Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Лійки для душу: як вони влаштовані та які бувають?

Зміст:
  1. Конструкція лійок для душу
  2. Матеріали душових лійок
  3. Режими подачі води в лійку
  4. Розміри та дизайни лійок для душу
  5. Додаткові функції сучасних лійок
  6. Секрети купівлі лійки для душу

Зручність користування ванною кімнатою залежить від десятка різних факторів: починаючи з продуманого простору та закінчуючи гачками для рушників. Якісна та доречно підібрана сантехніка гратиме одну з головних ролей.
Погодьтеся, що сьогодні без лійки для душу не обходиться практично жодна ванна. Здавалося б, теж дрібниця, але насправді дуже важлива деталь! Давайте дізнаємося, як влаштовані сучасні душові лійки та як не помилитися з вибором відповідної моделі.

Які бувають лійки для душу

Легкі та практичні ручні лійки були винайдені багато десятиліть тому і стали чудовою альтернативою громіздким системам стаціонарного верхнього душу. Адже лійку на гнучкому шлангу зручно використовувати як для того, щоб самому прийняти душ, так і щоб швидко вимити окремі частини тіла або викупати дитину.

Зручна лійка для душу
Зручні та практичні лійки на гнучких шлагнгах - найпопулярніші у сучасних ванних та душових.

Конструкція лійок для душу

Базовий механізм роботи лійки влаштований вкрай просто: вона складається з корпусу, що приєднується до шлангу подачі, і плоского диску з отворами, який поділяє на струмені потік води, що надходить.

Більшу частину лійки займає розсікач. Отвори в ньому можуть бути простими, а можуть мати гумові вкладиші - дюзи, які не дозволяють вапняному нальоту накопичуватися в отворах і забивати протоки.

Конструкція лійки для душу
Душові лійки з аерацією – сучасний екологічний тренд.

Є лійки для душу з додатковим механізмом – аератором. Їхній корпус влаштований таким чином, що просочуючись через маленькі отвори, вода змішується з повітрям. Виробники стверджують, що лійки з аерацією найекономічніші та дозволяють зберегти до 10 літрів води за одну водну процедуру.

Фіксуватися лійка може на спеціальному тримачі на змішувачі, бортику ванної або вмонтованій у стіну стійці. Прикріпивши лійку на трубу з тримачем можна змінювати висоту і кут нахилу та підлаштовувати її розташування окремо під кожного члена сім'ї, враховуючи його зріст та звички. Найкраще вибирати якісні металеві тримачі, дешеві пластикові швидко зношуються і ламаються у найочікуваніший момент.

Який тримач для лійки вибрати
Стійка для лійки з надійним утримувачем, зробить водні процедури комфортнішими.

Матеріали душових лійок.

Якість та термін служби лійки багато в чому залежатиме від матеріалу, з якого вона виготовлена.

  • Пластикові лійки - найпопулярніший і бюджетний варіант. Часто мають металізоване покриття та можуть виглядати досить презентабельно. Вони легкі та зручні, при падінні не ушкоджують поверхню ванної. Але лійки з пластику мають мінімальний термін служби і міняти їх доведеться кожні кілька років.
  • Як вибрати пластикову лійку для душу
  • Металеві лійки – сталеві, мідні, латунні і навіть бронзові. Найбільш зносостійкі та довговічні моделі. Завдяки своєму вигляду відіграють особливу роль гарного декору. З мінусів можуть бути досить важкими і вимагають акуратного використання.
  • Як вибрати металеву лійку
  • Металопластикові лійки поєднують у собі переваги як пластику, так і металу. Адже їхня зносостійка внутрішня частина металева, а легкий корпус - пластиковий.
  • Як вибрати металопластикову лійку
  • Кам'яні та кварцові лійки – преміальні ексклюзивні моделі. Розкішно виглядають та довго служать своїм господарям, але мають дуже високу вартість.

Режими подачі води у лійку.

Практично всі сучасні ручні душові лійки мають кілька основних режимів подачі води:

  • Базовий режим - оптимальний тиск води та кількість струменів для прийняття душу;
  • "М'який струмінь" - розсіювання струменів за рахунок відкриття повітряних отворів, що мають розслаблюючий ефект;
  • Які базові режими лійки бувають
  • "Туман" - ще інтенсивніше розсіювання води, схоже на розпилення аерозолю;
  • Масажний режим, за якого через збільшення напору води можна проводити гідромасаж, що стимулює кровопостачання в тканинах тіла;
  • Як вибрати лійку з масажним режимом
  • "Монострумінь" - подача води єдиним струменем під високим тиском з центрального отвору лійки;
  • "Каскадний" режим створює пульсацію струменів різної інтенсивності, що теж зручно застосовувати для масажних процедур та прийняття контрастного душу.
  • Як працює моно режим лійки

Змінюється режим подачі води за допомогою повороту диска, або за допомогою кнопки на корпусі виробу. Кнопковий механізм зручніший, адже переключити режим на такій лійці можна однією рукою.

Залежно від компанії-виробника та моделі лійки, види та назви режимів можуть змінюватися. Це питання потрібно уточнювати безпосередньо у продавців при покупці.

Які механізми перемикання режимів на лійках
Кнопкове перемикання режимів струменя на лійці - довговічний та зручний механізм.

Розміри та дизайни лійок для душу.

Розміри ручних лійок визначає в першу чергу їхня головна функція - така лійка повинна зручно лежати у руці і бути досить легкою. Стандартні моделі йдуть діаметром 6-8 см, але варіантів розмірів є безліч. На ринку представлені як маленькі плоскі, так і круглі лійки великого діаметру, які здатні імітувати тропічний душ і відтворювати подібність водної завіси.

Який дизайн лійок для душу
Яскраві дизайнерські лійки Grohe Rainshower Icon – райдужна колекція для любителів оригінальності.

Форм та дизайнів лійок зараз існує безліч на будь-який смак.

  • Найпопулярніші та найзвичніші - круглі та овальні лійки.
  • Для ванних у стилі мінімалізм - прямокутні, квадратні та плоскі лійки-олівці.
  • Які форми лійок бувають
  • Трикутні лійки – незвичні для обивателя, але насправді дуже зручні у використанні.
  • Дизайнерські лійки вигадливих форм підкорюють своєю ексклюзивністю та функціональністю. Гортаючи каталоги провідних виробників, можна знайти лійки у формі кілець, телефонних трубок, сніжинок або ламп.
  • Які бувають лійки для дітей
  • Для дітей виробляються маленькі легкі різнокольорові лійки у формі тварин чи героїв мультиків.
  • І навіть для купання тварин існують спеціальні моделі з опуклостями для прочісування густої шерсті.
  • Які бувають лійки для тварин

Додаткові функції сучасних лійок.

У гонитві за нововведеннями, виробники прагнуть здивувати покупця і активно розробляють нові функції, якими можуть мати лійки для душу:

  • Світлодіодне підсвічування - суто візуальна функція, що ніяк не впливає на роботу лійки, але надає їй оригінального зовнішнього вигляду. Вбудований в лійку мініатюрний генератор заряджається від потоку води і дозволяє працювати лампочкам, вбудованим між отворами диска, що розсікає. Підсвічені струмені води мають досить ефектний вигляд.
  • Які додаткові функції у лійок для душу
  • Мінералізація води відбувається завдяки вбудованим у корпус лійки мінеральним фільтрам, що очищає воду. Ця функція стане в нагоді жителям мегаполісів, де водопровідна вода перенасичена хлором та багатьма іншими небажаними домішками. Виробники наполягають, що ця функція дозволяє не тільки приймати душ у чистішій воді, але й зберегти конструкцію лійки від засорів та вапняного нальоту.
  • Самоочищення лійок відбувається за рахунок роздроблення засорів, що скупчилися в корпусі і розсіювачі. Вона полегшує догляд і продовжує термін служби пристрою.
  • Термостати в лійки монтуються, щоб уникнути різких перепадів температури потоку води.
  • Як виглядають термостати для душ

Секрети купівлі лійки для душу.

Найчастіше ми стикаємося з необхідністю купівлі лійки при проведенні ремонту ванної кімнати або за необхідністю оновлення старої сантехніки, тому й лійку окремо купуємо вкрай рідко. Найзручніше і найвигідніше підбирати відразу повний комплект для душової системи з колекцій одного виробника. Купуючи сантехніку комплектом, можна отримати не тільки найприємнішу кінцеву вартість потрібних товарів, але й оформити душову в єдиному стилі, коли всі змішувачі, стійки лійки та аксесуари гармонують між собою та створюють оригінальний інтер'єр ванної кімнати.

Як обрати душову систему
Обираючи сантехніку для душу комплектом, можна створити цікавий дизайнерський інтер'єр ванної кімнати.

Якщо ж стара лійка зламалася або просто хочеться оновити її на більш технологічну, функціональну та красиву, у магазинах Keramis ви завжди можете знайти безліч різних лійок та аксесуарів для ванної від популярних виробників.

Скориставшись нашими порадами, буде нескладно підібрати найкращу для себе модель. Ідеальна лійка здатна перетворити щоденну рутину прийняття душу на справжню СПА-процедуру.





Лійки Hansgrohe

7 товарів

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет