Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Інтер’єр кухні 2023: 80 фото сучасного дизайну кухні

Інтер’єр кухні 2022. Фото 1

Кухня давно перестала бути кімнатою, призначеною винятково для приготування їжі. Сучасна кухня є багатофункціональним простором, оформленим відповідно до інтер'єрних трендів. Саме вона - справжнє "серце будинку", де домочадці проводять найбільше часу, відпочиваючи, спілкуючись, розважаючись і принагідно виконуючи свої щоденні домашні справи. З року в рік тенденції дизайну оформлення інтер'єрів кухонних зон поєднуються, трансформуються і проникають у різні області їх облаштування, роблячи кухню все більш комфортною, ергономічною, але при цьому стильною та актуальною.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 2

Ідеальної формули створення найкращого дизайну кухні ви, звичайно ж, ніде не знайдете. А все тому, що концепція кожної з них є унікальною і підлаштовується під стиль життя, звички та світогляд кожної конкретної сім'ї. Але в цій статті ми все ж таки можемо позначити кілька базових трендів в оформленні інтер'єру кухні в 2022 році, які, можливо, надихнуть наших читачів і додадуть їм свіжих ідей.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 3

Правила організації простору на кухні 2022

У новому сезоні на перший план виходить зручне компонування кухонного простору, підпорядковане базовим основам ергономічної кухні. Відповідно до них, дотримання правильних відстаней між кожним елементом робочого трикутника (мийкою, плитою та холодильником) не повинно перевищувати 2-2,5 метри. Завдяки дотриманню даних пропорцій кухонний гарнітур з усім необхідним обладнанням розташовуватиметься таким чином, щоб зробити процес приготування максимально не трудомістким, комфортним та швидким.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 4

Загалом у просторі кухні продовжує панувати правило єдності: просторі кухні студії, об'єднані кухні-вітальні та приміщення вільного планування, що виконують різні функції.
Серед тенденцій формування об'єднаного простору можна назвати:

1. Використання кухонних островів, що розділяють кухню від зони відпочинку. Тренд, що прийшов до нас з Америки, швидко набирає популярності, адже місткий кухонний острів не тільки виглядає актуальним, але й виконує роль додаткової робочої зони та місця для зберігання. Тільки врахуйте, що такий габаритний елемент буде пасувати тільки до кімнат площею від 20 м.кв.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 5 Інтер’єр кухні 2022. Фото 6 Інтер’єр кухні 2022. Фото 7


2. Кухонний гарнітур П-подібної форми, що має ще одну стільницю, раніше виглядав як кухня з барною стійкою, а сьогодні набув більш стриманого вигляду мінімалістичної зони для сніданків. Є деяким компромісом, що успішно застосовується в інтер'єрах маленьких кухонь. Додаткова стійка 1-1,5 метра довжиною служить як деталлю, що розділяє кухню та їдальню, так і додатковою робочою зоною для приготування.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 8 Інтер’єр кухні 2022. Фото 9 Інтер’єр кухні 2022. Фото 10


3. Для будь-якої квартири, будь то сучасна кухня-студія в новобудові або перепроектована типова кімната, підійде лінійне планування: кухня-їдальня-вітальня. Таке розташування всіх компонентів дозволяє чітко розмежувати всі зони і створити при цьому затишний простір для спільного проведення часу. Для додаткового зонування можуть застосовуватися розсувні конструкції скляних та дзеркальних перегородок або дерев'яних рейок.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 11 Інтер’єр кухні 2022. Фото 12 Інтер’єр кухні 2022. Фото 13

Модні стилі дизайну інтер'єру кухні 2022

Для побудови гармонійного інтер'єру рекомендується дотримуватися загальних правил стилю дизайну інтер'єрів, що сподобався. У новому сезоні зосередити свій погляд варто на таких стилях оформлення кухні 2022:

Класика проти неокласики

Класичний стиль - найбільш традиційний стиль дизайну, який ніколи не виходить із моди, він несе у собі багатовікові традиції - найкраще з різних епох, зосереджене в інтер'єрних елементах. У всі часи знаходяться шанувальники цього стилю, він виглядає доречним та розкішним на просторих кухнях, представлених теплими благородними відтінками та вишуканими декоративними елементами.

Сучасна суперниця класицизму – переосмислена неокласика. Це один із найбільш популярних на сьогодні стилів дизайну кухні. Неокласика, що має під собою міцну основу з класичних правил, виграшно виглядає у своїй лаконічності ліній, спокійній колірній гамі і своєму загальному шармі.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 14 Інтер’єр кухні 2022. Фото 15 Інтер’єр кухні 2022. Фото 16

Сучасні стилі: мінімалізм, еко та хай-тек

Серед сучасних стилів у тренди оформлення кухонь у 2022 році потрапили три основні напрямки:

  • - Мінімалізм. Цей стиль міцно увійшов до списку актуальних напрямків. Він підійде для просторих приміщень вільного планування, так і для малогабаритних кухонь. Передбачає максимально лаконічні конструкції, вивірені пропорції, відсутність зайвих деталей та візуального шуму, нейтральні колірні рішення та функціональне наповнення.
Інтер’єр кухні 2022. Фото 17 Інтер’єр кухні 2022. Фото 18 Інтер’єр кухні 2022. Фото 19

  • - Еко-стиль. Цього року дизайнери пророкують популярність екологічному стилю, що пропагує використання натуральних матеріалів та природних відтінків в інтер'єрі та оздобленні трендової кухні.
Інтер’єр кухні 2022. Фото 20 Інтер’єр кухні 2022. Фото 21 Інтер’єр кухні 2022. Фото 22

  • - Хай-тек. Один з футуристичних стилів, основа якого - акцент на сучасні технології, що стрімко розвиваються. Суворість і витриманість стилю відображається у монохромній біло-сіро-чорній колірній гамі, глянцевих поверхнях, лаконічному декорі. Добре підходить для оформлення просторих інтер'єрів кухні у приватному будинку відповідної архітектури та екстер'єру.
Інтер’єр кухні 2022. Фото 23 Інтер’єр кухні 2022. Фото 24 Інтер’єр кухні 2022. Фото 25

Лаконічний скандинавський стиль

Демократичний та затишний сканді стиль вже кілька років панує серед трендів оформлення інтер'єрів багатьох кухонь у всьому світі. Відрізняється цей напрямок безліччю світлих відтінків у оздобленні та матеріалах, відкритими системами зберігання, великою кількістю домашнього звичайного декору, успішно обігранного правильним багаторівневим освітленням. Нещодавно ми вже знайомили вас найкращими прикладами оформлення кухні в скандинавському стилі.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 26 Інтер’єр кухні 2022. Фото 27 Інтер’єр кухні 2022. Фото 28

Затишне сільське кантрі

Серед тих, хто встиг втомитися від холодного трендового мінімалізму, популярність набирає стиль кантрі, якому притаманні домашні сільські мотиви. Для кухні цей стиль найбільш актуальний, тому що в кантрі напрямку на перший план виходить не ідеальний зовнішній інтер'єр, а його функція: зручне приготування їжі, правильно організоване зберігання продуктів та начиння, комфортне місце для домашніх посиденьок, де можна розслабитися. Особливу чарівну атмосферу надають такі елементи як зістарене дерево, візерункова кераміка, м'які меблі та натуральний текстиль.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 29 Інтер’єр кухні 2022. Фото 30 Інтер’єр кухні 2022. Фото 31

Нове життя ретро-стилю

Перебуваючи в пошуках нових ідей для оформлення модної кухні 2022, можна сміливо звертатися до кращих прикладів з недалекого минулого. Кухня у ретро стилістиці наповнена яскравими фарбами, цікавими оригінальними меблями, строкатими елементами і аксесуарами, що виділяються. В обробці можна сміливо експериментувати з геометричними візерунками та хенд-мейдом декором.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 32 Інтер’єр кухні 2022. Фото 33 Інтер’єр кухні 2022. Фото 34

Вибір кольору для оформлення кухні

Ми вже не раз згадували, що останні два роки після настання всесвітньої пандемії звичні інтер'єри змінюються у бік природності та мінімалізму. Серед колірних трендів виділяється головний напрямок на стриманість та нейтральність. Можна позначити три основні тенденції у колірному оформленні інтер'єрів кухні:

Інтер’єр кухні 2022. Фото 35

1. Природні кольори.
У дизайні повсюдно переважають скромні та стримані кольори, що тяжіють до відтінків натуральних матеріалів. Поширені у навколишній природі колірні палітри зроблять інтер'єр як ніколи актуальним. Серед найбільш трендових: піщані, глиняні та землісті кольори, зелені рослинні відтінки, кольори каміння та мінералів, глибокі тони синього та морського бірюзового, приглушені ягідні та пудрові квіткові фарби.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 36 Інтер’єр кухні 2022. Фото 37 Інтер’єр кухні 2022. Фото 38


2. Закон колірної тріади.
При підборі колірних поєднань важливо пам'ятати про триколірну схему. Правило тріади кольорів діє в рамках однієї цілісної кімнати та передбачає залучення трьох відтінків колірного кола, які знаходяться на рівній відстані один від одного. Дотримання правильного поєднання кольорів дозволяє при залученні кількох фарб одночасно зберегти колірний баланс і візуально не перевантажити приміщення.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 39 Інтер’єр кухні 2022. Фото 40 Інтер’єр кухні 2022. Фото 41


3. Використання колор-блокінгу.
Прийом колор-блокінгу – нове слово в оформленні модних сучасних інтер'єрів. Це ще один робочий інструмент для любителів яскравих акцентів. Завдяки використанню колор-блокінгу у дизайнерів з'явилася можливість зонувати приміщення, використовуючи силу кольору. В інтер'єрі кухні 2022 вертикально або горизонтально розділити приміщення на частини можна за допомогою використання фасадів меблів, обробки стін або текстильних елементів.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 42 Інтер’єр кухні 2022. Фото 43 Інтер’єр кухні 2022. Фото 44

Модні тренди 2022 у виборі оздоблювальних матеріалів

Основа кухонного дизайну - грамотний вибір актуальних оздоблювальних матеріалів як основи для будівництва інших компонентів інтер'єру. Серед останніх тенденцій - сміливі комбінації класичних та нових ідей, поєднання текстур, які чітко відображають індивідуальний характер.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 45 Інтер’єр кухні 2022. Фото 46 Інтер’єр кухні 2022. Фото 47

Зовнішній вигляд кухонного фартуха багато в чому диктує дизайн усієї кухонної зони. Різні варіанти актуального облицювання дозволяють вибудовувати гармонійний інтер'єр:

  • - Використання одного виду матеріалу для стільниці та облицювання фартуха.
  • - Керамограніт з імітацією натурального каменю (мармуру, оніксу, граніту та ін.) або масиву дерева великого формату, що дозволяє створювати безшовні кухонні фартухи.
  • - Дрібноформатна глазурована керамічна плитка для кухні у різних варіантах геометричної розкладки.
  • - Візерункова робоча зона в стилі печворк або терраццо з плитки або керамограніту відповідного дизайну.
  • - Керамічна плита та керамограніт з цікавим та яскравим геометричним принтом.
  • - Стильна тонована дзеркальна плитка для кухні.
  • - Скляні панелі для облицювання робочої зони.
Інтер’єр кухні 2022. Фото 48 Інтер’єр кухні 2022. Фото 49 Інтер’єр кухні 2022. Фото 50
Інтер’єр кухні 2022. Фото 51 Інтер’єр кухні 2022. Фото 52 Інтер’єр кухні 2022. Фото 53

Ідеї облаштування зберігання на кухні

На практичній кухні, яка має бути комфортною для повсякденного життя сім'ї в різних обставинах, дуже важлива правильна організація зберігання. Влаштування конструкції кухонного гарнітура, оснащеного системою шаф - важливий аспект, про який потрібно подбати на етапі проектування меблів. Кількість місця зберігання безпосередньо залежить від того, як і з якою інтенсивністю планується експлуатація кухонної зони за її прямим призначенням.

У нас є кілька порад для організації раціонального зберігання:

  1. Продумайте практичне розташування полиць різної висоти, на яких можна легко розмістити посуд та продукти різної висоти та об'єму.
  2. Розмістіть у кутових шафах зручні висувні або обертові системи.
  3. Нижній ряд шафок практичніше виконати у вигляді ящиків, що виїжджають.
  4. Верхній ряд шаф підніміть до стелі, розмістивши додатковий третій ярус.
  5. Використовуйте спеціальне обладнання, яке дозволяє заощаджувати корисний простір усередині ящиків: висувні стільниці, металеві кошики для продуктів, пляшечниці, органайзери для приладів, склянок та кухонного начиння.
Інтер’єр кухні 2022. Фото 54 Інтер’єр кухні 2022. Фото 55 Інтер’єр кухні 2022. Фото 56

Тенденції дизайну кухонних меблів

Меблі, які ви оберете для майбутньої кухні, багато в чому формують загальне візуальне сприйняття всього приміщення. Грамотно підібраними елементами можна підкреслити стиль та атмосферу інтер'єру та розбавити його свіжими акцентами.
До меблевої галузі також приходять нові віяння, які можна сміливо впроваджувати, облаштовуючи кухню у 2022 році.

  • - Ультрасучасними та найпростішими в експлуатації стають шафи без ручок, обладнані системами push-to-open. З їх допомогою відкриття ящика походить від легкого натискання на фасад.
  • - Тонкі та витончені стільниці, виконані з міцного зносостійкого керамограніту або штучного каменю, стають все більш актуальними. Естетичні якості сучасних матеріалів не поступаються їх функціональним властивостям.
  • - В обідній зоні особливу увагу варто приділити основному елементу - столу. На зміну непрактичним скляним столам приходять більш класичні та масивні моделі, виконані з твердих порід дерева.
  • - На піку популярності на сьогоднішній день тренд на використання замість звичних стільців компактних м'яких напівкрісел з невеликими підлокітниками. Оксамитова або велюрова оббивка різних кольорів відіграє важливу роль, перетворюючи ці предмети меблів на яскраві стильні акценти.
Інтер’єр кухні 2022. Фото 57 Інтер’єр кухні 2022. Фото 58 Інтер’єр кухні 2022. Фото 59

Розумна інтегрована побутова техніка - тренд 2022

Футуризм продовжує активно проникати в дизайни сучасних інтер'єрів і де як на кухні це можна помітити в першу чергу. Адже технологічні пристрої давно стали невід'ємною частиною процесу зберігання і приготування їжі.
Сьогодні будь-яка кухня, яка не обладнана вбудованою побутовою технікою, не виглядає сучасно. Холодильники, витяжки, посудомийні машини давно "навчилися" ховатися за меблевими лаконічними фасадами.

Але компанії побутової електроніки для будинку просунулися набагато далі. Що скажете про інтегровані індукційні варильні поверхні, які зливаються зі стільницею? Або про вбудовану багатофункціональну універсальну станцію для дрібних приладів: тостера, міксера, блендера та інших. Більше ніяких проводів, що плутаються. Програмована "розумна" техніка оснащена великим набором опцій і здатна значно спростити процес приготування і прибирання. Технології майбутнього вже сьогодні цілком доступні та стають стильними кухонними помічниками, ідеально вписуючись у мініміалістичні трендові інтер'єри.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 60 Інтер’єр кухні 2022. Фото 61 Інтер’єр кухні 2022. Фото 62

Актуальна сантехніка для кухні у 2022 році

Один ключовий елемент будь-якої кухні - зона мийки. Кухонна сантехніка не зазнає кардинальних змін, але все ж таки нові розробки виробників, дозволяють вибрати з досить широкого асортименту товарів вироби, що найбільш підходять під популярні дизайни сучасних кухонь.

Кухонні раковини слід обирати за принципом злиття або контрасту. Тобто виріб повинен або практично зливатися зі стільницею, перегукуючись за відтінком та фактурою, або навпаки - виділятися, граючи роль яскравого помітного елемента.
Найбільш актуальними в цьому сезоні залишаються мийки зі штучного каменю: практичне та довговічне обладнання, яке представлене у безлічі варіантів форм та відтінків.
Любителям сміливих рішень дизайнери рекомендують звернути увагу на фактурні металічні мийки з міді, латуні або сталі.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 63 Інтер’єр кухні 2022. Фото 64 Інтер’єр кухні 2022. Фото 65


Не варто забувати і про змішувач для кухні. Намітилася стійка тенденція щодо обладнання домашніх кухонь професійними змішувачами, що мають високий вилив та практичну висувну лійку. Також можна вибрати змішувач для кухні з лійками-розпилювачами, оснащеними економічною аерацією для скорочення витрати води, що використовується.
Безконтактні моделі змішувачів, обладнані сенсорними датчиками з'являються в колекціях багатьох брендів і користуються попитом у покупців. Крім того, на ринку з'явилися абсолютно новий формат змішувачів із вбудованим фільтром для якісного очищення питної води.
З кольорів обладнання залишаються затребуваними різні відтінки золота, чорні та білі матові вироби, а також звичні хромовані змішувачі.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 66 Інтер’єр кухні 2022. Фото 67 Інтер’єр кухні 2022. Фото 68

Освітлення як частина інтер'єру кухні. Фото

Освітлення кухні студії грає не останню роль в інтер'єрі. Мається на увазі як загальний розподіл світла та тіні у просторі, так і обігравання самих світильників як вагомих декоративних елементів. Світло важливе для створення потрібної атмосфери, їм можна додатково розмежовувати зони приміщення та підкреслювати потрібні акценти.

Одним з головних трендів у підборі освітлювальних приладів стає використання розкішних акцентних люстр над обідньою зоною або кухонним островом. Цей дизайнерський прийом допомагає сконцентрувати основну увагу на головній частині кімнати та розмежувати загальний простір.
Основне світло може складатися з лінійного діодного, непомітних точкових або профільних металевих світильників по периметру приміщення.
Кулясті мінімалістичні освітлювальні прилади (одиночні або згруповані) використовуються як у якості центрального світла, так і поєднуються ансамблями з подібними бра і торшерами для створення глибокої багаторівневої картини світла.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 69 Інтер’єр кухні 2022. Фото 70 Інтер’єр кухні 2022. Фото 71

Декор та аксесуари - деталі дизайнерської кухні

Дрібний декор та кухонні аксесуари вигідно доповнюють та підкреслюють загальну стилістику дизайну інтер'єру кухні 2022. Як декор виступають як набори посуду, розміщені на відкритих полицях.

Це може бути як лаконічний однотонний посуд, так і акцентні сервізи, глазуровані, фарфорові, що імітують глину або камінь і виконані в актуальній стилістиці. Кухонне начиння, виконане "під мармур" виглядає гранично модно. Це можуть бути обробні дошки, підставки під гаряче або навіть качалки та лопатки.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 72 Інтер’єр кухні 2022. Фото 73 Інтер’єр кухні 2022. Фото 74


Живі рослини в інтер'єрах розбавляють атмосферу свіжістю та яскравими фарбами й продовжують собою еко-тренд на природність. Зверніть увагу на фіто-елементи у вигляді композицій у витончених вазах, рослин у мармурових горщиках або навіть міні-городи для вирощування мікро-зелені.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 75 Інтер’єр кухні 2022. Фото 76 Інтер’єр кухні 2022. Фото 77


Аксесуари для миття повинні поєднуватися з сантехнікою: рейлінги, гачки, тримачі для паперових рушників та інше краще вибирати кольору та матеріалу, подібного до змішувача. А дозатор для рідкого мила краще відразу підібрати з однієї колекції з мийкою.

Інтер’єр кухні 2022. Фото 78 Інтер’єр кухні 2022. Фото 79 Інтер’єр кухні 2022. Фото 80


Скориставшись нашим оглядом нових трендів в інтер'єрах кухні, вам, безсумнівно, вдасться втілити найбільш актуальні ідеї у своєму будинку. Орієнтуйтесь на свій смак та потреби, щоб підібрати ідеальний формат кухонного простору, адже це саме та зона, де проходитиме більша частина вашого домашнього часу. І так важливо, щоб щоразу ви насолоджувалися комфортом та естетикою. В інтернет-магазині Keramis ви знайдете безліч потрібних товарів для облаштування кухні від провідних європейських виробників, виконаних у найтрендовіших та найсучасніших дизайнах.




Плитка для кухні

7 товарів




Змішувачі для кухні

7 товарів




Мийки кухонні

7 товарів

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет