Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Освітлення спальні: поради щодо вибору та рекомендації

Вибір освітлення для спальні

У спальні все повинно працювати на створення затишку та комфортних умов відпочинку – і освітленню в цьому питанні відводиться особлива роль. Адже воно допоможе як розслабитися після важкого дня, так і швидше підбадьоритися вранці. А неправильний підбір світильників навпаки: буде відволікати та приводити до безсоння або як мінімум поганого настрою. Тому важливо заздалегідь прояснити, яке освітлення встановити в спальні краще за все: від стелі до шаф-купе.

Який тип освітлення для спальні вибрати?

Головна вимога до освітлення в спальні аналогічна ситуації в дитячій кімнаті: воно повинно бути різноманітним! Не обмежуйтеся якимись одними світильниками: чим більше їх, тим ширше ваш набір світлових сценаріїв. Люстра на стелі для загального освітлення, бра для читання, споти та LED-стрічки зададуть романтичний настрій, торшери візуально піднімуть стелю – список довгий. Тому в розмові, як вибрати освітлення для спальні, слід говорити про кожен тип окремо.

Різноманітне освітлення спальні

Чим більше та різноманітніше будуть світильники в спальні, тим у вас буде більше варіантів створення освітлення

Як правильно вибрати загальне освітлення в спальню?

Базове освітлення – стельове. Без нього в спальні ніяк. Варіантів світильників по суті два:

  • Люстра. Класичне та універсальне рішення, що підходить до будь-якого стилю та розміру кімнати. У спальні потрібен закритий або напівпрозорий плафон: тоді верхнє світло не буде сліпити. Непоганий варіант: сучасні люстри з налаштуваннями яскравості та колірної температури для різних ситуацій. Розміщувати люстру найкраще в геометричному центрі кімнати – тоді немає затемнених зон у спальні. Але припустимо трохи посунути її вбік, якщо вона «б'є по очах» тим, хто знаходиться у ліжку.

    Люстра в спальні

    На фото Nowodvorski Amara

    Популярні люстри для спальні

  • Точкові світильники. Для низької стелі, коли від люстри до підлоги менше 210 см, краще взяти світильники точкового типу. При цьому вони не просто візуально «заощадять» простір, а й зроблять освітлення розсіяним та рівномірним. Як із люстрою, уникайте моделей із направленим світлом: краще взяти джерела з матовим корпусом. Також плюс цього типу освітлення в тому, що з його допомогою можна створити незвичайне оформлення стелі: із зонуванням, вигинами, «зоряним небом» тощо.

    Точковий світильник для спальні

    На фото Eglo Fueva

    Рекомендовані для спальні точкові світильники

    Правильне освітлення біля ліжка

    На питання, яке освітлення встановити в спальні біля ліжка, відповідь проста: м'яке та спрямоване на одну зі сторін. Тоді ви зможете, наприклад, читати книгу і не заважати своїй половинці. А вже відштовхуючись від такого принципу, можна грамотно вибирати бра, настільний або підвісний світильник або ж підлоговий торшер з абажуром, який розсіює світло.

    Освітлення біля ліжка в спальні

    При виборі та розміщенні бра, нічників та підвісних світильників в зоні біля ліжка головне: правильно підібрати висоту для них

    Ще при покупці світильника для освітлення біля ліжка зверніть увагу на висоту розміщення. Якщо освітлювальний прилад поміщається на тумбі або столику, джерело світла повинно бути на рівні 40-50 см від їх рівня. Якщо ж мова про бра на стіні або торшер, що стоїть біля узголів'я, підлогу від точки освітлення повинно відділяти приблизно 130-150 см. Якщо світильники вище цієї межі, вони з високою долею ймовірності будуть викликати дискомфорт. Якщо ж нижче, то перестануть виконувати основну функцію і перетворяться на суто декоративний елемент.

    Стильні світильники в спальню біли ліжка

    Освітлення дзеркал та шаф

    Так як вибрати освітлення для спальні потрібно не тільки для основних завдань, а й додаткових, згадаємо підсвічування таких елементів, як:

    • Дзеркало. Для макіяжу на столику або повноцінне на повний зріст на стінці – дзеркало у спальні, як і у ванній, потребує додаткового освітлення, навіть якщо розміщено біля вікна. Тому встановіть мінімум бра прямо над ним. При цьому переконайтеся, що воно не світить різко в обличчя. Для великих дзеркал потрібно підсвічування і з боків, симетрично один до одного. Для цього використовуються бра, споти і діодні стрічки. Нескладно знайти дзеркала з вбудованим підсвічуванням по периметру або уздовж однієї зі сторін.

      Підсвічування дзеркала в спальні

      Незалежно від розмірів дзеркала в спальні, підсвічування ніколи йому не завадить – це і практично, і ефектно

    • Шафа. Якщо в спальні у вас є невелика платтяна шафа, сміливо пропускайте цей пункт – підсвічування необхідне великим, високим або глибоким меблям. Забезпечити його можна декількома способами. Найлегший: купити шафу-купе із вбудованими всередині світильниками. До того ж вони зазвичай вже налаштовані включатися на відкриття дверей. Але якщо меблі вже готові, можна інсталювати точкові світильники або LED-стрічку та «зав'язати» їх вимикач на дверцята.

      Підсвічування у шафі

      Невелика смуга з діодів, встановлена у шафі, дозволить без проблем зорієнтуватися в його «нутрощах» навіть у напівтемряві

      Функціональне освітлення для меблів та дзеркал у спальні

      Декоративне освітлення в спальні

      Думаєте, яке освітлення вибрати для спальні, щоб було не просто функціонально, як у передпокої, але й красиво? Тоді зверніть увагу на декоративні світильники, які допоможуть прикрасити кімнату, зробити її більш витонченою та стильною. Їх вибір широкий:

      • Споти. Невеликі точкові світильники на ніжках змінюють напрямок світла, завдяки чому можна акцентувати увагу на якому-небудь елементі в спальні: полиці, картині, арці, скульптурі, незвичайному малюнку на шпалерах тощо.

        Споти для спальні

        На фото Trio Cassini

      • Нічники. Маленькі і не дуже потужні настільні лампи допоможуть задати потрібний для відпочинку настрій і будуть служити як орієнтир, якщо вночі треба встати, не зачепити предмети та не потривожити сплячого.

        Нічник у спальні

        На фото Eglo Oviedo

      • Точкові світильники. Подібні джерела освітлення можуть стати в нагоді і для виділення певних зон у спальні, і для створення візерунка на стінах та натяжній стелі або навіть підлозі (у цьому випадку вони зіграють роль ще й нічника).

        Декоративні точкові світильники

        На фото Zuma Line Deep

      • Діодні стрічки. За допомогою стрічок із мініатюрних LED-ламп можна обіграти архітектурний елемент (ніші, виїмки, багаторівневі стелі) або меблі (підсвічування низу ліжка, тумбочки, шафи).

        Світильники в спальні

        Підсвічування від діодної стрічки додасть ліжку незвичайного стилю

        Ефектне декоративне освітлення для спальні

        Правильно підбираємо тип ламп в спальню

        Яке освітлення для спальні вибрати ви б не наважилися, обов'язково думайте про характер джерела світла. У кожного типу є свої плюси та мінуси:

        • Лампи розжарювання. Традиційні та все ще популярні, але вже застарілі – у них занадто велика витрата електроенергії і при цьому низький ресурс. Вибір виправданий тільки ціною та теплим відтінком світла – оптимальним у спальні.
          Лампа розжарювання

          Світло у лампи розжарювання візуально тепле – ідеально для відпочинку у спальні

        • Галогенні лампи. Вони економічніше та довговічніше за моделі з ниткою розжарювання. Також вони компактніше, тому часто монтуються в точкові світильники. Світло у них яскраве, але нейтральне та досить м'яке.
          Галогенна лампа

          Галогенні лампи частіше за все використовують у точкових світильниках — через їх невеликі розміри

        • Люмінесцентні лампи. Їх ще називають енергозберігаючими, це їх головна перевага: вони споживають дуже мало електрики. Ресурс також високий, хоча він залежить від частоти циклів включення та виключення.
          Люмінесцентна лампа

          Люмінесцентна лампа за дизайном буде пасувати далеко не кожному світильнику

        • Світлодіодні лампи. LED-джерело сьогодні можна назвати ідеальним для освітлення. В останні роки ціна таких ламп помітно впала, при цьому економічність, довговічність та невибагливість нікуди не поділися.
          Світлодіодна лампа

          В деяких моделях яскравість та колірну температуру світла від діодів можна змінювати у налаштуваннях

        У будь-якому випадку переконайтеся, що обрана лампа має теплу, на рівні 3000 К, або нейтральну, в районі 4200 К, колірну температуру. А ось холодних тонів, із показником 5-6 тисяч К, уникайте. Вони підходять для робочого місця, але ніяк не для спальні, де хочеться розслабитися.

        Комплексне освітлення спальні

        Бра на стіні, діодні стрічки для підсвічування ніші та стелі, люстра – вибрати освітлення для спальні можна найрізноманітніше

        Світильники з усіма такими лампами представлені в асортименті популярних брендів, які вже довели рівень своєї продукції: Eglo, Nowodvorski, Trio, Wunderlicht та Blitz. Всі вони доступні в інтернет-магазині Keramis! Наші консультанти допоможуть вам зорієнтуватися в їх колекціях та підкажуть, яке освітлення вибрати для спальні, щоб воно було і комфортним, і привабливим за дизайном, і вигідним при покупці!

        Купити світильники для спальні в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет