Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як обрати скляну шторку у ванну?

Бризки навколо нової гарної ванни - це не тільки не естетично, а й абсолютно небезпечно. Вирішити цю неприємність можна за допомогою нехитрого аксесуара – шторки. Тільки не треба бігти в найближчий супермаркет за незграбною тканинною шторою - вони давним-давно застаріли! Ми пропонуємо вам щось краще - скляну шторку для ванни. Прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся про все, що необхідно, про цей практичний аксесуар і зможете з легкістю обрати найкращий варіант для своєї ванної кімнати.

Як вибрати скляну шторку у ванну

Ванна чи душова кабіна? - над вирішенням цього складного питання думають усі, хто робить ремонт у санвузлі. Але ви знаєте, що найбільш практичне і універсальне рішення 2 в 1 - ванна зі скляною перегородкою, що захищає від розбризкування води під час прийняття душу.

Сучасні перегородки-шторки - актуальний та красивий аксесуар для ванни, що виконує ряд важливих функцій:

  • захищають ванну від бризок води під час водних процедур;
  • розділяють та зонують суміщений санвузол;
  • є стильним декором для загального інтер'єру кімнати.
Як вибрати шторку для ванни
Практично невидимі скляні штори від Rea виконані в актуальному мінімалістичному дизайні.

В асортименті Keramis представлено безліч видів шторок для ванн зі скла з різними параметрами та дизайном. Давайте розберемося, чим вони відрізняються.

Які бувають скляні шторки для ванної кімнати?

Для початку важливо зрозуміти, що існує кілька основних видів конструкцій скляних шторок:

  1. Фіксовані шторки для ванної 
    Мають вигляд статичних перегородок, які встановлюються в області розташування душової системи або змішувача з душовою лійкою та частково закривають простір навколо ванни. Такі стулки мають прямокутну форму і кріпляться за допомогою профілю до стіни, що примикає, і борту ванни.
  2. Які бувають скляні шторки для ванної кімнати
    Фіксовані скляні перегородки від української фабрики Liberta - якісні та стильні вироби для вашої ванної кімнати.
  3. Розсувні скляні шторки 
    Акуратна модель, що дозволяє зберігати простір навіть найменшого санвузла. Є конструкцією зі стулками, які при відкритті з'їжджають по напрямних убік. Розсувні перегородки можна використовувати для ванн практично будь-якої форми.
  4. Види шторок для ванни
    Серед моделей перегородок від Radaway представлені розсувні шторки у різних дизайнах.
  5. Розпашні штори зі скла
    Виглядають дуже ефектно, але у повсякденному житті не особливо практичні. Механізм відкривання за принципом шафи - одна або обидві стулки відчиняються назовні і закриваються слідом за тим, хто увійшов. Така конструкція буде доречна лише у просторій ванній кімнаті. Якщо на торцях стулок немає додаткових накладок, така штора може закриватися недостатньо герметично.
  6. Який вибрати механізм для перегородки у ванну
    Для комфортної експлуатації стулок з розпашним механізмом потрібно більше вільного простору, ніж для інших видів.
  7. Шторки, що складаються
    Складні скляні конструкції складаються з кількох секцій у металевому профілі та збираються за принципом ширми. Вони досить стильно виглядають і так само, як і розсувні, заощаджують простір приміщення. Однак слід врахувати, що при кожному відкритті/закритті на механізми конструкції виявляється додаткове навантаження, через що вони можуть зношуватися швидше.
  8. Яку шторку для ванни купити
    Скляна шторка Rea, що складається, виглядає солідно і займає мінімум місця над ванною.

Розрізняються також дизайни кожного з видів захисних перегородок. Виробники старанно працюють над покращенням ергономіки та дизайну своїх виробів, щоб надати нам можливість точного підбору потрібного обладнання.

Дмитро Ковтун,
керівник мережі інтернет-магазинів Кераміс:
:

«Найбільшою популярністю в наших магазинах користуються шторки для ванни від виробників: Ravak, Radaway, Rea, Liberta - завдяки їх високій якості та широкому модельному ряду.»

На вибір пропонується конфігурація шторки, кількість секцій та стулок. Також можна вибрати ширму з найбільш підходящим під інтер'єр ванни профілем: хром, сатин, "позолото", мідь, білий або чорний мат і інші різновиди. Є мінімалістичні моделі з чистого скла, не обтяжені окантовкою профілю.

Які бувають кольори профілю скляної шторки
При оформленні замовлення на шторку Radaway, що вам сподобалася, є можливість вибрати будь-який з представлених виробником відтінок профілю і напрямних.

Також відрізняється відтінок самого загартованого скла:

  • прозорі перегородки найбільш лаконічні та популярні;
  • матові шторки підійдуть для зонування суміщеного санвузла;
  • кольорові стулки найчастіше виконані в коричневому або графітовому відтінках, але є можливість замовлення виробу в будь-якому кольорі палітри та з різним ступенем прозорості;
  • шторки з малюнком – новинка на ринку сантехніки. Додаткова послуга нанесення малюнка на скло нещодавно з'явилася у деяких виробників штор для ванн та душових кабін.
Який вибір кольору скла шторки у ванну
Відтінок скла шторки для ванної кімнати варто підбирати відповідно до загального дизайну інтер'єру ванної кімнати.

Переваги та недоліки штор зі скла.

Крім актуального дизайну, скляні шторки для ванних кімнат мають ряд важливих переваг:

  • всі елементи перегородок виконані з матеріалів, стійких до різких температурних перепадів та постійного впливу вологи;
  • щільна і гладка поверхня скла забезпечує максимальну гігієнічність, додатково воно обробляється спеціальними складами, що відштовхують бруд і бактерії, завдяки цьому стулки прості в очищенні та догляді;
  • загартоване скло, з якого виготовляються шторки, міцне та безпечне;
  • Плюси скляних шторок
    У польської компанії Ravak є великий вибір шторок зігнутих форм для кутових та асиметричних ванн.
  • перегородки мають естетичний вигляд, у каталогах виробників представлений широкий вибір дизайнів під будь-який стиль інтер'єру;
  • є можливість замовлення нестандартних рішень – виготовлення штори унікальної конструкції за індивідуальними розмірами;
    виготовлені з якісних матеріалів вироби проходять міжнародну сертифікацію та контроль;
  • термін служби шторки для ванни зі скла досить тривалий і при дбайливій експлуатації може становити від 10 років.
Переваги скляної шторки для ванни
Штора Liberta у вузькому чорному матовому профілі – трендовий аксесуар сучасної ванної кімнати.

З недоліків можна виділити лише кілька пунктів:

  • кропіткий та непростий монтаж деяких складних конструкцій скляних перегородок. Найкраще виконувати установку руками професійного майстра-установника, адже від правильності складання залежить герметичність та стійкість скляного виробу;
  • необхідність уваги до догляду за прозорою скляною поверхнею, адже на ній так добре видно сліди від крапель та піни. Багато виробників пропонують додаткове покриття стулок "Антикрапля".
Плюси та мінуси скляних перегородок
Від якісної установки фіксаторів та напрямних залежить термін експлуатації сантехнічного обладнання.

Особливості скляних шторок для ванни

Окрему увагу необхідно приділити способу виготовлення скляних шторок для ванн. Так само, як і для стулок душових кабін, для перегородок не використовується звичайне скло, яке легко розбивається на великі гострі уламки, що становлять велику небезпеку поранення.

Заводи-виробники використовують для сантехнічного обладнання та аксесуарів тільки спеціальне "безпечне скло", яке пройшло кілька етапів гартування і отримало внаслідок цього процесу додаткову міцність.

Чим відрізняється загартоване скло
Різниця при пошкодженні звичайного скла та загартованого. Технологія гартування скла дозволяє виготовляти максимально безпечні перегородки.

Таке скло дуже складно розбити. Але навіть якщо така малоймовірна неприємність станеться, скляний листок розпадається на безліч дрібних фрагментів із пологими тупими краями, що мінімізують ризик випадкових порізів.

Наша команда особисто переконалася в цьому, провівши краш-тест з розбиванням перегородки під час нещодавнього відвідування фабрики Liberta.

Чим мити скляну шторку у ванній кімнаті?

Важливо регулярно та ретельно очищати конструкцію перегородки для ванни. Мінімальний догляд включає:

  1. Протирання скла м'якими губками та серветками з використанням рідких миючих та дезінфікуючих засобів. Відмовтеся від металізованих щіток та порошків з абразивними частинками! Вони завдають шкоди зовнішньому вигляду гладких поверхонь, залишаючи безліч подряпин та мікротріщин.
  2. Чим мити скляну шторку у ванній
    Делікатне, але регулярне очищення - запорука чистого та прозорого скла.
  3. Особливо вимагають очищення ущільнювачі та роликові механізми стулок. На цих елементах накопичується багато вологи, яка при частому використанні сантехніки не може висохнути самостійно. Нехтуючи протиранням цих деталей, ви ризикуєте отримати затишну місцину для розмноження небезпечної цвілі та грибків.
  4. Необхідність щоденного очищення скла від крапель води, мильних розводів і нальоту буде тільки в тому випадку, якщо ви не скористалися додатковою функцією покриття скляних елементів конструкції захисним шаром Антикрапля. Також можна користуватися спеціальними антиплаговими засобами, що тимчасово забезпечують ефект скочування крапель зі скляної поверхні.
  5. Як захистити скло від водного нальоту
    Завдяки нанесенню на скляну перегородку захисного покриття "Антикапля" вода стікає швидко і не залишає слідів.

Як вибрати скляну шторку для ванної кімнати?

Якщо ви вирішили купити скляну шторку для ванни, то прийшовши в магазин, слід звернути увагу не тільки на дизайн, що найбільш сподобався, але і на фурнітуру. Якість комплектуючих визначає зручність експлуатації термін служби всієї конструкції. Хороші накладки, ущільнювачі та розсувні механізми – запорука довгого терміну служби, герметичність конструкції та чистоти в санвузлі.

Уточніть у менеджера й особливості монтажу обраної перегородки, деякі моделі встановлюються на торцеву стіну, деякі вимагають кріплення до борту, що залежатиме від моделі ванни.

Де придбати скляну шторку для ванни
У каталогах на нашому сайті ви можете скляну штору для вашої ванної кімнати за доступною ціною.

Важливий і вибір хорошого бренду, що зарекомендував себе. В інтернет-магазині та шоу-румах мережі Keramis представлені шторки для ванн європейських виробників-лідерів з виготовлення сантехніки та аксесуарів. В асортименті компаній Rea, Radaway, Liberta та Ravak ви знайдете найбільш якісні та різноманітні за дизайном моделі шторок для будь-якої ванни.




Скляні шторки для ванної кімнати

7 товарів

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет