Плитка та сантехніка Keramis
0 (800) 30-44-40Оберіть місто
Плитка и сантехника Keramis
UA
RU
Каталог товарів
Головна
Мiсто
Оберіть місто
Змінити місто
Каталог товарів
0 800 30 44 40

Правильний вибір підкладки в 2023 році

Вибір підкладки для підлоги

У тих, хто вперше зіткнувся з укладанням на підлоги ламінату, паркетної дошки або лінолеуму, часто виникає питання: що таке підкладка і навіщо вона потрібна? Адже, здавалося б, підлогове покриття слід стелити прямо на підлогу – про що натякає і назва. Але на практиці без додаткового прошарку не обійтися. Він може підвищити довговічність базового покриття і поліпшити шумо- і теплоізоляцію підлоги! Хоча це вірно за однієї умови: якщо ви знаєте, як вибрати підкладку під ламінат, паркет або лінолеум з урахуванням усіх важливих нюансів.

Різновиди підкладки

Починати розмову про підбір даного покриття необхідно з того, які бувають підкладки в принципі. Адже їх, як і плінтуси, роблять з різноманітних матеріалів – і кожен має свої переваги і недоліки.

Підкладка з натуральної пробки

Підкладка з пробки

Пробкова підкладка відрізняється відмінними характеристиками і... очікувано високою ціною

Характеристики зробленого з пробки прошарку під ламінат або паркет роблять його практично ідеальним. Така підкладка не просідає з часом під навантаженням, добре поглинає звук і зберігає тепло, екологічно чиста і на ній не утворюється цвіль. Правда, пробка боїться зайвої вологи. Тому кладуть її тільки після повного висихання стяжки або ж замінюють бітумно-пробковою або гумово-пробковою модифікацією: вони більш стійкі до води. Головний мінус всіх підкладок з пробки – висока ціна. А якщо ж вибрати підкладку дешевше, то незабаром вона почне кришитися, через що перестане виконувати свою роль.

Пінополістирольна підкладка

Пінополістирольна підкладка

Баланс у співвідношенні ціни та якості – це головний козир підкладки з пінополістиролу

Коли заходить мова, що таке підкладка, мало не найчастіше представляють саме прошарок із пінополістиролу. Пояснюється це збалансованістю властивостей і, як наслідок, популярністю серед покупців. Вона на порядок дешевше пробкової версії, при цьому гідно справляється з вагою і абсолютно не реагує на воду, а також добре зберігає тепло (особливо якщо має покриття з фольги). Але відзначимо, що пінополістирольна підкладка вкрай вимоглива до якості підлоги: вона має бути дуже рівною. А головне, що вона легко запалюється і виділяє при горінні токсичний газ.

Підкладка з поліетиленової плівки

Поліетиленова підкладка

Поліетилен для підкладки зазвичай спінений – так він виходить хоч трохи більш довговічним

Ще один синтетичний матеріал – і ще більш доступний. У цьому полягає головна перевага такого вибору підкладки під паркетну дошку або ламінат. Звичайно, плівка з поліетилену, крім того, не гниє, не пліснявіє, не страждає від зайвої вологи і не горить, але все це перекреслює невисока зносостійкість матеріалу. Поліетиленова підкладка витримає буквально 2-3 роки, після чого фактично зруйнується. Плюс мінімальна товщина не дозволяє їй маскувати недоліки підлоги: нерівності і перепади висот. Тому сфера її використання досить обмежена.

Хвойна підкладка

Підкладка з хвої

Хвойна підкладка зможе виступити як хороша альтернатива для пробки

Деревно-волоконні плити з хвої з'явилися відносно недавно, але вже користуються хорошим попитом. Причин кілька. По-перше, натуральність матеріалу і при цьому більш низька ціна, ніж у пробки. По-друге, хвоя добре «дихає», що покращує мікроклімат у приміщенні. По-третє, вона досить міцна, хоч і поступається в міцності і гнучкості пробковому прошарку. Але й без недоліків не обійшлося. Як і пробкова підкладка, хвоя не любить підвищену вологість. Причому через неї вона може не тільки розбухати, але й починати підгнивати і покриватися грибком.

Композитні матеріали

Композитна підкладка

При виборі підкладки з композитних матеріалів варто оцінювати конкретні технології

В розповіді про те, які бувають підкладки, не можна обійти стороною композитні моделі. Вони являють собою 2-3 шари пінополістиролу і поліетилену (вони можуть бути звичайними або спіненими), а між ними можуть ховатися кульки з пінопласту і повітряні бульбашки. В теорії такий «бутерброд» забезпечує природну вентиляцію, але не пропускає вологу і є міцним і теплим. Але в житті все трохи складніше. У кожного виробника власні ноу-хау – і говорити, що всі вони однаково ефективні, неможливо. Дізнатися про якість конкретного композиту можна виключно на практиці…

Так як вибрати підкладку універсального типу під кожне підлогове покриття в принципі неможливо, то правильно розглядати ламінат, паркетну дошку і лінолеум окремо.

Правильно вибираємо підкладку під ламінат

Вибір підкладки під ламінат

Ламінат буває дуже різним. Тому вибір підкладки для даного покриття повинен бути усвідомленим. Наприклад, якщо ви стелите найпростіший тонкий ламінат до 31-го класу і бажаєте отримати бюджетний продукт, розумно взяти поліетилен або пінополістирол. Якщо ви не обмежені в бюджеті і хочете досягти максимум надійності, беріть пробку, хвою або композити. Правда, у всіх цих випадках не женіться за товщиною підкладки. При монтажі під ламінат досить прошарку до 3-5 мм. Більш товста підкладка під навантаженням сильно прогнеться, що збільшить ризик пошкодити замки ламінату. З цієї ж причини не треба намагатися постелити відразу два шари підкладки «щоб було тепліше».

Популярні серії підкладки під ламінат

Вибір підкладки під паркетну дошку

Вибір підкладки під паркетну дошку

Паркетна дошка за замовчуванням більш дороге покриття, ніж ламінат. Тому з нею не виправдана економія, що називається, «на сірниках». Вибирати підкладку під паркетну дошку з поліетилену однозначно не варто, до неї слід купувати мінімум пінополістирол, а краще пробку. Вимога невеликої товщини дійсна і для такого підлогового покриття. Під ним достатньо мати 2-3 мм захисного шару (якщо, звичайно, підлога не має виражених нерівностей). В іншому випадку дошки можуть почати скрипіти при кожному кроці по них, а їх з'єднання руйнуватися. До речі, різниці, буде підкладка в рулонах або аркушах, немає, обидві технології допустимі під паркет.

Якісна підкладка під паркетну дошку

Яка підкладка краще під лінолеум?

Вибір підкладки під лінолеум

Перше питання: а чи потрібна для лінолеуму підкладка в принципі? Насправді ні, але за кількох умов: якщо підлога рівна; якщо основа не холодна (тобто не перший поверх без системи теплої підлоги і не будівництво приватного будинку по ґрунту); якщо лінолеум товстий (від 5 мм) і з основою з джуту, тканини або полівінілхлориду. Якщо одна з цих вимог не відповідає ситуації, обов'язково потрібно розібратися, як вибрати підкладку під лінолеум. І тут важливо: з описаних вище матеріалів для неї підходить по суті лише пробковий прошарок. А альтернативою виступають джут, льон або їх комбінації з добавкою вовни, оброблені спеціальними антігрибковими засобами, – вони теплі, «дихаючі» та екологічно чисті.

Перевірена підкладка під лінолеум

Щоб не обтяжувати себе питанням підбору підкладки та оцінкою характеристик у тих чи інших моделей, зробіть простіше – зверніться до інтернет-магазину Keramis. У нас представлений широкий вибір підлогових покриттів від таких перевірених виробників, як Steico, Barlinek, Isoplaat, Cezar, Arbiton та Decor Floor. Ми допоможемо вам вибрати оптимальну підкладку – і за привабливою ціною!

Купити підкладку в інтернет-магазині Keramis
Інші новини
Всі новини...

Популярна серія змішувачів KLUDI BOZZ у новому золотому виконанні!

Улюблена колекція наших клієнтів KLUDI BOZZ відтепер доступна до замовлень в популярному кольорі BRUSHED GOLD!

20 березня 2024

Зі святом весни, любі жінки! З чарівним святом 8 Березня!

З чарівним святом 8 Березня!

07 березня 2024

Кухонні змішувачі OMNIRES SWITCH - вишуканий дизайн та джерело кристально чистої води а вашому домі.

Зустрічайте OMNIRES SWITCH. Це нова колекція змішувачів, що характеризується мінімалістичним дизайном.

14 лютого 2024

Ловіть подарунки до Різдвяних свят!

Різдвяний розіграш 2023 року спільно з Omnires

01 грудня 2023

Керамограніт Bien Ceramica. Огляд колекцій

Турецька фабрика керамічної плитки Bien Ceramica привертає увагу неперевершеними колекціями настінної плитки та керамограніту

22 листопада 2023

KERAMIS - офіційний партнер державної програми єВідновлення!

Магазин KERAMIS долучився до програми єВідновлення та додатково пропонує спеціальні умови, персональний сервіс та спеціальні ціни

15 вересня 2023

Keramis - партнер проекту X-Card

Всі власники «Картки харків’янина» мають змогу робити покупки в наших офлайн-магазинах та інтернет-магазині за спеціальною ціною

12 вересня 2023
Lavita

Lavita

Польський бренд із понад 30-річною традицією, який належить Domino Polska

25 серпня 2023

З Днем Незалежності України!

Слава Україні!

24 серпня 2023
Розіграш змішувача Grohe

Ловіть подарунок від Grohe!

Keramis спільно із відомим німецьким сантехнічним брендом Grohe розпочинає спекотний розіграш новинки 2023 року на нашій офіційній сторінці в інстаграмі

17 липня 2023

З Днем Конституції України!

Сьогодні, 28.06.2023, ми відзначаємо День Конституції, важливе свято, яке символізує основу нашої державності та правового ладу

28 червня 2023
Вхід в особистий кабінет