Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати мийку на кухню в 2023 році?

Як вибрати мийку на кухню

Зручність використання кухні залежить від безлічі факторів, але один із найважливіших – мийка. Адже миття посуду і продуктів займає чимало часу, і важливо, аби нічого не заважало у цьому випадку. А значить, мийка потрібна містка, функціональна, проста у догляді, довговічна і, звичайно, щоб відповідала за стилем до гарнітуру. Тому перед покупкою слід уважно розібратися, як вибрати кухонну мийку.

Який існує вибір форми і розміру мийки для кухні?

Найперше питання, на яке треба знайти відповідь: яка мийка для кухні краще за формою. Єдиного вірного варіанту немає, у кожного є плюси і мінуси:

  • Кругла мийка. Класична форма вважається вельми універсальною. Її місткість при ідентичному обсязі більше, ніж у інших мийок, а мити її найлегше. Але нерідко такі моделі не мають додаткових секцій, а дизайн може здатися банальним.

    Кругла мийка для кухні

  • Квадратна мийка. Подібні мийки представлені на ринку у широкому асортименті – вибір матеріалів, кольорів, розмірів і оснащення величезний. До переваг також відноситься місткість. Але доглядати за квадратом складніше, очищення кутів вимагає зайвих зусиль.

    Квадратна кухонна мийка

  • Прямокутна мийка. Цей тип ширше за квадратний, але для його інсталяції потрібна відповідна стільниця (при цьому краще не ставити мийку поперек, інакше працювати з нею буде не так зручно). Проблема з мийкою кутів, як і у квадрата, теж присутня.

    Прямокутна мийка на кухні

  • Кутова мийка. Трикутний блок оптимальний для компактних кухонь: цей формат дозволить заощадити частину робочого простору. Але це й мінус, адже у таких мийок місткість мінімальна. Та й вибір не такий великий, а миття чаші не дуже зручне.

    Кутова кухонна мийка

  • Нестандартні форми. П'яти- і шестикутні, у формі трапеції і інші схожі мийки підкорюють оригінальним дизайном і функціональністю (у них зазвичай багато секцій і крил з боків). Але ціна висока, і підійдуть вони лише для просторих кухонь.

    Нестандартна мийка для кухні

Хоча габарити – питання окреме. Щоб зрозуміти, як вибрати кухонну мийку за розміром, орієнтуйтеся на наступні поради:

  • Визначтеся з кількістю чаш. На ринку є моделі з чашами від 1 до 4. Чим їх більше, тим зручніше розділяти посуд і продукти. Але й ціна такої мийки буде помітно підвищеною.
  • Заміряйте кухонний гарнітур. Правило просте: від краю стільниць до краю мийок потрібен запас приблизно 5 см. Якщо менше, вода буде попадати на підлогу і стіни; якщо більше, то користуватися мийкою буде незручно.
  • Оцініть глибину чаші. Основна (або єдина) чаша повинна мати в глибину близько 20 см. Тоді, з одного боку, вода не розбризкується на всі боки, а з іншого – вам не треба тягнутися до її дна.

Мийка для кухні на 2 чаші з крилом

Якими бувають кухонні раковини за типом монтажу?

Щоб по-справжньому грамотно вибрати мийку на кухню, наступним кроком варто подумати про спосіб її монтажу. Популярні варіанти інсталяції наступні:

  • Накладні мийки. Їх надягають на кухонні модулі зверху, немов кришку, – цей монтаж простий і швидкий. Але вода може стікати між стиками (тому потрібні пристінні бортики), та й для установки підходять далеко не всі гарнітури.

    Накладна кухонна мийка

  • Врізні мийки. Для установки в стільниці вирізається отвір, в нього вставляється чаша, при цьому її краї височать над робочою поверхнею. Монтаж вимагає певних навичок, хоча це виправдано практичністю використання такої мийки та гармонійним стилем.

    Врізна мийка для кухні

  • Підстільні мийки. Для даних моделей в стільницях теж робиться виріз, але чаша стоїть нижче за основний рівень. Це забезпечує гігієнічність мийки і цікавий дизайн, але монтаж цього елемента складний, копіткий, а тому дорогий.

    Підстільна кухонна мийка

  • Вбудовані мийки. Їх ще нерідко називають інтегрованими: вони інтегруються у робочу поверхню врівень. Виглядає це ефектно (особливо якщо стільниця по-справжньому велика), але стикування країв вимагає багато часу.

    Вбудована мийка для кухні

З якого матеріалу вибрати мийку на кухню?

Яка раковина на кухню краще: з нержавіючої сталі чи штучного каменю? Або ж варто пошукати модель із натурального матеріалу? Однозначної відповіді також немає. Тому пам'ятайте про переваги і недоліки кожного варіанта:

Мийка з нержавіючої сталі

Мийка з нержавіючої сталі для кухні

Зроблені зі сплаву сталі, хрому і нікелю (оптимальний склад: 72%, 18%, 10% відповідно) – такі мийки міцні і надійні. Хоча останнє залежить від товщини металу. Орієнтуйтеся на моделі зі стінками хоча б від 0,8-1 мм, а в ідеалі 2 мм (хоча ціна вище). Товста сталь не дозволить раковині «грати» і надійно фіксує великий кухонний змішувач. Мінус: на металі помітні усі краплі і забруднення, до того ж він може подряпатися – особливо якщо поверхня глянцова або матова (тому краще шорстка текстура). А ще сталеві мийки при падінні води на них дуже галасливі, тому варто купити модель із шумопоглинальною підкладкою знизу.

Раковина зі штучного каменю

Мийка для кухні зі штучного каменю

Такі мийки називають композитними – адже в їх складі безліч компонентів: мармурова крихта, кварцовий пісок, пігменти, акрилова смола тощо (у кожного виробника свої «рецепти» і назви матеріалів, на кшталт сілграніта чи маграніта). Об'єднують їх загальні якості. Штучний камінь міцний, на ньому не помітно забруднення чи крапель, він легко миється та добре поглинає звук струменя води, не вбирає запахів, різноманітний за дизайном. Але й недоліки є. По-перше, на камені може залишитися слід від гарячого посуду. По-друге, він може змінити колір від продуктів на зразок буряка. По-третє, такі мийки є доволі дорогими.

Гранітні кухонні мийки

Гранітна кухонна мийка

По суті це теж композитний матеріал, але в його основі вже гранітна крихта. Вона забезпечить раковині максимум міцності, бо не боїться сильних ударів і дуже зносостійка. Правда, це залежить від частки граніту: в ідеалі його повинно бути близько 80%. Крім того, до плюсів відносяться простота догляду за такою мийкою та її дизайн: вишуканий і солідний. Що ж до недоліків, то вони цілком очікувані. Перший: висока ціна – це найбільш дорогий варіант. Другий: через високу вагу гранітної мийки (у великих моделей вона може перевищувати навіть 20 кг!) змонтувати таке приладдя досить складно.

Як доглядати за кухонною мийкою?

На тлі всього цього важливо усвідомлювати: знати, як правильно вибрати мийку на кухню, це лише півсправи. Адже навіть найкраща раковина зіпсується, якщо не стежити за нею. Хоча нічого складного тут немає, рекомендації з догляду досить прості:

  • намагайтеся після кожного користування мийкою обполоснути її теплою водою і витерти м'якою ганчіркою насухо;
  • раз на 1-2 дня протирайте чашу спеціальною хімією – такий догляд за кухонною мийкою можна проводити засобом для миття посуду;
  • для мийок із нержавіючої сталі потрібні спеціальні гелі або пасти, але не порошок – він може роздряпати їх поверхню;
  • для глибокого очищення мийок зі штучного каменю чи граніту застосовуйте засоби, розраховані на конкретний матеріал;
  • періодично проводьте дезінфекцію, наповнивши мийку водою і додавши трохи хлору або оцту, – і зливайте все через кілька годин.

Вибір кухонної мийки

Що краще: український бренд або закордонний?

На традиційне запитання про виробників відповідь не менш традиційна: вибір вітчизняної або іноземної марки залежить від ваших цілей. Якщо ви хочете заощадити, то звернуть увагу на українські бренди. Серед них найбільш гідними за якістю визнаємо Fancy Marble та Granado. Якщо ж ви не готові до компромісів і шукаєте максимально надійні і цікаві за дизайном моделі, то правильніше підібрати мийки для кухні від Teka, Kraus або, наприклад, Franke.

Зручні кухонні мийки Fancy Marble:

Якісні моделі мийок для кухні Granado:

Найкращі мийки для кухні Teka:

Популярні мийки на кухню від Kraus:

Довговічні кухонні мийки Franke:

А щоб заощадити свій час, звертайтеся до інтернет-магазину Keramis. Наші консультанти дадуть відповіді на усі питання стосовно кухонних мийок 2020 модельного року і допоможуть знайти саме ту, яка найкраще відповідає всім вашим вимогам. Працювати з нами зручно і вигідно, переконайтеся в цьому самі!

Купити мийки зі знижкою в інтернет-магазині Кераміс
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет