Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати та купити тропічний душ у 2023 році?

Как выбрать тропический душ

Душ може приносити мало не на порядок більше користі та задоволення – завдяки режиму так званої тропічної зливи. В цьому випадку утворюється широкий, насичений повітрям потік води, який буквально обволікає вас, немов справжній дощ. Правда, позитивні враження від подібної процедури можуть бути нівельовані, якщо вибір тропічного душу був зроблений не зовсім коректно... На що ж варто звернути увагу перед покупкою такої системи?

Конструкція тропічного душу та її переваги

Щоб розмова, як вибрати тропічний душ, була максимально предметною, від самого початку треба прояснити, що таке тропічний душ. Цей пристрій відрізняє кілька особливостей:

  • велика, діаметром не менше 20 см, верхня лійка;
  • лійка встановлюється якомога вище, не нижче 2 м;
  • потік спрямований строго вниз (припустимі лише невеликі відхилення);
  • вода розподіляється по форсунках рівномірно, йде змішування з повітрям.

Конструкція тропічного душу

Моделі з тропічним режимом коштують помітно дорожче за звичайні, але шанувальники душових процедур навряд чи пошкодують про зайві витрати

Завдяки цьому ви отримуєте потужний, щільний, м'який душ – він дійсно нагадує краплі сильного дощу, які покривають голову та все тіло. А це допомагає ефективніше розслабитися та зняти стрес і краще масажувати шкіру.

Які бувають душові системи з тропічним душем?

При виборі тропічного душу перш за все потрібно вирішити, який тип такої системи вам підходить найбільше. Всі моделі діляться на три групи.

Лійка тропічного душу

Лійка тропічного душу

Лійку для тропічного душу можна встановити на кронштейн чи на штангу або на шланг звичайної душової системи

Найпростіший спосіб отримання «дощу» в своїй ванній кімнаті – це заміна стандартної душової лійки на «тропічну» (її часто можна впізнати по напису rain, «дощ»). Це рішення підкуповує легкістю (установка нового аксесуара на штатний шланг забирає кілька хвилин та не вимагає особливих навичок) і доступністю (ціна лійки в будь-якому випадку нижче, аніж у повного набору деталей). Однак ефект зливи в такому випадку дещо знижений, хоча в цілому прийом душу все одно стає приємніше.

Популярні лійки для тропічного душу

Стійка з тропічним душем

Стійка з тропічним душем

Вибирати стійку з тропічним душем зручніше і вигідніше, ніж окремо всі деталі

Це чи не оптимальна відповідь на питання, як вибрати тропічний душ. Адже це повноцінна душова система: зі стійкою, змішувачем, кронштейном лійки та власне самою лійкою (нерідко все це доповнено також нижнім душем на гнучкому шлангу для гігієнічних процедур). Так, такий пристрій обійдеться дорожче, ніж заміна лійки. Плюс монтаж складний, а часом ще й неможливий без розбору стіни. Але все це компенсується вже дійсно особливими враженнями від прийому душу.

Якісні душові стійки з режимом тропічного душу

Душова панель із тропічним душем

Душова панель з тропічним душем

Душові панелі можуть мати дуже незвичайні режими тропічної зливи

В обговореннях, які види тропічного душу бувають, не можна забути про душові панелі. По суті, це теж стійка, просто з розширеною функціональністю та відмінного від класики дизайну (у вигляді як раз плоскої панелі впритул до стіни). Подібна техніка може мати просунуті режими, пульт управління (як правило, з термостатичним змішувачем), додаткові горизонтальні форсунки, полички, підсвічування, аудіосистему тощо. Мінус один: висока вартість пристрою.

Надійні душові панелі з тропічним душем

Вибір тропічного душу за параметрами

Коли з типом душової «дощової» системи ви визначилися, можна переходити до оцінки її характеристик. Найбільш важливих факторів не так вже й багато.

Підбираємо розмір тропічного душу

Як вже зазначалося вище, діаметр душових лійок цього типу стартує приблизно з 20 см. А найбільші моделі можуть досягати 60-80 см в обхваті! З подібними габаритами штучний дощ вас цілком оточить, що забезпечить унікальні відчуття. Але слід врахувати ряд моментів. По-перше, з ростом розміру зростає й ціна, причому часом мало не в геометричній прогресії. По-друге, потік в лійці може перевищувати 20-30 л на хвилину – і вам варто переконатися, що сифон у піддоні впорається з відведенням такої кількості води. По-третє, якщо гаряча вода у вас йде з бойлера, також порахуйте, чи не спорожніє він буквально за декілька хвилин.

Великий тропічний душ

Тільки з великою лійкою тропічний душ виправдає ваші очікування – але пам'ятайте: з великим потоком води впорається не кожен водогін

З якого матеріалу краще купити тропічний душ?

Так як вибрати тропічний душ зазвичай намагаються не для одного року експлуатації, потрібно впевнитися, що він виконаний із довговічних матеріалів. Вибір тут, як правило, наступний:

  • пластик: ці лійки доступні, легкі, не бояться іржі, а з покриттям із хрому вельми привабливі на вигляд – але вони не дуже міцні;
  • силумін: сплав алюмінію з кремнієм підкорює доступністю, але не варто розраховувати на його якість, оскільки він швидко зношується;
  • сталь: класику цінують за міцність, надійність, відносно невисоку ціну (якщо мова не про нержавійку, хоча вона і краща за звичайну сталь);
  • латунь: найдорожчий варіант, якщо не згадувати бронзу та мідь, проте й найбільш збалансований за характеристиками та зовнішнім виглядом.

Металевий тропічний душ

Звертайте увагу на матеріали як тропічного душу, так і інших компонентів: гнучкого душу, стійки, змішувача тощо

Тропічний душ із функцією гідромасажу

Якщо ви хочете отримувати максимум користі для організму від душової процедури, то шукайте модель із гідромасажем. Він може бути реалізований через саму лійку або додаткові форсунки, вбудовані в настінну панель. Перший метод дешевше, але й ефект простіше. Адже масажуються лише голова і плечі, в той час як бічний масаж охопить і спину, і поперек, і груди, і стегна. Але пам'ятайте: як і у випадку гідромасажної ванни, ціна пристрою буде значно збільшеною.

Тропічний душ із гідромасажем

Чим більше форсунок, тим більше режимів та ефективніше гідромасаж – але й тим вище ціна вибору тропічного душу

Чи потрібно підсвічування тропічного душу?

Деякі виробники пропонують вибрати тропічний душ із підсвічуванням. За рахунок вбудованих джерел світла система і виглядає незвичайно, і користі дає більше, бо дає змогу створити ще більш розслаблену обстановку. Хоча необхідно розумно оцінити, чи готові ви переплачувати за цю опцію. Зазвичай можна обійтися звичними світильниками у ванній кімнаті: це і дешевше, і їх легко оновити за необхідності.

Тропічний душ із підсвічуванням

Вбудовані в тропічний душ LED-джерела створюють особливу атмосферу та сприяють більшому релаксу, хоча без підсвічування можна все ж таки обійтися

Вибір тропічного душу за способом монтажу

  • Настінний душ. Традиційне рішення, коли лійка закріплена на стіні за допомогою лапи-тримача. Такий монтаж простий та можливий навіть після ремонту. Але обов'язково уточніть довжину плеча: якщо вона мала, то ви ризикуєте мало не обніматися зі стіною, що в рази знизить ваш комфорт.

    Настінний тропічний душ

    Монтаж на стіні легкий, універсальний – головне, щоб вам не було тісно в душовій кабіні

  • Стельовий душ. Лійка, що розташована на стелі, виглядає ефектно. Але головне: висота максимальна, тому падіння крапель реально нагадує дощ. До того ж душову кабіну можна розмістити хоч у центрі кімнати. Але монтаж подібного душу можливий тільки на початковій стадії ремонту.

    Стельовий тропічний душ

    Тропічний душ на стелі привертає максимум уваги та дає особливий досвід користування, але установка складна, а регулювання лійки незначне

Рекомендовані виробники душових систем із тропічним режимом

Коли запитують, як правильно вибрати тропічний душ, обов'язково потрібно згадати бренд. Адже лише серйозні, імениті фірми випускають цю техніку гідного рівня: як за функціоналом або дизайном, так і за надійністю. Тому ми радимо звернути увагу на наступні марки:

А якщо ви хочете заощадити при виборі тропічного душу цих виробників – звертайтеся до інтернет-магазину Keramis! До того ж наші консультанти дадуть відповідь на будь-яке питання про сантехніку і допоможуть підібрати оптимальну для ваших умов модель душової системи. Купувати у нас зручно та вигідно!

Купити душову систему в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет