Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Лінолеум під плитку: види та особливості

Облицювання керамічною плиткою – один з найбільш практичних варіантів оформлення підлоги. Але не завжди його можна застосувати через досить високу вартість матеріалів і дуже трудомісткий обсяг робіт, якісно виконати які можуть тільки майстри-укладачі. У деяких обставинах доречніше буде розглянути інші варіанти покриття для підлоги. Один з них – сучасні види лінолеуму з дизайном під плитку.

Лінолеум під плитку: види та особливості

І нехай багатьом здається, що лінолеум як матеріал давно зжив себе, вони не знайомі з останніми розробками провідних виробників, які випускають сучасне міцне і практичне лінолеумне покриття, що мало в чому поступається своїм більш "розкрученим" конкурентам за функціональністю і зовнішньою привабливістю. Впевнені, що ця стаття-огляд переконає багатьох звернути увагу на лінолеум і подивитися на цей вид покриття з нового боку.

Види лінолеуму під плитку
Покриття з лінолеуму можна використовувати практично в будь-якій житловій кімнаті.

Лінолеум - матеріал для покриття для підлоги

Мало кому на пострадянському просторі не знайомий лінолеум, адже ще кілька десятиліть тому він був у кожному будинку та квартирі, і був чи не єдиним варіантом доступного та практичного підлогового покриття. Сьогодні, зважаючи на широку різноманітність будматеріалів, багато хто забув про лінолеум, поставивши на нього штамп “застарілого”. Їм навряд чи відомо, що вже кілька сезонів, як закордонні дизайнери, пророкують еру відродження - ренесансу покриття з лінолеуму. Звичайно, це не той низькоякісний матеріал, який був раніше і експлуатувався не більше 5 років. Провідні виробники підлогового покриття, такі як Tarkett, безперервно вдосконалює склад та технології виготовлення підлогового покриття, випускаючи різноманітний за характеристиками та дизайном асортимент лінолеуму.

Лінолеум для підлогового покриття
Сучасний лінолеум має високу якість та актуальний дизайн.

Якість лінолеуму та його різновиди

Якщо говорити про якість лінолеуму, варто відзначити, що покриття може виготовлятися з натуральних матеріалів (рослинні олії, деревне борошно та натуральні волокна), покриття природного походження можуть експлуатуватися до 30 років при належному догляді за ними.

Синтетичне покриття має нижчий термін служби, але у свою чергу відрізняється досить доступною ціною та високою варіативністю кольорів та фактур.

Якість лінолеуму та його різновиди
Вироблене із синтетичних матеріалів покриття безпечне та екологічне.

За своєю якістю, щільністю та класом зносостійкості, лінолеум ділиться на три основні види:

  1. Побутовий. Можна легко відрізнити за найменшою товщиною покриття, що становить не більше 1,5 мм. Основний ПВХ шар у таких виробів становить 2/3 товщини, а захисний - близько 1/3. Розрахований побутовий тип покриття для домашнього використання у житлових кімнатах із низькою прохідністю. Тонке покриття вимагає достатньо рівної підлоги або використання додаткової підкладки. Термін експлуатації: 5-7 років. Ціна найнижча.
  2. Види лінолеуму: побутовий
    Побутовий лінолеум - найбюджетніший варіант підлогового покриття.
  3. Напівкомерційний. Має більшу міцність і стійкість до стирання. Товщина покриття може становити від 1,5 до 4 мм, половина з якого – міцний захисний шар. На відміну від побутового, який може мати одношаровий гомогенний склад, напівкомерційний лінолеум має гетерогенну багатошарову структуру, що забезпечує підвищені звуко- і теплоізоляційні характеристики. Цей вид лінолеуму більш надійний, підійде для використання у коридорах та вологих зонах. Порівняно з керамічною плиткою для підлоги або керамогранітом, напівкомерційний лінолеум обійдеться набагато дешевше.
  4. Види лінолеуму: напівкомерційний
    Універсальним варіантом за ціною та якістю є напівкомерційний вид лінолеуму.
  5. Комерційний. Найбільш високоякісний та довговічний тип лінолеуму. Може використовуватись у прохідних зонах комерційних приміщень. Завдяки стійкості до стирання і нечутливості до впливу чистячої побутової хімії, ущільнений спінений комерційний лінолеум яскравих кольорів використовують як покриття в медичних та дитячих установах. Вартість цього покриття на порядок вища.
  6. Комерційний лінолеум застосовується у громадських приміщеннях з високою прохідністю.

Призначення покриття з лінолеуму

Лінолеум "під плитку" - практичне та багатофункціональне покриття, яке відрізняється від кахлю високими тепло- та звукоізоляційними властивостями. Тому це покриття чудово підходить для використання у житлових приміщеннях. Вибираючи підлогове покриття для кухні  або передпокою замість холодної та твердої плитки можна знайти альтернативний варіант - лінолеум з малюнком під плитку. Ходити по теплому текстурному лінолеуму босими ногами буде набагато приємніше, ніж по холодній та слизькій плитці, але при цьому воно не таке дороге як модна вінілова підлога.

Укладання лінолеуму можна з легкістю провести самотужки. Адже продається він зручними рулонами різної ширини (від 2 до 4 метрів), яку можна підібрати, виходячи з габаритів приміщення. Та ще й не потрібно буде ніколи турбуватися про догляд за стиками міжплиткових швів, лінолеум чудово імітує плитковий малюнок, але не має розривів.

Призначення лінолеуму
Завдяки простоті укладання, лінолеум можна швидко укласти у будь-якій кімнаті.

Види малюнка лінолеуму під плитку

Практично у будь-якого виробника сучасного покриття можна знайти колекції лінолеуму з дизайном "під керамічну плитку". Звичайно ж, не всі з них можуть бути актуальні, багато забарвлень давно застаріли і не застосовуються в трендовому інтер'єрному дизайні. Але, володіючи тонким смаком та знаннями про модні тенденції оформлення інтер'єрів, можна знайти стильні варіанти лінолеуму:

  • Класичні колірні рішення, які ніколи не втрачають популярності: лінолеум під мармурову плитку, імітацію клінкеру, малюнки під камінь та бетон.
  • Орнамент, що набуває останніми роками особливої популярності: лінолеум під плитку-печворк, візерункові малюнки.
  • Комбінація контрастних кольорів: лінолеум з шаховим малюнком, квадрати або ромби з контрастними сторонами.
  • Строкатий кольоровий лінолеум з геометричними викладками різного формату.
  • Нестандартні форми малюнка: стільники, шестигранники, дрібноформатна цегла.
Види малюнка лінолеуму
Поєднання яскравих кольорів лінолеуму під плитку підходять під сучасні стильні інтер'єри.

Текстури лінолеуму, що імітує плитку

Лінолеум під плитку може мати не тільки різний малюнок та колір, текстура покриття може відрізнятися як залежно від загальної стилістики та дизайну, так і відповідно до характеристик та призначення покриття. Якісні вироби повністю імітують текстуру цієї плитки.

Поверхня лінолеуму може бути:

  • глянцевою
  • матовою
  • рельєфною

Глянцеві варіанти лінолеуму додають приміщенню візуального обсягу, тоді як матові варіанти більш практичні та безпечні у побуті. До того ж у не найдорожчих покриттів глянсовий блиск швидко стирається і набуває непривабливого зовнішнього вигляду.

Текстура лінолеуму
Для кухні краще вибирати міцне полотно лінолеуму з антиковзкою поверхнею.

Плюси та мінуси лінолеуму під плитку

Лінолеум, що імітує керамічну плитку має багато важливих переваг:

  1. Вигідно поєднує у собі зовнішній вигляд керамічної плитки та характеристики рулонного покриття.
  2. Стійкий до вологи, легко витирається і навіть при довгому контакті з водою та вогкістю не змінює свою форму та зовнішній вигляд.
  3. Невибагливий у догляді, для очищення підійде більшість неагресивних миючих засобів, може зазнавати щоденної антибактеріальної обробки.
  4. Ударостійкість лінолеуму робить його одним з найбезпечніших і не травмонебезпечних покриттів.
  5. Тепло- та звукопоглинаючі властивості лінолеуму забезпечують хорошу ізоляцію в багатоквартирних будинках та комфортний контакт із покриттям.
  6. Простота та легкість монтажу рулонного лінолеуму дозволяє швидко та без додаткової допомоги майстрів зробити укладання покриття на будь-якій поверхні.
  7. Доступна ціна та широкий асортимент кольорів дозволяє більшості споживачів вибрати та купити лінолеум під плитку найбільш відповідного під кожен інтер'єр дизайну.
Плюси лінолеуму під плитку
Лінолеум вологостійкий і простий у догляді, його можна використовувати для мокрих зон квартири.

У той же час серед недоліків підлоги з покриттям з лінолеуму можна виділити:

  1. М'яке покриття може покритися вм'ятинами у місцях контакту з важкими меблями або побутовою технікою.
  2. Найбюджетніші тонкі вироби не мають безпечного вогнетривкого просочення і швидко зношуються.
  3. При пошкодженні покриття не можна замінити лише фрагмент, для естетичного результату доведеться міняти всю ділянку полотна.
Мінуси лінолеуму під плитку
Щоб зберегти ідеальний зовнішній вигляд покриття, лінолеум потрібно берегти від важких та гарячих предметів.

Як вибрати найкращий лінолеум

Перш ніж купити лінолеум, ознайомтесь з нашими порадами, які допоможуть вам вибрати дійсно якісне покриття:

  • Вибирайте вироби перевірених брендів напівкомерційного та комерційного типу. Вони виготовляються з найбільш високоякісних та безпечних матеріалів та мають більш тривалий термін експлуатації.
  • Ознайомтеся з сертифікатами якості. Не соромтеся попросити у продавця документи, що підтверджують оригінальність та якість товару. Це убереже вас від придбання підробленого або кустарного покриття.
  • Слідкуйте за цілісністю лінолеуму та відповідністю відтінків кількох рулонів покриття. Красиво акуратно виглядатиме лише цільне полотно, ідентичне за кольором та фактурою.
  • Не женіться за найнижчою ціною. Зайва економія може призвести до покупки неякісного, а часом навіть небезпечного для здоров'я покриття.
Як вибрати найкращий лінолеум
Дорогі комерційні види лінолеуму стриманого не маркого забарвлення використовуються в офісах.

Використання лінолеуму у різних приміщеннях. Ідеї з фото

Лінолеум під плитку може стати оригінальним покриттям, що доповнює та вигідно підкреслює інтер'єр вашого будинку. Лінолеум з орнаментом “печворк” як ніколи актуальний, він виглядає на сучасній кухні доречно і користується популярністю серед покупців.

Використання лінолеуму в вітальні
На піку популярності лінолеум з орнаментом у стилі "печворк".

У спальні та дитячій кімнаті плитковий лінолеум стриманих або яскравих відтінків буде виглядати доречно та додавати комфорту. Поєднуйте дизайн плитки грамотно, і не перестарайтеся з візуальним наповненням кімнати.

Використання лінолеуму у спальні
Дизайнерські експерименти з використанням лінолеуму в спальні можуть виглядати дуже стильно та оригінально.

Для коридору або передпокою якнайкраще підійде лінолеум з однотонним малюнком "під камінь" або геометричним візерунком. Простота догляду за покриттям забезпечує легкість у підтримці чистоти прохідних зон квартири.

Використання лінолеуму в коридорі
Лінолеум під плитку - практичне рішення для коридорів та передпокоїв.

Тепер вам відомо багато всього, що потрібно знати про такий варіант підлогового покриття як лінолеум під плитку. Ми сподіваємося, що цей матеріал допоміг вам зробити ще один крок до візуалізації свого домашнього інтер'єру, а наші поради стануть у нагоді при виборі та покупці кращого підлогового покриття. У разі виникнення додаткових питань менеджери інтернет-магазину Кераміс допоможуть консультацією з підбору матеріалів для ремонту та облаштування вашого будинку чи квартири.




Лінолеум

2 товара

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет