Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як вибрати унітаз із функцією біде в 2023 році?

Вибір унітаза із функцією біде

Техніка на зразок «2-в-1» підкорює універсальністю – і унітази із функцією біде тому яскраве підтвердження. Подібна сантехніка здається дуже практичною і зручною, але через рідкість викликає багато питань: як працює, які у неї плюси і мінуси, які функції і опції доступні тощо. Щоб вам було легше в усьому розібратися, ми підготували детальний гід із рекомендаціями, як вибрати унітаз-біде.

Конструкційні особливості

Поєднана з біде модель зовні майже не відрізняється від звичайного унітаза – різниця у дрібницях. Найголовніша – розташована на борту чаші або ж під обідком висувна форсунка з розпилювачем, через яку подається вода для обмивання інтимних зон. Також на корпусі є вентиль або кнопки управління такою функцією, а всередині сантехніки ховається підведення води: пряме або через маленький накопичувальний бачок.

Форсунка унітаза-біде

Форсунка для функції біде ховається в чаші унітаза і не кидається в очі, коли вона не використовується за призначенням

Але і це не все, так як вибрати унітаз із функцією біде можна в альтернативних видах:

  • Кришка-біде. Просте рішення: змішувач біде і кнопки розташовуються в кришці, що надівається на чашу унітаза. Встановити цей «замінник» легко, коштує він відносно недорого, хоча дизайн менш витончений.

    Кришка-біде

    Кришку-біде можна поставити на звичайний унітаз, хоча про підведення до неї води все одно доведеться подбати окремо

  • Гігієнічний душ. Найдоступніше виконання: бідетка із шлангами і запірною арматурою, які монтується на бортику унітаза або на стіні поруч із ним. При цьому воду можна подавати навіть від раковини.

    Гігієнічний душ

    Гігієнічний душ дуже універсальний, з його допомогою можна не тільки обмивати тіло, а й, наприклад, помити собаку після прогулянки

Переваги і недоліки

Сантехніка «2-в-1» має пару значущих переваг:

  • Економія місця. Відмовившись від повноцінного біде, ви виграєте удвічі – і це плюс не тільки в тісних санвузлах. Адже місце, що звільнилося у великій кімнаті, можна віддати, наприклад, під пісуар.
  • Мінімалістичний дизайн. Із однією чашею сантехніки ванна буде виглядати більш лаконічно і акуратно, ніж із двома. Це цілком відповідає сучасним трендам у дизайні санвузлів.

Лаконічний унітаз із функцією біде

Унітаз із функцією біде виглядає стильно і акуратно і економить чимало простору в приміщенні

В темі, як вибрати унітаз-біде, потрібно згадати і мінуси таких моделей:

  • Менше комфорту. Само по собі використання одного пристрою в рази швидше і зручніше, тут не посперечаєшся. Але зазвичай чаша унітаза менш широка, ніж у біде, що може дещо сковувати в рухах.
  • Висока ціна. Ускладнена конструкція і більш трудомісткий монтаж – все це призводить до того, що вартість сантехніки помітно зростає. Причому прайс може перевищувати суму за комплект пари окремих пристроїв.

Розумний унітаз-біде

Ціна унітаза із функцією біде може бути дуже високою – особливо за наявності всіляких смарт-функцій, підсвічування тощо

Вибір матеріалу

Багато в чому краса і довговічність сантехніки визначається тим, з чого ж вона зроблена. Варіантів кілька:

  • Фаянс. Це дрібнопориста кераміка, покрита емаллю, причому її можна забарвити у модний чорний і будь-які інші кольори. Головною перевагою фаянсу є доступність, а недоліком – недовговічність покриття, яке може потертися за 5-10 років, через що матеріал вбирає вологу і руйнується.
  • Порцеляна. Якщо ви хочете зрозуміти, як вибрати унітаз із функцією біде на роки вперед, то в першу чергу придивіться до порцелянових моделей. Домішка у білу глину польового шпату і кварцу робить кераміку в рази більш зносостійкою і ефектною, але й на порядок дорожчою.
  • Інші матеріали. Часом можна зустріти унітази-біде з екзотичних матеріалів. До них відносяться нержавіюча сталь (міцна і надійна, але нагадує про громадські вбиральні), камінь (стильний, престижний, але ціна висока) і навіть скло (дуже сміливо, але йому потрібен дуже ретельний догляд).

Стильний унітаз із функцією біде

Сьогодні можна зустріти унітази-біде, де кераміка доповнена металом – чисто з декоративними цілями для більш стильного вигляду

Різновиди унітазів-біде за способом монтажу

Наступний пункт оцінки характеристик сантехніки – розміщення. Як у звичайних унітазів, у моделей із функцією біде вибір наступний:

  • Підлогові. Традиційне виконання, що нагадує про звичні унітази-компакти. Чаша стоїть на підлозі на широкій ніжці, і всередині неї заховані деталі механізму. Система проста для монтажу і недорога, хоча здається трохи старомодною і ускладнює прибирання підлоги санвузла.

    Підлоговий унітаз із функцією біде

    Деякі моделі підлогового унітаза із функцією біде виглядають вельми футуристично і авангардно

  • Підвісні. Підвісні унітази кріпляться на стінку, в яку попередньо ставиться інсталяція, при цьому її приховують плиткою – під мармур, мозаїкою або будь-якою іншою. Така конструкція витримує до 400 кг і заощаджує місце у кімнаті, але ціна рішення помітно вище.

    Підвісний унітаз-біде

    Підвісні унітази-біде зараз на піку моди і відмінно поєднуються із такими ж підвісними меблями у ванній кімнаті

  • Кутові. Так як зазвичай вибрати унітаз-біде намагаються для маленьких санвузлів, то цей варіант – чи не найбільш виграшний. У цьому випадку сантехніка ставиться в кутку і звільняє площу біля стін для раковини із дзеркалом, ванни чи шафи.

    Кутовий унітаз-біде

    Кутовий унітаз-біде по суті є підлоговим, але із бачком, форма якого адаптована під розміщення у кутку

Різновиди унітазів-біде за типом зливу

Зазвичай при обговоренні вибору будь-яких унітазів згадують тип їх випуску води у каналізацію, порівнюючи плюси і мінуси горизонтального (паралельно підлозі), вертикального (в підлогу під кутом 90°) і косого (по діагоналі) зливу. Однак ми не будемо загострювати на цьому увагу. Адже якщо ви не будуєте приватний будинок із нуля, вам просто потрібно купити модель з таким випуском, на який розраховано розведення труб у вашому санвузлі. Важливіше тут подбати про встановлення захисту від протікання – він допоможе зберегти чимало нервів і грошей у майбутньому.

Унітаз із функцією біде в інтер'єрі

Монтаж і підведення до унітаза-біде всіх комунікацій, включаючи електроживлення, може викликати певні труднощі

Яку форму чаші обрати?

Розповідь про те, як вибрати унітаз із вбудованою функцією біде, був би неповним без опису конструкції чаші:

  • Тарілчаста. Її легко впізнати по увігнутому майданчику на дні, в якому і скупчуються нечистоти. Такий пристрій чаші простий і дешевий, але він збільшує бризки при змиванні і у нього не дуже добре самоочищення.
  • Козирькова. «Полка» у цього типу зміщена вперед і зроблена вигнутою, тому відходи плавно переміщаються до стічного отвору. Від цього бризки менше, а очищення дна унітазу під час зливу води краще.
  • Воронкоподібна. Оптимальна схема із симетричними стінками чаші і розташованим у центрі стоком. Бризок мінімум, а змив повний, за рахунок чого також знижується витрата води вашого унітаза.

Унітаз із кришкою-біде

Найчастіше унітази із функцією біде мають воронкоподібну форму чаші, адже вона найбільш ергономічна і сучасна

Функціональні особливості

Унітази, з'єднані з біде, часто пропонують ще більш розвинений функціонал для більшої зручності користування. Що з цього реально потрібно, вирішувати вам:

  • Регулятор форсунки для зміни напрямку або напору води зробить гігієнічні процедури зручнішими і ефективнішими.
  • Подача у форсунки повітря дозволяє сушити шкіру після обмивання і тим самим обходитися без паперових рушників.
  • Підігрів у сидінні підвищує комфорт від сантехніки (особливо якщо у вас є ще й тепла підлога під ногами).
  • Вбудований у змішувач термостат підтримує температуру води в біде на заздалегідь заданому вами рівні.
  • Форсунки, що працюють у різних режимах гідромасажу, розширюють сферу використання подібного унітазу.
  • Мікроліфт для кришки і сидіння позбавляє від необхідності торкатися їх і може вмикатися за сигналом датчику, що реагує на появу людини поруч.
  • Пульт дистанційного керування полегшить управління режимами складною технікою, але потребує електроживлення.

Пульт управління унітазом-біде

Пульт контролю унітаза із функцією біде буває дуже просунутим, а у деяких моделей його замінює... додаток для смартфона!

Топові бренди

На завершення розповіді про те, як вибрати унітаз-біде, звична порада: краще звернути увагу на продукцію відомих брендів. Тільки у них ви отримуєте високу якість сантехніки і працездатність усіх функцій протягом багатьох років. До таких виробників відносяться Grohe, Roca, Geberit, Idevit, Volle, Creavit.

Популярні моделі унітазів-біде Idevit:

Якісні унітази із функцією біде Roca та Creavit:

Надійні унітази-біде від Grohe, Geberit і Volle:

Замовити оснащення санвузла цих марок ви можете в інтернет-магазині Keramis. У нас широкий асортимент товарів, вигідні ціни і прості умови оплати та доставки по всій Україні. А ще наші консультанти з радістю допоможуть вам і підкажуть, як вибрати найкращий унітаз із функцією біде саме для ваших цілей і бюджету!

Купити унітаз-біде в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет