Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Бюджетний ремонт: на чому можна заощадити?

Зміст:
  1. Робимо недорогий ремонт у будинку та квартирі.
  2. Як зробити бюджетний ремонт?
  3. Особливості недорогого ремонту в різних кімнатах.
  4. На чому точно не можна економити?

Довгоочікуваний ремонт – ситуація з одного боку радісна, але з іншого – вкрай стресова. Після закінчення робіт житло оновиться і буде "як нове", але перш ніж настане цей момент, доведеться витратити багато часу, сил та коштів. І якщо з першими двома ресурсами нічого не вдієш, то скоротити матеріальні витрати цілком можливо! У цій статті ми розповімо, як можна заощадити на ремонті і дамо багато слушних порад.

Як зробити бюджетний ремонт

Робимо недорогий ремонт у будинку чи квартирі.

І ось наша перша порада: складайте план майбутнього ремонту. Краще відразу продумати, якого кінцевого результату ви хочете досягти і які етапи потрібно пройти для цього.

Наступним кроком буде ухвалення рішення про те, хто виконуватиме ремонтні роботи. Чи зможете ви самостійно зробити ремонт, чи найматимете фахівців?

Як зробити ремонт своїми руками
Якщо плануєте робити ремонт "своїми руками", виділіть на нього достатньо часу.

Найкращим варіантом буде найняти будівельну компанію для проведення робіт "під ключ". Але це досить дорого, і за обмеженого бюджету найбільш раціональне рішення - шукати підрядників для проведення робіт, які обов'язково вимагають участі фахівців (будівництво, електропроводка, сантехніка, тощо), а решту справ, що не потребують спеціальних навичок, виконати самотужки (демонтаж, фарбування , прибирання та ін.).

Як вибрати підрядника для ремонту
Професійних підрядників потрібно шукати уважно, орієнтуючись на кількість позитивних відгуків та адекватність цін.

Бюджетний ремонт у приватному будинку

Реконструкція та ремонт старого приватного будинку обходиться в рази вигідніше, ніж будівництво нового. Такий капітальний об'єкт, як окремий будинок навіть у найкращому випадку вимагатиме чималих вкладень. Але на якихось роботах все ж таки вдасться заощадити.

Насамперед доведеться приступити до ремонту зовнішніх частин будинку: даху та стін.
Істотно заощадити можна на ремонті даху, адже часто покрівля не потребує повної заміни. Ділянки покриття, що прохудилися, замінюються локально за допомогою латок з черепиці або листового шиферу.

Бюджетний ремонт у приватному будинку
Найчастіше у приватному будинку потрібні більш капітальні роботи.

Зовнішні стіни можна відремонтувати точково, а утепливши колишню веранду зробити додаткову житлову кімнату або повноцінний гардероб.

Стіни всередині найдешевше обклеїти флізеліновими або вініловими шпалерами, які завдяки своїй текстурі вигідно приховують усі нерівності та можливі дефекти.

Бюджетний ремонт у будинку
Мінімалістичний ремонт у заміському будинку виглядатиме стильно.

3 способи заощадити на ремонті квартири

  1. Відмовтеся від капітального перепланування.
    Перепланування кімнат передбачає не тільки демонтаж старих стін та дорогих робіт зі зведення нових, а й вимагатиме внесення змін до технічних планів квартири та погодження їх з державними органами. Створення нового проекту забере час і вимагатиме додаткових витрат. Тому, при невеликому бюджеті на ремонт, краще обійтися обробними роботами, а великі кімнати зонувати за допомогою перегородок з гіпсокартонних конструкцій.
  2. Недорогий ремонт у квартирі
    Замість капітальних стін можна збудувати гіпсокартонні перегородки.
  3. Фарбування стін замість дорогих шпалер.
    З метою економії буде доцільно відмовитися від рельєфної декоративної штукатурки та обклеювання стін дорогими шпалерами. Тим більше, що прості лаконічно забарвлені стіни зараз на піку популярності. Якщо вам не подобається пофарбована штукатурка, компромісний варіант – шпалери під фарбування, які не складно поклеїти та пофарбувати самостійно.
  4. Чим дешевше пофарбувати стіни
    Лаконічні фарбовані стіни – на піку популярності.
  5. Купуйте будматеріали в інтернет-магазинах.
    Досить пристойні суми можна легко заощадити, обравши правильне місце та час для закупівлі будматеріалів. Заздалегідь підготувавшись до ремонту, можна придбати всі необхідні матеріали в спокійний сезон, наприклад взимку, коли ціни найвигідніші.
    І пам'ятайте, що у звичайних невеликих будівельних магазинах націнка на товар вища, ніж в інтернеті. Вибравши інтернет-магазин із хорошою репутацією, можна знайти ті ж матеріали на порядок дешевше, та ще й заощадити на доставці.
  6. Де придбати недорогі будматеріали
    Купуючи всі будматеріали в одному місці, можна отримати додаткову знижку.

Як зробити бюджетний ремонт?

Приступаючи до ремонту, важливо розуміти, що не всі стилі дизайну інтер'єрів передбачають простоту і підійдуть для недорогого ремонту. Класичні, ретро та техно стилі - не варіант. А ось на які стилістичні напрямки варто звернути увагу, то це – мінімалізм, скандинавський та лофт. Оформивши приміщення в одному з цих стилів можна суттєво заощадити на оздоблювальних матеріалах, лаконічних меблях та доступному декорі.

В якому стилі зробити недорогий ремонт
Лофт - простий стиль, що дозволяє використовувати старе оздоблення як частину дизайну.

Ловіть ще одну слушну пораду: дорогі інструменти для ремонту не обов'язково купувати! Сьогодні існує безліч сервісів, де можна взяти в оренду необхідне обладнання на будь-який термін. Деякі магазини будівельної техніки пропонують таку послугу для своїх клієнтів.

Де придбати будівельні інструменти
Багато інструментів можна запозичити і знайомих та сусідів.

Ремонт у новобудові

Ремонт у новобудовах має свої особливості. По-перше, найчастіше це буде квартира в будівельному стані. І хоча здається, що у такому приміщенні ремонтних робіт буде набагато більше, то насправді відсутність старої обробки, яку потрібно демонтувати та вивозити, стане навіть перевагою.

Істотно зменшити фінансові витрати можна склавши самостійно архітектурний проект майбутнього житла та продумавши дизайн кімнат. Але врахуйте, що для подібних робіт потрібні додаткові знання, уважність та відмінний смак.

Як зробити бюджетний ремонт у новобудові
Якісний архітектурний план спрощує процес ремонту надалі.

І не поспішайте витрачати захмарні гроші на чистове оздоблення квартири в новобудові. Врахуйте, що новий будинок перші три роки дає усадку, що може спровокувати появу мікротріщин у стінах. Раціональніше буде використовувати для первинної обробки бюджетні вітчизняні матеріали, а вже через 5 років зробити більш елітний косметичний ремонт.

Як зробити недорогий ремонт у новобудові
Свіжий та красивий ремонт можна зробити не лише з найелітніших матеріалів.

Ремонт у панельному будинку

Складність ремонту в будинках панельного типу в тому, що їх стіни складаються з армованих бетонних плит: міцних, але тонких, холодних, та таких, що складно піддаються демонтажу. Викроїти з двокімнатної трикімнатну або поєднати кімнату з кухнею в такому будинку буде занадто складно і витратно.

При обмеженому бюджеті на ремонт краще не планувати таких змін, а зосередитися на ізоляції, утепленні та вирівнюванні стін та стелі. Найбільш бюджетний варіант – вирівнювання гіпсокартонними листами. А планування можна покращити шляхом перестановки меблів. І нехай оформлення вийде досить скромним, зате квартира виглядатиме акуратно та свіжо.

Як зробити бюджетний ремонт у панельному будинку
У типових квартирах панельних будинків не складно зробити недорогий, але якісний ремонт.

Ремонт у хрущовці та сталінці

У старих будинках частіше потрібно проводити більш капітальні роботи. Але сучасні тренди дизайну інтер'єрів дозволяють стильно та актуально переосмислити навіть старі елементи оздоблення.

Не поспішайте забирати ліпнину з високих стель сталінки - почистивши і пофарбувавши її свіжою фарбою, впишіть її в стиль нової кімнати. Очистивши стіну від штукатурки і оголивши цегляну кладку, отримаєте модну лофтову обстановку.

Як заощадити на ремонті у сталінці
Просторі "сталінки" з їхніми високими стелями, великими вікнами та кованими балконами - сприятливе місце для бюджетного, але модного інтер'єру.

Паркет "ялинкою", який можна знайти, починаючи ремонт у хрущовці, краще відреставрувати і дати йому нове життя, заощадивши на підлоговому покритті.

Те саме стосується і дерев'яних дверей, освіжити їх можна пофарбувавши матовими меблевими фарбами та замінивши стару дверну фурнітуру.

Як зробити бюджетний ремонт у хрущовці
Після реставрації старий паркет та ліпнина виглядають дуже дорого та елегантно.

Особливості недорогого ремонту в різних кімнатах

  • Бюджетний ремонт у вітальні та спальнях
    Ремонт в житлових кімнатах практично завжди виходить набагато дешевше, ніж в інших приміщеннях. Адже в них немає складних систем водопроводу, дорогої сантехніки та складних меблевих гарнітурів. Але так як у спальні та вітальні люди проводять більшу частину свого часу, занадто економити на якості обробки не варто. Краще обмежити витрати на прикраси та декор, але придбати екологічно чисті та безпечні сучасні матеріали.
    Краще рішення для підлоги спальні - недорогий ламінат, який відмінно зберігає тепло і виглядає не гірше за натуральне дерево.
  • Як зробити недорогий ремонт у спальні
    Ламінат – бюджетне, але при цьому якісне покриття, яке не складно монтувати власноруч.
  • Економний ремонт на кухні
    Зробити саме бюджетний ремонт і отримати гарну кухню навряд чи вийде, оскільки це приміщення, в якому розміщуються комунікаційні системи, багато побутової техніки та меблів для зберігання. Але трохи знизити загальну ціну ремонту цілком можливо!
    Підлогове покриття з лінолеуму вже не так популярно, але зате на порядок дешевше модного вінілу, маючи практично ті ж переваги.
    Як зробити недорогий ремонт на кухні
    Старі фасади дерев'яних кухонних шаф можна відреставрувати.
    Універсальним варіантом можна вважати і укладання недорогої плитки для підлоги на кухні. Не лише українські, а й польські, турецькі, індійські та інші закордонні виробники пропонують доступні варіанти кахлю для підлоги. Знайти якісні та бюджетні колекції плити для підлоги можна в каталогах Cersanit, Paradyz, Інтеркерама, Golden Tile та ін.
    Для облицювання фартуха не обов'язково замовляти керамічну плитку з-за кордону. Купити якісну плитку або керамограніт не дорогих виробників - доступне рішення для всіх, хто хоче заощадити.
    Кухонні мийки та змішувачі для кухні  виробництва українських фабрик також не поступаються за якістю імпортним, зате через відсутність логістичних витрат, їх вартість суттєво нижча.
  • Де придбати недорогу мийку для кухні
    Багато недорогих моделей кухонних мийок та змішувачів мають стильний сучасний дизайн.
  • Як зробити бюджетний ремонт балкону
    У ремонті балкону першим кроком буде звільнення його від старого мотлоху, що скупчився. Очистивши простір, ви вже зробите більшу частину роботи. Старі вікна, що прогнили, краще зняти взагалі і зробити балкон відкритого типу, адже заміна великого склопакету - точно не заощадить ваших грошей.
    Стару підлогу на балконі краще демонтувати та обкласти бюджетною плиткою для підлоги. А стіни облицьувати міцним клінкером, який буде стійким до перепадів температур і, на відміну від дерев'яної вагонки, прослужить довгі роки, не втрачаючи свого вигляду.
  • Як зробити бюджетний ремонт балкону
    Навіть "власноруч" можна оновити балкон і зробити його затишним.
  • Недорогий ремонт санвузла
    Ванна кімната та туалет – ще одна вагома стаття витрат. Зробити зовсім недорого ремонт у ванній не вийде, як не намагайся. Прокладка або заміна водопровідних труб не терпить економії, а купивши найдешевші системи ризикуєте затопити свою свіжо відремонтовану квартиру, а також відшкодовувати збитки сусідам.
    Недорогий ремонт санвузла
    Для облицювання стін ванної кімнати можна підібрати недорогу, але завжди актуальну білу плитку.
    Скоротити бюджет можна за рахунок облицювання стін ПВХ-панелями – це скромний та дуже доступний спосіб зробити стіни приміщення вологостійкими.
    Але на підлогу в будь-якому випадку потрібно укладати плитку, в такій сирій кімнаті під лінолеумом може утворюватися пліснява. Зате можна купити керамічну плитку для ванної українського виробника, наші фабрики давно перейшли на сучасні технології та випускають якісну та красиву продукцію.
  • Як зробити бюджетний ремонт у ванній
    Прості та лаконічні інтер'єри ванних кімнат дозволяють встановити недорогі моделі сантехніки.

На чому точно не можна економити?

Заощаджуйте обережно! У гонитві за низькими цінами легко пропустити справді важливі речі, продешевивши на яких є великі ризики зіткнутися з небезпечними побутовими ситуаціями.

Обирайте лише безпечні сертифіковані матеріали для оздоблювальних робіт.

Суміші для штукатурки та інтер'єрні фарби невідомого виробництва можуть бути дуже дешевими, але матимуть шкідливі токсини, що погано впливають на самопочуття та здоров'я людини.

Як зробити недорогий якісний ремонт
Дотримуючись цих правил, ви зможете зробити недорогий, але якісний ремонт.

І запам'ятайте, що економити на електриці, сантехніці та опалювальній системі не можна! Інженерні комунікації вимагають високої якості обладнання та майстерності спеціалістів, які займатимуться їх встановленням. Досить небезпечно займатися проводкою і вкрай нерозумна економія на освітленні.

Сучасні системи опалення, як і водопостачання, мають складний пристрій та працюють під високим тиском. Встановивши вдома дешеву сантехніку, доведеться весь час переживати, чи не станеться поломка та протікання води, поки ви спите чи перебуваєте на роботі.

Якісні радіатори опалення, змішувачі, душові системи та інсталяції для унітазів не можуть бути дешевими, але натомість служать протягом довгих років і не вимагають ремонту та частої заміни комплектуючих.

На яких ремонтних роботах можна заощаджувати
Для проведення робіт з розведення водопроводу краще найняти професійних сантехніків.

Сподіваємось, зібрані у цій статті поради допоможуть вам зберегти хоч невелику суму під час ремонту. Команда магазину Кераміс завжди йде назустріч своїм клієнтам і має в своєму асортименті безліч матеріалів та обладнання для ремонту в різних цінових категоріях. Бажаємо удачі у ремонті!




Бюджетна плитка

2 товара




Недорогі кухонні мийки

6 товарів

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет