Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Чим розбавити сіру кухню в інтер’єрі?

Зміст:
  1. Основні правила облаштування сірої кухні.
  2. Які кольори поєднуються із сірим в інтер'єрі кухні?
  3. 5 способів розбавити сіру кухню?

Інтер'єр нейтральних сірих відтінків – гарне рішення для облаштування приміщень у мінімалістичних дизайнах. Багатьом подобається ідея оформлення кухні у сірих тонах, адже цей універсальний колір асоціюється зі спокоєм та комфортом та відрізняється особливою практичністю у побуті. Сьогодні ми дізнаємося про всі нюанси оформлення кухні в сірому кольорі, і постараємося визначити, чим розбавити сіру кухню в інтер'єрі?

Чим розбавити сіру кухню в інтер'єрі

Палітра сірих відтінків широка та різноманітна, за її допомогою можна створювати стильні строгі інтер'єри, які точно не застаріють при зміні модних тенденцій. Ці кольори давно полюбилися шанувальникам класики, адже вони надають духу стриманої аристократичної розкоші. Усі, хто не відстає від трендів, також звернули увагу на актуальні сірі тони, які підкреслюють атмосферу спокою та аскетичності, але при цьому є виграшним фоном для оригінальних акцентів.

Як розбавити сіру кухню в інтер'єрі
Відтінки сірого давно полюбилися шанувальникам класики, адже вони надають духу стриманої аристократичної розкоші.

Основні правила облаштування сірої кухні.

Сіра палітра знаходиться на стику чорного та білого, що робить її універсальною та досить популярною у всі часи. Але як і будь-який з кольорів гами, він має свої суттєві недоліки та значні переваги, які необхідно враховувати при плануванні приміщень у сірих тонах.

Плюси сірої кухні:

  • універсальний, чудово поєднується з багатьма кольорами;
  • підходить інтер'єрам практично будь-якого стилю;
  • не втрачає актуальності;
  • не маркий, на сірому не сильно помітні відбитки та розводи;
Плюси та мінуси сірої кухні
Сірий підкреслює стиль та відмінний смак мешканців.

Мінуси сірого кольору кухні:

  • темні відтінки візуально зменшують простір, маленька кухня у сірих тонах - не найвдаліше рішення;
  • суцільний сірий монохром створює похмуру та незатишну атмосферу;
  • нестача освітлення робить простір важким та тісним.

Поєднуючи між собою відтінки сірого, можна отримати різні оптичні ефекти: “розсунути” кухню по ширині або візуально витягнути стелі вгору, і навіть приховати недоліки в конструкції кімнати.

Переваги сірої кухні
Кухні у сірих тонах вимагають простору.

Сіра кухня в інтер'єрах різних стилів.

Як ми вже вказали, сіра кухня добре виглядатиме в дизайні практично будь-якого стилю. Але найбільш гармонійно цей колір підкреслить особливості класичного та сучасних напрямків.

Сіра кухня у переосмисленні класичного стилю найчастіше розбавлена поверхнями у бежевих тонах та оздобленням з масиву дерева. Стільниця з натурального чи штучного каменю, буфет з різьбленим фасадом, візерунчасті люстри та підібраний зі смаком декор додадуть такому гарнітуру елегантності.

Сіра кухня в інтер'єрах різних стилів
Традиційний класичний стиль вітає сіру палітру.

Другим за популярністю інтер'єрним стилем, де часто можна зустріти сіру кухню, є мінімалізм. Чорно-сіро-біла гама – основа лаконічного простору. Доповнений дерев'яними поверхнями, оздобленням під натуральний камінь та сучасною технікою з фасадами "металік", такий інтер'єр відображає практичність і максимальну функціональність простору.

Кухня у стилі мінімалізм
У мінімалізмі можна використовувати як найсвітліші відтінки, так і темні.

Сірий - один із головних відтінків лофта. Нейтральний та глибокий колір “мокрого асфальту” поєднується з цегляною кладкою, фактурною бетонною штукатуркою та дерев'яними меблями. Грубі металеві деталі, чорні контрастні покриття та природне освітлення великих вікон не дозволять сірій кухні у стилі лофт виглядати нудно та пересічно.

Кухня в стилі лофт
Суворий сірий відмінно виглядає в брутальному лофті.

Фасади кухонного гарнітура в пастельній світло-сірій гамі - невід'ємна деталь інтер'єру в романтичному сільському стилі прованс. Приємний димчастий та попелястий колір може мати відтінки лавандового, рожевого, блакитного. Найчастіше в сірому кольорі буде виконано сам кухонний гарнітур, що має фарбовані фасади з ефектом старого дерева.

Кухня в стилі прованс
Пастельні відтінки сірого підкреслюють легкість провансу.

Досить популярний сірий колір в трендовому скандинавському інтер'єрі, а також його можна зустріти в кухнях будинків, оформлених у стилі модерн, ретро та багатогранній еклектиці.

Кухня у скандинавському стилі
Сірий - один з кольорів, що найчастіше зустрічаються в інтер'єрах скандинавського стилю.

Матова або глянсова поверхня: що вибрати?

Два варіанти сірої кухні, що принципово відрізняються - глянсова і матова.

Сірий мат виглядає ультрасучасно та використовується частіше, адже оксамитова сіра текстура матових фасадів дає благородний сатиновий відблиск, колір виглядає більш глибоким та насиченим. Практичність і функціональність також на боці матових поверхонь: під час експлуатації кухні людина дуже часто контактує з фасадами, а розводи, відбитки та сліди від бризок води на матовому покритті не сильно видно.

Що краще матова чи глянцева кухня
Матові сірі фасади насичені та благородні.

Глянсовий сірий набагато рідше, але все ще використовується в кухонних комбінаціях. Може використовуватися таке покриття у технологічних стилях хай-тек та біоніка. Але треба пам'ятати про те, що сірий глянець автономний і не терпить яскравих кольорів-компаньйонів. Гармонійно доповнити його можуть лише білі та бежеві тони.

Матові або глянцеві фасади кухні
Гладкий і блискучий глянець відбиває світло і робить глибше приміщення.

Підлога та стеля кімнати з сірою кухнею

Підготуйтеся до того, що сірий дизайн кухні диктуватиме умови оформлення усієї кімнати. Так вибір оздоблювальних матеріалів підлоги і стелі обумовлюють найяскравіші елемент кімнати - сірі кухонні меблі.

Яку підлогу зробити на сірій кухні
Монохромні візерунки можуть добре підійти для покриття на підлозі кухні сірих відтінків.

Можна використовувати гру контрастів або комбінувати темні та світлі відтінки.
Найкраще виглядатиме підлога натуральних природних відтінків трохи темніше домінуючого кольору. Дерево, бетон, камінь мармур - зробивши вибір на користь натуральності, ніколи не помилитеся.

Стеля ж, навпаки, має бути світлою. В ідеалі - біла матова рівна стеля і впритул до неї високі кухонні шафки.

Яка має бути стеля сірої кухні
Сірій кухні найкраще підходять світлі лаконічні стелі, без складних конструкцій.

Які кольори поєднуються із сірим в інтер'єрі кухні?

Найвигідніше буде доповнити сірий колір його ж відтінками, інтер'єр з кількома тонами в одній гамі виглядає об'ємно та стильно. Це можуть бути і світло-попелясті та темно-антрацитові фасади, що поєднуються з металізованими покриттями та сталевою побутовою технікою.

Сірий цілком самодостатній, тому комбінувати його з іншими кольорами потрібно обережно. За правилами дизайну, візуальної гармонії можна досягти поєднуючи максимум до трьох кольорів: 60% основного, 30% - спокійний колір-компаньйон і не більше 10% на яскравий акцент. Не дотримуючись цього балансу, ризикуєте візуально навантажити інтер'єр і зробити його непридатним для постійного проживання.

Як зробити сіру кухню
Для різних частин кухні можна вибрати одразу кілька відтінків сірого.

Найчастіше використання сірого у монохромних чорно-білих комбінаціях. Білими можуть бути самі фасади (популярні кухні білий верх - сірий низ), так і різні елементи: стільниці, стіни, плитка фартуха. Поєднання з білим робить сірий інтер'єр чистим та просторим.

Як поєднувати білий з сірим
Білі фасади верхніх шаф добре поєднуються з сірим нижнім рівнем гарнітура.

Суворий чорний потрібно використовувати акуратно і при вірній комбінації вийде оригінальний дизайн у сучасному стилі. Чорна підлога, частина техніки або акцентна чорна люстра додадуть сірій кухні вишуканості та стилю.

Як зробити сіро-чорну кухню
Чорний колір - один із найкращих компаньйонів для сірого.

Відтінки та фактура натурального дерева – відмінні партнери сірого кольору. Вони додають йому не просто яскравості та контрастності, сіра кухня з деревом робить затишним весь інтер'єр. "Під дерево" можуть бути виконані як фасади, так і покриття для підлоги. Сіра кухня з дерев'яною стільницею чи меблями – актуальне рішення для сучасної квартири чи будинку.

Як поєднувати сіру кухню з деревом
Фасади та стільниці "під дерево" гармонійно розбавляють сіру кухню.

Пастельні відтінки теплої гами у різних варіаціях також підійдуть до сірого та зроблять інтер'єр більш домашнім та приємним. Бежевий, кремовий, кавовий, вершковий для фасадів, фартуха або елементів декору дозволяють створити благородний інтер'єр, дотримуючись колірного балансу.

Як додати в сіру кухню пастельні відтінки
Поєднання сірого з пастельними відтінками додає інтер'єру тепла та затишку.

З яскравими кольорами поєднувати сіру кухню слід дуже обережно. Насичені кольори здатні як прикрасити та розкрити сірий, так і придушити його, забравши на себе всю увагу. Сині відтінки додають холоду до приміщення, жовті - динаміки та сонячності.

Кухня синя із сірим
Глибокі відтінки синього розкривають та доповнюють сірий.

Благородний зелений та смарагд наповнять сіру кухню яскравими акцентами.

Кухня зелена з сірим
До сірого підходять ніжно-трав'яні відтінки зеленого, так і насичено-смарагдові.

Рожеві та фіолетові допустимі тільки в найсвітліших своїх відтінках, інакше зіллються в одну кольорову пляму і сірий виглядатиме брудно.

Кухня рожева з сірим
Приглушений рожевий на додаток до сірого надає кімнаті атмосферу романтизму.

З палітрою червоного потрібно бути обережним у будь-яких комбінаціях, а з сірим – тим паче. Агресивний червоний контрастує із сірими та складно сприймається людськими оком.

Кухня червона з сірим
Серед червоних краще зупинитися на бордових відтінках, і використовувати їх у міру.

Яка штукатурка чи шпалери підійдуть до сірого кухонного гарнітуру?

Якщо ви вибрали сірий колір основним для своєї кухні, то на стінах акценти робити не варто, вони повинні залишатися нейтральним фоном навіть при найсвітлішому відтінку кухонних меблів.

Які шпалери вибрати для сірої кухні
На сірій кухні краще виглядатимуть шпалери з ненав'язливими візерунками.

Стіни дають простору свободу, наповнюють його "повітрям". Сірі шпалери в інтер'єрі сірої кухні зіллються з меблями, зроблять кімнату візуально менше. Кращий вибір – однотонні максимально світлі шпалери з ненав'язливою текстурою, без яскравих візерунків та деталей.

Другий варіант – декоративна штукатурка без надмірностей, блискіток та глибоких фактур.

Штукатурка на сірій кухні
Підбирати колір декоративної штукатурки краще у відповідності до правил гармонії в дизайні.

Які штори вибрати під сіру кухню?

Текстиль – важлива складова інтер'єру, особливо якщо є бажання наповнити його затишком. Довжина і тканина може бути різною і залежати від загального дизайну та переваг домочадців. А ось фактура та колір штор можуть відіграти важливу роль, щоб наголосити на красі сірої кухні.

Які штори вибрати під сіру кухню
Органічно впишуться у сірий інтер'єр штори з натуральних тканин.

Універсальне рішення - графітові штори рівної текстури на пару тонів темніші від основного кольору гарнітуру. Цей варіант майже завжди впишеться до мінімалістичної кімнати.

Але цілком можливо вибрати цікаві контрастні штори, що поєднуються з сірим кольором, або обмежитися натуральними відтінками льону і бавовни.

Які штори підходять до сірої кухні
Якщо не знаєте, що вибрати - купуйте щільні темно-сірі штори.

5 способів розбавити сіру кухню?

  1. Фартух, що виділяється, або акцентна стіна
    Якщо хочеться чогось цікавого, перше, що потрібно додати до сірої кухні - оригінальний фартух. На піку популярності керамічна плитка з візерунком натурального каменю або мармуру, в тон їй можна підібрати керамограніт для підлоги.
    Яким зробити фартух на кухні
    Сіра кухня з фартухом під натуральний камінь ніколи не виглядатиме нудно.
    Стіна з широкоформатного керамограніту або дерев'яної рейки в обідній зоні стане яскравим акцентом, що надає інтер'єру стилю. Фотошпалери в цій зоні кухні також освіжать простір.
  2. Як оформити стіну на кухні
    Стіни з широкоформатного керамограніту в обідній зоні – актуальний тренд у дизайні.
  3. Стильна техніка
    Підібрана зі смаком сучасна побутова техніка, вбудована та окремо, здатна стати яскравим елементом кімнати. Акцент можна зробити на незвичайний холодильник чи стилізовану духовку. Головне, щоб стиль виконання зовнішніх поверхонь приладу відповідав загальній стилістиці вашого інтер'єру.
  4. Яку техніку купити на сіру кухню
    Побутова техніка може виконувати роль прикраси інтер'єру кухні.
  5. Відповідний декор
    Кухня в сірих тонах з яскравими акцентами у вигляді декору ніколи не виглядатиме нудно. Годинники, картини, аромасвічки, фоторамки та незвичайний посуд - все це стане у нагоді для того, щоб додати кухні оригінальних штрихів. У тренді натуральний рослинний декор: це можуть бути кімнатні квіти в горщиках, зрізані композиції в оригінальних вазах, модні останнім часом флораріуми або декор із вічнозеленого моху.
  6. Який декор вибрати для сірої кухні
    Оригінальний посуд та живі рослини в горщиках – популярні елементи для декору кухні.
  7. Правильне освітлення
    Основа стильного дизайну сірої кухні – грамотно підібране освітлення. Обов'язкове світлодіодне підсвічування фартуха не тільки виконує важливу побутову функцію, але і є тим самим середнім світлом, що підсвічує кухонний гарнітур зсередини. Декілька світильників потрібно розмістити в зоні обіднього столу, а по кутах кімнати додати торшери та бра. Так кухня розшириться візуально, а світлом буде підкреслено найважливіші елементи кімнати.
  8. Як розмістити світло на сірій кухні
    Рівень теплоти сірих тонів можна скоригувати штучним освітленням.
  9. Дизайнерська сантехніка
    Кухонна мийка - один із центральних елементів будь-якої кухні. Підібравши оригінальну модель мийки можна в будь-яку кухню, в тому числі і в сіру, зробити з неї незвичайний акцент. Купити раковину в тон стільниці або фасадів - вирішувати вам. Мийки зі штучного каменю та нержавіючої сталі, виконані в стилі всього гарнітура виглядають лаконічно.
    Яку сантехніку купити для кухні
    Дизайнерські змішувачі з колекцій Hansgrohe - чудовий вибір для сучасної кухні.
    Цікаві дизайнерські змішувачі та диспенсери для миючих засобів - стильні елементи, про які багато хто забуває, але саме аксесуари підкреслюють характер простору.
  10. Де придбати сантехніку для кухні
    Аксесуари бренду Grohe стануть стильним акцентом на сірій кухні.




Змішувачі для кухні

6 товарів




Кухонні мийки

6 товарів

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет