та мінеральна вата. Перший дешевий, непогано ізолює, але швидко втрачає форму. Пінопласт недорогий та теплий (хоча між листами багато мостів холоду), довговічний, не боїться вологи – але боїться вогню. А мінеральна вата тепла, нешкідлива, тиха, негорюча, але дорога та потребує гідроізоляції.
  • Утеплені вхідні двері
    В окремих моделях дверей утеплюють не тільки саме полотно, але й навіть раму навколо, заповнюючи її аналогічним матеріалом
  • Коробка. Цей пункт останній у списку, але далеко не останній за важливістю. Адже від каркаса залежить міцність. Тому навряд чи виправдана покупка моделі з рамою, звареною з відрізків і тим більше куточків, – її перекосить навіть під власною вагою. Краще переплатити, але купити двері з коробкою із цільної гнутої профільної труби: монолітної, міцної. Ще обов'язкові внутрішні ребра жорсткості: горизонтальні та вертикальні.
  • Міцні вхідні двері в квартиру
    У міцних дверей все повинно бути міцним – в тому числі і петлі, причому їх кількість повинна відповідати вазі полотна: від 2 до 4

Призначення вхідних дверей

Окремий пункт обговорення по темі, як вибрати вхідні двері, – це сфера їх використання. Для її визначення варто спиратися на описані параметри:

  • Для будинку. Головна вимога – захист від негативного впливу середовища: опадів, перепадів температури, ультрафіолету. Тому полотно повинно мати спеціальне покриття з плівки або лаку, а також стійкий внутрішній наповнювач. Ще для приватного будинку важлива міцність полотна. Плюс у великому котеджі будуть доречні моделі із полуторними стулками.
  • Яскраві вхідні двері для будинку
    Яскраві та ефектні вхідні двері будинку можуть швидко втратити весь свій лиск – якщо не передбачено захисне покриття від УФ та вологи
  • Для квартири. Серед порад щодо вибору вхідних дверей у квартиру варто в першу чергу згадати підвищену ізоляцію від шуму та запахів. У другому випадку допоможе подвійний контур ущільнювача по периметру полотна та коробки. Також оцінюйте товщину дверей: не менше 5-6 см, а краще 8 см. Хоча важливо, щоб вони не були при цьому занадто важкими: до 80-90 кг.
  • Стильні вхідні двері для квартири
    Хороші вхідні двері для квартири повинні надійно ізолювати від звуку ліфта, людей, що ходять по сходах, та іншого шуму з під'їзду

Безпека вхідних дверей

Говорячи про двері в будинок або квартиру, слід окремо обговорити їх захист від стороннього доступу. Цей фактор варто оцінювати комплексно, з цілого ряду моментів:

  • Товщина листа. Сталь, з якої виготовлено дверне полотно, зобов'язана мати товщину не менше 1,5 мм – більше тонкий лист можна пробити ударом кувалди. Втім, гнатися за моделями з 4 мм теж навряд чи варто – дорого та має велику вагу. Оптимум за всіма параметрами: 2-2,5 мм.
  • Вхідні двері з товстої сталі
    На ринку іноді трапляються двері зі сталі товщиною навіть всього 1 мм, але їх можна назвати виключно декоративними, не більше того
  • Тип листа. Так як вибрати вхідні двері потрібно з упевненістю в рівні їх захисних властивостей, то не варто купувати модель зі зварного листа – тільки з цільного. Шви є слабким місцем, їх легко розкрити. Та й в цілому на міцності та ізоляції полотна ці стики відбиваються негативно.
  • Цільні вхідні двері
    Золоте правило: чим менше зварювальних швів, тим краще – діє не тільки для полотна, а й взагалі для всіх деталей дверей
  • Захисні елементи. Основною деталлю проти злому виступає замок (про нього поговоримо нижче), але не варто покладатися лише на нього! Чим більше деталей «від домушника», тим краще: петлі з протизйомними ригелями та «антизрізи», броненакладки, нічна засувка тощо – вибір широкий.
  • Захищені вхідні двері
    Звертайте увагу на всі нюанси, навіть на лиштви, щільність прилягання полотна та сторону відкриття дверей (краще, щоб назовні)
  • Антивандальне покриття. Вхідні двері потрібно захистити не тільки від злодіїв, а й просто бажаючих пошкодити її. Тому і для квартир, і в будинку варто встановлювати полотна зі спеціальним захисним шаром – він не дасть подряпати основний матеріал або зіпсувати будь-якою «хімією».
  • Вхідні двері з антивандальним покриттям
    Антивандальне покриття не означає «нудний утилітарний вид» – воно може бути цікавим та таким, що відповідає навколишньому декору
  • Вогнестійкість. Далеко не найчастіша, але все ж досить важлива порада з вибору вхідних дверей: вони не повинні руйнуватися від вогню за лічені хвилини. Щоб визначити такі моделі, шукайте маркування від EI30 та вище (цифра вказує на кількість хвилин нагрівання, що витримують двері на тестах).
  • Вхідні двері з вогнестійкими характеристиками
    Навіть найбільш витончені та акуратні на вигляд вхідні двері у квартирі та будинку повинні мати хоча б мінімальний рівень вогнестійкості

Різновиди замків, якими комплектуються вхідні двері

Визнаємо: вибивання або розрізування полотна – це не дуже поширені способи проникнення в житло. Куди частіше зловмисники направляють сили проти дверного замка (особливо в багатоквартирних будинках). Тому необхідно правильно вибрати тип такого пристрою:

  • Циліндровий. Цей механізм заснований на вибудовуванні в ряд циліндрів та цінується за простоту, в тому числі ремонту або заміни «серцевини» при втраті ключа. Також у плюс захист від відмичок, від яких замок просто заклинює. Однак його можна висвердлити або вибити, тому потрібен захист від таких дій за допомогою пластин або кульок.
  • Циліндровий замок
    Ключ для циліндрового замка вхідних дверей у квартиру або будинок максимально компактний та зручний, як і сам механізм
  • Сувальдний. У секретній частині пристрою приховані спеціальні пластини (сувальди), які мають вирізи під борозенки на ключі. Цей тип замка вважається дуже ефективним, причому він протистоїть не тільки злодіям, але й вандалам (наприклад, подібний механізм не можна зіпсувати, якщо вставити в свердловину сірник або інше дрібне сміття).
  • Сувальдний замок
    У ключів для сувальдного замку характерна витягнута форма, а сам замок зазвичай має відразу кілька висувних ригелів
  • Моноблочний. Цей тип буде, мабуть, ідеальним рішенням для тих, хто бажає розібратися, як вибрати вхідні двері в будинок або квартиру із максимальним захистом. Адже тут в одному корпусі об'єднані відразу два незалежних замка: циліндровий та сувальдний. Так, в такому випадку вам доведеться носити й два ключа, але заради безпеки це виправдано.
  • Моноблочний замок
    Комбінована система з двома незалежними механізмами в одному корпусі та двома ключами – найбільш надійна
  • Інші різновиди. Різноманітність замків величезне: від ригельних до новомодних електронних. Причому останні можуть відкриватися різними способами: набором цифрового коду на панелі, командою в додатку на смартфоні або, припустимо, скануванням відбитка пальців. Такі рішення зручні для «розумного будинку» та цілком безпечні, тільки дуже дорогі.
  • Електронний замок
    У електронного замка повинна бути незалежна система живлення, щоб зловмисники не розкрили його, знеструмивши будинок або квартиру

Рекомендовані виробники

Вхідні двері в інтер'єрі

Вуличні світильники, шпалери для маленької кімнати, СВП або вхідні двері – в усіх випадках важливо бути впевненим в якості їх виконання. А тому слід обов'язково дізнатися, хто випускає виріб. Для наших порад щодо вибору вхідних дверей ми б виділили продукцію компанії Rodos – одного з лідерів на ринку дверних блоків всіх типів, для квартири та будинку.




Популярні вхідні двері Rodos

16 товарів

А одні з кращих умов із продажу дверей цієї марки чекають вас в інтернет-магазині Keramis. Ми підтримуємо збалансовані ціни, забезпечуємо вам фірмову гарантію та оперативну доставку по Україні, а також пропонуємо грамотний сервіс – звертайтеся!

Купити двері в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет