Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Як правильно вибрати змішувач для біде в 2023 році?

Як вибрати змішувач для біде

Вибір хорошого біде – лише половина справи! Адже комфорт та функціональність сантехніки в цьому випадку багато в чому визначається не стільки чашею, скільки... змішувачем до неї. Він повинен бути зручним і практичним, легко налаштовуватися під різні завдання, а також надійним та довговічним. Тому питання, як вибрати змішувач для біде, які моделі краще і чому, вимагають вдумливого підходу до покупки.

Вибір матеріалу змішувача для біде

Хромований змішувач для біде

Хромоване покриття є майже у всіх змішувачів, але воно – далеко не головна умова довговічності матеріалів (на фото AM.PM Gen)

Від унітаза до душової системи – для будь-якої сантехніки дуже важливо, з чого вона зроблена. Встановлюваний на біде змішувач не виняток. Зазвичай варіанти наступні:

  • Латунь. Чи не ідеальний вибір змішувача для біде саме з цього сплаву міді та цинку: він має оптимальне співвідношення ціни та ресурсу.
  • Бронза. За довговічністю сплав міді з оловом не поступається латуні, та й виглядає благородно. Але вартість вище, тому такі моделі рідкісні.
  • Кераміка. Виглядає цей змішувач ефектно, дизайн ванної кімнати з ним значно покращується. Однак він крихкий, легко може подряпатися і коштує чимало.
  • Силумін. Головна перевага сплаву алюмінію та кремнію в доступності. Але за зносостійкістю він явно в аутсайдерах, тому що не дуже міцний.
  • Пластик. Ще один недорогий, не надто надійний варіант, зате він може мати незвичайні форму та забарвлення – те що треба для кольорової сантехніки.
Змішувач для біде зі Swarovski

Рукоятки змішувача для біде можуть прикрашати навіть... кристали від Swarovski (на фото Bugnatese Axo)

Хоча лише цими матеріалами асортимент не обмежено. Діапазон величезний: від нержавіючої сталі до позолоти та інкрустації дорогоцінними каменями! Головне: щоб потрібна вам модель гармоніювала з іншого сантехнікою... Тому, до речі, всі виробники пропонують колекції змішувачів у єдиному стилі для різних пристроїв.

Різновиди змішувачів для біде

В обговоренні, як вибрати змішувач для біде, обов'язковий пункт – тип такого обладнання. Про кожен із них варто розповісти окремо.

Змішувачі для біде з можливістю зміни напрямку води

Найбільш традиційне виконання. Його легко сплутати з яким-небудь звичайним змішувачем для ванної: формат такий саме. Це обладнання може ставитися як на бортик біде, так і монтуватися в стіну із прихованим підведенням комунікацій. А його головна відмінність: у рухомій насадці на кінці, яка дозволяє направити струмінь води в потрібний для обмивання інтимних частин тіла бік. Такі моделі зручні, компактні, недорогі та підходять практично для будь-якого біде.

Змішувач для біде із рухомою насадкою

Класика жанру як вона є: проста, зручна, функціональна, хоча не найоригінальніша за конструкцією та дизайном (на фото Roca Victoria)

Змішувач із гігієнічним душем

Така сантехніка може бути позбавлена звичного виливу, але має мініатюрну лійку на гнучкому шлангу. З одного боку, вибір змішувача для біде цього типу розширює функціонал (наприклад, можна використовувати подібне оснащення для миття собаки після прогулянки). З іншого, гігієнічний душ в принципі позбавляє від необхідності в... біде! Ви зможете підключити його до розведення для раковини і встановити разом із унітазом-компактом чи підвісною моделлю, що заощаджує і місце в туалеті, і ваші гроші.

Змішувач із гігієнічним душем

Лійка з кнопкою може встановлюватися на стіні або ж на самому біде (на фото Bianchi Style)

З термостатом

Усередині такого оснащення прихований спеціальний механізм, який підтримує на постійному рівні заздалегідь задану температуру води. Складно переоцінити важливість цього рішення для комфорту під час використання біде! Однак ви також повинні пам'ятати про мінуси подібного змішувача. Його ціна апріорі вище, а конструкція складніше і може викликати проблеми при експлуатації. Детальніше ж про вибір такої моделі сантехніки ви завжди можете прочитати в нашій статті за цим посиланням.

Змішувач із термостатом для біде

У змішувачів із термостатом дві рукоятки: одна задає температуру, а інша натиск води, яка подається в біде

З внутрішньою або зовнішньою подачею води

У деяких моделях біде конструкцією передбачена подача води не зовні, як у звичайному умивальнику, а зсередини: з-під обідка чаші або ж з отворів на її дні. Такий тип сантехніки має свої плюси: наприклад, більш лаконічний вигляд. Але загалом він не дуже зручний (зміна напрямку струменя або не гнучка, або неможлива) і обмежує при покупці, так як вибрати змішувач для біде потрібно зовсім особливого типу, позбавленого будь-якого виливу.

Змішувач внутрішньої подачі води

У змішувача внутрішньої подачі води вилив ховається в чаші, як і в унітазах з функцією біде, а зовні залишаються тільки важелі для управління

Вибираємо змішувач для біде за типом управління

Від того, наскільки зручно включати подачу воду і налаштовувати її температуру та натиск, багато в чому залежить і зручність виконання гігієнічних процедур із біде як таким. Тому слід згадати можливі типи управління.

Важільні змішувачі

Це найпоширеніше виконання – з одним важелем-джойстиком, який відповідає і за силу потоку, і за змішування гарячої та холодної води. Переваг у такої сантехніки маса! Впоратися з нею можна навіть однією рукою, налаштування швидкі та легкі, за рахунок чого також вдається економити воду. Хоча про мінуси також не можна забути. Найголовніший: встановлений всередині картридж, який відповідає за змішування, боїться «брудної» води і дуже складний для заміни.

Важільний змішувач для біде

Оптимальне рішення майже з усіх точок зору – змішувач для біде з одним джойстиком (на фото Imprese Laska)

Вентильні

У цієї сантехніки – два класичних вентиля для контролю і гарячої, і холодної води, а всередині замість керамічного картриджа встановлена кран-букса. І в цьому полягають як переваги, так і недоліки вибору такого змішувача для біде. Наприклад, його конструкція спокійніше сприймає дрібні частинки у воді, а ремонт простіше та дешевше. Однак користуватися таким оснащенням не так зручно. Змішувачу на кухні, припустимо, це управління ще підійде, а до біде – краще щось інше.

Вентильний змішувач для біде

Вентильні змішувачі для біде краще вибирати для санвузлів у вінтажному або ретростилі (на фото Genebre New Regent Classic)

Із сенсорним управлінням

Якщо ви хочете отримати максимум комфорту і гігієнічності, зверніть увагу на цей тип сантехніки. Адже всім завідує автоматика, і вам немає необхідності навіть торкатися до змішувача! Досить при його налаштуванні вказати необхідні натиск і температуру води, і вона буде включатися за сигналом від датчиків присутності людини. Зворотний бік медалі: потрібне підключення до електроживлення (або регулярна заміна батарейок) та, як і з аналогічними змішувачами для умивальника, висока ціна.

Сенсорний змішувач для біде

Щоб включити сенсорний змішувач для біде, достатньо одного помаху руки поруч із ним, що зручно та гігієнічно

Особливості внутрішнього та зовнішнього монтажу змішувачів для біде

Установка призначеного до біде змішувача – привід для окремої розмови. Але не відзначити ряд важливих деталей, що не залежать від способу монтажу, неможливо. Тому зверніть увагу на наступні моменти:

  • Не соромтеся читати інструкції, навіть якщо у вас вже є досвід установки подібної сантехніки, – у конкретної моделі можуть бути свої нюанси.
  • Усі кріплення та належні до них прокладки треба надійно фіксувати в своїх місцях, але не перестарайтеся, інакше їх пізніше може перекосити.
  • Приділіть особливу увагу герметизації всіх стиків: клоччям, ФУМ-стрічкою та силіконом (особливо це важливо при прихованому, як у інсталяції, монтажі).
  • Якщо ви не впевнені у своїх силах, краще звернутися до професіоналів – в разі помилки ціна заміни сантехніки може виявитися занадто високою.
  • Окремий момент: не забувайте про поради щодо догляду за змішувачами. Так ви зможете помітно подовжити життя подібної сантехніки після установки!
Біде зі змішувачем в інтер'єрі

Грамотно встановлений на біде змішувач буде довго радувати як своїм зовнішнім виглядом, так і довговічністю

І в кінці звичайна рекомендація: орієнтуйтеся на перевірених виробників такого обладнання. Тільки відомі марки забезпечать справжню надійність техніки. До таких брендів можна віднести:

Продукцію цих компаній ви зможете придбати в інтернет-магазині Keramis. У нас вас чекають широкий асортимент сантехніки, вигідні ціни і прості умови оплати та доставки. А ще наші консультанти обов'язково підкажуть, як краще вибрати змішувач саме для вашого біде!

Купити змішувач для біде в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет