Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Які бувають кухонні мийки?

Зміст
  1. Різноманітність форм кухонних мийок
  2. Від чого залежить вибір розміру мийки
  3. Способи монтажу кухонної мийки
  4. З якого матеріалу роблять кухонні мийки?

На будь-якій кухні є три головні елементи: холодильник, плита і мийка. Саме від їх розміщення в просторі кімнати і буде залежати весь дизайн. Вони забезпечують зручність у виконанні головної функції кухні - приготуванні смачної і корисної їжі. Як би ми не ставилися до процесу миття посуду, нам ніяк не обійтися без хорошої кухонної мийки. У цій статті ми розглянемо, які бувають кухонні мийки, які їх плюси і мінуси слід враховувати при покупці, і як від вибору відповідної моделі буде залежати зручність і комфорт її володарів.

Які бувають кухонні мийки?

Різноманітність форм кухонних мийок

Вибір мийки на кухню в першу чергу залежить від габаритів приміщення і місця розміщення водопровідного вузла. У будинках старого фонду для цього використовують глухий кут біля плити, але в нових квартирах у мешканців з'являється можливість розташувати водопровід в будь-якому місці квартири. Багато хто вибирає для мийки місце на гарному острівці у центрі кухні або навіть на широкому підвіконні біля вікна з мальовничим видом.

Розміщення кухонної мийки
Якщо дозволяє простір кухні, кухонну мийку можна розмістити у найзручнішому місці приміщення

Це дозволяє відійти від звичок вибирати стандартні прямокутні мийки, а розглянути цікаві дизайни круглих круглих, овальних, квадратних і навіть трикутних кутових форм. Такі рішення здатні додати інтер'єру кухні особливу родзинку і стиль.

Корисно також вирішити, чи потрібна вам додаткова чаша. На ринку представлені мийки з двома, трьома або навіть чотирма чашами. Додаткові чаші мають високу функціональність і практичністю. Дуже зручно в одній з чаш мити посуд, а в іншій - овочі і фрукти, і не хвилюючись, що миючі засоби можуть потрапити на продукти.

Мийка з двома чашами
Мийка для кухні з декільками чашами - найпрактичніше рішення для великої родини

Якщо на кухні не передбачено місце для сушіння посуду, варто вибирати моделі мийок з доповненими кишенями, на які зручно складати мокрий посуд.

Від чого залежить вибір розміру мийки

Практично будь-яка форма кухонної мийки може бути представлена у виробників в декількох варіантах розмірів чаш і габаритів довжини. Найзручніші - з чашами глибиною 15-20 см, через них не вихлюпується вода, але при цьому не доведеться низько нахилятися при митті посуду.

Різні моделі мийок можуть підходити під певні типи змішувачів. Якщо при монтажі виявиться невідповідність висоти змішувача з глибиною чаші, будуть виникати незручності при митті великих предметів посуду.

Глибина чаши мойки
Зверніть увагу на розміри та глибину чаши. Цю характристику також варто враховувати при підборі змішувача.

Загальна довжина і ширина мийки диктується габаритами стільниці і ергономікою кухонних меблів. Найменші мийки можуть бути шириною близько 40 см, а великі - від 1 метра.

У простору кухню-вітальню можна підібрати будь-які варіанти розмірів і форм, виділивши мийці почесне місце і зробивши її акцентом стильного інтер'єру. А на маленькі кухні варто купувати прості функціональні моделі з зручними чашами.

Кухонна мийка, що стоїть окремо
Якщо дозволяють розміри кухні, велику стильну мийку можна розмістити на кухонному острівці.

Способи установки кухонної мийки

Часом не тільки форма і габарити стають вирішальними при покупці мийки на кухню. У виборі моделі одним з вирішальних чинників може стати і тип мийок в залежності від способу розміщення.

Від способу монтажу в істотній мірі залежить як загальний зовнішній вигляд кухні, так і практичність використання мийки. У питанні вартості мийки спосіб монтажу також грає одну з вирішальних ролей.

Виділяють 4 основні види кухонних мийок:

  • Накладні мийки. Найпростіші і бюджетні моделі. Це конструкції, які вставляються в спеціальний відсік кухонної тумби. Їх найпростіше встановлювати і вони найкраще підходять для кухонних гарнітурів, що складаються з окремих модулів. Головні мінуси таких кухонних раковин в тому, що вони зроблені з тонких листів металу, через що при включенні води видають шум. А також у просвітах між поверхнею шафи та мийки може накопичуватися волога.
  • Монтаж кухонних мийок
    Накладна кухонна мийка якнайкраще підійде для монтажу на модульні шафи
  • Врізні мийки. Найбільш оптимальний варіант у співвідношенні ціна/якість. Така мийка монтується в відповідний її габаритам отвір цільної стільниці, при цьому краї її виступають ззовні і під них не затікає вода, забезпечуючи чистоту. Врізають такі мийки як в стільниці з міцного ЛДСП, так і в кам'яні або дерев'яні.
  • Монтаж кухонних мийок
    Врізна кухонна раковина - один з найпоширеніших видій мийок, яка підійде більшості кухонь
  • Інтегровані мийки. При цьому способі монтажу мийка вирівнюється під єдиний рівень зі стільницею, з'єднується, герметизується і, завдяки цьому, зливається в єдину робочу поверхню. Раковини цього виду на порядок дорожче попередніх, так як інтеграція в стільницю вимагає ідеально рівних торців, що забезпечують високу якість установки, ізоляцію від води і лаконічний зовнішній вигляд.
  • Монтаж кухонних мийок
    Інтегрована мийка достоточно складна в установці, але підкуповує своїм елегантним зовнішнім виглядом
  • Підстільні мийки. Найдорожчий вид раковин для кухні. В основному це обумовлено складністю їх установки. Вони вимагають розміщення нижче рівня стільниці, завдяки чому забезпечується повна герметизація оточуючих поверхонь. Застосовують таку технологію установки мийки часто в стильних дизайнерських інтер'єрах кухонь зі стільницями з каменю або масиву деревини.
  • Монтаж кухонних мийок
    Розміщуючи мийку під стільницею, з'являється можливість забезпечити максимальну чистоту на кухні

З якого матеріалу роблять кухонні мийки?

Всі матеріали, з яких виготовляють мийки для кухні, стійкі до води і добре витримують дезінфекцію. Але при цьому кожен з видів має свої сильні і слабкі сторони. Визначитися з матеріалом можна виходячи з вартості і переваг, якими повинна володіти раковина на кожному конкретному випадку.

  • Нержавіюча сталь - найпопулярніший матеріал. Сталеві кухонні мийки мають найширший асортимент форм і розмірів і будуть доступнішими по бюджету, ніж інші варіанти. Вони стійкі до ударів і температурних перепадів, практичні у догляді: не вбирають запахи і барвники, і легко очищаються підручними засобами. Щоб обрати кухонну мийку з нержавійки варто визначитися лише з габаритами і стилем. Звернути свою увагу краще на раковини з товстих листів металу з звуковбирними підкладками, адже тонкі мийки будуть видавати сильний шум від падаючої води.
  • Матеріали кухонних мийок
    Мийки з нержавійки представлені в безлічі форм і розмірів під будь-який смак і гаманець
  • Композити або штучний камінь - дві назви одних і тих же матеріалів. Це суміші мінералів, мармурової крихти, пігментів і синтетичних смол. Кожен виробник виводить свої унікальні формули композитів і присвоює їм назви, як наприклад фрагранит або тектонайт швейцарського бренду Franke.
    Матеріали кухонних мийок
    Композитні суміщі стають одним з найбільш ппулярних матеріалів для виготовлення кухонних мийок

    Завдяки схожості з натуральним камінням, але при цьому досить демократичною ціною, купити кухонні мийки зі штучного каменю може багато хто. Їх модельний ряд практично не поступається нержавійці. Але при цьому вони мають багато переваг: вони стійкі до температур, поглинають шум, не дряпаються і не вбирають запахи.
    Матеріали кухонних мийок
    Мийки зі штучного каміння мають вишуканий вигляд та чудові характеристики

    З мінусів: темні раковини сприйнятливі до нальоту від жорсткої води, а світлі при довгому контакті можуть вбирати яскраві барвники. Тому композитні мийки для кухні вимагають ретельної чистки спец засобами, що збереже їх вишуканий зовнішній вигляд.
  • Граніт - є одним з композитних матеріалів, але в його складі великий відсоток кварцового піску і гранітної крихти. Завдяки цьому досягається висока міцність і стійкість до температур і хімічних речовин. Чи потрібна гранітна кухонна мийка можна зрозуміти, визначившись з плюсами і мінусами моделей з цього матеріалу.
    Матеріали кухонних мийок
    Гранітна кухонная мийка додає інтер'єру розкоші та солідності

    Граніт зносостійкий і довговічний, не боїться ударів, не вбирає воду і бруд, поглинає звуки, легко очищається і завдяки своєму солідному вигляду надає інтер'єру особливу розкіш.

    Головні ж недоліки гранітної кухонної мийки у тому, що вартість її в рази перевищує номінальну вартість моделей з інших матеріалів. А ще вони дуже важкі, що в рази ускладнює монтаж.
Сучасна кухня

Надійні кухонні мийки від Kraus

2 товара

Так відразу досить складно зрозуміти, яку кухонну мийку купити. Виробники пропонують досить широкий асортимент різних видів і форм мийок для кухні з міцних матеріалів. Познайомившись з перевагами і недоліками багатьох з них і розібравшись в їх функціональності, ви зможете точно підібрати ідеальну мийку для свого інтер'єру. Щоб миття посуду і продуктів було комфортно і мешканці будинку не мали зайвих турбот і незручностей.

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет