Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Мармур і дерево у ванній - вдале поєднання плитки

Мармур і дерево – матеріали, поєднання яких виглядає ефектно та актуально поза часом та модними тенденціями. Усім, хто знаходиться в пошуку ідей для оформлення ванної кімнати, обов'язково варто придивитися до цієї комбінації. Стиль, розкіш, витонченість - ось якими рисами можуть прикрасити інтер'єр благородні текстури, використані в обробці, меблях або декорі.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті

З цієї статті ви дізнаєтеся, як правильно поєднувати мармурову та дерев'яну текстури, щоб отримати гармонійний та практичний інтер'єр, і чому штучні матеріали давно витіснили натуральні.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 1

У чому секрет популярності обробки під дерево та мармур

Дерево, камінь та вода – природна тріада, основа всіх основ. Складно придумати щось гармонійніше, ніж краса природних поєднань. Тим більше, тренд на натуральність і близькість до живої природи не залишає дизайнерські рейтинги вже кілька сезонів поспіль. Поєднання мармуру з деревом здатне наповнити лоском будь-яке приміщення і надати йому неймовірної атмосфери. Краса мармурової фактури, прорізаної сотнею прожилок, чудово поєднується з глибоким візерунком теплої деревини, зливаючись візуально в єдину унікальну картину.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 2

До того ж ця вдала комбінація може використовуватися практично в будь-якому стилі дизайну інтер'єру. Вітає дерево з мармуром як елітарна класика, так і стриманий мінімалізм чи молодіжний бохо-шик. Обіграти будь-який із стилів допомагає широкий вибір відтінків та форматів поширених на сьогодні облицювальних матеріалів: керамограніту та керамічної плитки під мармур та дерево.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 3

Переваги та недоліки натуральних матеріалів

Коли ви чуєте про мармурове або дерев'яне оздоблення, що застосовується в сучасних санвузлах, важливо розуміти, що йдеться швидше про штучні матеріали. Адже породи мармуру та дерева застосовуються зараз дуже рідко. З огляду на багато причин, які ми зараз же розберемо, штучний мармуровий камінь, вологостійкі МДФ-плити та керамограніт з фактурою мармуру та дерева, перевершують за своїми експлуатаційними характеристиками природні матеріали, і частіше використовуються для облицювання ванних кімнат.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 4

Вимогливе дерев'яне оздоблення

Справжній лідер всіх дизайнерів - дерево. Це найпоширеніший варіант матеріалу для інтер'єрів. Але коли справа стосується ванної кімнати, особливого приміщення з найбільш підвищеною вологістю, варто тверезо оцінити всі переваги та недоліки натуральної деревини, перш ніж приймати рішення про її використання.

Серед головних її переваг:

  • екологічність - натуральне дерево, якою б породи воно не було, гіпоалергенно та безпечно для людини;
  • міцність - деревина зносостійка та легко піддається ремонту дрібних недоліків;
  • естетика - унікальні малюнки і відтінки масиву дерева радують погляд, а фактура надзвичайно приємна.
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 5

Але при використанні в кімнатах з високою вологістю проявляються всі мінуси деревини:

  • від контакту з водою звичайне дерево набухає і швидко стає непридатним;
  • різкі перепади температури є згубними для дерева - воно тріскається і може виділяти липку смолу;
  • деревина, яка має вологозахисне просочення, надзвичайно дорога, а в процесі використання ще й вимагає особливого догляду та регулярної обробки спеціальними складами;
  • неможливо забезпечити 100% антибактеріальне очищення дерев'яних поверхонь.
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 6

Делікатний та дорогий мармур

Натуральний мармур - один із найбільш преміальних облицювальних матеріалів у світі. Він цінується вже багато століть, та його властивості для побутового використання такі ж неоднозначні.

З одного боку незаперечні переваги каменю:

  • довговічність, завдяки якій через і десяток років при належному догляді мармурове покриття не покриється сколами та тріщинами, а мікроподряпини природного каменю легко піддаються шліфуванню та поліруванню;
  • вологонепроникність при контакті з водою мармур не псується і не втрачає ідеальний зовнішній вигляд;
  • стійкість до температурних коливань, гладка поверхня каменю рівномірно прогрівається та надзвичайно приємна при дотику;
  • унікальний вигляд, який забезпечила мармуру сама природа, робить його одним з найкрасивіших каменів: абсолютно неповторні візерунки зачаровують та підкорюють будь-якого поціновувача естетики.
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 7

Але якщо подивитися уважніше, недоліки натурального мармуру не менш вагомі:

  • пористість мармуру – відомий усім факт, щільність матеріалу недостатньо висока. Тому в нього можуть проникати барвники та забруднення, значно порушуючи його первозданний вигляд та змінюючи колір;
  • велика вага, через що масивні мармурові плити досить складно транспортувати, а монтаж покриттів потребує спеціальних навичок та виключно професійного підходу;
  • дуже висока ціна - найвагоміший з аргументів на користь штучного каменю, адже видобуток обробка порід мармуру - рідкісне та дороге заняття, через це мармурові вироби та покриття, та ще й найвищої якості та естетичного вигляду, можуть дозволити собі лише дуже забезпечені клієнти.
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 8

Чому для санвузла краще вибрати плитку

Таким чином стає зрозуміло, що штучні матеріали, що імітують мармур і дерево, - найкращий вибір для обробки санвузлів.
Переконатись у цьому факті допоможуть головні 5 особливостей керамограніту “під мармур” та плитки “під дерево”:

  1. Високі показники плотності. Сучасний якісний керамограніт виготовляється із суміші мінеральної крихти (мармуру, граніту, кварцу, оніксу та ін.) з ущільнюючими поліефірними смолами. У процесі обробки кожна плита набуває високої щільності, що робить її міцною, зносостійкою й не схильною до проникнення в поверхню вологи, барвників, забруднень.
  2. Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 9
  3. Тонкі керамічні плити мають набагато меншу вагу, ніж звичайний камінь. Їх легко перевозити і можна використовувати для облицювання будь-яких поверхонь: підлоги, стін, стільниць, інсталяцій, полиць і навіть для декорування меблів.
  4. Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 10
  5. Як "мармурова", так і "дерев'яна" плитка для ванної має безліч варіацій текстур і відтінків. За допомогою інноваційних технологій створюється достовірна імітація будь-якої поверхні: будь-яких порід дерева, так і унікальних зразків мармуру, яких на сьогоднішній день вже не існує на планеті.
  6. Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 11
  7. Керамічна плита має безліч варіацій форматів: від універсальних стандартних до вражаючих широкоформатних зразків. Плитка під дерево може повторювати довгасту форму дерев'яних досок, а мармуровий керамограніт має висококласну обробку кромки плит - ректифікацію, яка дозволяє здійснювати безшовне укладання монолітним полотном.
  8. Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 12
  9. Штучні матеріали абсолютно екологічні, нетоксичні та безпечні для використання в побуті: плитка для підлоги має матову антиковзну поверхню, що перешкоджає випадковій травматизації. А технологія лапатування поверхні - часткового полірування плит, дозволяє створювати "мармурові" покриття, які мають натуральний глянсовий блиск, але при цьому залишаються не слизькими навіть при попаданні на них води.
  10. Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 13

Варіанти кольорів мармурової плитки

У колах дизайнерів прийнято ділити кераміку з мармуровою імітацією на дві колірні групи:

  • Спокійний мармур.
    У цю категорію входять світлі відтінки плитки під мармур з не надто яскраво вираженим та строкатим візерунком. Використовується облицювання цієї візуальної категорії для обробки великих площ, може бути фоном для акцентів з дерева або металевої сантехніки та декору. Має нейтральну матову текстуру та візуально не перевантажує інтер'єр навіть маленької кімнати.
    Найпоширеніші кольори: класичний білий мармур з прожилками або без, бежевий або кавовий камінь, мармур з рожевим малюнком, сірий камінь.
  • Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 14
  • Акцентний мармур.
    Ефектний мармур, одразу ж притягує усі погляди. Гаряче любимо багатьма дизайнерами, як інструмент для надання приміщенню надзвичайного шарму. Акцентні мармурові плити мають яскраве забарвлення: чорний, шоколадний, синій, зелений, рожевий. Візерунки прожилок контрастного відтінку можуть бути з домішками золота або срібла. Ексклюзивні кольори каменю створюються за допомогою прийомів графічного дизайну. Фактура має як глянцевий та благородний сатиновий блиск або поверхню з обробкою “lapatto”. На піку актуальності - широкоформатний керамогранітний мармур "метелик" трендових насичених відтінків.
  • Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 15

Найпопулярніші відтінки плитки під дерево

Керамограніт під дерево виглядає лаконічно як на стінах, так і на підлозі. Виробники плитки пропонують своїм клієнтам широкий вибір матеріалів, що імітують дерево багатьох порід. Текстура плитки може бути абсолютно будь-якої: від абсолютно рівної матової, до рельєфної, що повторює 1 до 1 текстури деревини.

Якщо говорити про найкращі варіанти для поєднання з мармуром, то органічно виглядатимуть практично будь-які натуральні відтінки деревини, які вигідно врівноважують кам'яні фактури.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 16

Найбільш вдалі серед квітів плитки під дерево:

  • світлі породи: вільха, ясен, дуб, береза;
  • золотисте дерево: сосна, бук, клен, кедр;
  • темна деревина: горіх, морений дуб, тис.

З обережністю та підвищеною уважністю варто поставитись імітації забарвленого дерева: наприклад сірим тонам біленого дерева та складним "штучним" деревним відтінкам типу венге. Інтер'єр з мармуру та такого дерева може виявитися занадто холодним та незбалансованим.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 17

Як поєднувати мармур та дерево в інтер'єрі? Варіанти з фото

Безрозсудне поєднання плитки під мармур та дерево в рамках інтер'єру невеликої ванної кімнати буде помилкою. Невірно підібрані відтінки та текстури здатні перевантажити простір і навіть візуально приховувати об'єм кімнати. Комбінувати грамотно важливо не лише кольори, а й текстури покриттів. Так спокійний мармур стане чудовим тлом для фактурного дерева, а поруч із ефектною ванною з литого каменю тепла дерев'яна стіна виглядатиме в рази краще. Для кращого розуміння принципів поєднання деревини та каменю ми підготували для вас ефектну фотопідбірку кращих дизайнів ванних кімнат з найбільш популярними варіантами ванних кімнат з мармуром і деревом.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 18 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 19 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 20
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 21 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 22 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 23

Найкращі комбінації облицювання стін та підлоги

Основним прийомом поєднання плитки під мармур та дерево є облицювання різних ділянок стін та підлоги у ванній кімнаті. У найпростіших традиційних прикладах найчастіше стіни виконуються з мармурової плитки, а підлога – керамограніту, що імітує дерев'яне покриття.
Досить популярною тенденцією стало об'єднання дерева з мармуром в межах однієї площини. Так різні функціональні зони санвузла виділяються певним дизайном облицювання стіни.
На фоні лаконічних мармурових стін ідеально виглядає дизайнерська сантехніка: мінімалістичні душові кабіни у металевих профілях та трендові позолочені або чорні змішувачі для ванни та душу.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 24 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 25 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 26
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 27 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 28 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 29
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 30 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 31 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 32

Стільниця з раковиною: мармур або дерево

Яскравим варіантом об'єднання мармуру та дерева стає зона для вмивання. Актуально виглядають раковини у вигляді кам'яних чаш, встановлені на стільниці з деревною текстурою.
Стільниці також можуть мати дизайн під мармур. Доповнення у вигляді модних вбудованих змішувачів, стильних дзеркал та аксесуарів для ванної, роблять інтер'єр яскравішим та цікавішим.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 33 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 34 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 35
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 36 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 37 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 38

Мармурова ванна кімната з дерев'яними меблями

Є безліч прикладів, в яких навіть якщо вся ванна кімната облицьована мармуровими матеріалами, то дерев'яні меблі для ванної - найкраще рішення. Створюється приємний оку контраст фактур, у якому інтер'єр виглядає найбільш збалансовано. Шафи і полички, виготовлені з вологостійкого МДФ, чудово переносять експлуатацію в умовах вологого мікроклімату санвузла, і мають дизайн практично не відрізняється від натурального дерева.

Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 39 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 40 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 41
Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 42 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 43 Плитка під мармур і дерево у ванній кімнаті. Фото 44


Вміння поєднувати різні матеріали при оформленні інтер'єру – ніякий не унікальний дар, а результат правильної поінформованості. Вивчивши основні правила об'єднання кольорів і фактур, і познайомившись з найкращими прикладами дизайну інтер'єрів ванних кімнат, у кожного з'являється можливість втілити в реальність свої сміливі задумки та отримати за підсумками ремонту не звичайний санвузол, а дійсно комфортний та красивий простір. До ваших послуг інтернет-магазин Кераміс з його широким асортиментом якісних оздоблювальних матеріалів та сантехніки, які стануть основою вашого ідеального інтер'єру.




Плитка під дерево

4 товара




Керамограніт под мармур

6 товарів




Раковини з імітацією каменю

4 товара

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет