Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як візуально збільшити ванну за допомогою плитки?

На жаль, більшість типових будинків будівлі минулих років були побудовані з ванними кімнатами маленьких площ. І навіть сьогодні безліч нових будинків проектуються із зовсім незначними 6-4 кв. метрами санвузлів. При переплануванні багато домовласників разом з дизайнерами намагаються розширити цей простір, але зробити це досить складно, адже перенесення та зміна розмірів "мокрих зон" у квартирах багатоповерхівок потребує отримання дозволів від державних служб. Та й витрати на розбудову виллються у чималу суму.

Як візуально збільшити ванну за допомогою плитки

Але є вихід! Навіть при проведенні косметичного ремонту розширити простір маленької ванної кімнати можна за допомогою декількох простих візуальних прийомів. Що це за лайфхаки та як їх застосувати на практиці, розповімо у цій статті…

Головним інструментом у створенні "побутової оптичної ілюзії" стане не що інше, як правильно підібрана та укладена керамічна плитка для ванної. Оздоблювальні матеріали - основа інтер'єру кімнати і у нас є кілька корисних рекомендацій щодо вибору кераміки, здатної зробити простір вашого санвузла просторішим та вільнішим.

Як візуально розширити ванну

Як обрати плитку для маленької ванної кімнати?

Щоб візуально збільшити ванну за допомогою плитки, потрібно вибирати облицювальні матеріали, що приховують недоліки приміщення. Досягти цього можна за допомогою поєднання кількох основних параметрів: відповідного відтінку, ідеального розміру, форми та рельєфу керамічної плитки, а також її способу укладання. При такому підході кераміка з оздоблювального матеріалу перетворюється на інструмент зорового розширення приміщення, зберігаючи при цьому свої функціональні та естетичні властивості.

Як вибрати плитку для маленької ванної кімнати?
  1. Розмір плитки.
    Кахель маленьких форматів, який актуальний в нинішньому сезоні - цілком підходящий вибір для перетворення компактного простору. Тільки дотримуйтесь візуальної єдності, не варто використовувати для мозаїки контрастне затирання. Тоді як однотонне виконання облицювання стін стирає видимі межі реальних розмірів стін. Середня плита довжиною 20-30-50 см – найбільш гармонійна у кімнатах маленької квадратури. Вона не перевантажує приміщення і не рябить в очах.
  2. Який розмір плитки підходить для маленької ванни
  3. Широкоформатний керамограніт 
    багато хто не вважає хорошим вибором для маленької ванної. Але чи знаєте ви, що при правильному різанні та укладанні з мінімальними стиками, світлий керамограніт з малюнком натурального мармуру виглядає як цільне кам'яне покриття та візуально розширює кімнату.
  4. Керамограніт для маленької ванни
  5. Форма керамічної плитки.
    Найпростіше скоригувати пропорції приміщення, використовуючи матеріали правильної форми. Прямокутна плитка гармонійно виглядає у довгих та вузьких витягнутих кімнатах, а квадратний кахель підійде для санвузлів з рівними та правильними сторонами.
  6. Якої форми має бути плитка у маленькій ванні
  7. Фактура кахлю.
    Найбільш популярна на сьогодні матова плитка - не найвигідніше рішення для тих, хто прагне зробити ванну більш просторою. Подивіться у бік глянцю - відбиваючи світло і даючи відблиски, глянсова поверхня працює як дзеркало, надаючи стінам глибини та об'єму. А матовий керамограніт краще підійде як підлогове покриття, адже його шорстка поверхня більш безпечна і зносостійка.
  8. Як вибрати матову плитку
  9. Метод укладання.
    Фокус, про який мало хто знаэ: розташуйте прямокутну плитку на стінах вертикально - і стелі кімнати "піднімуться" на кілька сантиметрів. Або, навпаки, горизонтальні вузькі лінії здатні буквально "розсунути" стіни навіть крихітного санвузла. А змонтувавши кахель на підлозі по діагоналі, одразу додайте приміщенню глибини.
  10. Як укласти плитку

Який колір візуально розширює приміщення ванної кімнати?

На питання, як візуально збільшити ванну використовуючи різну колірну палітру? У нас також є відповіді.
Загалом у вас є лише три варіанти колірної гами: світла, темна та яскрава.

  • Візуального обсягу легше і найпростіше досягти використовуючи найсвітліші тони: білий, бежевий, світло-сірий, блакитний та різні їх відтінки. І звичайно ж, це може бути не тільки абсолютно білий "кабанчик", а й керамограніт з імітацією натурального мармуру та бетону, терраццо або глянцева глазурована плиточка. До того ж світлі стіни зливаються разом з білим обладнанням: ванною, раковиною, унітазом, меблями, створюючи атмосферу свіжості та чистоти .
  • Який колір візуально розширює приміщення ванної кімнати
  • Якщо душа вимагає фарб, то найкращим вибором для облицювання малогабаритної кімнати стануть матеріали пастельних і приглушених відтінків. Підбирати комбінації кольорів потрібно вкрай акуратно. Яскрава однотонна стіна біля раковини або ванни - тренд, що стрімко набирає популярності.
  • Як вибрати кольорову плитку для маленької ванни
  • Оскільки вам дісталася невелика ванна, то темні кольори краще залишити власникам великих приміщень. Найбільш темна гама звужує приміщення та надає ефект замкнутого простору. Раціональним буде вибір рельєфної плитки для підлоги на кілька тонів темніше настінної.
    Зате темними і навіть чорними можуть бути деталі: акценти навіть у найменшому приміщенні можна розставити за допомогою чорних матових змішувачів, душової системи, профілю душової кабіни та аксесуарів для ванної.
  • Чи підійде темна плитка для маленької ванни

Які помилки не можна припустити при облаштуванні компактної ванної кімнати?

Оптична ілюзія - багатогранний ефект, і може як грати вам "на руку", так і ополчитися проти вашої головної ідеї. Здійснивши такі помилки, ризикуєте замість візуальної свободи отримати тісний і замкнутий простір.

  1. Не ризикуйте із кольоровими швами.
    Затирання плитки - важлива деталь, якщо йдеться про компактне приміщення, яке хотілося б збільшити. Особливо не варто креативити з плиткою маленьких форматів, контрастні шви "дроблять" стіни і вони здаватимуться ще меншими.
    Набагато краще використовувати затирку в тон облицювального матеріалу, або взагалі укласти покриття безшовним методом. Монолітна поверхня завжди виглядає більшою та об'ємнішою.
  2. Як вибрати затирку для плитки
  3. Відмовтеся від контрастних панелей.
    Оформлення ванної кімнати у двох відтінках: темна нижня частина та світла верхня, давно залишилося у минулому, коли дефіцитного кахлю вистачало лише на облицювання частини кімнати. Такий спосіб перетворює санвузол на тісну "коробку". Сьогодні матеріали стали набагато доступнішими і у кожного є можливість облицювати стіни від підлоги до самої стелі, що візуально суттєво збільшує простір.
  4. Як поєднувати контрастну плитку
  5. Залиште великі візерунки та яскраві малюнки для вітальні.
    Найбільше для приміщень невеликих площ підходить мінімалістичний стиль дизайну інтер'єру, якому притаманна стриманість та лаконічність оздоблення.
    У той час як декор з помітних панно і великоформатних візерунків помітно краде простір і зробить ваш компактний санвузол зорово ще менше.
  6. Де придбати плитку для ванної

Яку б плитку ванної кімнати ви не обрали, купуйте тільки якісні та сертифіковані будматеріали для свого ремонту В інтернет-магазині Keramis представлені лише оригінальні вироби від провідних європейських та вітчизняних фабрик. А наші досвідчені консультанти завжди допоможуть зорієнтуватися серед сотень різновидів керамічної плитки та прийняти найвірніше рішення у своєму виборі.




Керамограніт

5 товарів




Плитка для ванної кімнати

4 товара




Мозаїка

5 товарів

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет