Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Український стиль в інтер'єрі

Останнім часом все частіше можна зустріти навіть у найрозкішніших будинках український стиль в інтер'єрі, стилізований під сучасність елементами етносу. Традиційний національний орнамент, елементи з натуральної овчини, меблі з дерева, глиняний та керамічний посуд, шпалери, настінна та підлогова плитка з орнаментами — все це здатне перетворити приміщення, додавши до нього особливого шику. Пояснити подібну тенденцію досить просто, адже останнім часом любов до всього українського вийшла на абсолютно новий рівень й тепер бути українцем модно. Про те, як створити інтер'єр з елементами українського етностилю і йтиметься у цій статті.

Український стиль в інтер'єрі

Особливості українського стилю

Навіть з огляду на велику різноманітність стилів, що використовуються для оформлення сучасних будинків, український етностиль в інтер'єрі можна безпомилково визначити. Його видають кілька ключових особливостей:

  • використання натуральних матеріалів, таких як кераміка, льон, бавовна;
  • елементи української вікової історії не застосовуються цілком, за допомогою них створюються грамотні акценти, що додають національного колориту;
  • якщо мова йде про заміський будинок або дачу, то вкрай стильно виглядає вибілена піч з національним орнаментом, дерев'яні лави;
  • світла палітра кольорів, в якій переважають білий, бежевий відтінок, текстури дерева, контраст створює червоний, помаранчевий, зелений, жовтий;
  • велика кількість текстилю, глиняного посуду.
Особливості українського стилю
Підкреслити автентичність може глиняний посуд, текстиль

Декор в українському стилі спрямований на природність та затишок.

Особливості українського стилю
Використовуйте дерево, яке здатне виступати в ролі акценту для світлих відтінків

Використовувані матеріали

Якщо говорити про матеріали, які найчастіше використовують при оформленні приміщень в українському стилі, то це, безперечно, будуть дерево, камінь та глина. Переважним у цьому списку міг бути один із трьох варіантів, що залежало від регіону, адже у кожному з них були свої традиції та особливості. Звичайно, сучасність внесла свої корективи, тому використовувати цілком натуральні матеріали досить складно, зважаючи на їхню дорожнечу, але прагнути цього варто. Через це намагайтеся максимально використовувати дерево, наприклад, паркет, порожнисті конструкції.

Використовувані матеріали в українському стилі
Традиційним в інтер'єрі можна вважати камінь, який використовується для обробки стін

Дерево буде актуальним у всіх кімнатах. Стильно виглядатимуть дерев'яні балки на стелі, покриття для підлоги, обробка стін деревом. Ефектно будуть поєднуватися оздоблення стін деревом та біла стеля, стіни. На ваш вибір безліч варіантів обробки стін — пофарбовані, оштукатурені, вибілені.

Використовувані матеріали в українському стилі
Дерев'яні сходи в будинку виглядають не тільки стильно, а й підкреслюють стиль

Якщо ви поціновувач вишуканості, то можете використовувати поширений прийом — оштукатурити стіни, але так, щоб проглядалася фактура каменю або штукатурки.

Використовувані матеріали в українському стилі
Поєднання світлих відтінків та натуральних матеріалів – вірний шлях до створення українського етностилю

Переважаючі кольори

Питання про актуальні кольори для такого стилю досить непросте, оскільки торкається історії того чи іншого краю, традиції українців. Наприклад, для побуту гуцулів характерно переважання зеленого та жовтого кольору. Нерідко саме за допомогою малюнків у таких кольорах прикрашали печі та каміни.

Переважаючі кольори в українському стилі
Традиційні кольори вишиванки часто використовувалися в оформленні будинків

Практично у кожному будинку можна було зустріти графічні орнаменти, виконані зеленою та жовтою фарбою. Фахівці в галузі дизайну інтер'єру сьогодні реалізовують сучасні тенденції, додаючи в них лоску етнічної культури, тому можна зустріти навіть використання жовтої та зеленої плитки при оформленні фартуха на кухні, стін у ванній та ін.

Переважаючі кольори в українському стилі
Для кухні рекомендується використовувати світлі кольори, їх можна розбавляти яскравими акцентами

Також популярними залишаються класичні кольори вишиванки — червоний, чорний із білим. Це дуже контрастні поєднання, тому варто бути максимально акуратним, щоб не створити інтер'єр, від якого втомлюватимуться очі.

Переважаючі кольори в українському стилі
М'які меблі, як правило, мають орнаменти, що нагадують етнічні

Вибір меблів

Дизайн в українському стилі має одну особливість — краса його сучасної інтерпретації полягає в тому, що немає обмеження щодо використання меблів одного виду. Мається на увазі, що у приміщенні можна використовувати як антикварні речі, так і сучасні. Характерним етнічним елементом може стати такий предмет, як бамбетель — лавка-ліжко, якою часто облаштовували спальні на Галичині у ХІХ столітті. Ідеально, якщо у вас вдасться створити зі звичайних дерев'яних конструкцій такі, що нагадують старовинні. Наприклад, на кухні можна створити традиційну українську піч, обмазану глиною. Бетонні покриття чудово поєднуються з деревом.

Вибір меблів для українського стилю
Для кожного приміщення необхідно ретельно підбирати інтер'єр, який може відрізнятись в залежності від цільового призначення

Тонкощі оформлення різних кімнат

Залежно від цільового призначення кімнати є свої особливості в її оформленні. Щоб зберегти самобутність, необхідно трохи копнути історію, яка підкаже, які елементи можна додати до облаштування.

Тонкощі оформлення різних кімнат в українському стилі
Для кухни приемлемо использовать даже темные цвета, если их создает дерево

Кухня

Кухня — одне з найпопулярніших місць у будь-якому будинку, тому багато в чому воно задає атмосферу всьому інтер'єру. Щоб створити інтер'єр кухні в українському стилі, ви можете використовувати найбільш доступний спосіб — декоративну штукатурку, яка імітує грубу фактуру. Також доречно застосувати керамічну плитку під камінь світлого відтінку з текстурою каменю або характерним орнаментом.

Кухня в українському стилі
Цегляна кладка може займати не всю стіну, а лише певну її частину

Оригінально виглядатиме цегляна кладка, але використовувати її варто не для всієї поверхні — фартух можна оформити за допомогою плитки. Також часто додають на стіну панно із рослинним принтом. Підлога, звичайно ж, має бути дерев'яною, оскільки це відповідає українським традиціям.

Кухня в українському стилі
Встановити велике ліжко з дерев'яним узголів'ям — оригінальне рішення для досягнення дизайнерських завдань

Спальня

Спальня в українському стилі має свої особливості, оскільки в цій кімнаті має бути максимально спокійна атмосфера, яка б сприяла розслабленню. Це означає, що варто використовувати винятково пастельні відтінки. Підлога також може бути дерев'яною, а ліжко великим, що вписується в загальні поняття про стилістику.

Спальня в українському стилі
Стильним доповненням стане велика дерев'яна скриня, яка може мати сучасний вигляд

Справжньою родзинкою може стати скриня для речей, які стояли практично у кожному українському домі. Безперечно, вона буде стилізованою під сучасність, але неодмінно з дерева. Крім естетичної, такий предмет меблювання виконуватиме ще й практичну функцію, адже в ньому можна буде скласти постільну білизну, особисті речі.

Спальня в українському стилі
Житлова кімната може перетворитися завдяки використанню старих меблів

Кімната

У будь-якому приміщенні за бажання можна створити бажану атмосферу, головне знати, з чого почати. Для житлової кімнати, будь то вітальня або передпокій, потрібно приділити особливу увагу деталям. Оскільки повною мірою застосувати національний колорит не можна, доводиться задовольнятися окремими елементами декору.

Кімната в українському стилі
Будь-які старі меблі зможуть по-новому виглядати в українському сучасному інтер'єрі

Ви можете сміливо використовувати старі меблі, такі як столи, тумби, лавки, поєднуючи їх із сучасними меблями, головне знати міру в експериментах. По максимуму варто використовувати природні матеріали, і однозначно відмовитися від пластикової вагонки, натяжних стель, плитки під мармур, ламінату. Всі ці матеріали нехай і виглядають багато, але все ж таки ніяк не вписуються в етностиль.

Кімната в українському стилі
Характерним елементом сучасного українського будинку можна вважати дерев'яний дах

Будинок

Розглядаючи, як створити інтер'єр у приміщенні, не можна забувати і про те, що зовні житло також має виглядати відповідно. Звичайно, це стосується лише щасливих власників власного будинку, оскільки змінити щось у багатоквартирному будинку не вдасться.

Будинок в українському стилі
Кам'яне оздоблення фасаду додасть розкоші зовнішньому вигляду будинку

Якщо бути гранично близьким до українських традицій, потрібно використовувати натуральні матеріали, зокрема, дерево. Воно може бути представлене у зовнішній обробці фасаду, наприклад, брус. Ефектно виглядають доріжки із керамограніту, стилізованого під натуральний камінь.

Будинок в українському стилі
Різноманітні елементи екстер'єру, наприклад вимощені доріжки, сад з прикрасами — підкреслять автентичність стилю

Деталі вкрай важливі для створення автентичного стилю, тому оздоблювальні матеріали мають бути підібрані ретельно та вдумливо. Завдяки широкому асортименту інтернет-магазину «Keramis» ви можете легко підібрати необхідні варіанти, що повністю задовольняють усі запити. Консультанти з радістю допоможуть визначитись, а доступні ціни стануть приємним бонусом до якості продукції.

Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет