Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Чи можна використовувати дерево в ванній кімнаті?

Дерево у ванній кімнат

Якщо вам потрібна проста та коротка відповідь на питання із заголовку, то: так, можна. З дерева у ванній може бути зроблено майже що завгодно: від покриття підлоги до сантехніки. Однак якщо говорити більш детально, то виявиться, що в цій відповіді є безліч прихованих «але». І тому використання дерева у ванній кімнаті вимагає більш предметного обговорення та врахування всіх його переваг, недоліків і – можливих альтернатив.

Плюси та мінуси дерева у ванній

Деревина має цілу низку переваг у порівнянні із багатьма іншими популярними оздоблювальними матеріалами:

  • Краса. Неважливо, буде це доступна сосна або ж елітна карельська береза – в усіх цих ситуаціях оздоблення виглядає ефектно, благородно та неповторно, адже малюнок у кожної дошки унікальний. До того ж дерев'яне покриття незамінне для стилів кантрі, етно, лофт та скандинавський.

    Ванна з дерев'яним оздобленням у заміському будинку

    У заміському котеджі дерев'яне оздоблення у ванній кімнаті буде максимально доречним та природним

  • Комфорт. Дерево у ванній кімнаті дарує особливі тактильні відчуття. Воно тепле, і якщо не заховано декількома шарами лаку, то має приємну на дотик шорсткість. Останнє також плюс для вашої безпеки, оскільки знижує ризик посковзнутися на мокрій підлозі.

    Ванна з дерева

    Дерев'яна сантехніка і виглядає незвично, і в експлуатації дуже приємна та комфортна

  • Екологічність. Дерев'яні деталі повністю безпечні для здоров'я. Цей матеріал не містить шкідливих речовин та підкорює неповторним природним ароматом. Правда, це не стосується засобів, якими просочують деревину, тому перед покупкою перевірте сертифікати якості…

    Оздоблення ванної з дерева

    У дерева немає неприємних або токсичних випарів, що для ванних кімнат особливо важливо

Але при використанні дерева у ванних дуже яскраво проявляється кілька особливих недоліків такого матеріалу:

  • Сприйнятливість. Деревина боїться великої кількості води та перепадів температур. Від них її веде, вона здувається та тріскається. Це критично як для масиву, так і клеєного матеріалу (паркетної дошки чи міжкімнатних дверей, наприклад). До того ж у дереві можуть із часом завестися жучки, грибок, цвіль тощо.

    Тумба з дерева у ванній кімнаті

    Дерево поблизу від джерела води повинно бути надійно захищеним від вологи та пари

  • Вартість. Допомогти впоратися з описаною вище проблемою можуть спеціальні засоби для просочення та покриття – але з ними і ціна виробу помітно вище. При цьому дерево само по собі коштує дорожче за пластик, ДСП та МДФ: навіть ялина або бук, не кажучи про дуб, тик, модрину та інші «водостійкі» цінні породи.

    Душ з оздобленням з дерева

    Настільки розкішне покриття з дерева у ванній може вилитися вам в копієчку…

  • Догляд. Як і багатьом натуральним матеріалам, деревині слід приділяти особливо увагу під час експлуатації. Тільки так ви забезпечите їй довговічність та збереження всіх її позитивних властивостей протягом довгих років (докладніше про догляд ви прочитаєте нижче).

    Дерев'яні панелі у ванній кімнаті

    Дерев'яні панелі у ванній потребують особливо ретельного очищення та постійного догляду

Який з усього цього варто зробити висновок? Використовувати у ванній кімнаті дерево – допустимо, але із низкою застережень. Вибрати ванну, умивальник чи душовий піддон або постелити підлогу з натуральної деревини цілком реально, але будьте готові до преміальної ціни таких рішень. Більш розумним за співвідношенням вартості та практичності виглядають «замінники». Ними можуть виступити плитка під дерево, вінілова підлога, захищені від вологи види ламінату (він відмінно підійде для покриття стін) та, наприклад, декоративні панелі для чавунних і акрилових ванн. А дерево в такому випадку можна залишити в якості окремих елементів: тумби під раковину та інших меблів (при цьому в них може використовуватися тільки шпон), полиць або інших аксесуарів для ванних. Тоді дизайн ванної буде відповідати модним тенденціям, при цьому декор обійдеться в розумні гроші і не розчарує невисокою довговічністю або примхливістю.

Популярні колекції вінілової підлоги під дерево

Кращі тумби під умивальник для ванної

Надійні дерев'яні меблі у ванну кімнату

Правила догляду за деревом у вологій середі ванної кімнати

Як вже було зазначено, використання дерева у ванній накладає особливі зобов'язання з догляду за натуральним матеріалом. Основні рекомендації у цьому питанні наступні:

  • При розміщенні деревини оцінюйте рівень вологості в конкретній частині кімнати. Її варто ділити на декілька зон, як у випадку з вибором класу захисту світильників для ванної. Якщо ви розташуєте матеріал подалі від джерела води та пари, це подовжить його ресурс.
  • Оброблюйте герметиком або ж закривайте заглушками всі непотрібні технічні отвори (наприклад, у шафі для перестановки полки з однієї висоти на іншу). Те ж саме стосується вирізів для підведення різних комунікацій, обрізаних стиків, місць під кріплення тощо.
  • Забезпечте у ванній кімнаті якісну, швидку вентиляцію. Тільки у такому випадку вплив вологи на вироби з деревини буде скорочено до мінімуму, і навіть найдрібніший конденсат після прийому ванни або душу не затримається на такому матеріалі.
  • Слідкуйте за захисним покриттям. Лак оновлюють в середньому раз на 5-7 років, масла та віск дещо частіше. Ще звертайте увагу на відколи, через які всередину може проникати волога. В цьому випадку обробіть «рану» спеціальним засобом, а потім вкрийте пошкодження лаком.
  • Не залишайте краплі води на поверхні навіть лакованого дерева. Це може привести до псування зовнішнього вигляду матеріалу (особливо якщо у води у вашому водопроводі високий рівень жорсткості та мінералів). Витирайте всю вологу м'якою сухою ганчіркою, щоб не залишалися розводи та інші сліди води.

Широке використання дерева у ванній

Не варто боятися дерев'яних елементів та оздоблення у ванній, вони можуть служити десятиліттями, просто варто усвідомлено зважити всі «за» та «проти»

Плитка та керамограніт як альтернатива дереву для ванної

Практика показує, що найчастіше натуральну деревину замінюють керамікою: звичайною плиткою для ванної кімнати або керамогранітом. Це пояснюється їх незаперечними для будь-якого покупця плюсами:

  • Надійність. Кераміка практично не вбирає вологу (не дарма її використовують для оздоблення басейнів), мало стирається, а догляд за нею простий та зручний. До того ж вона не особливо сприйнятлива до нагрівання або вогню (тому вона популярна для покриття камінів).

    Плитка під дерево на підлозі ванної

    На фото Paradyz Hasel

  • Універсальність. Використання цього «дерева» у ванній кімнаті нічим не обмежено. Плитку можна укласти на підлозі, стільниці, фартуху з боків ванни – сфера застосування кераміки дуже широка.

    Монтаж плитки під паркет

    На фото Ragno Woodcraft

  • Різноманітність. Ясен або вишня, венге або бамбук, кедр або горіх? Дизайн кераміки може бути яким завгодно! У тому числі за форматом: це може бути і традиційна прямокутна, і мозаїчна, і шестикутна плитка.

    Плитка під дерево на стіні ванної кімнати

    На фото Grespania Sherwood

  • Доступність. Оздоблення навіть із елітних моделей кераміки коштує помітно дешевше, ніж із захищених від вологи простих порід деревини. Про більш ексклюзивні сорти цього матеріалу навіть говорити не доводиться…

    Панно з плитки під дерево у ванній

    На фото Classica Paradyz Loft

Приваблива плитка під дерево для ванної кімнати

Яке б дерево у ванній кімнаті ви в підсумку не захотіли, загляньте до каталогу інтернет-магазину Keramis. У нас доступний широкий асортимент товарів різного типу з цього матеріалу або з його імітацією: плитка, меблі, покриття для підлоги, сантехніка, освітлення тощо. Причому якість гарантована, ціни конкурентоспроможні, умови оплати та доставки прозорі, а консультації щодо підбору оптимального саме вас оснащення – професійні. Вибирайте з Keramis – вибирайте з розумом!

Купити плитку під дерево зі знижкою в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет