Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як обрати диспенсер для рідкого мила?

Зміст
  1. Як працює диспенсер для рідкого мила?
  2. Як зручно розмістити дозатор?
  3. З яких матеріалів виготовляють диспенсери?
  4. Який тип подачі засобу вибрати?
  5. Який дозатор для рідкого мила обрати для дому та офісу?
  6. На що звернути увагу при пошуках диспенсера?

За останні два роки всесвітня пандемія показала усім, наскільки важлива і незамінна якісна гігієна рук. Використання твердого брускового мила стає все більш неактуальним і навіть небезпечним. На зміну застарілих мильниць приходять зручні диспенсери .
Пристрої для дозування миючого засобу або антисептику дуже прості у використанні, при цьому економічні та гігієнічні навіть у громадських місцях.
Ми зібрали для вас всю найважливішу інформацію про різноманітність моделей і видів диспенсерів і допоможемо вибрати оптимальний варіант.

Як вибрати диспенсер для рідкого мила

Диспенсер або дозатор являє собою ємність для рідкого мила або антисептику, з якої порціями подається засіб при митті і обробці рук. Завдяки забезпеченню мінімального контакту з поверхнями, диспенсери давно вже використовують в медичних установах. Поступово їх почали використовувати в громадських закладах, і ось уже деякий час все більше людей віддає перевагу дозаторам і для домашнього користування.

Дозатор для мила

Як працює диспенсер для рідкого мила?

За своєю будовою розрізняють три основних типи дозаторів:

  • Механічні дозатори з'явилися раніше за всіх. Вони мають простий механізм, при якому натискання на кнопку або важіль запускає подачу порції мила. Практичність і демократична ціна забезпечили популярність таких моделей і сьогодні ними оснащена практично будь-яка громадська вбиральня.
  • Види дипенсерів
  • Ліктьовими дозаторами прийнято називати тип механічних пристроїв з ліктьовим приводом, тобто вони мають спеціальну ручку, на яку потрібно натиснути ліктем, щоб запустити подачу мила. Це якраз ті диспенсери, які вже багато років використовуються в медицині і на виробництвах, де потрібна підтримка високого рівня чистоти або навіть стерильності. Адже при ліктьовому механізмі виключається контакт приладу з руками.
  • Виды диспенсерів
  • Автоматичний диспенсер для рідкого мила, який ще називають сенсорним, став однією з останніх розробок у цій сфері. Вбудовані в ємність для мила датчики розпізнають, коли хтось підносить долоню до сенсорної зони, і запускають механізм подачі дози мила або антисептику. Працюють сенсорні дозатори безпосередньо від мережі, від батарейок або від вбудованих акумуляторів, які потрібно регулярно підзаряджати.
Види диспенсерів

Як зручно розмістити дозатор?

Виробники пропонують безліч варіантів дизайнів диспенсерів для дому та офісу.

  • Настільні мають найбільше розмаїття моделей. Їх можна розмістити в будь-якому зручному місці на раковині або поруч з нею. Легкі і практичні дозатори такого типу бувають різних обсягів, форм і дизайнів. Їх можна переносити і використовувати в якості стильного декору. Тому вони найкраще підходять для домашнього використання у ванних кімнатах і туалетах.
  • Типи диспенсерів
  • Настінні кріпляться безпосередньо на стіну біля раковини. Вони більше поширені в громадських місцях, тому що надійний монтаж гарантує збереження пристрою при великому потоці відвідувачів санвузла. Також такі дозатори з антисептиком практично встановлювати на вході в офісні і торговельні приміщення.
  • Типи диспенсерів
  • Вбудовані моделі дозаторів набувають популярності для установки на кухнях. Їх конструкція дозволяє приховати тубу з милом або засобом для миття посуду під раковину, залишивши ззовні лише лаконічний хромований клапан. Для монтажу вбудованого диспенсеру потрібно вирізати у раковині або стільниці отвір необхідного розміру.
    Типи диспенсерів

    Деякі моделі кухонних мийок випускаються вже з готовим місцем для установки дозатора. Багато виробників розробляють колекції мийок і дозаторів до них, виконаних в одному стилі з відповідних один до одного матеріалів.
  • Типи диспенсерів

З яких матеріалів виготовляють диспенсери?

Пластик - найуніверсальніший і бюджетний матеріал для туби і клапану диспенсера. Але при виборі такої моделі краще звернути увагу на якісний щільний пластик надійного бренду, а не економити на найдешевших дозаторах з Китаю, які дуже швидко ламаються і часто протікають.

Матеріали дозаторів

Металевий дозатор з алюмінію або нержавіючої сталі довговічний і зносостійкий, та при цьому виглядає досить презентабельно. Правильно оброблені металеві деталі і поверхні витримують високу вологість, не піддаються корозії і прості в очищенні і догляді.

Матеріали дозаторів

Скляні та керамічні диспенсери - найестетичніщі моделі. Багатий вибір форм та дизайнів приваблює любителів прикрасити інтер'єр ванної стильними акцентами. Зі скла або кераміки виготовляють туби для миючих засобів, і доповнюють їх клапанами з хромованого або штучно зістареного металу. Вони також прості в догляді і досить довговічні при дбайливому використанні.

Матеріди дозаторів

Який тип подачі засобу вибрати?

Пристрій різних диспенсеров допускає відмінності в видах дозуючих механізмів і отже, способах подачі засобів:

  • Для густого крем-мила, гелю для миття рук або засобів для миття посуду краще підійде диспенсер зі струменевим механізмом подачі.
  • Тип подачі розчинуу диспенсер
  • Для обробки рук антисептиком підходять моделі з дозованою подачею засобу у вигляді спрею.
  • Для отримання мильної піни потрібно обирати дозатор зі вспінювателем і заправляти його рідшими мильними розчинами. Такий спосіб найекономічніший.
  • Тип подачі засобу у диспенсер

Який дозатор для рідкого мила обрати для дому та офісу?

Обираючи відповідний тип дозатору, заздалегідь продумайте місце його розміщення і функції, які він буде виконувати.

Так для офісів і громадських приміщень найкращим вибором будуть автоматизовані настінні диспенсери з металу або міцного пластику об'ємом близько 1,5 літра. Їх пристрій зводить до мінімуму контакт брудних рук з поверхнями, а надійне кріплення і міцний матеріал забезпечують його чистоту і збереження.

Як обрати диспенсер

Обираючи дозатори для мила додому, можна зупинитися на вбудованих диспенсерах для миючих засобів на кухню, і мобільних переносних - для ванни і туалету. Обсягу туби 200-400 мл буде цілком достатньо для сім'ї. В останні роки на ринку з'являється все більше компактних сенсорних дозаторів для домашнього використання.

На що звернути увагу при пошуках диспенсеру?

Визначаючись з вибором диспенсера для рідкого мила, прислухайтеся до наших рекомендацій:

Підбирайте дозатор у комплекті з іншими аксесуарами для ванної. І не забувайте враховувати візуальну сумісність з сантехнікою і загальним дизайном кімнати. Виробники детально продумують колекції аксесуарів, щоб вони не тільки зручно розміщувалися, але і максимально поєднувалися між собою і виконували роль вишуканих акцентів в інтер'єрах.

Який диспенсер купити

Обираючи диспенсер, зверніть увагу на міцність і надійність елементів кріплення і механізмів клапана. Саме від якості цих деталей буде залежати довговічність його роботи.

Враховуйте репутацію фірми-виробника. Дійсно якісні вироби розробляються професіоналами і виготовляються з кращих матеріалів. У шоурумах Keramis представлені дизайнерські аксесуари провідних європейських брендів Kludi, Grohe, Omnires, Bemeta, Sonia та інші.

Поставтеся до підбору дозатора і аксесуарів не менш уважно, ніж до вибору інших елементів ванної кімнати. Крім виконання своїх прямих функцій, саме аксесуари створюють унікальний стиль будь-якого інтер'єру. І навіть дозатор для мила здатний не тільки забезпечити чистоту рук, але також прикрасити і гармонійно доповнити ваш простір.

Дозатори для мила Omnires

4 товара

Дозатори для мила Qtap

8 товарів
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет