Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Правильний вибір сифона в 2023 році

Вибір сифона

Ніхто не забороняє під час монтажу умивальника, ванни або, наприклад, біде організувати їх злив із простою трубкою – але в такому випадку ніщо не буде заважати появі в квартирі неприємного запаху з каналізації! Саме тому потрібен сифон. Його конструкція забезпечить так званий гідрозатвор – водяний бар'єр, який не дає проникати в житло каналізаційним випаровуванням. Але незважаючи на відносну простоту подібного пристрою, не слід купувати першу модель, яка впала вам до вподоби. Спочатку варто прояснити для себе, як вибрати сифон для раковини, кухонної мийки, душової кабіни або іншої сантехніки.

Які бувають сифони?

Хоча принцип роботи різних сифонів схожий, у їх конструкції є багато відмінностей. А тому відрізняються і дизайн, і спосіб установки, і обслуговування в майбутньому. Всього існує 4 основних типи сифонів:

  • Трубний сифон. Іноді їх називають колінними, а дізнатися найпростіше по S- або U-образній формі. Це найбільш традиційна і поширена модифікація. До її плюсів відносяться доступність і компактність. Однак вони вимагають високої точності з'єднання стиків при монтажі і не дуже зручні для очищенні. Хоча деякі моделі мають розбірну конструкцію і пробку для зливу, що дещо спрощує їх обслуговування.

    Трубний (колінний) сифон

    Класичний зовнішній вигляд, але не найвища зручність обслуговування – це про трубний сифон (на фото Grohe 289470000)

  • Пляшковий сифон. Також зустрічається позначення «колбоподібний» – через наявність колби («пляшки»), через яку здійснюється злив води. Ця особливість дозволяє затримувати сміття або ж цінні предмети, що випадково впали, і легко усувати їх. Адже цей відсік демонтується окремо від сифона (а тому й обслуговування дуже просте). Мінуси: такі пристрої можуть бути вельми великими і дорогими.

    Пляшковий (колбоподібний) сифон

    Сервіс пляшкового сифона дуже простий і зручний, проте розмір не завжди компактний (на фото Viega 103927)

  • Гофрований сифон. Вибрати сифон цього типу варто перш за все за його універсальність і простоту установки – адже в його основі гнучка труба, яку можна згинати та розтягувати, як вам необхідно. А ще така техніка зазвичай найдоступніша за ціною, і за рахунок відсутності зайвих стиків менше ризик протікання. Але й недоліки є. Гофра швидко забруднюється зсередини і виглядає найменш естетично.

    Гофрований сифон

    Нерідко з гофра роблять не весь сифон, а лише його частину – наприклад, для переливу в моделях для ванни (на фото Ravak X01377)

  • Плоский сифон. Уже за назвою легко здогадатися, в чому ключовий нюанс цього пристрою – він має плоску форму, завдяки чому можлива його установка в дуже обмежених умовах. Правда, треба розуміти, що сифон із П-подібною трубкою найскладніший для обслуговування. Тому іноді для очищення проводять повний демонтаж! При цьому за рахунок мінімального обсягу води в гідрозатворі вона може вельми швидко випаровуватися, через що з'являються неприємні запахи.

    Плоский сифон

    Вибрати сифон плоского типу намагаються в першу чергу для душових кабін, але встановити його можна і для іншої сантехніки (на фото Radaway R399)

Але лише формою відповідь на питання, які бувають сифони, не обмежується. Ще зверніть увагу, як закривається механізм зливу. Вибір із 3 модифікацій:

  • Класичний злив. Щоб перекрити відвід води в раковині або ванні, тут слід скористатися класичною пробкою. Це дешеве і гранично надійне рішення, але не завжди зручне: вам треба нагинатися за пробкою, при цьому вона може загубитися, якщо не закріпити її ланцюжком.
  • Напівавтоматичний злив. У сифоні даного типу встановлений клапан, із яким з'єднана кнопка або важіль у районі змішувача. Щоб перекрити злив, досить повернути їх: це легко і просто. Але ціна конструкції вище, а надійність нижче: більш складна конструкція може закиснути або зламатися.
  • Злив click-clack. Якщо ви хочете дізнатися, як вибрати сифон комфортний і зрозумілий для управління, зверніть увагу на таку систему. У неї в злив вбудована пробка, на яку треба тиснути рукою чи ногою: ви надавали – вона закрилася, ще натиснули – відчинилася. Хоча в разі ванни до неї доведеться тягнутися.

Злив для сифона

Закриватися злив сифона може як вручну, так і автоматичними способами, що зручніше, але ціна сантехніки через це зростає (на фото Imprese PP280)

З якого матеріалу краще вибрати сифон?

Різноманітність представлених моделей на ринку величезна, але фактично вибір сифонів розділений на два напрямки:

  • Пластикові сифони. Зазвичай такі моделі роблять з поліетилену або поліпропілену. Перші підкуповують мінімальною вартістю, але за іншими властивостями вони не дуже хороші. Тому краще доплатити за поліпропілен: він міцніше, жорсткіше, надійніше, не так розширюється від гарячої води. Головний мінус для всіх пластикових сифонів спільний – не дуже привабливий дизайн. Тому для відкритого способу монтажу такий пристрій не дуже підходить. Його краще ховати всередині тумб, консолей та інших меблів.

    Пластиковий сифон

    Сифони з пластику доступні і практичні, хоча й не дуже цікаві за зовнішнім виглядом (на фото Alcaplast A434)

  • Металеві сифони. Із зовнішнім виглядом таких пристроїв проблем немає: вони виглядають ефектно, стильно, дорого. Але за це доводиться платити: ціна сифонів із металу в рази вище, ніж у моделей із пластика. Хоча в якійсь мірі це виправдовується довговічністю (але той же поліпропілен служить до 10-15 років). З усіх металів оптимальна латунь: вона красива і доступна. Нержавіюча сталь надійніше, але дорожче. Бронза та мідь найдорожчі, при цьому вони дуже примхливі у догляді. А чавун вже майже не зустрічається.

    Металевий сифон

    Якщо вибрати сифон із металу, можна помітно прикрасити інтер'єр, виконавши багато елементів сантехніки в одному стилі (на фото Kludi 101110500)

Поради з вибору сифона

Так як вибрати сифон, що однаково відповідає різним завданням, неможливо, то варто говорити про особливості підбору пристрою під конкретну сантехніку.

Сифони для умивальників/раковин

Сифон для раковини

На фото Kludi 102550500

По суті, це найпростіша ситуація – адже ви вільні купити практично будь-який тип пристрою. Головне, щоб сифон для раковини або умивальника підходив за способом монтажу, влаштовував виглядом і укладався в заданий бюджет. До речі, часто поруч із раковиною у ванній стоїть пральна машина – і зручніше, щоб її злив вів у той же сифон, але з додатковим стоком для підключення цієї техніки.

Популярні моделі сифонів для раковини

Сифони для кухонних мийок

Сифон для кухонної мийки

На фото Teka 61001104

Хоча мийка і схожа на умивальник, сифони тут потрібні різні. Головне: на кухні злив часом забивається досить великими відходами. І тому пляшковий сифон краще відповідає кухонному життю – його легко розкрити і видалити залишки їжі. Якщо у вас мийка складається з двох чаш, шукайте моделі зі здвоєним зливом. А ось за метал переплачувати навряд чи варто, сифон все одно прихований у кухонному гарнітурі.

Надійні сифони для кухонних мийок

Вибираємо сифон для ванни

Сифон для ванни

На фото Geberit 150.017.00.1

Якщо чаші раковин можуть і не мати переливу, то для ванн він є обов'язковим елементом. В силу цього ключова вимога до сифона в такому випадку – наявність у нього додаткового стоку для захисту від затоплення. Ще зверніть увагу на габарити пристрою: чим менше, тим краще. При цьому монтаж сифона під ванною повинен бути таким, щоб доступ до нього був вільним, не обмеженим.

Перевірені модифікації сифонів для ванни

Трап чи сифон для душового піддона або кабінки

Сифон для душа

На фото Aquaform 320-19008

Для душа сифон потрібен якомога більш компактний, в ідеалі трап: висота такого пристрою стартує з 5-6 см! Тому його можливо змонтувати всередині стяжки підлоги без підвищення рівня. Також в душі не буде заважати механізм click-clack, на який досить наступати для відкриття і закриття. А ще дізнайтеся пропускну здатність сифона, щоб вона збігалася з можливостями душової системи.

Зручні сифони для душової кабіни

Сифон для біде та пісуара

Сифон для біде

На фото Bugnatese RICCR19266

Через компактність цієї сантехніки вибирати сифон для неї треба відповідного розміру (і відповідного способу монтажу, зрозуміло). Але якщо для пісуарів на цьому всі вимоги обмежуються (самі по собі такі сифони помітно відрізняються від звичайних), то для біде намагаються підібрати модель зі збільшеним вигином коліна, щоб гідрозатвор був якомога більше і об'ємніше. До речі, багато моделей такої сантехніки мають вбудований сифон, а біде, вбудоване в унітаз, взагалі позбавлено його.

Якісні сифони для біде та пісуара

Рекомендовані виробники сифонів

Щоб остаточно визначити, який сифон краще для ванни, кухонної мийки та умивальника, обов'язково звертайте увагу на його виробника. Наш досвід показав, що кращі характеристики за усіма параметрами забезпечує техніка від таких брендів, як Kludi (для ванни, умивальника, душового піддона і біде), Radaway (для душового піддона), Ravak (для ванни, раковини, піддона в душ, біде), Grohe (для умивальника), Aquaform (для піддона), Viega (для ванни, раковини, душового піддона, мийки, біде) та Imprese (для умивальника).

Декоративний сифон

Витончений і стильний сифон може стати маленькою родзинкою вашої ванної кімнати

Їх продукцію ви завжди знайдете в каталозі інтернет-магазину Keramis. До того ж наші консультанти обов'язково розкажуть вам, які сифони бувають для різних завдань, і підкажуть, як вибрати сифон саме для вашої ситуації. Але головне – наші ціни вас приємно здивують. Купуйте сантехніку в Keramis!

Купити сифон в інтернет-магазині Кераміс
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет