Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Вибір плитки для балкона або лоджії в 2023 році

Зміст
  1. Переваги та недоліки
  2. Різновиди плитки і який краще для балкона?
  3. Монтаж плитки в різних частинах балкона і лоджії
  4. Підлогова плитка
  5. Плитка для стін
  6. Балконний поріжок із плитки
  7. Підвіконня та укоси

Варіантів оздоблення підлоги та стін на балконах або лоджіях дуже багато, але найбільш вдалий за більшістю параметрів – це плитка. Хоча, звичайно, вона теж має ряд мінусів: навіть найкраща кераміка може виявитися недоречною та розчарувати вас як своїм виглядом, так і експлуатаційними характеристиками. Тому дуже важливо розібратися, як вибрати плитку для балкона та лоджії – і як найкраще використовувати її в такій ситуації.

Вибір плитки для лоджії

Переваги та недоліки

Перш ніж говорити про особливості підбору подібного оздоблювального матеріалу та його монтаж, слід визначитися: а чи підходить він вам в принципі? Щоб ви могли прийняти усвідомлене рішення, ми зібрали плюси та мінуси вибору плитки для балкона в одній таблиці.

Переваги Недоліки
+ Кераміка дуже зносостійка та довговічна, її ресурс може доходити до декількох десятків років - Незважаючи на загальну міцність, плитка боїться сильних ударів – від них вона може тріснути або розколотися
+ Плитці не страшні вода та сніг, сильні морози та нагрівання – вона відмінно проявляє себе на відкритих балконах - Керамічне покриття холодне, босоніж по ньому не походити (хоча під нього можна постелити «теплу підлогу»)
+ Догляд за керамікою дуже простий та швидкий, і ви можете використовувати для цього досить агресивну хімію - Якщо покласти на підлогу максимально легку в очищенні гладку плитку, вона виявиться занадто слизькою
+ Дизайн кераміки може бути дуже різноманітним та цікавим – ви завжди знайдете щось до смаку - Гарний та якісний кахель має відповідний цінник – такий матеріал далеко не найдоступніший

Різновиди плитки і який краще для балкона?

Окрема тема розмови – різновиди такого оздоблення, так як вибрати плитку для лоджії або балкона можна різного типу. У кожного свої особливості:

  1. Керамічна плитка. Класичний та добре всім знайомий кахель. Найчастіше подібна плитка використовується у ванній кімнаті, однак на балконі її також можна змонтувати. Головне: переконайтеся, що на упаковці є позначка зі сніжинкою. Вона вказує на морозостійкість матеріалу (особливо якщо він доповнений індексами A I/B I або хоча б A II/B II – тільки би не суто інтер'єрний A III/B III).
    Керамічна плитка на балконі
    Якісний морозостійкий кахель на балконі буде оптимальним рішенням – він доступний, красивий та надійний
  2. Керамограніт. Цю плитку відрізняє склад з додаванням гранітної крихти, польового шпату, слюди та випал при високій температурі. За рахунок цього матеріал міцний, не вбирає вологу, не вигорає на сонці. Але при виборі керамограніту пам'ятайте: він важкий (на балконі навантаження на плиту допустиме від 200 до 400 кг/м2), складний в обробці і дорожче за просту кераміку.
    Керамограніт на лоджії
    Керамограніт із дизайном «під дерево» буде доречний і на підлозі лоджії, і на стінах – це додасть їй затишку
  3. Клінкер. Тугоплавка глина та мінімум домішок, причому натуральних, а також випалювання в печі при 1200° C – це ключові особливості виробництва клінкерної плитки. Завдяки їм вона максимально міцна та невибаглива (не дарма її застосовують на фасадах). Але й мінуси є, головний з яких – вузька колірна гамма: в основному це відтінки коричневого та рудого.
    Клінкерна плитка на балконі
    Зазвичай клінкерна плитка імітує за дизайну класичну цеглу, причому вельми правдоподібно та реалістично
  4. Кварцвінілова плитка. Цей полімерний матеріал являє собою «сендвіч» із ПВХ, кварцу, скловолокна та поліуретану. Він довговічний, теплий та красиво виглядає, не боїться вологи, легко монтується (особливо із замковим з'єднанням). Хоча вінілова підлога не надто екологічна і може постраждати від вогню, іскри або вкритися плямами при контакті із гумою.
    Вінілова плитка на підлозі лоджії
    Вінілову плитку відрізняє насичений, барвистий малюнок, через що її можна сплутати як із ламінатом, так і з натуральним деревом
  5. Дерев'яна плитка. Вибір плитки для лоджії цього типу виправданий лише в тому випадку, якщо вона закрита і тим більше утеплена. Адже, як і у випадку з використанням дерева у ванній, цей матеріал у таких умовах вимагає особливого рівня захисту від вологи, перепадів температур та грибку із жучками. Хоча виглядає така плитка ефектно і вишукано, це її явний плюс.
    Плитка під дерево на балконі
    Плитка з дерева для балкона потребує дорогої обробки для захисту – тому простіше і вигідніше використовувати кераміку під дерево
  6. Гіпсова плитка. Як і деревину, обробку з гіпсу слід розміщувати в закритих балконах – цей матеріал надто легко вбирає вологу. Компенсацією за це будуть мінімальна вага, легкість підрізування та кріплення на стінку, різноманітний дизайн (в тому числі рельєфний – під цеглу, наприклад) і фарбування в будь-який відтінок (про поєднання кольорів в інтер'єрі читайте тут).
    Гіпсова плитка на лоджії
    Гіпсова плитка під цеглу на стінах добре поєднується і зі звичайною керамікою на підлозі, і з пофарбованими стінами, і з різними меблями

Монтаж плитки в різних частинах балкона і лоджії

Під час обговорення теми, як вибрати плитку для балконів і лоджій, не можна забути про варіанти її використання та монтажу. В останньому випадку зазвичай застосовують наступні методи:

  • Класичне укладання. Квадратну або прямокутну плитку розміщують рядами: рівно стик у стик або зі зміщенням відносно один одного (так звана палубне укладання – воно ідеальне для плитки під дерево). Цей спосіб ніколи не вийде з моди та прикрасить балкон будь-якого розміру.
    Рівне укладання плитки на балконі
    Рівні ряди плитки, особливо нейтрального кольору і з підібраною в тон затиркою, стануть універсальним рішенням для будь-якого стилю
  • По діагоналі. У цьому випадку плитку стелять також рядами, але не вздовж або поперек підлоги та стін, а під кутом. Це виглядає незвично і яскраво, але важливо інше: за рахунок такого прийому навіть маленька лоджія здається візуально просторішою (із цієї причини, до речі, він поширений із плиткою на кухні).
    Діагональне укладання плитки на лоджії
    За рахунок діагонального укладання плитки на підлозі оформлення балкона виглядає досить динамічно та нестандартно
  • З геометричним орнаментом. Варіантів цього укладання кераміки безліч: від класичних паркетної «ялинки» та «шахів» до візерунків в етностилі, які більш виправдані, наприклад, для камінів. Що б ви не вибирали, врахуйте: орнаменти складні для монтажу, що відбивається на вартості роботи.
    Укладання плитки під паркет на балконі
    Плитка під дерево, викладена під паркет, додає солідності та ґрунтовності лоджії або балкону
  • Калейдоскоп. Це ідеальний вибір плитки для балконів у тих, хто жадає оригінальності. Адже оздоблення розміщується максимально хаотично: в цьому випадку можуть довільно чергуватися колір, фактура та навіть форма (особливо виграшно це виглядає із шестикутною плиткою, яка називається гексагон).
    Плитка печворк на балконі
    Хаотичне розміщення плитки на підлозі гармонійно та вигадливо проявляється в стилі «печворк», який сьогодні часто використовують для кухонного фартуха
  • Мозаїка. Мозаїчна плитка популярна при оформленні ванних кімнат або басейнів, але на балконах – не частий гість. Виглядає вона стильно, але для таких приміщень не дуже підходить: перш за все через складність очищення, яке навіть на закритих лоджіях буде потрібним регулярно.
    Мозаїчна плитка на лоджії
    Через складність та дорожнечу укладання, а також трудомісткість очищення мозаїкою на балконі зазвичай оформлюють лише окремі елементи

Підлогова плитка

Для плитки на підлозі балкона дизайн – справа смаку. Куди важливіше зносостійкість та протиковзке покриття. Перший показник позначається індексом PEI з цифрами від базового I до максимального V. Для лоджій підійдуть II або III. А на протиковзкі властивості може вказувати різне маркування: з буквами R або V (на балконі оптимальні рівні від R10 до R12 та від V4 до V8) або зі словом «Grip».

Плитка на підлозі відкритого балкона
Для підлоги балкона, тим більше відкритого, вибирати плитку необхідно з акцентом на її довговічності та невибагливості

Плитка для стін

При оформленні вертикальних поверхонь відповідь на питання, як вибрати плитку для балкона або лоджії, виключно суб'єктивна – адже тут властивості матеріалу менш критичні. Тому орієнтуйтеся на свій смак! Зараз, наприклад, в моді варіанти оздоблення під цегляну кладку, але можна експериментувати як вам завгодно – аж до викладеного з плитки сюжетного панно на всю стіну.

Плитка на стіні балкона
Не бійтеся пошуків свого стилю із плиткою на стіні балкона – в цьому випадку оздоблення може стати справжньою окрасою лоджії

Балконний поріжок із плитки

Для оздоблення порога на балконі є два варіанти. Перший простий: використовувати залишки плитки після укладання підлоги, акуратно оформивши стик кутів (підрізуванням під 45° або декоративним куточком), – це зручно і дозволить трохи заощадити. Другий спосіб трохи складніше, але й зовнішній ефект інший: придбати плитку для ступенів (вона із насічками проти ковзання) та цоколі (для вертикальної частини порога).

Плитка на порозі лоджії
Плитку для поріжка на лоджії можна підбирати в тон як підлозі або ж стіні, так і дверному блоку

Підвіконня та укоси

Ці поверхні на перший погляд можуть здатися не особливо важливими, однак на практиці вони теж відіграють помітну роль та дозволяють зробити дизайн лоджії або балкона цільним і завершеним. Тому читайте, як виконати стільницю з плитки, за цим посиланням – і створюйте оптимальний дизайн. Наприклад, стильно та дорого виглядають балконні підвіконня з плитки під мармур.

Плитка на підвіконні балкона
Для підвіконня, як і порога, можна підібрати спеціальну плитку із заокругленням – і виглядає акуратно, і користуватися комфортно

А в кінці звичайна рекомендація: яку б плитку для балкона чи лоджії вибрати ви не збиралися, орієнтуйтеся на перевірені бренди. Адже тільки найавторитетніші виробники пропонують і красивий, і довговічний матеріал. До таких марок ми відносимо:

Кращі колекції плитки для балкона Paradyz

3 товара

Вдала для балкона плитка Pamesa

9 товарів

Ефектна плитка для балконів та лоджій Grespania

7 товарів

Популярні моделі плитки для лоджій від Classica Paradyz

3 товара

Стильна плитка Equipe, призначена для балкона

9 товарів

Приваблива плитка для балконів і лоджій від Newker

9 товарів

Якісна плитка My Way Paradyz на лоджію або балкон

3 товара

Продукцію цих фірм краще замовити в інтернет-магазині Keramis. Адже у нас широкий вибір, прості умови покупки та привабливі ціни!

Купити плитку в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет