Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як коронавірус змінює інтер’єри та дизайн нашого будинку?

Як пандемія вплинула дизайн інтер'єрів

Вже понад два роки світ живе у абсолютно новому форматі. Пандемія коронавірусу, що несподівано сталася, встигла торкнутися кожного і вплинути практично на усі сфери життя людини. Зміни торкнулися і житлових просторів, у яких мільйони людей були замкнені на тривалий карантин.

Що пандемія привнесла в дизайн інтер'єрів і як тепер виглядає сучасний будинок, дізнаєтесь із цієї статті.

Вплив коронавірусу на дизайн інтер'єрів

Як пандемія вплинула дизайн інтер'єрів?

Опинившись у тривалій самоізоляції і втративши можливість проводити час на природі та в громадських місцях, багато хто звернув увагу на своє житло, оцінив його комфортність або помітив якісь недоліки.

Дехто навіть переосмислив загалом концепцію свого будинку чи квартири, адже довелося змінити призначення багатьох кімнат та знайти компроміси з іншими домочадцями у процесі поділу особистого простору для кожного.

Як вплинув карантин на дизайн інтер'єрів

Поділ кімнат та зонування простору

Ще нещодавно, до появи коронавірусу, в інтер'єрах панував тренд на open space - вільні об'єднані площі, без зайвих стін, перегородок і дверей. Але коли більшість населення стали заручниками карантину, питання набуття та збереження хоч невеликого особистого простору, огородженого від втручання інших домочадців, став одним із головних. Пріоритети розташування кімнат різко змінилися, з'явилося прагнення інтер'єрного сепаратизму - чіткого зонування житла.

Поділ кімнат та зонування простору

Стіни, розсувні перегородки, штори на прихованих у стелі карнизах, масивні меблі як роздільники, і багато непомітних дверей - всі ці конструкції стали активно використовуватися в інтер'єрах, дозволяючи розмежувати простір і дати кожному члену сім'ї свій куточок.

Як поділити приміщення

Спокійні та мінімалістичні інтер'єри

До пандемії ми проводили набагато менше часу вдома: яскравий дизайн, строкаті стіни та екстравагантні деталі інтер'єрів здавались цілком доречними. Але цілими днями перебувати у візуально-насиченому просторі виявилося досить складно для багатьох. Від яскравих акцентів доводиться відмовлятися. Мінімалістичні стилі дизайну інтер'єрів вже не здаються нудними та одноманітними, а навпаки, надають житлу спокійну атмосферу. Оточивши себе нейтральними кольорами та лаконічним декором вдасться зберегти внутрішню рівновагу.

Чому популярний мінімалізм

Наближення до природи

У найскладніші періоди карантин передбачав повну ізоляцію людей у приміщеннях, жителям мегаполісів заборонено було виходити на вулицю, їздити у транспорті та навіть гуляти у парках та скверах. Обмеження на подорожі та туризм досі залишаються у багатьох країнах світу. Міські мешканці у своїх кам'яних коробках скучили за природою: по шуму морських хвиль, по темній зелені гірських лісів і строкатості гарячих тропіків.

Який дизайн у тренді

Тренди на натуральність, екологічність та природні матеріали легко простежуються в останніх роботах провідних дизайн-студій. Виробники оздоблювальних матеріалів також поспішають наздогнати моду на природність, що ми й побачили на міжнародній виставці Cersaie 2021, де панували всі відтінки зеленого та яскраві рослинні візерунки.

На піку популярності виявився і декор із кімнатних рослин, цілі стелажі, обставлені великолистяними квітами, стали живими куточками у багатьох будинках.

Як озеленити квартиру

Облаштування домашнього офісу.

Минулого року всі виявилися рівними перед суворим режимом самоізоляції: юристи, бухгалтери, програмісти, вчителі... практично представники всіх професій тією чи іншою мірою змушені були дізнатися, що таке дистанційна робота. Новим “видаленникам “ довелося перейти з організованих офісів додому, де у багатьох не виявилося не те щоб обладнаного кабінету, а навіть вільного кута, де можна спокійно працювати та спілкуватися з колегами у відеоконференціях. Адже вдома знаходиться вся родина, часто з галасливими дітьми, нервовими підлітками чи балакучими бабусями. Найзручніше місця, щоб зосередитися на робочих процесах складно і знайти. Тим більше, нікому не хочеться показувати під час ділового відео-дзвінка свій домашній хаос.

Як облаштувати домашній офіс

Виникла гостра необхідність облаштування домашнього простору під ізольований міні-офіс. І ця тенденція продовжує зберігатися, адже карантинні обмеження все ще чинні, а багато співробітників обрали для себе найкомфортніший варіант часткового поєднання режиму роботи "дім-офіс".

Де у квартирі зробити робоче місце

Поява повноцінної кухні та столової зони.

Коли коронавірус почав захоплювати світ, першими закрилися місця громадського харчування, адже в ресторанах, кафе та закусочних так мало вільного простору і так багато можливостей передачі вірусу.

Міські жителі, які звикли обідати бізнес-ланчами та використовувати кухню тільки для перекусів, виявили, що їхній невеликий дизайнерський кухонний куточок зовсім незручний, щоб приготувати сімейну вечерю, і там взагалі немає місця для зберігання тижневого запасу продуктів.

Як спроектувати кухню

Тепер кухні проектуються як зручні ємні простори, з продуманою ергономікою, поділом зон для зберігання, обробки та приготування продуктів. І бажано обмежити цю зону від інших кімнат або подбати про потужну вентиляцію, щоб уся квартира не пропахла запахами їжі, що готується.

Також здали свої позиції і популярні в докарантинні часи вітальні з диваном та кавовим столиком замість великого обіднього столу.

Поява повноцінної кухні та столової зони

Облаштування комфортної зони для спільних обідів та вечерь, або навіть проведення невеликих домашніх урочистостей, стало вкрай актуальним у період пандемії. Щоб зібрати з друзями вдома на вечірку або влаштувати коханій людині романтичну вечерю, потрібні також відповідні умови. Тут на допомогу приходять сучасні технології, наприклад встановивши діммер, можна налаштовувати інтенсивність і відтінок освітлення кімнат для створення потрібної атмосфери, а розкладні меблі легко трансформуватимуться під різні ситуації.

Де зустрітися з друзями на карантині

Зміна призначення приміщень.

Коронавірус змінив дизайн інтер'єрів деяких будинків до невпізнання. Крім зовнішніх змін, змінилися функції багатьох приміщень. І всьому виною все та ж ізоляція, незважаючи на яку ми все одно не відмовилися від улюблених занять і вигадали їм нові формати.

Як карантин вплинув на будинки

Прогулянки балконом

Всіми забуті засклені балкони, на яких роками зберігалися старі речі та непотріб, з приходом пандемії швидко звільнилися від усього мотлоху, а іноді й від вікон. Адже для мешканців багатоповерхівок саме вони стали єдиним доступним місцем для прогулянок на свіжому повітрі.

В Україні не було відомих випадків балконних карантинних вечірок, як у Європі, але й у нас балкони стали більш відкритими, модно застеляти їх штучною травою, обставляти садовими меблями та обладнувати там зону для відпочинку.

Як облаштувати відкритий балкон

Все більший попит мають і квартири з виходом на відкриту терасу. Дахи нових багатоповерхових будинків також використовуються як місце для посиденьок на свіжому повітрі з вражаючими урбаністичними панорамами.

Як зробити на балконі зону відпочинку

Кінотеатр на улюбленому дивані

Закрито театри, концертні зали та кіно, скасовано культурні заходи, але людина завжди прагнутиме до мистецтва та спілкування. Тим більше, що може бути краще, ніж зустріч із друзями наприкінці робочого тижня з особливим приводом. Збиратись на кіноперегляди теж стали вдома. Сучасні проектори та стереосистеми мають цілком доступну вартість та прості в установці. Так у багатьох гостинних з'явилися домашні кінотеатри, де нехай не в таких же масштабах, але на великому екрані можна подивитися новий фільм, не встаючи з дивана.

Навіщо потрібний домашній кінотеатр

Відокремлене місце для хобі

Працювати та відпочивати в межах одного будинку краще у різних просторах, щоб розділити ці заняття та не вигоріти емоційно, поки пандемія не відпустить усіх нас на волю.

Де влаштувати домашній спортзал

Улюбленими заняттями не варто нехтувати. Звільнивши кімнати від зайвих речей, знайдеться куточок для хобі всіх домочадців. Для когось це буде килимок для йоги біля панорамного вікна, у когось бігова доріжка на балконі, а поставивши зручне крісло під теплим світлом торшеру можна облаштувати ідеальне місце для читання книг. Стіни та перегородки, що розділяють кімнати, допоможуть зберегти особисті переваги кожного члена родини.

Як облаштувати домашню бібліотеку

Чистота та дезінфекція – гарантія особистої безпеки.

Ніколи ми так багато не думали про чистоту, як за останні роки. Пандемія змусила людство не лише якісно мити руки, на яких накопичуються мільйони мікробів, а й переглянути стандарти дезінфекції та очищення як повітря, яким ми дихаємо, та всіх поверхонь, з якими контактуємо.

Дезінфекція під час пандемії

Пристрої з функціями очищення та дезінфекції

Інженери провідних фірм-виробників спільно з дизайнерами винаходять нові пристрої для захисту від поширення інфекцій. Раніше подібне обладнання потрібне було тільки для медичних закладів та спеціальних підприємств, але тепер вони є актуальними і для домашнього використання.

Популярності набирають кондиціонери та спліт-системи з функціями очищення та іонізації повітря. Є й окремі пристрої для очищення повітря у приміщеннях. У передпокої, куди потрапляє більшість вірусів з вулиці, встановлюються спеціальні дезінфікуючі ультрафіолетові лампи.

Навіщо потрібне чищення повітря

Антибактеріальне покриття обладнання та оздоблювальних матеріалів.

Заводи-виробники обладнання та оздоблювальних матеріалів для дому також подбали про додаткову дезінфекцію своєї продукції.

Асортимент сантехніки та кухонного обладнання поповнився раковинами та мийками, покритими антибактеріальним захисним шаром.

Сантехніка з антибактеріальним покриттям

Провідні бренди кераміки також пропонують можливість замовлення додаткового антибактеріального покриття для керамічної плитки та керамограніту.

Виконане з використанням наночастинок срібла, таке покриття забезпечує тривалу чистоту поверхонь та додатковий захист від усіх видів бактерій та вірусів. Замовити цю послугу можна у продавців під час оформлення покупки у нашому магазині.

Де придбати плитку з антибактеріальним покриттям

Безконтактні технології

Під час пандемії у багатьох будинках з'являється все більше предметів побуту, якими можна користуватися, зайвий раз до них не торкаючись. Починаючи від ручок шафи, які відкриваються від натискання на них ліктем або коліном, і закінчуючи передовими технологіями "розумного будинку", за допомогою яких можна керувати всіма системами за допомогою смартфона або голосових команд.

Також у багатьох ванних кімнатах з'явилися безконтактні регулятори освітлення, сенсорні та автоматичні диспенсери для рідкого мила та інших миючих засобів.

Де купити сенсорний дозатор для мила

Є можливість встановити безконтактні змивні кнопки для інсталяційних систем унітазів.
Раковини, ванни та душові у багатьох будинках тепер обладнуються тепер безконтактними змішувачами, що подають воду як тільки до них підносять руки . Багато різноманітних моделей дозаторів та змішувачів ви з легкістю знайдете на нашому сайті та в салонах мережі Keramis.

Де купити сенсорний змішувач

Підсумовуючи, можна зробити висновок про те, що хоч коронавірус і перевернув з ніг на голову наше звичне життя, але в будь-якій ситуації люди успішно адаптуються та підлаштовують під нову реальність весь простір навколо себе. Всесвітня пандемія хоч і привнесла до зовнішнього світу частку тривоги та паніки, але в наші будинки в цей період навпаки наповнились комфортом, затишком та спокоєм. Пішло багато зайвого і поверхового, а на очах залишилося якраз найважливіше і потрібне для безпечного та розміреного повсякденного життя.




Сенсорні змішувачі

8 товарів




Безконтактні змивні кнопки

4 товара

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет