Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Які стилі дизайну інтер’єру бувають?

Зміст:
  1. Стиль інтер'єру - фундамент дизайну
  2. Історія створює класику
  3. Етнічні традиції – джерело натхнення
  4. Сучасність диктує нові стилі

Непорушна класика, затишний рустик, трендовий мінімалізм, яскравий ф'южн… - не заплутатися у багатьох стилях оформлення інтер'єру дуже складно. Коли перед нами ставиться непростий вибір, у якому ж стилі оформити свій будинок, голова йде обертом від незнайомих назв та визначень. Щоб полегшити це завдання, ми склали короткий гід за основними напрямками стилів дизайну інтер'єрів. У ньому ми не просто опишемо окремі стилі, а допоможемо зрозуміти, як влаштований цей продуманий світ дизайну та як у ньому не заблукати.

Які бувають стилі інтер'єру

Стиль інтер'єру - фундамент дизайну

"Внутрішній світ" будь-якого приміщення – його інтер'єр. Сам простір з його формою та обсягами, будівельні конструкції стін, підлоги та стель, види оздоблювальних матеріалів та всі елементи внутрішньої обстановки (меблі, декор, текстиль) у сукупності визначають стильовий напрямок кожного окремо взятого інтер'єру.

Поряд із забезпеченням комфортного простору для проживання, функціональне та художнє наповнення кімнат покликане створювати особливу візуальну естетику. Завдяки вивіреній гармонії різних стилів дизайнів, з'являються готові "формули", дотримуючись яких, легше досягти того самого бажаного балансу між практичністю та красою.

Як вибрати стиль інтер'єру
Оформляючи приміщення у рамках обраного стилю, набагато легше досягти візуальної гармонії.

На даний момент дизайнери визначають вже понад сотню різних стилів інтер'єрів. Рідко коли стилі з'являються штучно, вони народжуються і зазнають змін переважно найприроднішим чином: вимальовуючись з історичних епох, відокремлюючись від етнічних традицій, випливаючи з найважливіших культурних подій та досягнень світу мистецтва та технологій.

Як формуються стилі
На формування основних стилів впливає безліч факторів життя людей.

Всі існуючі на сьогодні стилі інтер'єру можна розділити на три основні великі групи: історичні (класичні), етнічні (географічні) та сучасні.

Історія створює класику

Класичні чи історичні стилі:
Єгипетський, античний, романський, готичний, ренесанс, маньєризм, бароко, рококо, класицизм, неокласицизм, ампір, еклектика, модерн, функціоналізм (баухауз), модерн, ар-деко, романтизм, шинуазрі, бідермеєр, конструктивізм.

Які бувають історичні стилі інтер'єру
Загадка та містика у сучасній інтерпретації готичного стилю.

Ці стилі формуються протягом існування всієї нашої цивілізації, випливають з історичних епох і властивих їм тенденцій. Багато з них повторює своїми назвами стилі живопису, культури та архітектури, що зародилися в період виникнення того чи іншого стилю оформлення інтер'єру. Класичні стилі у своєму первозданному вигляді зберігаються у музейних експозиціях, на картинах та сторінках книг тих періодів. З часом вони підлаштовуються під мінливий світ і мають різноманітні сучасні стилізації.

Як оформити вітальню в класичному стилі
Класичні стилі того чи іншого періоду і сьогодні знаходять своє відображення у багатьох інтер'єрах.

Найдавнішим із класичних вважають єгипетський стиль, який проіснував у своїй епосі понад 4 тисячі років. У сучасних інтер'єрах від нього можуть використовувати тільки окремі деталі: простори з симетричними колонами, стіни з росписами ієрогліфів, скульптурки стародавніх божеств у вигляді декору та лотоси, що вінчають склепіння.

Як оформити інтер'єр у єгипетському стилі
Продумана єгипетська стилізація інтер'єру може бути не менш актуальною, ніж сучасні стилі.

Помпезне бароко і розкішне рококо відразу впадають у вічі завдяки вигадливим округлим формам, розмаїттю ліпнини та кольорам благородних металів. Асоціюються у кожного з європейськими палацами та істинно королівськими покоями.

Класицизм набув найбільшої популярності завдяки гармонійному поєднанню врівноваженої ідеології раціоналізму і свободи просторів, запозиченої в античної естетики. Світлі тони приміщень, лаконічні візерунки, стійкі масивні меблі, розумні симетричні форми, розкіш, виражена в деталях, перейшли в сучасну класику, де набули свого доповнення новими матеріалами та елементами.

Як оформити будинок у класичному стилі
Класицизм - воістину нестаріючий стиль, що у всі часи займає перші місця серед популярних стилів.

Еклектика та арт-деко виникли із симбіозів різних історичних стилів, поєднуючи в собі елементи конструкцій, оздоблення та оформлення з різних стилів та намагаючись знайти ідеальний баланс.

Модерн, який також виступив у погоню за симбіозом простоти та естетики, являє собою універсальний синтетичний стиль інтер'єру на стику 19-го та 20-го століть.

Як оформити кімнату в стилі арт-деко
Яскравий і арт-деко, що запам'ятовується, особливо актуальний в оформленні гостинних і спалень.

Етнічні традиції – джерело натхнення для дизайнерів

Географічні чи етнічні стилі: Африканська, марокканська, арабська, японська, китайська, індійська, російська, скандинавська, французька, англійська, американська та інші.

Етностилі являють використання культурних особливостей, традицій та мотивів різних етносів та народів світу, як основи для вибудовування інтер'єру приміщень. Ці стилі, як і історичні, вкрай рідко зустрічаються у чистому вигляді, а у сучасних інтер'єрах більше грають роль стилізацій. Завдяки цьому прийому вдається переосмислити звичні оздоблювальні матеріали, предмети меблів та створити цікаві простори з особливою атмосферою того чи іншого етносу.

Що таке етнічний стиль
Поширенню та переплетенню етнічних стилів сприяють процеси глобалізації та відкритості сучасного світу.

Серед етнічних стилів виділяються дві великі групи:

  • Орієнтал стиль – східні мотиви азіатських та арабських країн надихають дизайнерів на створення пишних та барвистих інтер'єрів. Повітряні простори, рослинні візерунки, живі натуральні фарби яскравих акцентів на нейтральних фонах, низькі м'які меблі, що огортають, використання текстур текстилю, дерева і каменю, приглушене розслаблююче освітлення, ненав'язливий витончений декор і навіть включення водних елементів. Поєднання східних стилів створює інтер'єри, які допомагають знайти душевну рівновагу.
  • Як оформити інтер'єр у східному стилі
    Орієнтальний стиль поєднує у собі різні риси інтер'єрів східних країн.
  • Кантрі - друга група, що виділяється серед географічних стилів.
    Провінційні сільські будинки є унікальними і неповторними, їх стиль не диктували модні віяння. Вони виросли із землі своїх народів і увібрали в себе їхню глибинну ідентичність.
    Степове американське ранчо, оброблене масивними брусами з кованими аксесуарами, заставлене великими шкіряними меблями зі шкурами тварин замість килимів і рушницями на стіні, відбиває характер свого господаря-ковбоя.
    Що таке кантрі стиль у дизайні
    Масивні конструкції, великі меблі та приглушене освітлення забезпечують затишок інтер'єру в стилі ранчо.
    Традиційний англійський котедж з його стриманістю, функціональністю, клаптиковим текстилем, широкими кріслами та чайним сервізом у вінтажному серванті увібрав у себе всю практичність англійців.
    Англійський стиль оформлення інтер'єру
    Стиль англійських котеджів - поєднання комфорту та традиційних деталей.
    Французький характер провансу в його білих шторках, що летять, різьблених світлих меблях, майстерно розписаних порцелянових баночках на полицях і гілочках розмарину і лаванди, недбало залишених то тут, то там.
    Як оформити будинок стилі прованс
    Світлі тони, старі меблі та аксесуари, велика кількість декору - характерні риси провансу.
    Сюди ж входять стилі наповнених повітрям середземноморських вілл, кам'яних швейцарських шале, зроблених з колод російських хат, тропічних бунгало і багато інших.
  • Як оформити будинок у стилі шале
    Завдяки обробці з натуральних матеріалів, різноманітності панорамних вікон та м'яких меблів стиль шале завоював шанувальників у всьому світі.

Окреме місце серед етностилів займає вкрай популярним кілька років тому скандинавський стиль інтер'єру. Увібравши традиції датчан, шведів і фінів, з їх ідеологією комфорту та естетики простоти, він багато в чому відображає потреби сучасного світу у зручності, мінімалізмі, естетиці та екологічності у всьому, що нас оточує.

Що таке скандинавський стиль
Популярність скандинавський стиль набув через доступну вартість його ключових елементів.

Сучасність диктує нові стилі.

Незважаючи на безліч вже існуючих різних стилів інтер'єрів, їхня кількість продовжує зростати з кожним роком. Технології ні на хвилину не уповільнюють свій розвиток, розум людини постійно прагне відкриттів, дизайнери вигадують нові рішення для облаштування інтер'єрів. Найцікавіші з них завойовують шанувальників і згодом набувають форми нових стилів, що використовуються для оформлення житлових приміщень та громадських просторів.

Які бувають сучасні стилі дизайну інтер'єрів
В оформленні інтер'єрів у сучасних стилях важливу роль відіграє використання новітніх технологій..

Хай-тек, фьюжн, гранж, мінімалізм, контемпорарі, функціоналізм, поп-арт, лофт, лаундж, техно, шеббі-шик, кітч, бохо, екостиль, біоніка і ще з десяток нових сучасних стилів розвиваються, поєднуються, швидко змінюються та надихають дизайнерів втілювати ультрасучасні рішення в унікальних інтер'єрах.

Які популярні стилі інтер'єрів
Найчастіше кілька сучасних стилів поєднуються в одному інтер'єрі, забезпечуючи його оригінальність та унікальність.

Гаражний лофт вже встиг приїстись своїми облупленими стінами, грубими меблями та зістареними текстурами. Він поступається місцем такому ж просторому, але більш розкішному гранжу, з його дорогими меблями, добротним якісним текстилем і яскравими великими арт-елементами.

Як оформити інтер'єр у стилі гранж
Гранж - вільний простір, великі вікна, лаконічні меблі та яскраві масштабні акценти.

Сканді перетворюється на екостиль, залишаючи білі стіни, багато світла, комфорт і хьюгге філософію, але заперечуючи дешеві штучні матеріали в обробці та декорі. Екологічний стиль диктує дбайливе ставлення до довкілля та довговічність використання наповнення інтер'єру.

Що таке еко стиль дизайну
Завдяки кольорам і натуральним і безпечним матеріалам еко стиль часто вибирають для оформлення дитячих кімнат.

Глянцевий "пластиковий" гламур канув в історію, його колишні шанувальники тепер віддають перевагу богемному бохо, що дає свободу від правил і умовностей.

Як оформити вітальню в стилі бохо-шик
Бохо передбачає внутрішню та зовнішню свободу від традицій та відсутність чітких правил.

Хай-тек залишив після себе багато технологічних рішень, але аскетичний мінімалізм, що змінив його, і трендовий контемпорарі, що набирає популярності, формують зрозумілу обстановку без складних візуальних деталей. Геометричні форми, рідкісні великі деталі, нейтральні відтінки, доречний декор та максимальна функціональність поєднує ці стилі та зводить їх на пік популярності.

Що таке контемпорарі у дизайні
Сучасна розкіш та мінімалізм поєднані у модному стилі контемпорарі.

Процес зміни та народження нових стилів та нових інтер'єрів неможливо зупинити. Творчі пориви, технологічні досягнення та прагнення до різноманітності штовхають дизайнерів все до нових та нових обріїв. Встигнути за інтер'єрною модою досить складно, і в принципі не варто цього прагнути. Краще покластися на свою інтуїцію і вибрати стиль інтер'єру, що підходить саме вам, вашому характеру та способу життя. Простір, в якому ви живете, стане відображенням вашого внутрішнього світу і буде ідеальним притулком від зовнішніх негараздів.

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет