Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Класи ламінату — 31, 32, 33 який клас зносостійкості вибрати?

Оформлення приміщення починається, як правило, з вибору підлогового покриття. Одним з найпопулярніших варіантів в останні роки залишається ламінат, при цьому використовують його не тільки як покриття для підлоги, про що свідчить наявність ламінату для стелі, стін.

Його покупка може викликати труднощі навіть у тих, хто вважав, що розуміється на оздоблювальних матеріалах, оскільки різноманітність моделей справді величезна. Ми рекомендуємо насамперед орієнтуватися на технічні характеристики, основною з яких можна назвати клас.

Классы ламината
Стильное оформление современной квартиры при помощи ламината

Перед тим, як почати розглядати класи ламінату, щоб ви змогли зробити правильний вибір, ґрунтуючись на отриманих знаннях, наведемо кілька загальних відомостей про цей популярний нині вид оздоблювальних матеріалів. Ламінат є різновидом підлогового покриття, що має чотиришарову конструкцію — це головна його особливість.

Нижній (перший) шар складається з паперу, який просочується смолами. Основна його функція — захист від вологи інших слоїв, стабілізація конструкції пластин.

Долговечный и прочный ламинат — лидер среди напольных покрытий

Другий шар представлений деревноволокнистою плитою, що відрізняється високою щільністю. Також може використовуватись HDF-плитка. Середній шар має замок, необхідний для надійного з'єднання пластин. Зазвичай цей шар називають несучим, оскільки його товщина визначає показник шумо- та теплоізоляції, клас зносостійкості ламінату, його міцність.

Третій шар складається з фотопаперу. Основна функція — естетична. Найчастіше на декоративний шар наноситься малюнок, що імітує текстуру:

  1. дерева;
  2. плитки;
  3. каменю.

Четвертий шар — акрилова або меламінова смола. Основне завдання — захистити покриття, запобігти механічному пошкодженню, стиранню. Саме товщина та міцність шару смоли визначає клас ламінату.

Большое количество моделей ламината заставляет обращать внимание на технические характеристики

Як розібратися у класах ламінату?

Враховуючи високу популярність ламінату, практично кожен виробник, що спеціалізується на його виробництві, збільшує свій асортимент рік у рік. Підтвердженням цього є великий каталог нашого інтернет-магазину з безліччю цікавих варіантів. Це призвело до того, що було ухвалено рішення про створення окремої контролюючої організації, у повноваженнях якої знаходиться відстеження якості продукції, виключення можливості продажу низькоякісного товару. Щоб спростити вибір покупцю, захистити його від неякісної продукції, запроваджено класифікацію за різними характеристиками, зокрема, з'явилося поняття “клас ламінату”.

Ламинат — не только стильное, но и экологически чистое напольное покрытие

По суті, відмінність класів ламінату відображає тип приміщення, в якому може використовуватися покриття для підлоги. Розуміючи це, ви зможете свідоміше підійти до покупки. Пам'ятайте, що підлоговий комерційний та побутовий ламінат має різний гарантійний термін, що залежить від виду використання.

Види ламінату за класами визначаються, виходячи з результатів порядку двадцяти випробувань. У затверджених стандартах є чіткі вказівки щодо максимальних та мінімальних меж допусків з різних навантажень. Завдяки цьому немає жодних питань щодо віднесення продукції до того чи іншого класу. У європейському стандарті EN13329 визначаються класи ламінату, таблиця містить вичерпний список існуючих варіантів і найпопулярніші з них — 31, 32 та 33. Затверджені в ній показники допомагають зрозуміти, що таке клас ламінату, в чому різниця.

Применение ламината для пола гостиной в доме добавляет интерьеру роскошь

Ламінат 31 клас

Висока популярність на ринку свідчить про те, що ламінат 31 класу є відмінним та бюджетним рішенням для використання його в будинку, квартирі. Це продиктовано його достатньою міцністю, порівняльною дешевизною. Щоб покупка була максимально виправданою, а матеріал зберіг свій первісний вид та якості в передбачених для нього умовах експлуатації, розглянемо його технічні характеристики.

Основні параметри:

  1. стандартний експлуатаційний термін при укладанні у житловому приміщенні без наявності будь-яких екстремальних умов використання — до 10 років;
  2. при укладанні в місцях з великою прохідністю людей або офісі термін скорочується до 5 років;
  3. фіксація панелей здійснюється виключно на підготовлену основу, для якої потрібна спеціальна підкладка;
  4. кожна дошка ламінату оснащується системою замкового з'єднання;
  5. захисний шар має товщину 1 мм;
  6. ламелі мають загальну товщину 6-8 мм.
Ламинат представлен множеством моделей, что позволяет выбрать оптимальное решение для любого интерьера

У зв'язку з тим, що відмінна характеристика ламінату 31 класу — його менша в порівнянні з іншими варіантами міцність та довговічність, при роботі з ним будьте максимально акуратні, щоб не пошкодити замкові з'єднання, панелі.

Ламінат 32 клас

Універсальність використання ламінату 32 класу пояснює, чому він такий популярний серед наших покупців.

Затверджені стандарти визначають основні технічні характеристики, які притаманні підлоговому покриттю:

  1. термін служби за дотримання технології укладання досягає 15 років;
  2. товщина ламелей складає 18-12 мм;
  3. захисний (ламінуючий) шар має товщину в межах до 0,4 мм;
  4. клас зносостійкості АС4;
  5. клас опірності механічним ушкодженням ІС-2;
  6. рівень водопоглинання в середньому сягає 18%;
  7. до прямого нагріву показник термостійкості знаходиться в межах 27° С.
Ламинат можно использовать для любой комнаты в доме, что объясняется его высокими эксплуатационными свойствами

За всіма параметрами 32 клас зносостійкості є міцним середнячком, що значно підвищує його затребуваність. У розумних межах ламінату не страшне високе навантаження. На відміну від ламінату 31 класу, цей варіант має більш високу теплоізолюючу властивість, тому у вашому будинку буде тепліше. У зв'язку з цим його можна застосовувати без підкладок, а це вже економія! Завдяки оптимальній товщині він забезпечить належний рівень звукоізоляції, що зробить більш затишним ваш будинок

Для коммерческих помещений ламинат 33 класса идеально подходит в связи с высокой износостойкостью

Ламінат 33 клас

Основні відмінності ламінату 33 класу зносостійкості від двох попередніх — підвищений рівень міцності. Використовувати його ви можете для місць, де відзначається велика прохідність людей, а також передбачається експлуатація в жорстких умовах.

Не переживайте з приводу міцності, оскільки моделі здатні витримати високу механічну шкоду. Найчастіше основою такого ламінату служить пресоване деревне волокно, склеєне за допомогою спеціальних смол. Нижній шар просочується меланіном, що забезпечує додаткову вологостійкість, що знижує коефіцієнт вологопоглинання, йому практично не страшна волога. Ця особливість особливо важлива, якщо ви шукаєте гідне покриття для підлоги в кухню або передпокій. Крім ламінату 34 класу, ця продукція найдорожча, але водночас і міцна, тому ваші гроші обов'язково себе окуплять

Даже высокие нагрузки не повредят ламинат, который способен сохранять свой изначальный вид на протяжение десятилетий

Виробу притаманні такі технічні характеристики:

  1. термін служби сягає 20 років;
  2. ламелі мають товщину до 14 мм;
  3. клас зносостійкості АС5;
  4. клас опірності механічним навантаженням ІС-3;
  5. рівень вологопоглинання не сягає 8%.

Крім цього, варто відзначити високу термостійкість, що забезпечує належний рівень пожежної безпеки. Якщо ви володієте кафе, офісним, торговим центром і т.д., це ідеальний ваш вибір.

Отличительной чертой ламината для коммерческих помещений является его высокая износостойкость и прочность

Який клас вибрати для квартири, а який для помешкання?

Щоб ви змогли вибрати клас ламінату для дому та виконати за його допомогою стильне облаштування квартири, оцініть його практичність. У зв'язку з тим, що моделей ламінату величезна кількість, орієнтуватися варто насамперед на клас зносостійкості. Також ви можете ознайомитись з основними тенденціями вибору ламінату у 2022 році.

Найкращий варіант — 32 та 33 клас ламінату для квартири. Попри те, що виробники ламінату 31 класу також вказує на можливість укладання його в житловий будинок, знайте, характеристики матеріалу, в основному, не розраховані на постійні навантаження. Єдине місце, в якому буде доцільно використовувати таке покриття для підлоги — спальня, комора, гардероб, дитяча.

Нагрузка на пол в разных помещениях определяет выбор класса износостойкости ламината

Основний фактор, який визначає те, який клас ламінату вибрати в квартиру — призначення кімнат:

  1. Клас ламінату для спальні, дитячої. У зв'язку з невеликими навантаженнями на підлогу в цих кімнатах, ламінат не потребує додаткового захисту, тому купуйте виріб 31 класу.
  2. Клас ламінату для кухні, передпокою. Крім високої активності у приміщеннях відзначається наявність агресивного середовища — перепади температур, висока вологість, постійні забруднення, від яких нікуди не дінешся. Кожен спеціаліст порекомендує вам зупинити вибір на ламінаті 33 класу зносостійкості.
  3. Клас ламінату для вітальні. Попри часті відвідування гостями, членами сім'ї, максимальне навантаження на підлогу надають все ж таки меблі, тому тиск точковий, а значить, житло задовольнить ламінат 32 класу.
В кафе, торговых центрах, офисах чаще всего используется ламинат 32 и 33 класса

Ламінат для комерційних приміщень має 32, 33 клас зносостійкості, що є доцільним у зв'язку з високими навантаженнями на підлогу, створеними співробітниками, відвідувачами. Подібний вибір прослужить вам не один десяток років, що виключить необхідність проведення дорогих ремонтів із заміною покриття для підлоги.

Ассортимент ламината с разными классами огромный, поэтому можно выбрать оптимальное решение не только по показателю прочности, но и стилистике

Який клас ламінату кращий за 32-й чи 33-й

Питання "який клас ламінату кращий" найрезонансніше серед усіх шанувальників ламінату, викликає жаркі дискусії, а кожна сторона має свої аргументи. Щоб ви могли оперувати фактами, а не словами, далі наведемо основні аргументи "за" та "проти”.

Технологічний прогрес, завдяки якому виробники ламінату змогли суттєво покращити його робочі характеристики, практично зтер межі між ламінатом 32 та 33 класу, але все ж вони існують. Перший варіант більше підходить для інтенсивної домашньої експлуатації або комерційних приміщень, в яких відзначається невелике навантаження. Якщо говорити про 33 клас, то його можна сміливо укладати у приміщення з високими навантаженнями (суспільне, комерційне). Це говорить про те, що перед покупкою потрібно оцінити майбутнє навантаження на поверхню підлоги, а також залежність від необхідності в майбутньому змінювати дизайн інтер'єру, зокрема, виконувати заміну покриття для підлоги. Думаємо, що цієї інформації буде достатньо для розуміння особливостей вибору.

С ламинатом можно реализовать самые смелые дизайнерские идеи по оформлению дома или офиса

Щоб максимально вигідно придбати покриття для підлоги, що відповідає його призначенню, що має гідну якість, зверніться за порадою в інтернет-магазин “Keramis”, співробітники з радістю дадуть відповідь на питання “який клас ламінату найкращий”. Безкоштовну консультацію ви можете отримати телефоном або відвідавши один із салонів, розташованих у всіх великих містах України. Ціна продукції постійно актуалізується, відрізняється доступністю, адже ми цінуємо вашу довіру!


Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет